Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σαν ψέμα

Η Μαρίνα Κωστάκη είναι μια χωρισμένη οπότε και (φυσικά) καραβοτσακισμένη.



Μαζεύοντας τα πράγματά της από το σπίτι που στέγασε την ζωή της με τον πρώην, αναπολεί τις καλές και κακές στιγμές τους, όλα όσα τους έδεσαν αλλά και όσα τους οδήγησαν στον χωρισμό. Μέσα στους τοίχους του σπιτιού, αλλά και στην καρδιά της Μαρίνας, ελοχεύει ένα μυστικό. Μια τραγωδία με ξακάθαρο θύμα αλλά όχι και δράστη.


Και κάπου εκεί τα όρια μεταξύ λογικής και παράνοιας χάνονται. Οι ενοχές μπερδεύονται με τον καταλογισμό των ευθυνών με την λύτρωση να είναι τελικά το μάλλον δύσκολο ζητούμενο.


[Γιάννης Τσούκας. Σεναριογράφος, σκηνοθέτης και μόλις 25 ετών. Τα νεύρα μου]

Σαββάτο βράδυ και επίσκεψη στον πολυχώρο Fabrica με τον Μυστήριο φίλο για την παράσταση "Σαν ψέμα", ένα μονόλογο και πρώτο έργο του Γιαννη Τσούκα (ο οποίος κάνει και την σκηνοθεσία), με ερμηνεύτρια την Καλή Δάβρη. Πρώτη δραματική ερμηνεία και για την Καλή που απέδωσε εξαιρετικά το σκληρό κείμενο του "Σαν ψέμα". Πραγματικά ελπιδοφόρο που γίνονται προσπάθειες και μάλιστα πετυχημένες από νέους ανθρώπους, σε μιαν εποχή που θα μάλλον δεν είναι η ευκολότερη για τους καλλιτέχνες - θα μου πείς είναι για τους υπόλοιπους; Μάλλον όχι.

Αν θέλετε να δείτε την παράσταση των παιδιών, έχετε μέχρι το τέλος του μήνα διορία, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ. 

Για να ακούσετε τον (ακόμα 25 ετών) Γιάννη και την Καλή να μιλούν για την παράσταση, δεν έχετε παρά να ακούσετε την συνέντευξη που έδωσαν στον Παύλο τον Μυστήριο πατώντας από κάτω στο Mixcloud.

Να μην το ξεχάσω, να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά που με άφησαν να φωτογραφίσω κατά την διάρκεια της παράστασης τους. Σας υπόσχομαι καλύτερες φωτογραφίες όταν αποκτήσω τον κατάλληλο εξοπλισμό;)

Πολύ καλημέρα σε όλους σας και να περάσετε καλά ο,τι κι αν κάνετε σήμερα και το σου-κού.

Υ.Γ: Κλέβοντας από το site της Fabrica στην σελίδα για την παράσταση, τη φωτογράφιση της παράστασης έκανε ο Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης. Τη φωτογράφιση της αφίσας και των πορτραίτων ο Θάνος Λένας.Το μακιγιάζ επιμελείται η Γιώτα Αγγελάκη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαίρη Μανιαδάκη. Υπεύθυνοι επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων yourmanager.gr Και τέλος, βοηθός σκηνοθέτη ο Βασίλης Ξυδάκης.

Το τραγούδι της παράστασης έγραψε και ερμήνευσε η Βασιλική Καρακώστα!


ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails