Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΙΟ ΚΛΙΣΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Ο Μαϊλο, μικρός γιος οικογένειας Κελτών, βλέπει την οικογένειά του να σφαγιάζεται από Ρωμαίους στρατιώτες. Πουλιέται σκλάβος και φροντίζει καθώς μεγαλώνει να διοχετεύσει το μίσος του για αυτούς, στις αρένες όπου διαπρέπει ως μονομάχος. 
Στην πορεία ερωτεύεται κόρη καλής οικογένειας που όμως είναι κατά βάθος μια αντισυμβατική ανάρχα που επίσης δεν γουστάρει τους Ρωμαίους, επειδή η ίδια είναι Πομπηιανή (say what???). Την κορασίδα αυτή πολιορκεί όμως και ο συγκλητικός Κόρβους που βρίσκεται στην Πομπηία για δουλειές και όλως τυχαίως ήταν αυτός που είχε σφάξει την οικογένεια του Μάϊλο (πεθαίνω). 
Αναμενόμενα, λίγο πριν την μεγάλη μέρα του στην αρένα της Πομπηίας, γίνεται φίλος με τον καλύτερο μονομάχο της πόλης (φυσικά μαύρο) και μαζί τελικά ξευτελίζουν με τις ικανότητές τους την Ρώμη (ναι σίγουρα).  
Κι εκεί που οι 2 μονομάχοι καταλαβαίνουν πως οι Ρωμαίοι δεν έχουν μπέσα και δεν θα ελευθερωθούν παρά την νίκη τους, και ενώ ο Κόρβους (που σημειωτέον ερμηνεύει μοναδικά  με αγγλική προφορά ο ακατούρητος Τζάκ Μπάουερ) εκβιάζει τον πατέρα της κοπέλας να του την δώσει για νύφη αλλιώς θα τους ρίξει στα λιοντάρια, σκάει ο Βεζούβιος και γίνεται της Πομπηίας. 

Σας φάνηκε κάπως γνωστή η ιστορία; Αυτό θα έλειπε να μην. Τόσες σειρές και ταινίες έχουμε δεί με σχεδόν πανομοιότυπο θέμα! Μιλάμε για το έπος της κλισεδούρας. Κάθε σκηνή αναμενόμενη, κάθε διάλογος χιλιοειπωμένος. Όλοι όσοι αξίζουν να πεθάνουν το παθαίνουν και ούτε η εντελώς ανιστόρητη παρουσίαση της έκρηξης του Βεζούβιου δεν σώζει τα πράγματα, oύτε καν οι κοιλιακοί του Τζόν Σνόου που παίζει τον Μάϊλο.  

Την προτείνω ανεπιφύλακτα αν θέλετε να πέσετε σε κόμμα από τα γέλια ή την βαρεμάρα.

Το μόνο χειρότερο είναι οι δηλώσεις του συνήθους υπόπτου:
Γιατί τελικά η μνήμη του Έλληνα είναι πιο κοντή και από ψωλή Κινέζου. 

Αυτά τα ωραία για σήμερα. Καλή βδομάδα βρε :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails