Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Vol.5-LUCIA DI LAMMERMOOR

Ναι καλά διαβάσατε. Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια και κάτι ψιλά, η όπερα της Δευτέρας επέστρεψε (time goes by so slowly lolol), και αυτή την φορά επέστρεψε Δευτέρα. Και τι καλύτερο για αυτή την βραδιά με μια από τις πλέον dive όπερες του ρεπερτορίου, την Lucia di Lammermoor του Gaetano Donizetti.

ΠΡΑΞΗ 1η
H Λουτσία του έργου μας, είναι μια κορασίδα νέα και ωραία από την περήφανη γενιά των Άστον η οποία μένει στον πύργο Lammermoor στην Σκοτία. Πέρα από τα νιάτα όμως και την τσαχπινιά (μην πάει ο νούς σας στο πονηρό η Λουτσία μας είναι κόρη ανέγγιχτη), η οικογένειά της είναι βουτηγμένη στα χρέη καθώς ο αδερφός της Ενρίκο σπατάλησε την πατρική περιουσία σε δομημένα ομόλογα, κάτι φούσκες του real estate στα Highlands και σε κωλόμπαρα με Ουαλές πουτάνες. 

Για να μπορέσει λοιπόν η οικογένεια να ορθοποδήσει, ο αδερφός της Λουτσία έχει αποφασίσει να την παντρέψει με τον Αρτούρο ένα Λόρδο της περιοχής ο οποίος μπορεί να είναι μπούλης και σαν ανάποδο γαμώτο, έχει όμως φράγκα, μπακίρια και μαλάματα, και 8 σειρές γιορτνάνια, έχει και δόντια ολόχρυσα 4 τραπεζίτες.

Και σα να μην έφτανε όλο αυτό το σκηνικό Ελληνικής ταινίας 2ης κατηγορίας με την Τασσώ Καβαδία στο ρόλο της κακιάς αδερφής (είπα κακιά αδερφή και κάτι θυμήθηκα αλλά δεν είναι της παρούσης), η Λουτσία είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Εντγκάρντο του Ραβενσγουντ μέγιστο εχθρό της οικογένειάς της, την φαμίλια του οποίου οι Άστον είχαν καταφέρει να ξεκληρίσουν, γεγονός που όπως καταλαβαίνετε δεν ενθουσιάζει και ιδιαίτερα τον αδελφό της ο οποίος διακηρύσσει, πως «καλύτερα να φάει η αδερφή μου κεραυνό κατακέφαλα παρά το καβλί του Εντγκάρντο».


Βέβαια η Λουτσία χαμπάρι δεν παίρνει από τις απειλές και τις φωνές του αδερφού, και τραγουδάει στην αγαπημένη της δούλα για το πόσο ευτυχισμένη την κάνει ο Εντγκάρντο.


Κάπου εκεί εμφανίζεται και η πέτρα του σκανδάλου ανακοινώνοντας στην Λουτσία πως πρέπει να πάει σε διπλωματική αποστολή στο Παρίσι . Οι δύο τους συμφωνούν πως όταν επιστρέψει να ζητήσει το χέρι της από τον αδελφό της και να τερματίσει την κατάρα και τον αλληλοσπαραγμό των οικογενειών τους.


Μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνοι υπόσχονται πίστη ο ένας στον άλλο διότι εκείνες τις αγνές εποχές αρκούσε ο λόγος μεταξύ τον ερωτευμένων και δεν χρειαζόταν να κατασκοπεύει ο ένας το facebook του άλλου για να τσεκάρει τα status updates.

ΠΡΑΞΗ 2η
Στον πύργο των Άστον οι μέρες περνούν όμως ο πανούργος αδερφός Ενρίκο δεν παίζει με τις τάπες των βαρελιών. Παρακρατεί όλα τα γράμματα του Εντγκάρντο προς την Λουτσία , πλαστογραφεί δε ένα από αυτά με το οποίο και καλά ο ίδιος ανακοινώνει στην αγαπημένη του πως έχει βρεί άλλη γυναίκα. Φωνάζει λοιπόν την Λουτσία και της παραδίδει το ψεύτικο γράμμα. Εκείνη εύπιστη καθώς είναι το τρώει αμάσητο και καταρρακωμένη με την υποτιθέμενη προδοσία αποφασίζει να υποταχθεί στην θέληση της οικογένειας της και να παντρευτεί τον Αρτούρο 

Λίγες ώρες αργότερα, το γλέντι έχει στηθεί. Τα αρνιά βρίσκονταν στην σούβλα και οι καλεσμένοι (γνωστά λιγούρια) είχαν έρθει να παραστούν στα εγκαίνια του μπουφέ…ε τον γάμο των παιδιών ήθελα να πω.
Ο Ενρίκο προσπαθεί να πείσει τον Αρτούρο πως τα χάλια της Λουτσία που παραβρίσκεται στο γάμο σχεδόν υποβασταζόμενη οφείλονται στο πένθος για το χαμό της μητέρας της, η δε κορασίδα υπογράφει το γαμήλιο συμβόλαιο με τρεμάμενο χέρι.
Πρίν όμως στεγνώσει το μελάνι, στην κυριολεξία, μπαίνει στην αίθουσα ο Εντγκάρντο που βλέποντας την αγαπημένη του με νυφικό αναφωνεί:
-Τι συμβαίνει Λουτσία, τι γίνεται εδώ?
-Αχ Εντγκάρντο δεν είναι αυτό που νομίζεις. Του απαντά χωρίς να πείθει κανέναν η Λουτσία
-Άπιστη προδότρα της φωνάζει αυτός, καθώς του δείχνουν το χαρτί με την υπογραφή της και της πετάει στα μούτρα το δαχτυλίδι που του είχε δώσει παίρνοντας πίσω το δικό του (γυφτιά αυτό το τελευταίο είναι η αλήθεια).
Η Λουτσία κλαίει και οδύρεται, ο αδελφός της και καλά μετανιώνει, ο Εντγκάρντο παρακαλεί να τον σκοτώσουν γιατί δεν έχει λόγο να ζήσει καθώς τον απομακρύνουν σηκωτό από το κάστρο, ο δε Αρτούρο όλως περιέργως περιμένει ατάραχος να τελειώσει το καλιαρτνό μπας και γαμήσει.
ΠΡΑΞΗ 3η
Παρά τα τόσα ξεφτυλίκια Λουτσία και Αρτούρο οδηγούνται για τα περαιτέρω στο νυφικό δωμάτιο ενώ οι ξελιγωμένοι συγγενείς και παρατρεχάμενοι έχουν ορμίξει στα μεζεδάκια. Λίγη ώρα αργότερα μπαίνει στην σάλα ο Ραϊμόντο (3ος ρόλος για αυτό δεν τον ανέφερα πουθενά ως τώρα), και αναγγέλλει ένα φρικτό γεγονός. Η Λουτσία τρελαμένη από τα όσα συνέβησαν ξεκοίλιασε τον Αρτούρο με το σπαθί του και τώρα περιφέρεται στο κάστρο εντελώς τρελή (όχι αδερφή τρελή, κανονική). 

Ξαφνικά οι καλεσμένοι την βλέπουν να εμφανίζεται με ματωμένο το νυφικό μπροστά τους παραληρώντας νομίζοντας πως είναι κάπου ευτυχισμένη με τον Εντγκάρντο, κόβοντας μαχαίρι στους περισσότερους την όρεξη (ναι υπάρχουν και κάνα 2 γουρούνια που συνεχίζουν την μασαμπούκα). Η Λουτσία τραγουδάει  για καμιά 15αριά λεπτά στην διασημότερη σκηνή τρέλας σε ολόκληρη την ιστορία της όπερας και μετά πέφτει ξερή.



Ο Εντγκάρντο από την άλλη όσο γίνονται αυτά περιμένει στους κήπους του κάστρου τον αδελφό της Λουτσία για να μονομαχήσουν (γιατί έτσι ξεπλένονταν οι ντροπές τότε). Ξαφνικά ακούει πένθιμες καμπάνες και ρωτάει έναν από τους καλεσμένους τι συνέβη.
-Η Λουτσία, του αποκρίνεται αυτός που ήταν εντελώς καλιαρντή, έτζασε τα τιραχά και άβελε στους άχατους τόπους!!!
Μαθαίνοντας το θάνατο της αγαπημένης του, ο Εντγκάρντο δεν βρίσκει καμία παρηγοριά στην ζωή και αυτοκτονεί ξεκοιλιάζοντας τον εαυτό του δίνοντας τέλος έτσι σε άλλη μιαν εύθυμη οπερατική ιστορία.

____________________________________
Ήταν μια παραγγελία χρωστούμενη εδώ και κάααααρα πολύ καιρό.

Πολλά φιλιά σε όλους. Καλή σας βδομάδα :)

61 σχόλια:

  1. βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, η καλύτερη Lucia όλων των εποχών ήταν η Callas αλλά μην έχοντας κανένα βίντεο από παράστασή της στην όπερα αυτή μείναμε με τις δεύτερες χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κάλλας ε; Αν σου πω ότι μόνο στην τιβί έχω δει στιγμιότυπά της..
    Είδα τη στιγμή της τρέλας, περίμενα να οδύρεται η κοπελιά.. και ο Παβαρότι καλά έπαιξε το ξεκοίλιασμα..
    Πάντως πολύ ορθοστασία τραβάνε όσοι είναι στο σανίδι..

    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε θα δω τη Πάτυ καλυτερα! χαχαχα
    Τι ιντριγκα Θεε μου!
    Παντως την εδωσες την ιστορια, κατα πως της ταιριαζε...

    :ΡΡΡ

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hfaistiwnas
    στιγμιότυπα της Κάλλας υπάρχουν ελάχιστα είναι αλήθεια. Όσο για την σκηνή της τρέλας ανάλογα τον ερμηνευτή παίζει και ο οδυρμός. Μερικές χτυπιούνται χωρίς έλεος. Όσο για τον Παβαρότι, ότι κι αν έκανε ήταν κορυφαίο.

    @Coula
    η υπόθεσή είναι τόσο καλιαρτή που δεν θα μπορούσα να την δώσω διαφορετικά. Πολλά φιλιά.

    Υ.Γ: Μαρή, δεν είσαι λίγο μεγάλη για να βλέπεις Πάτυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η Λουτσία!!!!

    Χαίρομαι για την ανανέωση του προγράμματος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @mamma
    είναι πραγματικά δείγμα του πόσο μια χαζή υπόθεση μπορεί να γίνει αριστούργημα λόγω μουσικής. Καιρό είχα να το κάνω αυτό πάντως και πολύ με άρεσε. Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ας μη σχολιάσω καλύτερα κι άλλα που έχεις να κάνεις καιρό και θα πρέπει να αρχίσεις... επιτέλους ποιοτικός μετά από καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @BLUEPRINTS
    μα κάλά ούτε στο στοίχημα να είχε μπεί το πότε θα γαμηθώ χαχαχαχαχα
    Καλό βράδυ αγόρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το π/σ/κ ήμουν στη Βιέννη και σε σκέφτηκα σε ένα σημείο όταν ήμουν σε ένα φουγιέ της όπερας (είχε και πολλά), όπου είχε μια προτομή του Μάλερ. πολύ ωραία ήταν, άκουσα και Πουτσίνι, μια ομορφιά ήταν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eίσαι γεμάτος πχίότητα

    Κάτι μου λέει όμως πως είσαι το πιο κιτς και ντεκαντάνς γατί του κόσμου ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εις τον Brecht δεν άρεσαν καθόλου αι σκηναί κατά τας οποίας ένας ή μία ξεκωλώνεται εις το τραγούδι και μετά πεθαίνει. Αλλά μάλλον δεν σκέφτηκε περιπτώσεις κατά τας οποίας ο τραγουδιστής δεν είναι καλός, οπότε ανακουφισμένοι σκεπτόμεθα: "επιτέλους!"

    Απορία: μέσα εις τόσους Ashton, γιατί δεν προβλέπεται ρόλος για τον Kutcher (http://en.wikipedia.org/wiki/Ashton_Kutcher);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ο Μικρός Ναυτίλος
    επιτέλους κάποιος με σκέφτηκε σε ένα νορμάλ μέρος κι όχι σε κάποιο dark room.I love you

    @Έγραψα πάλι ο πούστης
    χμ, εσύ μάλλον γνωρίζεις κάποιον που με ξέρει μουχουχαχχαχα

    @Konstantinos Kantakouzinos
    γι'αυτό παρέμεινε δεύτερη. Επίσης δεν προβλέφθηκε ρόλος για τον συγκεκριμένο διότι είναι Kutcher και όχι Άστον!!!! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τις ωραιότερες όπερες όλων των εποχών. Νομίζω πως κάπου έχω ένα δυο βιντεάκια με την Κάλλας. Θα ψάξω κι αν τα βρω θα στα στειλω με mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Γαμάει και Δέρνει
    βίντεο με Λουτσία δεν νομίζω να υπάρχει αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Όντως μιά από τις ομορφότερες όπερες έβερ. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Gloriana
    το άντεξα γιατί σε αυτά που βρήκα από την Μ.Ε.Τ. ούρλιαζε σαν υστερική. Είπαμε μαντάμ έφαγες φρίκη αλλά μην το παρακάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ομολογώ πως με την παράλληλη αφήγησή σου είδα την ιστορία με άάάάάάάάλλο μάτι.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όλα ωραια και καλά γατούλη τα περιέγραψες και μπράβο σου,αλλά η απάντηση μου είναι
    εδω τα φιλιά μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και γω ο ασωτος δεν αντεχω την οπερα δυστυχως δεν ξερω, δε το "χω" ειμαι και βλαχακι γω
    αλλα το ξερεις μαρεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά μετά από αυτήν την περιγραφή δε νομίζω πως θα αντέξω τόσο κλαφτικό έργο!
    Δεν έπρεπε να πεις τίποτα!
    Κλαψ! Τα καημένα τα παιδιά! Πάνω στο άνθος της ηλικίας τους!! Άδικο και για τον κατακαημένο τον Αρκτούρο (χαχα) που δεν πρόλαβε να γαμήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και μετα σου λέει βραζιλιανικα. πανε δες μια οπερα να μην δινεις και λαβες χαχαχαχα .. λατρευω ξεκατινιασμα χριστε μου πορωνομαι. μονο εσυ μπορεις να τα αποδωσεις τοσο divine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπορει να έχει μουσικούς που δεν αγαπούν την όπερα όσο εσύ

    καλή δευτέρα

    καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ενώ μου αρέσει η κλασσική μουσική και κάποιες άριες, να σου πω ότι με την όπερα δεν τα πάω καλά, αλλά διαβάζω κάθε περίληψη σου γιατί μου φτιάχνεις το κέφι!!!
    Όταν λες για την ηλικία σου 34 και κάτι ψιλά τι εννοείς; Γιατί αν τα ψιλά είναι 16 μήνες δεν τα λες και ψιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όχι , απλά έχω την αίσθηση , την 6η αίσθηση σαν τη Κωλέτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μμμ κάτι σαν τον Ρωμαίο και την Τζούλι...μόνο που αυτή πεθαίνει κανονικά...

    γαμήθηκα στα γέλια,ντροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τι να κανω που ειμαι ανθρωπος της ηρεμιας και δεν μπορω τις τσιριδες
    ναι !! δεν εχω παει ποτε σε οπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Jerry Jedelou
    λίγο πιο ευχάριστα ίσως αλλά η ιστορία είναι αυτή ακριβώς :)

    @ΦΟΥΛΗ
    ROCK TILL YOU DROOOOP!!!

    @ασωτος γιος
    εγώ πάλι είμαι βλαχάρα, αλλά βλαχάρα στην όπερα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @kikop80
    ε, η όπερα έχει κατεξοχήν πολύ κλάμα. Επίσης έχει σχεδόν πάντα ένα κορόιδο που μένει με το πουλί στο χέρι, στην δε συγκεκριμένη με τα άντερα στο χέρι.

    @ Basilis
    οι περισσότερες όπερες έχουν τόση διαπλοκή και καλιαρντό που δεν τις φτάνουν κάν τα Βραζιλιάνικα.

    @ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ
    Λές? δεν το είχα σκεφτεί έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Θράσος
    κάλε τόσοι σκοτωμοί, τόσο αίμα κι εσένα σου έφτιαξε το κέφι?? Επίσης τα ψιλά είναι 3 μήνες :)

    @Έγραψα πάλι ο πούστης
    και που να ήξερες αγάπη πως το έχω χορέψει στο κλουβί του s-cape αυτό την βραδιά που καιγόταν η Αθήνα πριν 2 χρόνια.

    @amalthia
    ε ναι τουλάχιστον αυτοί οι πρωταγωνιστές δεν είναι ηλίθιοι χαχα

    @Skouliki
    να κανονίσουμε να πάμε μαζί σε κάτι εύθυμο.

    Ένα πολύ καλό βράδυ σε όλους σας παίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Έγραψα πάλι ο πούστης
    χαχχαχαχαχα τώρα ξέρεις!!!

    @Leviathan
    Καλό μήνα αγορίνα.

    Πολλά φιλιά και στους 2 σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νετρέπκο? Η καλή μου η Νετρέπκο? Δεν της παν οι ρόλοι παρθένας, το βλέπεις κι εσύ?
    Δεν την ήξερα την υπόθεση, νομίζω ήσουν άκρως λεπτομερής στις αποχρώσεις της ψυχοσύνθεσης που περνάει μια παρθένα σε έναν πλατωνικό έρωτα.
    Όπερες...τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Μικρός Μπετόβεν
    βασικά πολλοί ρόλοι δεν της πάνε. Γενικά δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια. Όσο για την ψυχοσύνθεση αυτή την έχω μελετήσει επί προσωπικού και επί μακρόν χιχιχιχι
    Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. kalh ebdomada, kapaki sto xekpoiliasma ths Lucia? kalo mhna vre! vale omws kai kamia pio harwph opera gia tis giortes pou erxontai, nai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα έλεγα ότι το ποστ είναι έξοχο αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει κάνει παρουσιαστής σε reality όπως κάνει ο ένας και μοναδικός Sakis :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Που είσαι, mahlerάκο;
    έλα στο τελευταίο μου post που με κράζουν πάλι να 'φχαριστηθείς καλιαρντοσύνες!
    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταπληκτικό αυτό που κάνεις, να μιλάς για την όπερα με τόσο άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο και να την φέρνεις κοντά στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @DonnaBella
    ε ναι, πέρασαν αυτοί κακά αλλά εμείς καλύτερα χαχαχα

    @ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    αυτό που κάνει ο Sakis λέγεται παρουσίαση δηλαδή??? χαχαχα

    @BOSKO
    διάβασα το συλλεκτικό τεμάχιο στο reader αν και βλέποντας πως κατέβηκε καταλαβαίνω πως πρέπει να έγινε της μουρλής. Μα πως γίνεται τα πλέον φαιδρά να συμβαίνουν στους σοβαρούς ανθρώπους?

    @Dynx
    Μα κακά τα ψέματα, οι περισσότερες υποθέσεις δεν είναι τραγικά "καθημερινές" και άμεσα κατανοητές από το ευρύ κοινό? Νομίζω πως αν μπορούσαν οι περισσότεροι να προσπεράσουν το αρχικό "σοκ" της διαφορετικής μουσικής και του τρόπου τραγουδιού θα μπορούσαν πολύ εύκολα να παρακολουθήσουν και γιατί όχι να αγαπήσουν την όπερα.

    @Και λοιπόν;E allora?
    χαχα ναι!!!

    Πολλά φιλιά σε όλους σας παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μιας και συνεργάζεται με τη απόλυτη Ελληνίδα σταρ θα κάνουν το απόλυτο super show :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    θα είναι το Απόβλητο σόου του αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν μπορώ να σου πω ότι τα άκουσα όλα τα βίντεο, αλλά το πρώτο το άκουσα και μάλιστα μέχρι τέλους. Και σκέψου ότι η Lucia είχε και υπόκρουση: Την γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος, που πάλι τα ήπιε και κατεβάζει καντήλια στον γκόμενο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χρόνια πολλά γατούλη να σε χαιρόμαστε....
    Αγκαλιά και μεγάλο φιλί...
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρόνια πολλάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @fvasileiou
    λες να άκουσε την Lucia η γειτόνισσα και να τον έσφαξε?
    Καλή σου μέρα αγορίνα

    @ΦΟΥΛΗ
    σε ευχαριστώ πολύ γατούλα μου. Νιααααρ

    @Hfaistiwnas
    Σε ευχαριστώ τρελό αγόρι!!!
    Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Επίκαιρα σε διάβασα και πάλι, δευτεριάτικα!
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @KitsosMitsos
    γιατί βρε, και σήμερα Δευτέρα είναι χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρόνια σου πολλά!!!! :) :)
    Μα κυρίως καλά!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Roadartist
    σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάρα μου. να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρόνια πολλά, να είσαι γερός κι ό,τι επιθυμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. είχα καιρό να σε διαβάσω και ομολογώ μου είχαν λείψει τα οπερικά σου. το παράκανες όμως με τόσα βίδεο!

    καλησπέρααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέραααα! Ως ψιλοάσχετος ήθελα να σε ρωτίσω, εδώ στην Αθήνα πέρα από το Μέγαρο Μουσικής ανεβαίνουνε πουθενά αλλού τέτοια έργα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ω θεοί!!! Τώρα έφτασα στο βιντεάκι"Mad Scene Mariella Devia Part 1" και κατάλαβα πως είναι το κομμάτι από το "5ο στοιχείο"!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @nikos
    σε ευχαριστώ αγορίνα μου. Χρόνια μας πολλά :)

    @ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
    σε ευχαριστώ πολύ Γλαρένια μου να είσαι καλά.

    @ProFyLaKtiKo
    ε όχι και το παράκανα, έχω βάλει και περισσότερα χαχα. Πολλά φιλιά μωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @..::ASTROMAXITHS::..
    βασικά έργα όπερας ανεβάζει η Λυρική www.nationalopera.gr που αυτός είναι ο σκοπός της. Το Μέγαρο ανεβάζει λίγες παραγωγές. Όσο για το βίντεο, είδες που η όπερα είναι παντού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails