Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Σήμερα είναι το μεγάλο ραντεβού, σκέφτηκε καθώς βρισκόταν στην κουζίνα...

Μιλούσαν 1,5 χρόνο από msn, αν και γνωριμία gaydar, μέχρι κάποια στιγμή να βρεί το θάρρος να τον καλέσει σπίτι του. Δεν ήθελε άλλωστε να τον περάσει για κάμια τσούλα, καμιά φτηνιάρα που γαμιέται με 2-3 άντρες το χρόνο.

Οι φιλενάδοι του, του πρότειναν να ετοιμάσει ένα καλό δείπνο και αυτό είχε σκοπό να κάνει. Ένα καλό, παραδοσιακό δείπνο να καρδαμώσει ο άντρακλας πριν τον ρίξει στο κρεβάτι και του στείλει την μήτρα στο κομοδίνο.

Παρήγγειλε λοιπόν από το τοπικό ντελιβεράδικο/ψητοπωλείο 2 κιλά αρνίσια παιδάκια, 3 μερίδες πατάτες, μισό κιλό κοκορέτσι και μια μερίδα από ζουμερά αμελέτητα σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Τζατζίκι δεν πήρε γιατί του έφερνε ακατάσχετο κλάσιμο.

Από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του, πήρε 2 νταμιτζάνες κρασί της Παρέας με κανουλίτσα και μια μερίδα κομμένη έτοιμη σαλάτα ρόκα παρμεζάνα λιαστή ντομάτα που του θύμιζε τα νιάτα του στην Μονμάρτη.

Για ορεκτικό σκέφτηκε την αθάνατη συνταγή της μάνας του. Γκουρμέ ντολμαδάκια με φρέσκα αμπελόφυλλα.

Αγόρασε 2 κονσέρβες ντολμαδάκια έτοιμα λαχταριστά για σερβίρισμα και τα άδειασε προσεκτικά και με αργές κινήσεις στην παλιά γιαπωνέζικη πιατέλα της μαμάς.


Καθώς ετοίμαζε τα πιάτα έβαλε ένα cd με την Madama Butterfly με την Μαρία Κάλλας να παίζει. Πάντα του έφερνε γούρι η Μαρία στο γαμήσι…

Τα πιάτα ήταν όλα έτοιμα…

Δοκίμασε ένα ντολμαδάκι…

-Γαμώ το σπίτι μου, ανάλατα τα κάνουν όλα αναρωτήθηκε…

Η Cio-Cio-san ατένιζε τον κόλπο του Ναγκασάκι Un bel di vedremo ακούστηκε από τα ηχεία στο σαλόνι…

Έκλεισε ηδονικά τα μάτια σκεφτόμενος τον εαυτό του στην θέση της ηρωίδας να περιμένει σπαρακτικά τον αγαπημένο της…

Che dira?Che dira? Chiamera "Butterly"...

… έπιασε από τη σακούλα του σούπερ μάρκετ το κουτί με το αλάτι…

Tutto questο avverra, te lo prometto...

…ένοιωσε την στύση του με το ένα του χέρι, καθώς η άρια έφτανε στο τέλος της ενώ με το άλλο έριξε μπόλικο αλάτι στα ντολμαδάκια…

io con sicura fede l'aspetto.

Το χτύπημα στο κουδούνι της πόρτας τον έκανε να βγεί από το λήθαργο, να ανοίξει τα μάτια του και να κατευθυνθεί στην εξώπορτα…


Λίγα λεπτά αργότερα κάθονταν και οι 2 στο τραπέζι…

Το κοκκινέλι έρεε άφθονο από την κανουλίτσα καθώς η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από θέματα της απλής καθημερινότητας όπως η αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενπεργκ,

-Δοκίμασε κάτι, προέτρεψε τον καλεσμένο του, κουράστηκα αρκετά για να μαγειρέψω σήμερα άλλα νομίζω πως έκανα καλή δουλειά, συμπλήρωσε χυδαία.

Τον είδε να απλώνει το χέρι του στην παλιά γιαπωνέζικη πιατέλα με τα ντολμαδάκια. Πήρε ένα από αυτά και το πλησίασε αργά στο στόμα του φροντίζοντας με τον πλέον πρόστυχο τρόπο να φουσκώσει ο καλογυμνασμένος του δικέφαλος κατά την εκτέλεση της κίνησης.

Τα δόντια του έσκισαν προσεκτικά τη μαλακή σάρκα από αμπελόφυλλα που περιέβαλε το καλοβρασμένο ρύζι. Λίγες σταγόνες από το ζουμάκι ύγραναν τα χείλη του…

Μάσησε αργά και σταθερά πριν καταπιεί, θέλοντας να επιβεβαιώσει με κάθε του κίνηση την κυριαρχία του ως Αρσενικό στο χώρο.

H όπερα τελείωσε με την αυτοκτονία της μικρής κορασίδας από το Ναγκασάκι.

-Μισό λεπτό να βάλω ένα άλλο cd να ακούσουμε, είπε και κατευθύνθηκε προς το σαλόνι καθώς ο άντρας γέμιζε παιδάκια το πιάτο του…

Επέλεξε Norma, πάλι με την Κάλλας και αφού πήδηξε τα πρώτα tracks του cd, το άφησε να παίζει στην Casta Diva.

Γύρισε στο τραπέζι βρίσκοντας τον άντρα πεσμένο με τα μούτρα στο πιάτο με τα κρέατα. Τα γουρλωμένα μάτια του και η απουσία σφυγμού δεν ήταν ενθαρρυντικά στοιχεία.

-Γαμώ το φελέκι μου…πως θα καθαρίσω τώρα, αναρωτήθηκε κοιτώντας ξελιγωμένα τον καβάλο του νεκρού ελπίζοντας να ήταν αληθινές οι φήμες που θέλουν τους άντρες να τους γίνεται κάγκελο μετά το θάνατο.

Καθώς σκεφτόταν άρπαξε ένα ντολμαδάκι και το έχωσε βιαστικά στο στόμα του…
……………………………………………………………………………………………………………………………..

Τον βρήκαν μετά από πολλές μέρες οι φιλενάδοι του ξερό στο πάτωμα της κουζίνας τροφή για τους σκώληκες, τις κατσαρίδες και τα ποντίκια που υπήρχαν εν αφθονία πάντα στο σπιτικό του, μαζί με το πτώμα ενός καλογυμνασμένου άντρα.

Το ανοιχτό κουτί ποντικοφάρμακο δίπλα στο κλειστό κουτί με το αλάτι μέσα στην σακούλα του σούπερ μάρκετ, δεν άφηνε καμία αμφιβολία ως προς τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία καθώς και ως προς την απύθμενη ηλιθιότητα του ανθρώπου που είχε ετοιμάσει το δείπνο.

THE END
___________________________________________________________________________

Ήταν μια προσφορά στην Τέχνη τον Πολιτισμό και τα Γράμματα μετά από πρόσκληση της συναδέλφου akaninisti.
Το παιχνίδι είναι απλό. Γράφετε ένα διήγημα, μια νουβέλα βρε αδερφέ με θέμα τα ντολμαδάκια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ γιατί η συμμετοχή σας θα ακυρωθεί.
Προσκαλώ να συνεχίσουν τους:
Toymaker because Murder he wrote,
Soula & Mirela τις πιο τρελές καβλιάρες επαρχιώτισσες της μπλογκόσφαιρας,
Profylaktiko, διότι κάτω από αυτό το σκληρό και αδυσώπητο παρουσιαστικό κρύβεται μια καρδιά από ζάχαρη,
Tanila γιατί εκείνη ΘΑ έπαιρνε τζατζίκι επειδή ακριβώς της φέρνει ακατάσχετο κλάσιμο,
basnia,μπας και καταφέρει να γράψει ένα κανονικό κείμενο κάποια φορά (χαχαχα αυτό για τα μην βλέπεις τα βιντάκια μου)
Cobden διότι θέλω ιστορία με ντολμαδάκια και την Πεολίν,
Sdryche, γιατί έχει να φάει κονσέρβα ντολμαδάκι εκεί που πάει (καλά χλωμό το κόβω)
Sikia, διότι είμαι σίγουρος πως έχει έτοιμη ιστορία τρόμου με ντολμαδάκια από την πολύπαθη συμβίωση της με τον ποταπό provato42cm.
Επίσης καλούνται οι 2 μπλόγκερς των οποίων έκλεψα φράσεις από τα μπλόγκ τους στην ιστορία αυτή, να μήν με πάνε στα δικαστήρια, αυτά τα κάνουν άλλες, άλλα να το δούν ως ανοιχτή πρόσκληση. Ο ένας βέβαια θα πρέπει να ανοίξει ξανά το μπλόγκ του και ο άλλος να σταματήσει την γκρίνια οπότε δεν έχω πολλές ελπίδες.

ΚΑΙ τέλος, ναι κυρίες και κύριοι, καλώ, προσκαλώ και προκαλώ τον one and only Revqueer και γράψει μιαν ιστορία για το κοινό του που τόσους μήνες είναι με στερητικό σύνδρομο. ΓΡΑΨΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!!!



ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails