Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ + ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

"Ένα μήνα αργότερα σε συνάντησα στο δρόμο...χωρίς να το πολυπιστεύω, σου πρότεινα να πάμε για χορό. Είπες απλώς ναι, why not. Ήταν 23 Οκτωβρίου 1947...Μετά την τρίτη ή την τέταρτη έξοδό μας, επιτέλους σε φίλησα. Δεν βιαζόμασταν"
Αντρέ Γκόρζ-Γράμμα στη Ντ.

Στα 1947 κάποιοι άνθρωποι δεν βιάζονταν, κάποιοι άνθρωποι κατάφερναν και έδεναν τις ζωές τους για πάντα. 
Το καταπληκτικό αυτό τελευταίο βιβλίο του Αντρέ Γκόρζ, που γνώρισα από ανάγνωση μέρους του στην εκπομπή "Που πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πιά" του Μενέλαου Καραμαγγιώλη από την συχνότητα του Τρίτου Προγράμματος, είναι-όπως αναφέρει στο επίμετρο της έκδοσης ο Μιχάλης Μήτσου "μια δημόσια επανόρθωση, μια ερωτική εξομολόγηση και μια προαναγγελία θανάτου. Η αρχή του είναι συγκλονιστική, το τέλος του αφόρητο. Ο συγγραφέας, που αποκάλυψε ότι έγραψε αυτό το βιβλίο κλαίγοντας, προειδοποιεί ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία της γυναίκας του...θα φύγει μαζί της...επειδή είναι (ξανά) ερωτευμένος μαζί της και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν".


“Γίνεσαι ογδόντα δύο χρονών. Έχεις κοντύνει έξι εκατοστά, ζυγίζεις όλο κι όλο σαράντα πέντε κιλά και είσαι ακόμα όμορφη, γοητευτική κι επιθυμητή. Πάνε πια σαρανταοκτώ χρόνια που ζούμε μαζί και σε αγαπώ περισσότερο από ποτέ. Νιώθω και πάλι μέσα στο στήθος ένα σπαρακτικό κενό που μονάχα η ζεστασιά του κορμιού σου πάνω στο δικό μου το γεμίζει”
Αντρέ Γκόρζ-Γράμμα στη Ντ.

___________________
Καραγάτσης και Καββαδίας. Δυο ταξιδευτές του λόγου, ο ένας και των θαλασσών, μια σχέση πέρα από την φιλία, θα τολμούσα να πω αδερφική (άλλωστε η προσφώνηση αδελφέ συναντάται συχνά στην αλληλογραφία τους), όπως σκιαγραφείται σε αυτή την επετειακή έκδοση των μεταξύ τους επιστολών και καρτ-ποστάλ.

35 "συνομιλίες" για την τέχνη τους, τις ζωές τους και φυσικά για την θάλασσα, δώρο ενός αγαπημένου φίλου που θέλω να τον θεωρώ με την σειρά μου αδερφό :)

Και μιας και μιλήσαμε για θάλασσες, ας μας ταξιδέψει στους Ωκεανούς η Birgit Nilsson με δύο ερμηνείες της της άριας Ozean, du ungeheuer  από την όπερα Oberon του C. M. von Weber. Η πρώτη από ρεσιτάλ του 1964, η δεύτερη από τηλεοπτική παραγωγή των αρχών της δεκαετίας του 70, "απαλλοτριωμένες" από εδώ και εδώ.





Καλό βράδυ σε όλους και καλή αρχή ή καλή συνέχεια στις διακοπές σας :)

Υ.Γ 1: Κάνοντας αυτό το πόστ, βρήκα μια πολύ όμορφη παρουσίαση του Γράμματος στην Ντ. στο μπλόγκ Ανάγνωση.

Υ.Γ 2: Με αφορμή και κάποια σχόλια στο προηγούμενο πόστ, να επισημάνω πως η όποια παρουσίαση βιβλίου, γίνεται επειδή κάτι με άγγιξε ή μου κίνησε το ενδιαφέρον σε αυτά και όχι απαραίτητα επειδή είναι αντικειμενικά αριστουργήματα. Το μπλόγκ είναι προσωπικό κι εγώ δεν είμαι επαγγελματίας "αναγνώστης" ή κριτικός όπως επίσης τα όποια πόστ δεν είναι κατ'ανάγκη προτάσεις αγοράς.

Υ.Γ 3: Αν και δεν τρελαίνομαι με τις διαδικτυακές ψηφοφορίες αυτή που ξεκίνησε στο μπλόγκ Παράλληλα Βλέμματα κάτι μου είπε λόγω του θέματός της. Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν να πείτε την γνώμη σας ως προς το ποια θεωρείται την καλύτερη πεντάδα ταινιών που προβλήθηκαν πέρσι στην χώρα μας, κάντε μια βόλτα από εδώ

54 σχόλια:

  1. :)))) και πού τα βρήσκουμε εμείς του εξωτερικού;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ marco
    καλησπέρα αγορίνα. αν κάνεις κλίκ πάνω στις φωτογραφίες των εξώφυλλων των βιβλίων θα σε πάνε στο site της Πρωτοπορίας από όπου θεωρητικά μπορείς να τα παραγγείλεις αν και δεν ξέρω αν κάνουν αποστολές στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο το έβαλα απλά ενδεικτικά, μπορείς να το ψάξεις και σε άλλες σελίδες. Ακόμα και στο http://www.skroutz.gr/ αν κοιτάξεις θα βρείς υποθέτω κάποιο βιβλιοπωλείο να τα αγοράσεις. Ιδικά το πρώτο θα είναι εύκολο να το βρείς και στα γαλλικά του πρωτοτύπου, αν το έχεις με την συγκεκριμένη γλώσσα, ή σε κάποια άλλη που θα έχει μεταφραστεί. Ελπίζω να βοήθησα κάπως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Leviathan
    φιλούρες αγορίνα. Καλό υπόλοιπο βδομάδας και σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βοήθησες πάρα πολύ!!!!

    Θα κοιτάξω μήπως κ τα βρω :)
    Εσύ καλά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ marco
    μια χαρούλα φίλε. Λίγο διάβασμα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, βολτούλες στην άδεια Αθήνα, τα κλασικά δηλαδή κάθε καλοκαιριού ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε συ έχω χάσει το μέηλ σου!

    εισαι τουητερ ισως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ marco
    φίλε μου το mail μου είναι στο προφίλ μου εδώ στο μπλόγκ. Αυτά τα τουήτερ και φέισμπουκ του σατανά δεν τα έχω χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω γιατι θυμαμαι ενα αλλο με το ονοματεπωνυμο???


    κάτι πίνω κ δεν το ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικές επιλογές. Το δεύτερο το είχα κατα νου, το πρώτο δεν το ήξερα. Υποφέρεται αλήθεια το τέλος στο "Γράμμα" ή κομματιάζεσαι??? Φοβάμαι το δεύτερο ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ marco
    καλά θυμάσαι. απλά στο μέηλ μου εμφανιζόταν κάποτε και το ασ πούμε ονοματεπώνυμό μου :)

    @ kovo voltes...
    ε, ψέματα δεν θα σου πώ, κομμάτια σε κάνει. Την δε ραδιοφωνική εκπομπή που αναφέρω και από την οποία έμαθα το βιβλίο, αλλά και τον συγγραφέα, την ακούω κάθε φορά κλαίγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς στιγμη χάρηκα ότι όντως μπορεί να έπαιρνα κάτι. μετά σκέφθηκα μαλακία, θα ήταν και να μην το θυμάμαι, τελικά με προσγείωσες στην πραγματικότητα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ marco
    άσε και πλέον είναι και νόμιμο να την πίνεις χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκεί!!!!!!!!!!!! Εδώ δεν είναι σε επιλεκτική ακόμη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @marco
    χαχα είδες, είμαστε καλύτερα εδώ. Όλη μέρα κόκαλο να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να σου πω, αυτο το κόκκαλο το θέλω κι εγώ! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @marco
    καλά θα φάω εγώ το ψαχνό και θα σου αφήσω το κόκαλο χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άντε πάλι βιβλία! Ρε μάλερ, δεν αντέχω, είμαι δυστυχισμένη η γυναίκα και εσύ με κάθε πόστ σου προσθέτεις άλλο ένα πετραδάκι στην δυστυχία μου. Γιατί το κάνεις αυτό? Δεν αντέχω άλλη κουλτούρα!

    Τεσπά..άντε το πρώτο μέ έπεισε..θα το πάρω, αλλά κακομοίρη μου αν δεν βρω γαμβρό...ααα

    ΥΓ: Πάντως τα σχόλια μου για τον προηγούμενο συγγραφέα δεν τα παίρνω πίσω και σαν γυναίκα και σαν ελληνίδα και πάνω απ'όλα σαν Κυρία. Είναι φώτο αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. απλα να προσεχεις ρε αγορινα να μη σε κατηγορησουν οτι κοπιαρεις αλλα μπλογκς που ασχολουνται επαγγελματικα με παρουσιασεις βιβλιων δισκων αχχααχαχ-α α οεο!
    λοιπον την αλληλογραφια την εχω διαβασει και ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον βιβλιο
    οσον αφορα το πρωτο θα το παρω κι αυτο , να δουμε ποτε θα το διαβασω
    γενικα οι αλληλογραφιες μαρεσουν πολυ,. ισως επειδη εχουν να κανουν οχι με μυθοπλασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μαλεράκο ενδιαφέροντα τα βιβλία που προτείνεις. μπαίνουν στα υπόψη :)
    καλές διακοπές εύχομαι!
    όμορφα να περνάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σπαρακτικό βιβλίο!
    Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ σε κάποιον να το ζήσει αυτό ή όχι -για μένα, προσωπικά, ας μη μιλήσω καλύτερα...

    Νάσαι καλά, Μαλερούκο, και καλό διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Hitori Tana
    είσαι γκρινιάρα για αυτό δεν βρίσκεις άντρα (πέρα από το ότι τον ψάχνεις στο Ντα Κάπο). Όσο για το άλλο θέμα μην το συνεχίζεις γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Καλημέρα κι ας ροχάλιζες όλο το βράδυ χτές.

    @ ασωτος γιος
    ναι αυτό μας έλειπε τώρα χαχαχα. Το πρώτο να το διαβάσεις πάντως. Θα βουρκώσεις, ίσως κλάψεις αλλά το αξίζει αυτό μια αγάπη που έζησε 50 χρόνια. Καλή σου μέρα :)

    @ DaisyCrazy
    το πρώτο είναι στενάχωρο αλλά το αξίζει. Την αλληλογραφία θα την απολαύσεις ιδικά αν σου αρέσουν οι 2 συνομιλούντες συγγραφείς. Καλή σου μέρα και καλές διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Asteroid
    όταν έχεις την τύχη να μοιραστείς μια ζωή 50 χρόνια με έναν άνθρωπο, πρέπει να υποστείς και τον σπαραγμό και την συντριβή του αποχωρισμού. Είναι η εκδίκηση των Θεών για όσους τα κατάφεραν. Καλή σου μέρα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς το παρον το μόνο διάβασμα που πρέπει να κάνω είναι μιά επανάληψη για κάτι τελικες εξετάσεις...

    Και δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ!!!

    Καλές βουτιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Μαλερ!
    Το δεύτερο το διάβασα τον Περασμένο χειμώνα και ομολογώ ότι ήταν καλό. Το δανείζω σε όποιον θέλει... δύσκολοι καιροί ακόμη και για την αγορά ενός βιβλίου... το πρώτο αναφέρεις το "καμακιάζω" εδώ και λίγες μέρες,,,πηγαίνω στην Πρωτοπορία αλλά τελικά φεύγω με άλλα βιβλία...

    Να περνάς όμορφα.

    * Να σου προτείνω κι εγώ ένα βιβλίο; Διάβασε αν θες την "Κωμικοτραγική Ιστορία των Ελλήνων" του Ραφαηλίδη.

    Φιλώ κ χαιρετώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εμένα γιατί ο Μήτσος δεν μου έκανε ποτέ τέτοια ερωτική εξομολόγηση όπως στο βιβλίο "Γράμμα στη Ντ."; Τέλος πάντων θα περιμένω μέχρι τα 82 κι αν δεν την κάνει ως τότε θα τον χωρίσω!!!

    ΥΓ. Την τσάκισες αγόρι μου την Hitori Tana, την τσάκισες με τη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι έλεγα τι να διαβάσω.Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης
    ωχ άσε μην μου το θυμίζεις γιατί κι εμένα αυτή είναι η μοίρα μου χαχαχ. Καλό μας κουράγιο

    @ Seirios
    κακά τα ψέματα το δάνεισμα πάει σύννεφο μεταξύ φίλων και γνωστών. Μόλις είδα το βιβλίο που μου πρότεινες. Εννοείται πως θα μπεί στην λίστα με τις αγορές!! Το Γράμμα στην Ντ. βρές ένα τρόπο να το διαβάσεις. Θα σε συγκλονίσει. Καλό σου βράδυ

    @ Αθηνά...
    ε ο Μήτσος μπορεί να μην είναι "ποιητής" αλλά δεν σημαίνει πως τα αισθήματα δεν είναι εκεί :)
    Ναι η Hitori έπαθε κολάψους με την φωτό. Θα την πάω όμως για σουβλάκι σε ένα λαϊκό κεμπαψίδικο στην Αχαρνών που σερβίρει κάτι νταβραντισμένα παλικάρια από οικοδομές να ανοίξει το μάτι της μπάς και σταματήσει την γκρίνια. Πολλά φιλιάααα

    @ spirou
    αχ άσε έχω ακόμα μια ντάνα αδιάβαστα να δώ πότε θα τα προλάβω. Φιλούρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολυ καλες επιλογες !!!

    ειμαι ακομη εδω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βόλτα στην Πρωτοπορία αυτές τις μέρες,μιας που επέστρεψα από την αγαπημένη μου θάλασσα στους αγαπημένους μου φίλους.Χαίρομαι για αυτό που διάβασα και να μη το λέω ισχύει και από εμένα!!!
    Τα λέμε σε λίγες ώρες...δεν έχει μπαταρία η μηχανή και μάλλον φώτο θα τις δεις σπίτι!!!!
    Φιλιάαααααα!!!!!!!!!!!
    Την Καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενταξει.. το πρωτο βιβλιο πρεπει να ειναι απλα συγκλονιστικο, αλλα αυτη τη στιγμη δεν ειμαι στην καταλληλη ψυχολογικη κατασταση για επιπλεον "κομματιασμα"... Οταν συνελθω, θα το εχω στα υποψιν μου!

    Φιλια πολλα αγορι μου!

    (υ.γ: πραγματικα, χωρις ιχνος υπερβολης, σε θεωρω τον πιο πολυδιαβασμενο και μορφωμενο ανθρωπο που εχω ποτε μου "συναντησει". :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μάλερ@ παλιόγατο, είμαι στην ελληνική επαρχία, βράδυ, γράφω, κι ένας συγγενής σου έχει λυσσάξει στο νιαούρισμα εδώ και ώρες. είναι και νεότατος αν κρίνω απ' τη φωνή, όχι σαν εσένα αρχαίος...! έλα πάρτον από δω.

    δεύτερον, αυτός ο Αντρέ έπαθε χοντρό αλτσχάιμερ και τα είπε αυτά, έτσι; τι γεροντάρα ναρκισσευάμενη, σου λέει να πεθάνω έτσι σαν αιγύπτια σύζυγος επί τουταγχαμών, να κάω σα χήρα Ινδή, να αντιστρέψω τον κανόνα και να μείνω στην αιωνιότητα διάσημος. Ο Ρωμαίος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν αφήνεις τα βιβλία λέω εγώ, να πάμε για κάνα κρασί και γερο σαβούρωμα!!
    φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ ιμερος
    nai αλλά τελικά σήμερα που βγήκαμε την έκανες. Θα κανονίσουμε όταν επιστρέψεις. Καλά να περνάς :)

    @ karkinos7
    βόλτα στην Πρωτοπορία? Πάνε τα φράγκα μας χαχαχα. Τα λέμε από κοντά μικρούλη, πολλά φιλιά :)

    @ Λόλα
    ναι το πρώτο βιβλίο είναι λίγο για κομμάτιασμα σε μερικά σημεία. Όπως και να έχει αξίζει νομίζω να το διαβάσεις. Όσο για τα υπόλοιπα σε ευχαριστώ πολύ αλλά νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο :)
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ highvoltagepress
    πικρόχολη γραία, να αφήσεις τους συγγενείς μου ήσυχους να νιαουρίζουν και το ζεύγος Γκόρζ στην ησυχία του χαχαχαχαχα
    Που έχεις πάει πάλι διακοπές βρε τρελοκομείο???
    Φιλούρεεεεες

    @ ΦΟΥΛΗ
    ε, όταν με το καλό έρθεις το κανονίζουμε κι αυτό γατάρα μου. Πολλά φιλιά και νιαουρίσματα χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εγώ γραία;;;;;;! τώρα να δεις τι θα πάθπυν οι συγγενείς σου!!! θα τους γραγαλήσω μέχρι να αναστενάσξουν, και είναι και νεογέννητοι απ'ό,τι είδα (και ΠΟΛΥ φωνακλάδες!!!)
    Στερεά Ελλάδα καλέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ highvoltagepress
    νιαααααρ χρρρρ πρρρρρ να αφήσεις τα γατούλια ήσυχα!!! Αλλιώς θα έρθω αυτοπροσώπως και θα αρχίσω τα νιαουρίσματα έξω απο το μπαλκόνι σου χιχιχιιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αγαπώ τις αναρτήσεις σου εμ βιβλία.Εγώ παραγγέλνω στις φιλενάδες και μου στέλνουν....γενεθλια,γιορτή Χμας χαχαχ

    έχω πέσει κι εγω και διαβαζω αυτες τις μέρες

    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σχετικά με το δεύτερο,είχα πετύχει στο TV100 τη Μικέ να μιλάει γι'αυτό στην εκπομπή "Ένα βιβλίο,ένα ταξίδι".Την παρουσιάζει ένας ξενέρωτος,που θυμάμαι ότι παλιότερα είχε φιλοξενήσει και τον Χριστιανόπουλο,ο οποίος του είχε πετάξει αιφνιδίως: "είμαι ολιγογράφος...δείτε εδώ τα άπαντά μου...μια σκατούλα είναι"(δε θυμάμαι ακριβώς τη διατύπωση,αλλά το "σκατούλα" το είπε σίγουρα) και ο έρμος κόντεψε να πάθει συγκοπή! Ο Καραγάτσης με ελκύει σαν τύπος περισσότερο παρά σαν συγγραφέας,με τον Καββαδία επίσης δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις,αλλά κάτι μου λέει ότι αυτό το βιβλίο θα έχει το γούστο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γουιλ Χίκοκ, ¨Ματωμένη Εκδίκηση", γουέστερν. ("Ο Ράντωλ Σλέηντ βγήκε στον κεντρικό δρόμο του Λοσ Κίσος, και κοίταξε ανήσυχα. Οι άντρες του σερίφη απ' το Τορνίλλο δεν είχαν φτάσει ακόμα...") Εγώ αυτό μόλις τελείωσα. (Και μετά έκανα γβυμναστική στα γατιά που κόψανε το νιαούρισμα και είναι τύπος και υπογραμμός.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Και λοιπόν;E allora?
    άσε κι εγώ δεν έχω όσο χρόνο θέλω να διαβάσω όσα θέλω. Θα περάσω να δώ και τις δικές σου προτάσεις. Καλή σου μέραααα

    @ Johnny Panic
    κοίτα εγώ με τον Καραγάτση δεν έχω καμία επαφή, και με τον Καββαδία ό,τι διάβασα στο σχολείο και ό,τι έχω ακούσει απο τα μελοποιημένα του. Είναι σίγουρο πως οι γνώστες του έργου τους θα απολαύσουν την αλληλογραφία σε ένα επίπεδο παραπάνω. Όμως κι εμένα με καθήλωσε ο τρόπος με τον οποίο σκιαγραφείται η σχέση τους και η αγάπη που φαίνεται πως είχαν ως φίλοι. Την εκπομπή που λες δεν την έχω δεί αλλά θα την κοιτάξω. Καλή σου μέρα :)

    @ highvoltagepress
    α, καλό είναι αυτό? Το διαβάζεις για να θυμηθείς τα νιάτα σου στην άγρια Δύση???? Τα γατιά πήραν γραμμή από μένα να σε αφήσουν λίγο ήσυχη...προς το παρόν χιχιχι
    Καλή σου μέρααααα

    @ Ελευθερία
    είναι εξαιρετικά. Αυτά τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αρα δεν είσαι από αυτούς που διαβάζουν βιβλία τύπου Coelho :)

    Μου άρεσει το φόντο σου με τον Big Mac ο οποίος τη σκαπούλαρε* :(

    *Τυχαίο; Δεν νομίζω! ^%&!$΅%^$^%$!%&^$!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    ένα έχω διαβάσει του συγκεκριμένου και έκοψα φλέβες. Ευτυχώς ήταν δώρο χαχαχαχα. Όσο για τον Μπίγκ-Μάκ αυτή είναι η Ελλάς φίλε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δεν έχω διαβάσει οπότε πάω πάσο :)

    Ναι αυτή είναι η Ελλάς, όπως διάβασες στο ποστ μου η μαρίδα, βλέπε Ψωμιάδης, καταδικάζεται αλλά οι καρχαρίες τη βγάζουν λάδι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    ναι το διάβασα και στην δικιά σου ανάρτηση. Και ύστερα λέμε γιατί είναι έτσι η Ελλάδα τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. κραυγή δεν υπάρχει αχαχαχα
    τέλειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ pisoglendis
    όπως επίσης δεν υπάρχει το ότι το άφησες σε άλλο πόστ το σχόλιο χαχαχαχα. Επίσης κάτω τα χέρια από τον Νεκτάριο Σφηράκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ pisoglendis
    έγινε μπουρδέλο το μπλόγκ σου? πότε καλέ και το έχασα αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ pisoglendis
    καλέ έχουν γίνει πράγματα και θαύματα στο μπλόγκ σου. Καλά εμένα σήμερα το πρωί με έβρισε μια φαρμακωμούνα bottom που απο Βαγγέλης το είχε κάνει Άγγελος, αν και το Βαγγελιώ του ταιριάζει περισσότερο, γιατί νόμιζε πως αναφερόμουν στην ίδια. Μεγαλεία σε λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Malherako μας, πηρα τα γράμματα στην Ντ.
    Μα κάνεις τόσο καλές παρουσιάσεις....
    θα σ' ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου.
    Ευχαριστούμε. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ Stella Fox
    εύχομαι να σου αρέσει. Είναι πραγματικά ένα πολύ δυνατό κείμενο. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails