Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Les amants criminels (1999)

Άλλη μια ταινία του Francois Ozon. 
Μια άρρωστη ιστορία για έναν νεαρό-φερέφωνο της κοπέλας του. Από πλήξη και καύλες αυτή των ωθεί (ως άλλη Εύα) σε έναν φόνο. Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε οι δύο σατανικοί εραστές να συλληφθούν από έναν περίεργο αγριάνθρωπο που ζεί στο δάσος (που κρύβουν οι 2 τους το πτώμα του νεκρού). Σκοπός του ανθρώπου αυτού να τους καταστήσει σκλάβους του (σεξουαλικά και μή) και στην συνέχεια να τους φάει. 

Πραγματικά σοκαριστικό το θέμα, μια διεστραμμένη παραλλαγή του παραμυθιού Χανσελ και Γκρέτελ, με σεξουαλικά απωθημένα, ζητήματα σεξουαλικής αφύπνισης και συνειδητοποίησης. 






Ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό εγχείρημα αν και δεν καταφέρνει να γίνει ένα αριστούργημα παραμένοντας κυρίως ένα φιλμικό παράδοξο-λόγω θεματολογίας. Σίγουρα ένα από τα φίλμ που σταδιακά έχτισαν τον "μύθο" του Οzon. Ρίξτε του μια ματιά, δεν θα χάσετε. 

Καλή σας μέρα :)

Priest (1994)

Νεαρός ιερέας έρχεται αντιμέτωπος με τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα και διδάγματα, καθώς αυτά έρχονται σε αντίθεση με την αίσθηση δικαίου του, την ηθική του, αλλά και τις σεξουαλικές επιθυμίες του. 

Κλάμα πολύ στα χρόνια της ύστερης εφηβείας μου για τον ομοφυλόφιλο ιερέα της ταινίας. Σήμερα με ψυχραιμότερο βλέμμα, μια υπέροχη αν και απλή ταινία για το "γράμμα" και την ουσία της θρησκευτικής πίστης και την σχέση της με την κοινωνία. 









Καλή σας ημέρα και καλά να περάσετε ο,τι κι αν δείτε ή κάνετε :)

Μάζεψαν τα σκουπίδια της Χ.Α.

Κοίτα που όταν η δημοκρατία θέλει, μπορεί...
Εύχομαι να υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε οι Ναζιστές να μπούν στις φυλακές και να σαπίσουν εκεί. 

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails