Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Plus One (2014)


Πρώτη ειδική προβολή χτες το βράδυ στον κινηματογράφο Ideal για την ταινία Plus one του Ντέμη Ηλιάδη. Διαβάζοντας στο στόρι, "Τρεις κολλητοί από το κολλέγιο πηγαίνουν στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό. Τον έρωτα, το σεξ ή απλώς την ανθρώπινη επαφή. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο διακόπτει το πάρτι και η πιο αλλόκοτη νύχτα της ζωής τους αρχίζει. Καθώς οι τρεις φίλοι προσπαθούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, το πάρτι γρήγορα καταλήγει στο απόλυτο χάος. Κανείς τους δεν ξέρει αν θα παραμείνουν φίλοι, ή έστω ζωντανοί.", ήμουν αρκετά επιφυλακτικός ως προς το τι θα δώ είναι η αλήθεια. Περίμενα το κλασικό εφηβικό θρίλερ όπου μια παρέα νεαρών ξεκοιλιάζεται από κάποιον μανιακό δολοφόνο, εξωγήινους, το φάντασμα του γείτονα που ενοχλήθηκε από την δυνατή μουσική και πάει λέγοντας.

Παρ' όλα αυτά η ταινία με εξέπληξε ευχάριστα. Οι πρωταγωνιστές ήταν ενδιαφέροντες χαρακτήρες και όχι απλά μερικά ωραία ή "ωραία" κορμιά που τρέχουν ουρλιάζοντας. Απουσιάζοντας οι σπλάτεριές, η ταινία σου δημιουργούσε έναν ψυχολογικό τρόμο με την κλειστοφοβική της ατμόσφαιρα. Μια αίσθηση ασφυξίας καθώς οι ήρωες του έργου έρχονταν αντιμέτωποι με τους εαυτούς τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Φυσικά το υπερφυσικό γεγονός-καταλύτης της ιστορίας-δεν εξηγείται (δεν θα μπορούσε άλλωστε), όμως κανείς πιστεύω δεν θα δώσει δεκάρα. Το αλληγορικό στόρι σε αποζημιώνει και με το παραπάνω καθώς γίνεσαι μάρτυρας των αποφάσεων που οι πρωταγωνιστές παίρνουν προκειμένου να επιβιώσουν.

Πραγματικά μια πολύ ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη!!!

Καλή σας μέρα :)ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails