Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ ΜΑΣ

Διακόσια χρόνια από την γέννηση του Walt Whitman και ο Γιάννης Τσαμαντάκης αποφασίζει να εμπνευστεί, να βασιστεί πάνω στο γνωστότερο ίσως έργο του μεγάλου ποιητή, το Song of myself, και να φτιάξει το δικό του (και δικό μας) Τραγούδι του εαυτού μας.   

Και έτσι, μετά από δύο χρόνων σκληρή δουλειά, γεννιέται το 83 σελίδων βιβλίο και το 16 τραγουδιών cd. Ένα τόλμημα από όποια πλευρά και αν το δεις, με πολλές συνεργασίες γνωστών καλλιτεχνών, όπως η Ελπίδα, η Σοφία Βόσσου και η Ελένη Κοκκίδου αλλά και νεότερων όπως (για να αναφέρω έναν) ο Πέτρος Κουτρουμπής που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στις ενορχηστρώσεις και στην μουσική.  Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες από γνωστούς καλλιτέχνες και φίλους, που σφύζει χρώματα και λέξεις, ένα cd γεμάτο ευαισθησία που στις μέρες μας μοιάζει δυστυχώς περίεργη έτσι όπως έχουμε συνηθίσει στα εύκολα. 

Αυτές τις μέρες, στα πλαίσια του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, ο Γιάννης Τσαμαντάκης και Τα Πέρα Πλάσματα θα μας περιμένουν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή που μας έρχονται, στο περίπτερο 166 των εκδόσεων Όταν, για να ταξιδέψουμε μαζί τους με το Τραγούδι του εαυτού μας. 

"Τα Πέρα Πλάσματα μας στέλνουν
Τραγούδια για όσα δεν μπορούν να πουν
Και με το φως της νέας μέρας
Σε κόσμο αγάπης μας καλουν

Τα Πέρα μέρη είναι εδώ
Τα πλάσματα εσύ κι εγώ
Άλλοι, αλλοκοτοί, φευγάτοι
Ευαίσθητοι, αυθεντικοί
Και τώρα η γιορτή αρχίζει
Που γίναμε ένα όλοι εμείς
Τραγούδα πάντα αυτό που θέλεις
Σε κόσμο αγάπης θα βρεθείς"
Από τραγούδι "Τα Πέρα Πλάσματα"

Και κάπως έτσι όμορφα, ξεκίνησε ένας ακόμη Σεπτέμβρης. Καλό μας φθινόπωρο!!!

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails