Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ, ΣΕ 20 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ

 Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην όπερα ένα πόστ ολίγον τι συνδυαστικό. 10 καλλιτέχνες που αγαπώ (όχι απαραίτητα οι αντικειμενικά καλύτεροι αλλά σίγουρα αυτοί που η παρουσία τους σε μία δισκογραφία θα με έκανε να ακούσω ένα ολόκληρο έργο) σε 20 αγαπημένες ερμηνείες που για εμένα είναι συγκλονιστικές, με κάνουν να αισθάνομαι, 20 άριες που θα έπαιρνα αν μπορούσα και στον άλλο κόσμο. Απολαύστε τες.

1-Maria Callas
Τα λόγια είναι περιττά για τον απόλυτο μύθο της όπερας, την μεγαλύτερη ερμηνεύτρια που έζησε ποτέ. Τραγούδησε σχεδόν κάθε είδους ρεπερτόριο σημαδεύοντας μερικούς ρόλους τόσο ανεξίτηλα που θα μπορούσαν μετά τις ερμηνείες της να έχουν καεί οι παρτιτούρες αφού καμία δεν θα τους αποδώσει καλύτερα.
Θα την ακούσουμε σε 2 από τους ρόλους που σημάδεψε και την σημάδεψαν. Πρώτα ως Norma από την ομώνυμη όπερα του Bellini στην άρια Casta Diva και δευτερευόντως ως Tosca από την Tosca του Puccini στην άρια Vissi d'arte.  


2-Natalie Dessay
Εξαιρετική φωνή, θεατρικότητα και παιχνιδιάρα διάθεση (εκεί τουλάχιστον που χρειάζεται) συνθέτουν μια από τις πλέον γοητευτικές προσωπικότητες της όπερας των ημερών μας.
Η πρώτη μας άρια Se pieta από το νέο της άλμπουμ με άριες της Κλεοπάτρας από την όπερα του Handel Giulio Cesare in Egitto. 

H δεύτερη είναι η άρια Der Holle rache δεύτερη άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από την όπερα Ο Μαγικός Αυλός του Mozart. 

3-Philippe Jaroussky
Λατρεμένος κόντρα-τενόρος και απόλυτα χότ γκομενάκι, κοινώς, συνδυασμός που σκοτώνει :)
Η πρώτη μας άρια η Cara la dolce fiamma από την όπερα Adriano in Syria του J.-Ch. Bach.


H δεύτερη είναι η πασίγνωστη άρια Lascia ch'io pianga από την όπερα Rinaldo του Handel που κάποιοι ίσως θυμάστε από τον Αντίχριστο του Τρίερ. 

4-Luciano Pavarotti
Ο απόλυτος άρχοντας της όπερας. Μπορούσε να τραγουδήσει και τραγούδησε σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να ξεφτιλίστηκε με εκείνα τα "Pavarotti and friends" που εμφανιζόταν στην σκηνή με κάθε τσόκαρο, όμως κακά τα ψέματα για τους περισσότερους από εμάς ήταν ο αδιαμφισβήτητος στάρ που μας έκανε να αγαπήσουμε την όπερα. Εδώ στις άριες Nessun Dorma από την όπερα Turandot του Puccini και Celeste Aida από την όπερα Aida του Verdi


5-Joan Sutherland
Και φτάσαμε στα δύσκολα. Ήταν ή όχι η μακαρίτισσα μια μεγάλη της όπερας; Αρκούσε που είχε φωνάρα ή θα έπρεπε να ήταν και περισσότερο ερμηνεύτρια να έχει καλύτερη άρθρωση και λιγότερο όγκο στο μαλλί; Ίσως δεν έχει και νόημα να απαντηθεί το ερώτημα, αν και στους οπερατικούς κύκλους πάντα θα γίνονται σφοδρές συζητήσεις περί αυτού, αφού η Joan Sutherland κατάφερνε να ξεσηκώσει τα πλήθη με τις φωνητικές τις ικανότητες τραγουδώντας μέχρι τα βαθιά της γεράματα (για τα δεδομένα της όπερας πάντα). Η πρώτη μας άρια από την όπερα La Fille du regiment του Donizetti, Salut a la France και φυσικά η σκηνή της τρέλας από την Lucia di Lammermoor του ιδίου με πρίν συνθέτη. 



6-Birgit Nilsson
Το ιερό τέρας από την Σουηδία με την τεράστια φωνή και το βιτριολικό χιούμορ δεν θα μπορούσε να λείπει από τις αγαπημένες μου.  Διέπρεψε στους Βαγκνερικούς ρόλους, ως ηρωίδα στις όπερες του Στράους αλλά και στο ιταλικό ρεπερτόριο ως Λαίδη Μάκβεθ και πριγκίπισσα Τουραντότ. Εδώ στο λατρεμένο φινάλε από την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη του Βάγκνερ και στο φινάλε από την Σαλώμη του Στράους.



7-Cecilia Bartoli
Λατρεμένη όσο λίγες όχι μόνο για εμένα αλλά και γενικά, ξεχωρίζει τόσο για την απίστευτη φωνή της, την καταπληκτική τεχνική της, τις ερμηνείες της. Πραγματικά απολαυστική σε όποιο ρόλο κι αν έχει ερμηνεύσει αλλά και μια ερευνήτρια του οπερατικού χώρου αφού έχει ερμηνεύσει ούκ ολίγες φορές ξεχασμένες άριες και έργα. Σήμερα την συναντάμε στο φινάλε Non piu mesta της όπερας La Cenerentola του Ροσίνι και στην άρια Agitata da due venti από την όπερα La Griselda του Βιβάλντι 





Σεμνή και ταπεινή όσο λίγες (από όσο ξέρω τουλάχιστον ελπίζω να μην κάνω λάθος χοχοχο) διέπρεψε τόσο στο προκλασικό όσο και στο μοντέρνο ρεπερτόριο-και βουνό και θάλασσα δηλαδή. Λατρεμένη και αξεπέραστη ως Ορφέας από την όπερα του Gluck, Orfeo ed Euridice από την οποία ακούμε το πασίγνωστο Che faro senza Euridice. Χωρίς σύγκριση και στον θρήνο της Διδούς από την όπερα Dido and Aeneas του Purcell. 



9-Αγνή Μπάλτσα
Η δεύτερη Ελληνίδα της υπόθεσης και δεύτερη σε αναγνωρισιμότητα μετά την Κάλλας (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Μια από τις ομορφότερες φωνές και καταπληκτική ερμηνεύτρια, διέπρεψε μεταξύ άλλων ως Carmen και Santuzza. Σε αυτούς τους 2 ρόλους θα την απολαύσουμε και στα παρακάτω αποσπάσματα. Habanera από την Carmen του Bizet και το ντουέτο Tu qui Santuzza από την Cavaleria Rusticana του Mascagni, εδώ με άλλη μια τεράστια μορφή της όπερας τον Jose Carreras




10-Placido Domingo
Kαι κλείνουμε το μικρό μας αυτό αφιέρωμα με άλλο ένα Ιερό Τέρας του μελοδράματος. Καταπληκτική φωνή και ερμηνείες κατάφερε να τραγουδάει ως τις μέρες μας έχοντας σημαδέψει στην μακροχρόνια καριέρα του πολλούς ρόλους όπως αυτός του Οθέλου στην ομώνυμη όπερα του Verdi απο την οποία ακούμε το Dio mi potevi scagliar. Από τον Βαγκνερικό Lohengrin ακούμε In fernem land. 



Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Εύχομαι καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους σας και μια καλή βδομάδα είτε αυτή μας βρεί φτωχούς, είτε ολοκληρωτικά χρεοκοπημένους (όπως καταλαβαίνεται άλλη λύση από τις δύο αυτές δεν βλέπω).

70 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά όλα!! Να σαι καλα φίλε μου!!!! Καλο μεσημέρι!!!! Φιλια πολλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας φτάνει η βροχή, δεν μας φτάνουν τα μέτρα, είπα να έρθω μια βόλτα από εδώ και ωχ Θεέ μου μαύρισε η ψυχή μου στην τσιρίδα!!!

    υγ Μα ούτε μια Βέρα στην λίστα;

    Τς Τς Τς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Leviathan
    χαίρομαι που σου άρεσαν. Καλό υπόλοιπο Κυριακής :)

    @ ΠΑΥΛΟΣ
    Η Βέρα Λάμπρου θα μπεί στο αφιέρωμα για τις μεγάλες ερμηνεύτριες του Χατζιδάκι χαχαχα. Φιλιά αγορίνα, θα τα πούμε και από κοντά σε λίγες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα όντως δεν μπορεί να σε αναγνωρίσει το κοινό σου τελικά, από τα ψηλά στα χαμηλά μας πας... εξαιρετικές βεβαίως οι επιλογές, τα λέμε σε λίγο μικρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες και κάτι για τον Beniamino Gigli που τον αγαπώ πολύ...

    http://www.youtube.com/watch?v=rg3Uz9UFJPI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ BLUEPRINTS
    χαχα σκοτσέζικο ντους οι επιλογές. Τα λέμε από κοντά :)

    @ dimiscon
    η αλήθεια είναι πως δεν μπαίνει στο τόπ 10 των αγαπημένων μου. Βασικά θα μπορούσα να βάλω περισσότερους αλλά ακόμα και αυτό το πόστ μου πήρε άπειρες ώρες να το φτιάξω. Θα επανέλθω πάντως στο θέμα σύντομα. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ καλή ενημερωτική ανάρτηση....διέκρινα ότι στα 10 καλύτερα ..υπάρχουν δύο ελληνίδες.....από οπερα δε ξερω πολλά τα βασικά θα έλεγα...αλλά να βλέπω ελληνικό στοιχείο και μαλιστα δυο ..θεωρώ πολύ σημαντικό....

    να σαι καλαααααααααά.....χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Panayiotis homemade
    και σκέψου καλέ μου homemade πως η μία, η Κάλλας, υπήρξε η καλύτερη των καλυτέρων, η μεγαλύτερη των μεγίστων στους αιώνες όλους. Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέγεται ότι η αδερφή της Κάλλας είχε πιο ωραία φωνή, αλλά εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας της αδερφής της, δεν βγήκε ποτέ προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και γω ακούω όπερα αλλά δεν έχω κάνει τέτοια διατριβή. Σε 2-3 με έπιασες αδιάβαστη τελείως.
    Ως εκ τούτου για να εντρυφήσω καλύτερα θα πάρω την κουρτίνα Νο 3 :-p
    Σε ευχαριστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Y.Γ. Ο μπαμπάς του φίλου μου που ήτανε πλήρωμα στη Θαλαμηγό "Χριστίνα" του Ωνάση μου έλεγε ότι όταν η Κάλλας τραγουδούσε πάνω στο πλοίο ραγίζανε τα κρύσταλλα μέσα στις βιτρίνες τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πέρασα να σου πω μια καλησπέρα και θα ακούσω ευθύς αμέσως τα κομμάτια σου!!!
    πολλά φιλάκιααααααααα

    οπερετικά lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααααααα, όχι αγάπη μου!
    Δεν θα βάλω ίσα κι όμοια τη Σου Κύρκου με την Μπάλτσα!!! Μουαχαχαχαχαχα!!!

    Καλή εβδομάδα κουμπαρούλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τέλεια ανάρτηση.
    όμως θα ήθελα να βάλεις το τραγούδι τορνα α σουριέντο, βαριέμαι να αλλάζω πληκτρολόγιο, με τον πλάσιντο ντομίγκο!

    και δε βλέπω στη δεκάδα το ρομπέρτο αλάνια, βέβαια, η ντεσσέι είναι και εμένα η αγαπημένη μου, δίνει ρέστα στην άρια της βασίλισσας της νύχτας. νομίζω ότι είναι η καλυτερη σε αυτήν την άρια από όλες τις άλλες σοπράνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα πάντως η Sutherland πολύ μου αρέσει! Εξαιρετικό ποστ πχιότητας μέσα σε ένα διήμερο αθλιότητας και κακογουστιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ερχονται πολυ δυσκολοι καιροι, ειτε με το μνημονιο ειτε οχι...
    Callas Νο 1 δεν εχω καμια αντιρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΛΙΑΚΑΔΑ
    ε καλά και εγώ 11 χρόνια ακούω δεν είμαι και ειδικός. Αλήθεια που σε έπιασα αδιάβαστη? Πολύ καλημέρα σου.

    @ ΛΙΑΚΑΔΑ
    κοίτα, αυτό λένε πως είναι μύθος αλλά ποτέ δεν ξέρεις :)

    @ christina
    να τα ακούσεις και μετά να τα παίξεις στο ραδιόφωνο να γίνει προσκύνημα από την ακροαματικότητα. Κοριτσάααααρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Αθηνά...
    χαχα πάλι καλά που δεν είπες με την Κάλλας να φρικιάσω χαχα. Καλημέρα κουμπαρούλα μου.

    @ ria
    τον Ρομπέρτο δεν τον πάω καθόλου μα καθόλου για αυτό δεν τον έβαλα χαχα. Όσο για το άλλο από Ντομίνγκο κακά τα ψέματα γραμμένο στα ελληνικά δεν κατάλαβα ποιο εννοείς. Η Ντεσέ είναι πραγματικά υπέροχη. Στον ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας μόνο η Γκρουμπέροβα είναι καλύτερη. Καλή σου μέρααα

    @ Πιγκουίνος
    ε καλά δεν θα σε ρίξουμε και στην πυρά που σου αρέσει. Άλλωστε ενδόμυχα αρέσει σε όλους μας. Καλή σου μέρα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ephemeron
    τουλάχιστον ας πέσουμε ακούγοντας κάτι καλό :(
    καλή σου μέρα αγορίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μα γιαυτό πήρα τις παραλίες! χθες δεν είχα καταλάβει μάνα μου τι έφταιγε!
    φιλιά γατόνι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα και από εμένα, πολύ όμορφη ανάρτηση. Να ξεστραβωνόμαστε λιγάκι...!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μπράβο σου για τον κόπο και την έρευνα...

    Όπως σου είχα πεί είμαι της κλασικής και ουχί της όπερας... Χαμο-γέλαγα ,με εμένα πάντα, κάθε φορά που ανέφερες τη λέξη "πασίγνωστη..."

    Γιατί εγώ είμαι στο τελείως άλλο άκρο!!! :-)

    Πάντως μου αρέσουν τα βιογραφικά στοιχεία ,και οι βιογραφίες, οπότε με κάλυψες...

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπέρα.
    χρόνια πολλάάάάά!!!
    ε, λοιπόν σήμερα σκέφτομαι να το κάψω με τις μουσικές σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν είχα χρόνο να ακούσω τα κομμάτια, όλα εξαιρετικά.
    Αλλά θέλω να σ' ευχαριστήσω γιατί πιστεύω ότι ήμουν στο μυαλό σου (χα χα χα) όταν έκανες την ανάρτηση.
    Θα τα απολαύσω σε μερικές ημέρες όταν φτιαχτεί ο σταθερός μου Υ/Π.
    Παρ' όλο που δεν πιστεύω στην σημερινή ημέρα, σου αφιερώνω αυτό που άκουσα χθες στην εκπομπή του Λουστράκου και μου άρεσε πολύ.
    http://www.youtube.com/watch?v=CAe9SpOKQ6I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με έπιασες αδιάβαστη στη Janet Baker, Cecilia Bartoli... και το χοτ γκομενάκι της κουρτίνας Νο3 :-p

    Eυχαριστήθηκες τώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εξαιρετικες φωνες και ενδιαφερουσες πληροφοριες που δεν ηξερα...μου αρεσαν πολυ οι cecilia bartoli και η natalie dessay...καλο βραδυ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΦΟΥΛΗ
    πες μου οτι έκανες μπάνιο χειμωνιάτικα να τρελαθώ!!! Τι γάτα είσαι εσύ μου λες??? Θα περάσω από το μπλόγκ σου να τσεκάρω κοριτσάρα μου. Πολύ καλό σου βράδυ.

    @ Venea
    πρώτο μήνυμα από Αυστραλία να υποθέσω???? Φιλούμπεεες

    @ Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης
    ε το ίδιο χαμόγελο ρίχνω κι εγώ όταν ακούω για το τάδε κοντσέρτο του Λίστ χαχα οπότε μην μασάς φίλε μου. Άντε να μας ξεστραβώσεις εσύ στα συμφωνικά έργα σιγά σιγά. Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Summertime Blues
    σε ευχαριστώ αν και δεν γιορτάζω. Βέβαια αν το είχα θυμηθεί θα μπορούσα να κάνω αφιέρωμα με ερωτικές άριες για την ημέρα. Δεν πειράζει του χρόνου. Πολλά φιλιά και καλό σου βράδυ :)

    @ marimar
    εύχομαι να σου αρέσουν οι επιλογές μου. Το τραγούδι που μου έστειλες δεν το ήξερα. Πολύ όμορφο και υπέροχη ερμηνεία η Μοσχολιού όπως πάντα. Καλό σου βράδυ :)

    @ ΛΙΑΚΑΔΑ
    Ναι βέβαια χαχαχα. Ελπίζω τα αποσπάσματα που έβαλα να σου κέντρισαν την περιέργεια να τους ψάξεις. Το αξίζουν και οι 3. Καλό σου βράδυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ MOLEMOU
    χαχα τώρα που είδα την φωτογραφία στο άβαταρ κατάλαβα οτι διαβαζόμαστε από παλιά χαχα. Το σχόλιο το βάζω γιατί τα σχόλια των φίλων είναι φυσικά πάντα ευπρόσδεκτα. Βεβαίως να σημειώσω πως καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε μη νόμιμη ανταλλαγή υλικού μέσω διαδικτύου.
    Πολύ καλό σου βράδυ

    @ thumbelina
    χαίρομαι που σου άρεσαν και ελπίζω να αποτελέσει το πόστ δέλεαρ για περισσότερη επαφή μαζί τους. ΠΟλύ καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποια Αυστραλία καλε;; Μακριά πέφτει!!! Egaleo City....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Venea
    μα νόμιζα θα φύγεις άμεσα και επειδή δεν βρεθήκαμε λέω πάει πέταξε η κοριτσάρα. Ελπίζω πριν φύγεις να τον πιούμε τον καφέ. Καλό σου απόγευμα.

    @ Ταχυδρόμος!
    μόνο οι μουσικές μας έμειναν φίλε μου. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εκλεκτή/εκλεκτική επιλογη!
    να εξηγούμαι: από την opera δεν μ' αρέσουν τα "γεμίσματα" ανάμεσα στις θαυμάσιες, συγκροτημένες άριες. Μια άρια σε αναβάζει στα ουράνια, μετά έρχεται ο πεζός λόγος επενδεδυμένος με μερικές νότες για να δένει την "υπόθεση" ως την επόμενη άρια. Πτώση...
    Ξενίκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @mahler76
    Παρδον;;;; Μάλλον θα με εχεις μπερδεψει με κανενα αλλο. Εγω ειμαι φρεσκο αιμα...
    Ποτε καλε κανονισαμε για καφε και δεν το θυμαμαι;;; Και ποιος φευγει αμεσα;; Δεν παω πουθενα...πουθενα...εδω θα μεινω...που λεει και το ασμα!! Μπας και εχω καμια διχασμενη προσωπικοτητα και δεν το εχω παρει χαμπαρι;;;
    Καλησπερα κιολας!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Ξενικός
    κοίτα, τα ρετσιτατίβι ήταν απαραίτητα κάποτε διότι σε αυτά προχωρούσε ο χρόνος ενώ στις άριες αυτός (και η υπόθεση έμεναν σταθεροί). Προφανώς δεν άρεσαν σε κανέναν για αυτό και τα σταμάτησαν. Καλό σου βράδυ

    @Venea
    καλά κορυφαίο. το άβατάρ σου μοιάζει πολύ με μιας άλλης μπλόγκερ και για αυτό έγινε το μπέρδεμα χαχαχα. Προφανώς θα είδες την απάντηση και θα νόμισες πως το έχασα εντελώς!!!! Αχ γέρος άνθρωπος είμαι λογικό να συμβαίνουν και αυτά τα λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ mahler76
    Ευτυχως γιατι ειχα αρχισει το ψαξιμο για ψυχιατρο... :-)
    Λεω και εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Venea
    χαχαχα όντως!!! Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ καλή σου εβδομάδα αγαπητέ!! φιλιαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Leviathan
    σε ευχαριστώ πολύ αγορίνα μου επίσης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λειπει νομιζω το "σε 'χω κανει θεο" η διασκευη φυσικα!

    Αντε καλημερες απο το ηλιολουστο γραφειο... γαμω το κερατο μου που βρισκομαι μεσα και οχι εξω απο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Manolog3
    άσε φίλε κι εγώ μέσα είμαι και κάνω σχέδια και μακέτα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Manolog3
    Και θα παραμείνει ως τέτοιο χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ξέχασα να σου πω για το καινούριο μπλογκ. http://notaper.blogspot.com Οι περιπέτειές μου στην Αυστραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Voutyro
    καλημέρα κοριτσάρα μου. βεβαίως και θα τα λέμε και από εκεί. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΗ!!!

    ''ΓΛΕΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
    ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ
    ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΩΡΑ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΕΥΕΙΣ.
    ΕΞΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΛΥΠΕΣ,ΕΞΩ ΚΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ''

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    να είσαι καλά φίλε μου και να περάσεις το 3ήμερο όσο καλύτερα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλο τριήμερο να έχεις αγαπητέ!!!! :) Τα φιλια μου!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. μα να χουμε το ιδιο playlist βρε παιδι μου χαχααχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Leviathan
    σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου εύχομαι κι εσύ να περάσεις τέλεια :)

    @ Basilis
    Μαλάκα είδες??? σοκαριστικό έτσι? Πολλά φιλιά μικρούλη και ευχές για ένα τέλειο δημιουργικό 3ήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα..καλημέρα να πω πρωινιάτικη και με τ καφέ στο χέρι..άκουσα και τη μουσικούλα μου..όσα τουλάχιστον άκουσα( όχι όλα ) του γούστου μου , το ένα με ταξίδεψε!Φιλάκια Αχτιδένια και ..πρωινιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ αχτίδα
    καλημέρα Αχτίδα μου. Κι εγώ με τον καφέ στο χέρι και ανοιχτά τα σχέδια για μια εργασία της σχολής. τώρα λέω να βάλω και λίγη μουσικούλα να πάει καλά η μέρα :)
    Καλή Σαρακοστή και από εδώ. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σίγουρα τα πράγματα έχουν πάρει την κατηφόρα, και μάλιστα καιρό τώρα. Επιπλέον αυτή η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό.

    Από την μουσική αυτή δεν έχω ιδέα, μα θα ακούσω κάποια κομμάτια μόλις βρω χρόνο :)

    Καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ήρθα να δηλώσω κάτι άσχετο :)

    είχες κάνει έναν χαρακτηρισμό παλιότερα για το facebook που μάλιστα δε τον θυμάμαι και ακριβώς...μα έλεος δηλαδή...είπα να είμαι ευγενικός και τελικά θα σιχτιρίσω κανέναν εκεί μέσα...

    :)

    Φιλιά κατά τα άλλα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Nikatsu
    φήμες :)
    Καλό σου βράδυ

    @ Krist.
    ρίξε ένα αυτί σίγουρα θα βρείς κάτι να σου αρέσει.

    @ Leviathan
    ωχ τι μαλακία σου έκαναν φίλε μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. "Στην πέφτω"-book θα έπρεπε να το λένε....

    καλό σαββατοκύριακο!! φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ Leviathan
    AAAA καλάαα. αφού οι περισσότεροι για αυτή την δουλειά το χρησιμοποιούν :(
    Μην χαλιέσαι μωρέ συμβαίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το έργο το έχω χάσει.
    Επιφυλάσσομαι να ξαναέρθω για λίγη επιμόρφωση.

    Εκεί ήρθε η Άνοιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @Thalassenia
    όπως βλέπεις έβαλα αρκετό υλικό. Ελπίζω κάποια από όλα αυτά να σου αρέσουν. Καλό σου ανοιξιάτικο βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πολύ τσιρίδα παιδάκι μου!
    Φαντάζομαι όταν μπαίνεις και ακούς τα δικά μου θα κλείνεις αυτιά:))

    Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @ zoyzoy
    α όχι είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες μουσικές προτάσεις. Την καλησπέρα μου :)

    @ PiciFriki
    ω σε ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πω, πω, αυτό δεν είναι ποστ, είναι έρευνα !!
    Καλησπέρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ fpboy
    xaίρομαι που το βλέπεις έτσι. ελπίζω να άκουσες κάτι από όλα και κυρίως να βρήκες κάτι που θα σου αρέσει. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @ spiretos72
    mia χαρά τα καταφέρνεις αλλά μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την πούτσα. Και μην με ρωτήσεις ποια ήταν ποια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καμμιά από τις δύο δεν έχω δει, αλλα τις έχω ακούσει και τις δύο. Προτιμώ την Tebaldi.

    Λένα πως η Κάλας "γίνετε" καλύτερη αμα λάβεις υπ'όψιν σου την γενικότερη σκηνική παρουσία, υποκριτικές ικανότητες (καθώς και "εξωσχολικές :-) Τι να πω, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @ spiretos72
    κοίτα, η Κάλλας ήταν σίγουρα εμπειρία να την δείς να ερμηνεύει, όμως και στα cd ακόμα η διαφορά της, ως προς το κομμάτι της ερμηνείας πάντα, είναι κατά την γνώμη μου χαοτική σε σχέση με κάθε άλλη. Η αλήθεια είναι πως απο Τεμπάλντι έχω ακούσει ελάχιστα πράγματα όμως πιστεύω πως η Ιστορία έκανε ήδη την επιλογή της. Πάντως δεν είναι κακή μην παρεξηγηθώ, απλά δεν είναι Κάλλας :)
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails