Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ANTICHRIST by LARS VON TRIER

[Πόστ με μουσική autoplay]


Ο κατά Trier "Αντίχριστος" δεν με σόκαρε, έχοντας δεί όλη την του Τριλογία της Εκδίκησης του Chan-wook Park δε με σοκάρει τίποτα πλέον.
Ο κατά Trier "Αντίχριστος" σίγουρα δεν είναι αριστούργημα ούτε κάν για ταινία του Trier, δεν πιάνει μία μπροστά στο Dogville στο Europa, ή στο Epidemic.
Ο κατά Trier "Αντίχριστος" θέλει να σοκάρει κι αυτό μου την σπάει.
Ο κατά Trier "Αντίχριστος" παίζει με τον λυρισμό και το Δόγμα 95 όπως η γάτα με το ποντίκι.
Ο κατά Trier "Αντίχριστος" παίζει με τον μισογυνισμό και την αδυναμία του λογικού κόσμου που συμβολίζεται από τον άντρα να κατανοήσει τον φυσικό κόσμο που συμβολίζεται από μια γυναίκα (λέμε τώρα).
Ο κατά Trier "Αντίχριστος" παρά την εκπληκτική αρτιότητα του οπτικού αποτελέσματος ή ίσως και λόγω αυτής δείχνει να είναι η πιο "ρηχή" ταινία του σκηνοθέτη και ο ίδιος περισσότερο κουρασμένος από ποτέ.

Τώρα αν περιμένετε συμπέρασμα δεν έχει. Είναι μια ταινία που μάλλον πρέπει να την δείτε για να την αξιολογήσετε παρά να εμπιστευτείτε τα όσα ακούσετε-διαβάσετε, οπότε κατά την γνώμη μου βάλτε την στο πρόγραμμα από βδομάδα που βγαίνει στις αίθουσες.

LARS VON TRIER-ANTICRIST [Prologue]


Υ.Γ 1: Δεν το βλέπω να με ξανακαλούν σε avant-premier...και τα καναπεδάκια τσάκισα, και τα κρασιά τους ήπια, και μια καλή κουβέντα δεν βρέθηκα να γράψω.

Υ.Γ 2: Ο Willem Dafoe είναι απίστευτα γοητευτικός άντρας.

Υ.Γ 3: Ο Zero Point έχει κάνει πιο στρωτή κριτική από την δικιά μου check him out.

Υ. Γ 4: Πόσο αδερφή είμαι να ακούω ένα cd που ονομάζεται "Μουσική μπαλέτου για το Βασιλιά Ήλιο"? Γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να δώσει ένα τέλος στο δράμα μου?

Άλλα επειδή το δράμα είναι για να το μοιράζεσαι, στο πικ-άπ ακούτε το 2ο μέρος από το Ballet d'Alcidiane et Polexandre του Jean-Baptiste Lully έργο του 1658 (πρόσφατο δηλαδή).

ΘΑ έχουμε ένα πολύ όμορφο σου-κού και μια τέλεια προεκλογική εβδομάδα.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails