Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Carrie (1976)

H Carrie είναι μια έφηβη με καθυστερημένη έναρξη ωορρηξίας που ζεί με την θρησκόληπτη μάνα της η οποία προσπαθεί να την κρατήσει όσο αγνή δεν υπήρξε εκείνη στα νιάτα της. Καρπός της μητρικής σαρκικής αδυναμίας, η ίδια η Carrie αποτελεί καθημερινή υπενθύμιση της αμαρτίας για την μητέρα της με αναμενόμενα αποτελέσματα στην συμπεριφορά της τελευταίας.















Η Carrie είναι μια έφηβη που πάνω από όλα θα ήθελε να μπορεί να ενταχθεί στον κόσμο που την περιβάλει και η μητέρα της περιγράφει συνεχώς ως τόσο διαβολικό. Όμως είναι πολύ φοβισμένη, δειλή, εκτός μόδας για να γίνει έστω αποδεκτή από τον κύκλο των συμμαθητών της. 

Έτσι όταν καταστρέφεται βιαίως η μία στιγμή ευτυχίας και αποδοχής που βιώνει στην ζωή της, εκδικείται με τρόπο απόλυτο και αμείλικτο όσους της γαμούσαν μια ζωή την ύπαρξη, πνίγοντας τους πάντες στο αίμα και την φωτιά (και μπράβο σου κοριτσάρα μου!!!).

Η Carrie και ο κόσμος τελικά δεν μπορούν να συνυπάρξουν...

Με λίγα λόγια το αριστούργημα του Brian De Palma από το μακρινό 1976, βασισμένο στο πρώτο βιβλίο του Stephen King (αν και εδώ όπως σχεδόν σε όλες τις μεταφορές βιβλίων αλλάχτηκε το τέλος λίγο). Με εκπληκτικές ερμηνείες από τις δύο πρωταγωνίστριες Sissy Spacek στο ρόλο της Carrie και Piper Laurie στον ρόλο της Μητέρας της χρονιάς.

Την επόμενη βδομάδα κυκλοφορεί το 2ο remake της ταινίας. Αν είναι όσο κακό λέγεται, φωτιά και αίμα στους δημιουργούς της. Όπως και να έχει δείτε το πρωτότυπο οπωσδήποτε!!!

Υ.Γ: Η ταινία ήταν η πρώτη μου επαφή με το μυστήριο της εμμηνόρροιας. Κλαίω και που το σκέφτομαι χαχαχαχα

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails