Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τελικά ο Πειραιάς αποτελεί ανεξάντλητη πηγή "πλούτου".
Αυτή την φορά μεταφερόμαστε στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Βασιλέως Γεωργίου του Α., απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και δίπλα στο έκτρωμα που οι ιθαγενείς ονομάζουμε "Πύργο του Πειραιά".
Το κτήριο γνωστό και ως Μέγαρο Ν.Α.Τ. στεγάζει εκτός από κάποιες από τις υπηρεσίες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, και την Τράπεζα της Ελλάδος και στα υπόγεια την Εθνική Τράπεζα.
Για δεκαετίες μάζευε σκόνη και μπίχλα ένεκα της καθαρότατης ατμόσφαιρας της πόλης. Και όταν κάποια στιγμή αποφασίστηκε να το σουλουπώσουν το καημένο, τα ευαγή ιδρύματα που στεγάζονται σε αυτό μάλλον διαφώνησαν σε κάτι με αποτέλεσμα το κτήριο να βαφτεί κατά το ήμισυ όπως συμβαίνει σε κάτι πολυκατοικίες του Κέντρου της Αθήνας που ο κάθε κάτοικος βάφει το διαμέρισμά του όποτε του την καυλώσει επειδή δεν μπορούν να συμφωνήσουν στη συνέλευση.
Βέβαια και αυτοί που το έβαψαν μάλλον πήραν 100 κιλά πλαστικό χρώμα και το πέρασαν όλο ένα χέρι κάνοντας το λίγο τούρτα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.



Υ.Γ: Ok αναγνωρίζω πλέον και επίσημα πως μου έχει γίνει εμμονή ο cuber σκουπιδοτενεκές και τον βλέπω παντού. Αυτή την φορά στην μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, τώρα και με animal print (ok δεν είναι animal print αλλά η φαντασία μου καλπάζει τι να κάνουμε).

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails