Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Σύμφωνο Συμβίωσης my ass

Χμ, άλλα πόστ σας ετοίμαζα, άλλο μου βγήκε πρωί πρωί…

Διάβασα πριν λίγο άλλο ένα μπλόγκ φίλου, ένα από τα πολλά που ασχολείται με το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης και το πώς αγνοηθήκαμε εντελώς από την επίσημη Πολιτεία.

Και ήθελα απλά να γράψω αυτό, που έγραψα πάνω κάτω και σε σχόλια.

Όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε μια διαμαρτυρία έξω από το Σύνταγμα για την δίκη των 2 ζευγαριών που διεκδικούν τα δικαιώματά μας, πόσοι πήγαμε?

500.000 (πάνω κάτω το περίφημο 10% του ομοφυλόφιλου πληθυσμού της Αθήνας)???
50.000 (πάνω κάτω ο αριθμός παραβρισκόμενων στη συναυλία της Ματζένας)???
5.000 (πάνω κάτω ο αριθμός που περνάει το Σαββατόβραδό του στο Γκάζι)???

ΟΧΙ!!!!

50 άτομα. Τόσοι ενδιαφέρθηκαν ή μπόρεσαν να φωνάξουν για όλους μας.

Ναι το ξέρω δουλεύατε εκείνη την ώρα.

Ναι εγώ παρέδιδα Σύνθεση την επομένη το πρωί και άκουγα Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι σερί 18 ώρες στο repeat κόβοντας μακέτα και δεν προλάβαινα.

Ναι όλοι είχαμε κάτι σημαντικότερο να κάνουμε, κάτι καλύτερο για την καριέρα και την ζωή μας.

Όμως όταν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βγούμε στο δρόμο, στο φώς, στην κοινωνία να φωνάξουμε για αυτά που μας ανήκουν τότε πώς περιμένουμε να το κάνουν ένα μάτσο αρτηριοσκληρωμένα ψηφοθηρικά «παχύδερμα»?????

Α, ναι θα κάνουμε μερικές αναρτήσεις γιατί άλλωστε τα μπλόγκ είναι τόσο σημαντικός τρόπος άσκησης πίεσης στην εξουσία όπως έχει γίνει σαφές…

Guys, όταν κάποια στιγμή οργανώθηκε η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις φωτιές στο Λεκανοπέδιο, τα μπλόγκ κάνανε εξαιρετική δουλειά στην ενημέρωση και την οργάνωση όμως αυτό που δημιούργησε κάποια αίσθηση ήταν οι χιλιάδες κόσμου έξω από την Βουλή.

Με το πληκτρολόγιο στο χέρι διεκδίκηση δεν γίνεται, μόνο ενημέρωση.

Εγώ προσωπικά ντρέπομαι που δεν κατάφερα να πάω εκείνη τη Δευτέρα στο Σύνταγμα να υποστηρίξω τα παιδιά στην προσπάθειά τους για δικαιοσύνη. Ναι είχα πάει στο πάρτι πριν 3 μέρες αλλά οκ εκεί πήγα και με φίλους και πέρασα και καλά. Στο Σύνταγμα όμως δεν πήγα. Και ντρέπομαι διπλά γιατί έκανα και την ανακοίνωσή μου μέσω του μπλόγκ μου προτρέποντας κόσμο να πάει και μετά παπάρια μάντολες.

Και τώρα που είδαν όλοι οι «ιθύνοντες» πόσο αδύναμοι είμαστε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μας πέταξαν στα μούτρα και το Σύμφωνο Συμβίωσης έτσι για να γουστάρουμε.

Και τώρα blogging live από την ντουλάπα μου, διαμαρτύρομαι, για την κατάφορη αδικία του Κράτους μου ασφαλής, προστατευμένος,…στην πραγματικότητα όμως αδύναμος.

Δεν πειράζει όμως, Σαββάτο χθές και το Γκάζι και τα περί αυτού μαγαζάκια ήταν γεμάτα με ωραία γκομενάκια, μια χαρά περάσαμε, μας πιάσανε και τον κώλο, σούπερ. Όσο άλλωστε έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε πολλαπλά προφίλ σε σελίδες γνωριμιών προς ανεύρεση σχέσης, γαμησιού ή whatever καλά είμαστε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε και πολύ.

Λοιπόν αυτά τα ολίγα, χωρίς πολύ σκέψη, χωρίς πολύ κόπο, με πολύ ντροπή για πάρτη μου και το πόσο αδύναμος είμαι τελικά.

ΝΑ ΔΙΕΚΡΙΝΥΣΩ, πως σε καμία περίπτωση το πόστ δεν έχει σκοπό να προσβάλει ή να θίξει ή να μειώσει όλους όσους έκαναν ή θα κάνουν αναρτήσεις διαμαρτυρόμενοι, ούτε όσους θα ακολουθήσουν τη Δικαστική οδό προς αναζήτηση δίκαιης αντιμετώπισης στο θέμα. Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα ως πρώτο βήμα. Απλά μια άποψη εκφράζω πως χρειάζονται και πιο δυναμικά μέσα για κάποια πράγματα, παίζει χοντρά να είμαι και λάθος (δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε).

Μάκια ρε παίδες, καλή βδομάδα θα έχουμε από αύριο αν το προσπαθήσουμε και λίγο.

Υ.Γ 1: Μάνααααα πήρα 9 στο μάθημα που παρέδωσα την Τρίτη. Are you proud of me?????

Υ.Γ 2: Και μιά και την έκανα και σήμερα την επανάσταση μου, σας αφήνω με την σκηνή της τρέλας από την Άννα Μπολένα του Ντονιτσέτι που ήταν η τελευταία από τις 11 γυναίκες που είχαν μαζευτεί στο σπίτι μου εκείνες τις μέρες και μου έκανε παρέα.

Mariella Devia - Anna Bolena - Mad scene- 2007







50 σχόλια:

  1. συνήθεια είναι όλα.. έχουμε μάθει να μη διεκδικούμε "παραπάνω", να αρκούμαστε στο ότι δεν μας κράζουν στο δρόμο και δεν σκεφτόμαστε ότι δίπλα μας, στην Ευρώπη, είναι δεδομένα κάποια πράγματα που φοβόμαστε να τα φωνάξουμε εδώ.. ε όσο να πεις η Μαντόνα είναι πιο ασφαλής και πολιτικά ορθή επιλογή μάζωξης :ΡΡ
    καλημέρα Μαλεράκο και ναι, είμαστε proud και για το 9!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @oblivion
    μάλλον κακή συνήθεια που ελπίζω να αλλάξει κάποια στιγμή.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής και thanks for being proud για το 9άρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ μπράβο εύγε για το 9! τα επόμενα 10άρια!

    ω ρε mahler, κάτι ακόμη: κατέβηκε τόσος κόσμος για τις φωτιές. Και όπως είδαμε εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που δεν άλλαξε κ κάτι...

    όλο το ζήτημα των κοινωνικών διεκδικήσεων μπάζει. Χρειαζόμαστε και νέους τρόπους διεκδίκησης, γιατί οι παλιοί μοιάζουν απλά να εκτονώνουν ή ακόμη χειρότερα να εφησυχάζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο, και εγώ ντρέπομαι που δεν έχω κάνει τίποτα γι'αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι.
    αρκετές ενοχές έχουμε ήδη. μην αυτοφορτώνεσαι και με άλλες..

    και συμφωνώ με ομπλίβιον, άλλο πράγμα η συναυλία της μαντόνα και άλλο πράγμα η διαμαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πήγα στη συγκεντρωση ,αλλα να σου πω κάτι δεν θεωρω οτι ηταν κατι το τοοοοοσο σημαντικο.Το πιο σημαντκο ειναι να βοηθουμε και με αλλους τροπους πιο οικονομικους.Πολλοι παραπονιουνται οτι η ΟΛΚΕ δεν κανει οσα θα επρεπε.Αλλα κανεις δεν σκεφτεται ποσο δυσκολο ειναι να κανεις κατι με λιγοστα μελη και με χρηματοδοτηση που προερχεται απο το περισσευμα μας.Μακαρι να ξυπνησουν ολες και ολοι και να αγωνιστουμε γιατι ως γνωστον ,η ελευθερια που δεν κερδιζουμε εμεις,δεν μας ανηκει....Καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @mecomitsos
    Τό ότι δεν έγινε κάτι αμέσως δεν σημαίνει πως δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και πάλι ήταν καλό ως προσπάθεια νομίζω. Δεν λέω να μείνουμε κολλημένοι σε παλιούς τρόπους διεκδίκησης, απλά να βρούμε τρόπο να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί.

    @Hfaistiwnas
    Κοίτα εσύ κακώς ντρέπεσαι. Εκεί που είσαι είναι πολύ δυσκολότερα τα πράγματα από ότι για μάς στην Αθήνα. Πολλά φιλιά

    @tovene592
    Κοίτα, αν δεν έλεγα τίποτα για το θέμα, αν το είχα περάσει στο ντούκου δεν θα ένοιωθα τύψεις που δεν πήγα. Αλλά επειδή έβαλα το μάθημά μου σε προτεραιότητα εντάξει δεν νιώθω και πολύ οκ.

    @Elementstv
    Και αυτό που λές είναι σημαντικό. όμως νομίζω πρέπει να δείξουμε και πιο έμπρακτα ότι υπάρχουμε όχι μόνο ως καρικατούρες της τι-βί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σχεση εχει η τιβι με την ΟΛΚΕ?Καπου σε χανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Elementstv
    εννοώ να υποστηρίξουμε την ΟΛΚΕ και να δείξουμε γενικά στην κοινωνία πως υπάρχουμε ως άνθρωποι πέρα από τις τηλεκαρικατούρες με τις οποίες είναι όλοι εξοικειωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει με όλους του αγώνες...
    Πόσο μάλλον... με αυτόν.. που υποτίθεται...δεν είναι κρίσιμος.. για τους "κανονικούς"....
    Πόσοι μπορούν να καταλάβουν.. ότι είναι καθαρά θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων???
    Πόσοι??
    Ακόμα και αν το καταλάβουν.. θα σου πούν την κλασσική ατάκα...
    "εχουμε άλλα θέματα πιο κρίσιμα"
    Μα η υπαρξη πολλών αδικιών...είναι λογος... να μην διορθώνουμε τίποτα???
    Δεν το καταλαβαίνω...
    Τελος πάντων.. για να μην αρχίσω τα μπινελίκια... ας γυρίσω σε κάτι ευχάριστο...
    9 βρε θηρίο????
    Ευγε....
    Τελικά... μόνο με τα 9ρια.. θα τους ταπώσουμε.. και ας θυμίζω λιγο Φαράκο.. στην δεκαετία του 80...
    "Πρώτοι στα μαθήματα.. πρωτοι στον αγώνα..."

    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγώ πάντως είμαι περήφανη για σένα!!
    για το 9 εννοώ!
    και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θεωρώ πως φταίξιμο είναι όχι μόνο ότι δεν πήγαμε στη συγκέντρωση, αλλά το γεγονός πως όλοι μας (λιγότερο ή περισσότερο) κρυβόμαστε από φίλους, γνωστούς, κτλ. δε λέω να βγούμε να φωνάξουμε πως τον παίρνουμε αλλά σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι έχει επικρατήσει μια εικόνα για τους γκέι σε αυτή τη χώρα [αυτή που ενίοτε προβάλλεται και από τα media] είναι απότοκος ότι κόσμος ομοφοβικός και μη, δε μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και απλοί καθημερινοί γκέι πέραν από το κραγμένο μοντέλο [χριστέ μου τι ταμπέλες που βάζω]...

    το ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη, είναι γιατί εμείς δεν της έχουμε δώσει να καταλάβει πως υπάρχουμε ανάμεσά σας και επί της ουσίας είστε έτοιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις δίκιο κι αν και μένω Θεσσαλονίκη, στη Μαντόνα κατέβηκα, στην εκδήλωση όμως... όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω για τη μάνα σου αλλά εμένα με έκανες περήφανη γιατί 9 σε πολυτεχνείο μμμμ δύσκολα. Τα έχουμε περάσει.. από μια δίπλα σχολή.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε εντάξει, αν δουλεύει ο άλλος είναι δύσκολο να πάει..To ξέρω ότι με αυτή τη λογική δεν θα πήγαινε κανεις και δεν θα γινόταν τιποτα, αλλα δεν πιστεύω πως δεν μαζεύτηκε κόσμος γιατί δεν υπήρχε θέληση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταυτίζομαι απόλυτα με το profylaktiko. Δεν αρκεί μόνο η παρουσία μας σε μία συγκέντρωση αλλά όλη η συμπεριφορά μας απέναντι στην κοινωνία και στον ίδιο μας τον εαυτό που πρέπει να δώσει τον αέρα της αλλαγής. Όταν εμείς οι ίδιοι πολλές φορές αυτο-αποκλειόμαστε από την κοινωνία, πως να περιμένουμε μετά πρόοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. yes i am proud of you
    Biatchhhhhhh
    [φιλί έχω?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλα μωρέ ... πώς κάνεις έτσι;
    Ας είναι καλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που θα σας δικαιώσει πανηγυρικά!
    Λίγη υπομονή μόνο!
    Συγχαρητήρια για το εννιαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για μένα, αυτοί που μένουν Αθήνα και δεν πήγαν, είναι απαράδεκτοι. Και δε νομίζω πως είχαν όλοι δουλειά. Αν κρίνω από άλλες πόλεις, πολλοί νέοι είναι όλη μέρα στις καφεταίριες και λιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ολοι θελουμε να μπορουμε να πηγαινουμε σε ολα..δεν ειναι παντα εφικτο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν πιστευουμε με το ιδιο παθος το σκοπο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει περίσσευμα απάθειας και αδιαφορίας. Αλλά όταν μιλάμε για οργανώσεις που δεν ανανεώνουν καν την ιστοσελίδα τους επεδή κάποιοι έχουν πλακωθεί για τους κωδικούς, που παρέδωσαν ένα ψήφισμα που κανείς δεν ξέρει τί γράφει και που χειρίζονται μια δικαστική μάχη χωρίς να ενημερώνουν κανένα για την εξέλιξή της, είναι φανερό ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επανάσταση μέσω blogs δεν γίνεται. Γίνεται ενημέρωση, αφύπνηση, αλλά η ουσιαστική διαμαρτυρία γίνεται μόνο έξω.

    Τώρα για το θέμα που θίγεις. Δεν διαφωνώ, αλλά σκέψου πόσα άλλα πράγματα δεν διεκδικούμε ως πολίτες. Δεν λέω ότι αυτό είναι το τελευταίο, αλλά δείχνουμε ένα δείγμα γραφής.

    Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση και δεν είναι δυνατόν μέσω σχολίων να βγάλουμε κάποια άκρη.

    Πάντως για το 9άρι, σου είπα και τα συγχαρίκια από κοντά. Σίγουρα δεν έκανε βρε ρεμάλι λάθος ο καθηγητής; Χαχαχαχαχαχα....εσύ το είπες, όχι εγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @aKanonisti
    Έχεις πολύ δίκιο.Χα, "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα" τέλειο. Καλήσου μέρα.

    @kat.
    THAAAAAANKS

    @ProFyLaKtiKo
    Το φταίξιμο είναι γενικό όπως ακριβώς το λές φίλε μου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

    @Κώστας
    Ε, τί να πώ, εδώ δεν πήγαμε οι Αθηναίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @jacki
    Ε, καλά και η μάνα μου είναι περήφανη για το 9.όπως κι εγώ.

    @Akon
    ίσως όμως για να κερδίσουμε κάτι πρέπει να χάσουμε ή να διακινδυνεύσουμε κάτι. πολύ κααλημέρα.

    @hourglass
    Ο Καποτάκος ήταν πολύ εύστοχος. Με το καλό να τα πούμε και από κοντά δόκτορ.

    @Aunt Donna
    Φιλί και χούφτωμα χαχαχαχα
    Καλημέρα Θείτσαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ασκαρδαμυκτί
    Παπάρια θα μας δώσει.
    Και τον Giorgos δεν τον βλέπω να κουνιέται καθόλου στην σωστή κατεύθυνση.

    @Τομ Σόγιερ
    κοίτα, πολλοί παίζει να μην συμφωνούν με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και πολλά άλλα που δεν έχω χρόνο να αναλύσω, πέρα απο το αν είχαν δουλειά ή όχι. Αλλά σίγουρα έπρεπε να μαζευτούμε περισσότεροι γιατί έτσι όπως έγινε το υπονομεύσαμε από μόνοι μας.

    @skouliki
    Ε, ναι αλλά στα 5.000.000 άνθρωποι να μαζευτούν 50 άτομα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @gay super hero
    όταν κάποιοι κράζουν από τις ιστοσελίδες τους τις υπόλοιπες ομάδες, όταν για έναν σκοπό που θα έπρεπε να μας ενώνει πλακωνόμαστε για το ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος γραμματέας σε ένα σύλλογο μιας χούφτας ανθρώπων, όταν...και πολλά άλλα κάτι δεν πάει καλά.

    @VK in Athens
    Δεν είπα πως μια διαμαρτυρία στο δρόμο είναι το μόνο μέσο, άλλα ένα εδώ, ένα εκεί. Είναι πάντως πολύ μεγαλύτερο θέμα από όσο μπορεί να αναλυθεί σε σχόλια ή σε πόστ ενός μπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μεγάλη συζήτηση, πολυσυζητημένη, και δεν βγαίνει και συμπέρασμα εύκολα. και η οργάνωση θέλει την οργάνωσή της, και η αφύπνιση (η περισσότερη) την αφύπνισή της, και οι μη ταμπέλες (και από μας) τις μη ταμπέλες.
    όταν πρωτίστως εμείς δούμε τα πράγματα (και εμάς) περισσότερο φυσιολογικά και απλά, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν στην πορεία αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. και πρεπει πανω απ'ολα να θυμομαστε οτι ο σιωπων δοκει συναινειν...επομενως φωναξτε!μονο ετσι θα μας ακουσουν τα μεγαλα κεφαλια με τα μικρα αυτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εκκεντρικό + reading friendly layout + με άποψη....

    ...well done! I'll be watching.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Congrats gia to 9!!! Ante siga siga na fevgei to kathe gam... mathima:-)
    Gia to thema tou post de tha diafwnisw alla oute tha symfwnisw kiolas, eimaste ellada kai den prepei na to ksexname, den idrwnei to ayti kanenos politikou, igeti, politi klp otan genniomaste na koitame mono to symferon mas. Egw prosopika den piga giati imoun sigouros oti thaxe ligo kosmo kai fovomoun mipos erthei kanena kanali:-) Stis fwties eixa paei ki egw, kai ti egine? Panta tha kaigontai dasi kai tha xtizontai vilares.
    Kali vdomada boy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Διάβασα μόνο το Υ.Γ.1 και δηλώνω συγχαρητήρια αναμένοντας το κέρασμα! Τσουφλέ παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @b|a|s|n\i/a
    Εύκολο συμπέρασμα δεν βγαίνει, αυτό είναι αλήθεια.

    @panikos kai fovera
    Πρέπει μια φωνή να την βάλουμε.

    @B612
    Σε ευχαριστώ πολύ. Θα περάσω με την πρώτη ευκαιρία και από σενα μια επίσκεψη.

    @musicbug
    Τον φόβο που λές για κανάλια κλπ ναι τον καταλαβαίνω και τον σέβομαι. Ούτε εγώ θα έβγαινα φόρα παρτίδα σε μια κάμερα. Από τους πολιτικούς μας δεν περιμένω να μας καταλάβουν πραγματικά, αυτό δεν γίνεται υπό πίεση, περιμένω όμως να μας σεβαστούν βλέποντας πως είμαστε ένα αρκετα μεγάλο ποσοστό που μπορεί να αντιδράσει.

    @One happy dot
    Το ότι είσαι 2 μέτρα γκομενάρα δε σου δίνει το δικαίωμα να διαβάζεις μόνο τα Υ.Γ. Ντροπ ον γιού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το είχα πεί οτι απο το να μαζευτούν 10 άνθρωποι καλύτερα να μην γίνει καθόλου η συγκέντρωση.
    Τί 10 τί 50 πάλι το αποτέλεσμα ίδιο είναι..Ρόμπα!

    18 ώρες Anna Bolena;;
    Α!!!!!Η Metropolitan έχει και standing tickets!!! :D Λες να αξίζουν 3μιση ώρες ορθοστασία;;

    Ψωνάρα!! Θα κάνω κι εγώ ποστ και θα ρωτάω κι εγώ τη μαμά μου αν είναι υπερήφανη που πήρα 10 σε δύο εργασίες! :p:p:p(δεν το ξέρει)
    Έλα να πέφτουν στοιχήματα ποιός θα πάρει πρώτος πτυχίο..:p
    Και εις ανώτερα! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Soula
    Ναι είχες δίκιο.

    καλά δεν τις μέτρησα και ακριβώς αν είναι 18 αλλά πάνω κάτω...

    Το όρθιο δεν με πειράζει, το θέμα είναι πως εκεί δεν θα βλέπεις και καλά μάλλον.

    Όσο για το 9, έ σας έσπασα τα αρχίδια με αυτά τα σχέδια και την μακέτα, να μην σας πώ πως πήγα και καλά?

    Ε ναι εσύ θα τελειώσεις πιο γρήγορα. Υποθέτω και στο πτυχίο επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Νομίζω πως πάνω-κάτω, όλοι συμφωνούμε. Το θάρρος είναι που έρχεται με τον χρόνο και ο δικός μας δεν πέρασε: πλησιάζει. Και δεν νομίζω πως το θάρρος ως τώρα μας το ενέπνευσε κανείς.

    Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και στις εκλογές που θα έρθουν σύντομα, θα πάρουν μιαν απάντηση για το μηδαμινό ποσοστό. Ειλικρινά το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @g for george
    να δούμε τι θα γίνει και στις επόμενες εκλογές...
    Καλημέρα babe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μάλερ μου, ψυχραιμία...Εσύ τουλάχιστον είχες πολύ σοβαρά πράγματα να κάνεις εκείνη τη μέρα...Άλλοι πάλι, όχι...
    Εγώ πάντως είμαι περήφανη για το 9 σου...
    Φιλιά πολλά, καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Artanis
    Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου.
    Σου εύχομαι καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. φτυστός ο Τζέημς Ντην :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ναι οκ εχεις δικιο σε αυτο
    τα νουμερα ειναι πολυ χαμηλα

    δεν ξερω τι εφταιξε

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν ξέρω αν το 9 λέει τόσα πολλά στη μανούλα σου, αλλά το υπόλοιπο που έκατσες και έγραψες σίγουρα θα την κάνει περήφανο.
    Μου θύμισες εκείνη τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που είχαμε όλοι ντυθεί στα μαύρα. Είχα χαρεί τότε γιατί μέσα από τα blogs βοήθησα και εγώ -όπως και από τη δουλειά μου που το πρόβαλα και με το παραπάνω- πιστεύοντας ότι επιτέλους κάτι γίνεται. Ίσως να ξυπνάμε λίγο. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Όχι επειδή -υποτίθεται- ότι στις δημοσκοπήσεις κανένας δεν παίρνει αυτοδυναμία και άλλες τέτοιες παπαριές, αλλά γιατί υπάρχει ένας κόσμος που διεκδικεί. Με πολλούς τρόπους.
    Και το βασικό είναι ότι αυτοί που διεκδικούν και με κάνουν να αισιοδοξώ το κάνουν χωρίς θόρυβο και κάμερες.
    Θα σου πω ένα παράδειγμα: στα ιντερνετικά ΜΜΕ, που σαφώς αντιπροσωπεύουν μια άλλη «διάθεση» για ενημέρωση, το Σύμφωνο Συμβίωσης έχει προβληθεί 100 φορές παραπάνω από οπουδήποτε αλλού. Όπως και θέματα περιβάλλοντος. Μπορούμε να συζητήσουμε 1.000 ώρες για τα ιντερνετικά ΜΜΕ και να διαφωνήσουμε για αφεντικά και εξαρτήσεις κλπ κλπ σύμφωνοι. Όμως πολλά θέματα προβάλλονται, ακούγονται, διαβάζονται, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Πολλές φορές με μικρές αθόρυβες μάχες που ορισμένοι δίνουν (μέσα σε αυτούς και εγώ).
    Πού θέλω να καταλήξω; Σε όσα μας ενοχλούν να αρχίσουμε από εμάς και να επιμένουμε. Και μετά το θόρυβο και μετά τις κάμερες.
    Εμένα αυτό με κάνει αισιόδοξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @sakafiora
    εΓΏ???? Ναι αδύνατος, ξανθός, stρ8, σε όλα μέσα είμαι χαχαχα

    @skouliki
    Απλά κάποιες φορές βολευόμαστε να κάνουν άλλοι την δουλειά μας.

    @apos
    Ναι είναι αισιόδοξο και αυτό που λές, απλά νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα


    @One Big DJ
    Να πούμε πως θα πάμε την επόμενη φορά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έχεις πρόσκληση για blogκοπαίχνιδο.
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @jimanant
    Ι KNOW!!!!! Και θα είναι τρασάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλα εκανες και δεν πηγες.
    Και καλα κανεις κι ασχολησε με τα μαθηματα σου.
    Αγανακτησα να ακουω οτι κανουν πορειες για τον γαμο η την συμβιωση.

    Μια πορεια για να μπορουμε να ζουμε εμεις σαν ανθρωποι γιατι δεν κανετε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @STELLA
    Oι πορείες ή όποια άλλη δραστηριοποίηση δεν πρέπει να αφορά μόνο τα δικά μας μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Θα ήθελα πολύ για παράδειγμα σε εκδηλώσεις για τους μετανάστες ή την φτώχεια ή ό,τι άλλο (τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ), να κατεβαίναμε οι επίσημες ομοφυλοφιλικές οργανώσεις για υποστήριξη. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων όχι μόνο για πάρτι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το έχουμε αυτό 'θέλω αλλά δεν τρέχω'. Τώρα οι λόγοι ποικίλλουν γλυκό μου. Αλλά μήπως είναι και η πρώτη φορά, που η διεκδίκηση κάποιων δικαιωμάτων περνάει μεταξύ καναπέ , τηλεφώνουν και φραπέ? Αλλά κι εσύ μη το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Άλλωστε φαίνεται πόσο ήθελες να ήσουν και να βοήθησεις με τη δική σου συμβολή. Κι έστω κι αν είναι ελάχιστο το κάνεις και από το blog σου.
    Να είσαι καλά, καλό απόγευμα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ILive2LoveMe
    ελπίζω κάποια στιγμή να σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ. Καλό απόγευμαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. το διάβασα όπως πρότεινες, και ναι κάπως έτσι είμαι και εγώ, με εκφράζεις πολύ καλά. αλλά σιγά σιγά αλλάζω και εγώ και αλλάζει ο κόσμος γύρω μου. παράδειγμα: στη νέα μου σχολή δεν έκρυψα ότι έχω γκόμενο, και ξαφνικά 2-3 παιδιά που ήταν ομοφοβικά αλλά φίλοι μου άρχισαν να αλλάζουν τροπάριο. πριν λίγες μέρες η ζωή (φίλη μου, απίστευτο κορίτσι, τσαμπουκάς, αλλά και πολύ συντηρητικό) έκανε επίθεση σε άσχετο που έκανε ομοφοβικό σχόλιο και έμεινα μαλάκας. όσο το μεγαλοποιούμε εμείς τόσο τα μεγαλοποιούν και οι άλλοι. βέβαια δε νομίζω ότι η ζωή είναι έτοιμη να με δει να φιλιέμαι με το μωρό, αλλά σε λίγο καιρό...
    (μόνο τους γονείς μου τρέμω μην το μάθουν και αναγκαστικά είμαι closeted και με λοιπούς συγγενείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails