Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Golfo Version 2.3 Beta






Για το φίλο Γιώργη που δεν είναι θεατρόφιλος αλλά γουστάρει anime, ένα ποστ που ας πούμε συνδυάζει και τα δύο. Μία από τις καλύτερες παραστάσεις που είδα ποτέ, πέρυσι στο Bios ήταν το Golfo Version 2.3 Beta. Το γνωστό δηλαδή σε όλους βουκολικό δράμα σε πέντε πράξεις (υπερπαραγωγή όχι αστεία) "φιλτραρισμένο" και παρουσιασμένο μέσα από την αισθητική προσέγγιση των Ιαπωνικών Manga που είναι νομίζω ο έντυπος πρόγονος των anime (παίδες αν κάνω λάθος μη με κράξετε πολύ).

Το έργο παρουσιάστηκε από την Εταιρία Θεάτρου ΧώΡΟΣ της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 2004 ως Golfo 1.0 [In a Box], για να συνεχιστεί το Μάϊο του ιδίου έτους η παρουσίαση του Golfo 1.1 [unplugged], το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου η Golfo 1.2 [summermix]. Τον Μάϊο του 2005, παρουσιάζεται η Golfo 2.0 [reloaded] και από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους η Golfo 2.1 [popular version]. Από τον Σεπτέμβριο του 2005, έως τον Απρίλιο του 2006 παρουσιάζεται η Golfo 2.2 ενώ από το Μάιο του 2006 η Golfo 2.3 [beta version] (η παράσταση που είδα κι εγώ).

Μία παράσταση εξαιρετικά ευφυής στη σύλληψή της με τους τρεις ηθοποιούς (Μαυρίδου, Οικονομίδη, Κούζα) να δίνουν ρέστα, (η Golfo Sailormoon όλα τα λεφτά), σε έναν καταπληκτικό χώρο (και μη βαράτε οι φανατικοί εχθροί του Bios) και με τους Κακάλα και Αποστολάκη στην αφήγηση και τους μουσικούς και λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς να μας έχουν γονατίσει από τα γέλια. Και το κυριότερο μια παράσταση που κατάφερε με εξαιρετικά πετυχημένο τρόπο να "παντρέψει" δύο είδη που εκ πρώτης όψεως θα έδειχναν εντελώς ξένα μεταξύ τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τα όρια της τέχνης είναι ανεξάντλητα όπως ανεξάντλητη είναι η ανθρώπινη φαντασία. Αναμένουμε πλέον την τελική σχεδίαση και παρουσίαση του έργου όποτε και να γίνει αυτή.



ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails