Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στην μνήμη της Κάλλας

Με μια πρωτότυπη (για τα ελληνικά δεδομένα) εκδήλωση τίμησε η Εθνική Λυρική χθές την μνήμη της Μαρίας Κάλλας που πέθανε σαν σήμερα στο Παρίσι το 1977.

Σε πέντε σημεία της Αθήνας δόθηκαν ισάριθμες μικρές υπαίθριες συναυλίες στις οποίες ερμηνεύτηκαν μερικές από τις διασημότερες άριες του ρεπερτορίου. Άριες που σημαδεύτηκαν από την ίδια την Κάλλας.


Απροσδόκητα μεγάλο το πλήθος, σίγουρα όχι όλοι φίλοι της όπερας αποκλειστικά, αλλά και άνθρωποι που είδαν και άκουσαν κάτι τέτοιο πρώτη τους φορά. Όπως και να έχει ήταν μια εκδήλωση την οποία απολαύσαμε.


Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής Λυρικής σε ανοιχτό χώρο είναι την Πέμπτη 26 του μηνού στον Πειραιά! 

Καλή σας μέρα και πολύ καλή βδομάδα :)



18 σχόλια:

  1. Καταπληκτικη πρωτοβουλια οι παραστασεις σε ανοικτο χωρο! Μια ευκαιρια για ολους να γνωρισουν και αυτη την πλευρα της τεχνης! Αν δεν δουλευα δεν θα ελειπα...Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου Πεταλούδα, είναι τέτοια η κατάσταση πλέον, που καλύτερα που δούλευες και Κυριακή παρά καθόλου. Όπως βλέπεις θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις αυτές, καιρού θέλοντος φυσικά, οπότε μπορεί να τα καταφέρεις σε κάποια επόμενη. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά που θυμήθηκαν την Κάλλας!
    Και εγώ άκουσα πως πήγε πολύς κόσμος.

    Φιλάκια Μαλεράκο και καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι την θυμήθηκαν. Βέβαια καλό θα ήταν να γίνουν και σοβαρά βήματα για την μουσική παιδεία στον τόπο μας διαφορετικά θα ζούμε μια ζωή με τον μύθο της Κάλλας και χωρίς συνεχιστές του έργου της. Καλή σου μέρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελεος !!!
    δεν αντέχω άλλα αφιερώματα. ξεκινησαν μία εβδομάδα πριν.... και συνεχίζονται....
    μπάστα!!! ούτε αυτη δεν θα τα ήθελε τόσα...
    ουφου...
    καλημέρα καλη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια, εκείνο το μουσείο που θα της έφτιαχναν το έκαναν ή τα πράγματά της σαπίζουν σε τίποτα αποθήκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Κυριακη δεν δουλευα, την Πεμπτη δουλευω, που ερχεται η Λυρικη στα μερη μου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Maler, υπάρχει (?) το ίδρυμα υποτροφιών.... τι απόγινε δεν θυμάμαι και δεν το συζήτησα κιόλας, που εδινε υποτροφίες. Ηταν κι αυστηροί.
    Ιδια δεν θα βγεί. Αλλα κι άλλες Κάλλες, θα υπάρχουν. Ολα φρενάρουν κάπου....πάντα. Στην Ελλάδα εισαι, ου ου, θυμάσαι?


    ΑΘΗΝΑ, το Ιδρυμα που "τόπαιζε" κιόλας.. τι απόγινε να μάθουμε (σκοτίστηκα) και θα μάθουμε και για τα υπολοιπά της. Μα είχε εδώ πράγματα η Καλλας? Αφού ζούσε στο Παρίσι... τα προσωπικά της αντικείμενα, ήταν εκει... που βρέθηκαν εδώ....

    αμα λέω ούφου... κατι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα δει ένα ντοκιμαντέρ παλιά με την Κάλλας. Καλό πουτανάκι ήτανε. Μ'αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ZouZouna
    Δεν διαφωνώ. Άλλωστε ούτε τάφο δεν ήθελε. Αλλά οι μύθοι ανήκουν περισσότερο στο κοινό τους παρά στους ίδιους. Για το ίδρυμα δεν ξέρω. Όσο για τα αντικείμενα που λέει και η κουμπαρούλα, είναι πράγματα που αγοράστηκαν σε δημοπρασία. Εδώ δεν είχε κάτι δικό της. Φιλιά Ζουζουνάρα.

    @ Αθηνά...
    Μέχρι πρότινος το σπίτι που είχε ζήσει ήταν κατειλημμένο από "αναρχικούς". Τώρα απλά είναι σφραγισμένο :(
    Φιλιά Αθηνούλα μου.

    @ BUTTERFLY
    Α,αααα παρανόησα :)

    @ Αμερικλάνος Μπλογκσπότ
    ΑΧΧΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ κλαίω! παίζει να είναι το ποιο αστείο σχόλιο που έχω διαβάσει σε αυτό το μπλόγκ χαχαχα. Επίσης ακόμα περιμένω το κουκλάκι σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πήγες βρε; δεν είχα παρέα να πάω και το έχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και πως σου φάνηκαν τα δρώμενα(από καλλλιτεχνική πλευρά) μιας και περισσότερο σχετικός με την όπρερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ria
    Η αλήθεια είναι πως δεν πήγε καν το μυαλό μου πως θα σε ενδιέφερε. Έπρεπε να στείλεις μήνυμα. Θα το κανονίσουμε την επόμενη φορά. Αλήθεια με τον κομπιούτερά σου όλα καλά που ήθελε φορμάτ; Καλημερούδια!

    @ Hfaistiwnas
    Και είχε και κάτι γκομενάκια όνειρο!! Καλή σου μέρα μικρέ :)

    @ ezakmyworld
    Πέρα από την φρίκη του να ακούω άριες μέσω μικροφώνου-μεγαφώνου καλά ήταν. Είδα τα 3 τελευταία δρώμενα και έτσι δεν ξέρω για όλα. Το τελευταίο είχε κάποια προβλήματα αλλά οκ όλο το όλο κόνσεπτ ήταν πολύ όμορφο για να μείνω στις λεπτομέρειες τις αμιγώς μουσικές. Πάντως η Κάλλας όταν ανέβασε την δεκαετία του 60 στην Ελλάδα όπερες σίγουρα δεν ήταν όσο ντολμάς είναι σήμερα η Θεοδοσίου για να χωράνε στο ίδιο φόρεμα. Με την καμία δικέ μου χααχαχαχχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οτι δεν είχε δικά της το ξέρω. αναρωτήθηκα... ποιός τα αγόρασε άραγε?
    Οσο για το σπίτι. Επειδή ειμαστε ως οικογένεια απο παλιά στην γειτονιά. Μια παλιά πολυκατοικία εις την οποία κάποτε εμεινε η Μαρία Καλογεροπουλου με την μητέρα της και την αδελφή της, επι ενοικιω. Σιγά τα μάραθα. Κάποτε εμεναν αλλού. Απλά κάποιος το εκμεταλλευτηκε πολύ ομορφα. μην τρελλαθούμε τώρα..... πτωχές και άσημες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε ναι δεν ήταν δικό της, έμεινε κάποια χρόνια, όπως έμεινες και στο Παρίσι τα τελευταία της χρόνια. Τουλάχιστον το κτήριο θα μπορούσε να είναι σε καλή κατάσταση ώστε να μην χρειάζεται να βγεί (όπως και έγινε) η πινακίδα πως εκεί έζησε η Κάλλας. Καλό μεσημέρι Ζουζουνάρα, πάω για φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχα υπερβάλεις φίλε μου :))
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails