Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Χρυσό τούβλο 2012;

Τι θα μπορούσε να δει απο αρχιτεκτονικής άποψης κάποιος στο Πέραμα σήμερα? Λιμενικές εγκαταστάσεις και ναυπηγεία; δεξαμενές πετρελαίου; πολυκατοικίες; Βασικά όλα τα παραπάνω, και επιπροσθέτως μια δίκαιη νομίζω υποψηφιότητα για Χρυσό Τούβλο 2012. (πατήστε το λίνκ να δείτε τους υπολοίπους υποψηφίους). 

Κίονες (Τοσκανικού ρυθμού μάλιστα), μπαλούστρα διακοσμητικά φουρούσια, μια γυψοθύελλα βρε αδερφέ, πράγματα που βέβαια έχουμε δεί σε πλείστες άλλες νεοκακόγουστες οικοδομές.

[έξτρα προσοχή στο fail του ξύλινου στεγάστρου της ταράτσας τύπου στάνη που τόσο αρμονικά δένει με το υπόλοιπο κατασκεύασμα]

'Όμως το στοιχείο που κάνει την διαφορά είναι η μνημειώδης είσοδος με τα 2 αγάλματα  Νικών (να υποθέσω) έτοιμες να δαφνοστεφανωνόσουν τον ηρωικό περαστικό που καταφέρνει να κρατήσει τα γέλια του βλέποντας το αριστούργημα αυτό. 







Με την υποψία πως και το εσωτερικό της οικίας θα είναι παρομοίως μια ωδή στο κάλος, σας αφήνω και σας καληνυχτίζω. 

Στην μουσική μας και σήμερα η Connie Francis στο υπέροχο Don't break the heart that loves you γιατί πως να το κάνουμε, με τόσο κιονόκρανο και αέτωμα η διάθεση δεν μπορεί παρά να παραμένει κλασική. Ένα υπέροχο βράδυ σε όλους σας. 

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails