Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΕΙΔΑΜΕ ΑΜΛΕΤ ?

Πήγαμε λοιπόν την Τρίτη στον περίφημο Άμλετ της Schaubühne σε σκηνοθεσία Thomas Ostermeier. Αν και οι προσδοκίες ήταν πολλές, τα συναισθήματα μετά την παράσταση ήταν ανάμικτα. Σίγουρα ήταν η πλέον εντυπωσιακή έως τώρα θεατρική παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών. Άψογη αισθητικά ήταν ένα θέαμα από αυτά που δεν παρουσιάζονται συχνά στην χώρα μας.

Όμως…, πολύ χτύπημα και ουρλιαχτό βρε παιδιά…, πολλή «βία» και σωματικός κόπος.
Είναι αλήθεια απαραίτητο ο Αμλέτ να κοπανιέται πάνω κάτω, να τρώει χώματα να ουρλιάζει για να καταλάβει το κοινό πως υποδύεται τον τρελό;;;
Δεν τα «λέει» όλα το κείμενο του Σαίξπηρ;;;
Μήπως πλέον το κοινό έχει τόσο πολύ εθιστεί στην «τηλεοπτική βία» που είναι αναγκαίο να σερβίρεται αυτή και στις θεατρικές σκηνές;;;
Δεν είμαι κατά των «πρωτοποριακών» σκηνικών παρουσιάσεων, ούτε είμαι ο τύπος που περιμένει να δεί «χλαμύδες και σανδάλια» επί σκηνής. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με ένα τέτοιου «μεγέθους» κείμενο, η τεχνολογία, και οι όποιες σκηνικές «ακρότητες» και ερμηνευτικές πρωτοπορίες θα πρέπει να το εξυπηρετούν και όχι να το «καπελώνουν». Οκ, θα μου πείτε αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα έργα συμφωνώ. Υπάρχουν όμως σύγχρονα κείμενα που ο λόγος τους απαιτεί μια έντονη σκηνική αναπαράσταση για να λειτουργήσει. Ένα κλασσικό έργο όπως ο Άμλετ δεν ξέρω αν το χρειάζεται, δεν είμαι όμως θεατρολόγος ούτε άλλου είδους ειδικός οπότε μπορεί να κάνω και λάθος (θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας γνώμες). Στην συγκεκριμένη παράσταση για παράδειγμά, εγώ την «έχασα» τη σκηνή τρέλας της Οφηλίας. Και μια και μιλάμε για την Οφηλία, η ερμηνεία του ρόλου από την ίδια ηθοποιό που ερμηνεύει την Γερτρούδη έγινε κανόνας;;; Γιατί είναι η δεύτερη φορά που το βλέπω σε ένα μήνα.
___________________________________________________________________________
Την Δευτέρα, είχα την τύχη (έστω και μετά από μία μικρή περιπέτεια) να δώ το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» την όπερα του Benjamin Britten βασισμένη φυσικά στο ομότιτλο κείμενο του Σαίξπηρ. Εδώ δεν έχω παρά μόνο καλά να πώ. Ήταν όλα στη «σωστή θέση». Υπέροχες ερμηνείες, καταπληκτική σκηνοθεσία, σκηνικά, άψογη (όσο μπορούσα να κρίνω) μουσική εκτέλεση του έργου. Πραγματικά ήταν η καλύτερη, πληρέστερη και αρτιότερη παραγωγή όπερας που έχω δεί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια (πάντα κατά την άποψή μου). Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, απευθυνθείτε στο κακό παιδί της όπερας τον φίλο Parsifal.
___________________________________________________________________________
Την Παρασκευή που μας πέρασε έκανα και μια βόλτα από την Επίδαυρο για μιαν άλλη πολυσυζητημένη παράσταση, το «Happy days» του Μπέκετ. Κι εδώ έμεινα εντυπωσιασμένος από αυτό που είδα, όμως ο Μπέκετ και ο κόσμος του μου είναι εντελώς άγνωστοι οπότε δεν μπορώ να κρίνω αν είδα ένα σωστό ανέβασμα του έργου. Πιστεύω όμως πως επρόκειτο για μία πολύ καλή παράσταση που δεν πρόδιδε το κείμενο. Αυτό που ήταν ως συνήθως στον κόσμο του ήταν το κοινό μέρος του οποίου είχε έρθει κατευθείαν από το «Δελφινάριο» προφανώς, γι’ αυτό και χειροκρότησε με την «αποκάλυψη» της ηθοποιού στην αρχή, και γι’ αυτό ξέσπαγε σε τρανταχτά γέλια σε κάθε ευκαιρία.
__________________________________________________________________________
Και κλείνω, ναι το ξέρω σας κούρασα, με την έκθεση που διοργάνωσαν οι γκαλερί Fizz και Έκφραση (Βαλαωρίτου 9α) με έργα νέων καλλιτεχνών. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τα όσα είδα, υπήρχαν μερικά πολύ καλά έργα. Βέβαια ένοιωσα λίγο άσχημα που άτομα στην ηλικία μου ή και μικρότερα έχουν καταφέρει τόσα πολλά, άλλα χάρηκα κιόλας γιατί μέσα σε όλους τους καλλιτέχνες εκθέτει και μια φίλη μου την ομολογουμένως εντυπωσιακή δουλειά της. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 26 Ιουλίου, και αν περνάτε από εκεί ρίξτε μια ματιά αξίζει νομίζω τον κόπο.


Αυτά προς το παρόν. Και όσοι ανησυχούν για το «θέμα της Δευτέρας» ας μην φοβούνται. Δεν θα ανεβάσω αυτό που έλεγα. Πονάει πολύ (και από ότι κατάλαβα όχι μόνον εμένα) οπότε σκέφτηκα κάτι εντελώς τρελό για να δικαιολογηθεί και ο τίτλος του ιστολογίου χαχαχαχα.
Καλημέρα σε όλους. Φιλάκια!!!

________________________________________________________________
Υ.Γ: Καλά θα το ξέχναγα τελείως!!! Χθές πήγα με τρελή παρέα και είδαμε Mama Mia.!!! Η Μαρία, η Αννά-Μαρία κι Εγώ περάσαμε τέλεια, διότι μπορεί η υπόθεση να ήταν χαζή, αλλά όλη η ταινία plus τα τραγούδια των υπέροχων ΑΒΒΑ (ναι μου αρέσουν οι ΑΒΒΑ χχαχαα) έκαναν τη βραδιά υπέροχη. Ο Κώστας και η άλλη Μαρία της παρέας μάλλον δεν μας μιλάνε που τους τρέξαμε σε αυτό το αίσχος όπως το αποκάλεσαν. Οκ εγώ για τους δικούς μου λόγους συγκινήθηκα κάποια στιγμή, αλλά ας κρατήσω και κάτι για τον εαυτό μου....

Mamma Mia! The Movie - The Winner Takes It All

a lover or a friend...που λέει και το τραγούδι...

44 σχόλια:

  1. ah...αυτό το σημείο της ταινίας τελικά μας άγγιξε όλους...για διαφορετικούς λόγους τον καθένα αλλά η "ζημιά" την έκανε!
    Μετά από τόσο πχοιοτικιά εβδομάδα σου έμεινε κανένα Ευρώ να πιούμε καφέ ή θα σε κεράσω? :) Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mahler,

    Νομίζω ότι έκανες εξαιρετική δουλειά. Είχες την τύχη να παρακολουθήσεις αρκετά από το Φεστιβάλ Αθηνών... τι να πω άλλο εγώ! Σου εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες δόσεις κουλτούρας!


    Υ.Γ. Μας άφησε ο μπόμπος...
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε μας κουρασες βρε! μερσι για την ενημερωση! τρεχω να δω το προγραμμα να δω που θα σε παω οταν κατεβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπέρα!!!!!!!!!!
    Αυτό με τη βία πολύ μου άρεσε! Εθίζει μάλλον.. και το κάνει πιο παραστατικο, κάποιοι είναι περισσότερο των κινήσεων παρά του λόγου, ίσως για αυτό!
    ααα πρέπει να δω το Μάμα μία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κραταω τις πληροφοριες σου και οταν ανεβω αθηνα θα δω τι και που προλαβαινω να παω

    φιλακια απο Μηλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, αρχικά περιμένω τη Δευτέρα τη συνήθεια που έγινε λατρεία...όχι καλέ το Fame Story 3, αλλά τη στήλη Mahler και Σια!!!!

    Mamma mia είδα το θεατρικό και περιμένω με αγωνία να πάω να δω και την ταινία, αλλά δεν μου έχει κάτσει ακόμα!!!!

    Σήμερα θα πάω να δω του Britten "Το ποτάμι με τις τουρλίδες". Οπότε αν άκουσα καλά λόγια από σένα πάει να πει ότι θα είναι όντως καλό.

    Και η εκπαιδευτική-πολιτιστική μου βδομάδα συνεχίζει την Παρασκευή με Philip Glass και Leonard Cohen και Book of Longing!!!

    Μου χρωστάς θερινό...μην το ξεχνάς. Και καφέ εννοείται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο περί βίας μπορεί να θεωρηθεί και ως έλλειψη ανεκτικότητας σε αυτή που απορώ πώς έχεις (έλλειψη)..Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αντιμέτωποι ερχόμαστε με όλες τις μορφές της. Συμφωνώ πάντος ότι παθαίνεις σοκ γιατί το ίδιο είχα αντιμετωπίσει όταν είδα Το Σπιρτόκουτο. Θα μου πεις ότι εκεί η βία ήταν το θέμα αλλά και πού δεν είναι..Καλησπέρες ειρηνικές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. diladi katwteros tis lissasmenis gatas o amlet?...!
    gia to oneiro kalokairinis nixta de milaw gt ta pame!
    isws paw na dw beckett menan filo m, to perimenontas ton godot.
    vk, tha me deis simera me ti mama sto potami!omws exeis kanei lathaki giati to potami einai mia entelwwwwwwwwwwwwwwwwwwwws diaforetiki paragwgi apo to oneiro;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Mr.Wintour: Καλά ντε...sorry!!!! Ελπίζω πάντως να είναι καλό!!! Βασικά μου είπαν να πάω και πάω για την παρέα. Ελπίζω να μου αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. vk, de to pa kakoproaireta, apla pliroforiaka!;)
    de me xeis dei na milaw kakoproaireta...:P....molis evrisa enan p paei g ithopoios k dn kserei tn t.williams...!eleos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mahlerακο, πάλι καλά που έχουμε και σένα και μαθαίνουμε για παραστάσεις που δεν είδαμε. Μήπως πρέπει να παίρνεις κανα ποσοστό απ'το Φεστιβάλ για τη διαφήμιση?:)
    Aν και δεν είδα τον Άμλετ, θα συμφωνήσω με την άποψη σου. Τα κλασσικά κείμενα είναι τόσο δυνατά από μόνα τους,που όταν οι ηθοποιοί ξέρουν και υπηρετούν την ενάργεια του λόγου με διαφάνεια,τότε όλα τα άλλα έρχονται μετά-νομίζω πάντοτε.
    Λυπούμαι που δεν μπόρεσα να δω το Όνειρο αν και ήταν στο προγραμματισμό μου γιαυτό το φεστιβάλ.
    Που κατάλαβες βρε τσακάλι ότι οι θεατές μόλις είχαν βγει από το Δελφινάριο?Δηλαδή μετά από έναν Στάθη Ψάλτη μπορεί κάποιος να χτυπήσει και έναν Μπέκετ?
    Τέλος λατρεύω επίσης τους Abba και είχα δει την παράσταση και όχι την ταινία. Δεν ήξερα ότι τραγουδά η Meryl Streep και πραγματικά ήταν έκπληξη για μένα.Αλήθεια είσαι για ένα θερινό σινεμά εσύ και η παρέα σου?
    Τη Δευτέρα τι αποκαλύψεις θα κάνεις?Περιμένω εναγωνίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες, προτείνω πάραυτα Mahler για υπουργό πολιτισμού! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @One happy dot
    ναι η ζωή είναι γεμάτη νικητές και ηττημένους αυτό είναι αλήθεια...
    Πάντως χρήματα υπάρχουν οπότε όποτε θες μου λές για καφεδάκι. Καλά να παράσεις σήμερα στο Μανου Τσάο.

    @Antoine
    Αστα κι εγώ στενοχωρήθηκα που έφυγε ο Μπόμπος αλλά τώρα μπορούμε να τον λέμε Μπόμπο με την άνεσή μας.
    Ναι το πρόγραμμα έχει συνέχεια το φεστιβαλικό. Μόλις βρώ χρόνο θα γράψω λεπτομέρειες. Καλό απόγευμα.

    @Marvin the martian
    Άντε βρε κανόνισε γιατί τα εισιτήρια φεύγουν γρήγορα. Θα χαρώ πολύ να πάμε σε κάποια παράσταση. Take care.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μιας και είδα κι εγώ τον Άμλετ επίτρεψε μου να διαφωνήσω σε δυό πραγματάκια.. τα κλασικά κείμενα όντως είναι δυνατά αλλά η σκηνοθεσία, ο τρόπος που τα ανεβάζει κανείς αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου - κι εύλογα. ήταν η τέταρτη φορά που είδα τον Άμλετ, αλλά η πρώτη που τον ένιωσα. κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο ότι δεν είχε την κλασική, αργόσυρτη, πιστή στο κείμενο σκηνοθεσία. δεν ένιωσα να καπελώνουν το κείμενο οι ιδέες και τα ευρήματα του Οστερμάγιερ, όσον αφορά τη βία δε με ενόχλησε αφενός επειδή ζούμε σε μια βίαιη εποχή, η βία είναι παντού γύρω μας κι αφετέρου επειδή κι ο Άμλετ είναι ένα βίαιο έργο, έτσι δεν είναι; εγώ γενικά έμεινα άναυδος από την παράσταση - πράγμα που έχει να μου συμβεί από πέρσυ με τους Εφήμερους της Μνούσκιν.. Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου - την άποψη μου για το happy days, που επίσης είδα το Σάββατο, άλλη φορά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Hfaistiwnas
    To Mama Mia να το δείς οπωσδήποτε είναι γλυκούλικο. όσο για την "βία" στο θέατρο ίσως να έχω δίκιο ίσως και όχι. Θα δείξει ο χρόνος όταν εξαντληθούν οι μανιέρες αυτές αν υπάρχει από κάτω τους κάποιο βαθύτερο νόημα. Καλό σου απόγευμα.

    @skouliki
    Εγώ θεατράκια εσύ μπανάκια...αχ μακάρι να τα είχαμε όλα. Σε περιμένω Αθήνα να τα πούμε.

    @VK
    Για το θέμα της Δευτέρας μάλλον θα παίξω με την εναλλακτική 2. Η πρώτη επιλογή είναι πολλή "μαύρη" και ίσως δημιουργήσει την λάθος εντύπωση σε εκείνον που δεν πρέπει. Αν και είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι καιρό, μάλλον θα το θάψω μέσα μου όπως και τόσα άλλα...
    όσο για το Μama Mia αν είχα ένα τηλέφωνό σου θα σε έπαιρνα χτες. Άλλωστε ένα θερινό στο έχω υποσχεθεί. Καλά να περάσεις στον σημερινό Britten που όπως επεσήμανε ο γλυκούλης μου ο MrWintour δεν είναι αυτό που είδα εγώ. Καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Όναρ
    Είναι έργα στα οποία χρειάζεται, απλά αν και το θέαμα δεν ήταν τόσο βίαιο όσο άλλα που έχω δεί, η σωματική προσπάθεια των ηθοποιών υπερκάλυπτε νομίζω τον λόγο τους. Μπορεί να κάνω και λάθος.
    Καλό σου απόγευμα

    @Mr. Wintour
    Όχι δεν θα το έλεγα. Είναι μια παράσταση που σε βάζει σε σκέψεις, εξαιρετικά δουλεμένη σε όλα τα επίπεδα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δούμε όσοι μπορέσουμε. Για τον Γκοντό, μου έχουν βγάλει εισιτήρια για 31 του μήνα. Άντε βγάλε κι εσύ.

    @Kyzikos
    Έ, δεν είμαι μόνο εγώ. Πολλά παιδιά παρακολουθούμε θέατρο και αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα όταν έκανα πρίν λίγο καιρό ανάλογο πόστ.
    Τα περι Δελφινάριου, αφορούν στο χειροκρότημα στην αρχή και τους ακατάσχετους γέλωτες, δεν το είπα κυριολεκτικά. Για θερινό είμαι πάντα. Το τηλέφωνό μου το έχεις όποτε θές πάρε τηλ να κανονίσουμε, και επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο τι θα έλεγες αύριο ή το ΣουΚού???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γατούλι...
    Επιστρέφω σύντομα και θέλω μεγάλη αγκαλιά...

    Love youuu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @hourglass
    Τουλάχιστον εγώ την κοιλάρα μου την έκανα τρώγοντας σπίτι και όχι στο Υπουργείο χαχαχαχα
    Ναι ο Michel δεν είναι και πολύ του θεάτρου.. μόνο με το ζώρι αν τον πάνε κάπου. Αν έρθεις Αθήνα να κανονίσουμε κάτι. Καλό σου απόγευμα.

    @oblivion
    Καμία κατάχρηση, ίσα ίσα που χαίρομαι να διαβάζω τις απόψεις όλων. όπως επεσήμανα, δεν είμαι φίλος των κλασσικών ανεβασμάτων, απλά σε κάποια πράγματα δεν με έπεισε ο Άμλετ αυτός. Φυσικά και η εποχή μας είναι βίαιη (όπως και το έργο το ίδιο) και αν θές να την δούμε την παράσταση ως σχόλιο στην βία νομίζω τότε ναί είναι πολύ πετυχημένη. όμως στο θέμα της "τρέλας" του Άμλετ, νομίζω είχε χαθεί κάπως το μέτρο, ενώ νομίζω πως εγώ τουλάχιστον έχασα την τρέλα της Οφηλίας. Η παράσταση όμως είχε και εκπληκτικές στιγμές, όπως η παρωδία κηδείας στην αρχή του νεκρού βασιλιά από τους δήθεν θλιμμένους δολοφόνους του, και πολλές άλλες. Κι εγώ την βρήκα μια πολύ καλή παράσταση, άλλωστε και μόνο το ότι τροφοδοτεί τις συζητήσεις μας νομίζω είναι θετικό. Χαίρομαι που περνάς από τα μέρη μου και τα συζητάμε. Να είσαι κάλά και περιμένω και σχόλιο για Happy Days

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @toymaker
    Εδώ θα είμαι να σου την δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλά η μέρυλ στριπ φοβερή, απίστευτη, ανεπανάληπτη. σαν κίνηση, σαν φωνή, σαν ερμηνεία όλα! εντάξει δεν ξετρελλάθηκα με την ταινία αλλά και άσχημη δεν ήταν.. money, money

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. έχεις δίκιο για την απόδοση της τρέλας της Οφηλίας - κάπου διάβασα σε συνέντευξη του σκηνοθέτη ότι προσπάθησε να επικαιροποιήσει τη συγκεκριμένη σκηνή, καθώς το περιεχόμενο του παραληρήματος της Οφηλίας δεν ταιριάζει στο σήμερα, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.. anyway, ενδιαφέρον ανέβασμα σε κάθε περίπτωση, ας αφήσουμε να "κάτσει" μέσα μας και βλέπουμε. Οι Ευτυχισμένες Μέρες δεν με άγγιξαν όσο ήθελα, το παρακολούθησα ακαδημαϊκά, χωρίς να το νιώσω, ίσως να έφταιγε κι ο χώρος, δεν ξέρω. Όσο για το Mamma Mia! το απόλαυσα απίστευτα, τέλεια η Στριπ όντως, διαχρονικά διασκεδαστικά και τα τραγούδια, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι

    υγ παρεμπιπτόντως έχουμε ακριβώς τα ίδια θεάματα τις τελευταίες μέρες, το παρατήρησες;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mahler an mporeis pigaine avrio sto potami!itan magikooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
    i opera tis lyon itan foveri fetos pantws sto festival...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαλεράκο, πόσες φορές τον τελευταίο μήνα έχεις δει Άμλετ;! :-Ρ

    Καλά, κάθε μέρα παράστασεις κάνουν;! [με συγχωρείτε αλλά, όπως σου έχω πει, δεν έχω ιδέα από αυτά που βλέπετε...:-Ρ]

    ΥΓ. Ήταν να γίνει κάτι το ιδιαίτερο τη Δευτέρα;

    Φιλάκια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η εκθεση ειναι καλη ,αξιζει τον κοπο?
    ελπιζω να το θυμηθώ οταν επιστρεψω και να τη δω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν πήγα ούτε Όνειρο, ούτε Happy days, ούτε Αμλετ και δεν με πήρες μαζί σου :( -τη Λυσσασμένη τη βρήκα εξαιρετική-. Πήγα όμως Mamma Mia και να μου κάνουν τη χάρη κι εμένα και ο Κώστας και η άλλη Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @tovene592
    Kαλούλα ήτανε μωρέ, κι αν και συγκινήθηκα και λίγο δεν πειράζει. Καλημερούδιαααα

    @oblivion
    κάνουμε παρόμοια θέματα γιατί βλέπουμε τα ίδια πράγματα λολ. για το Happy days νομίζω πως απλά το αδικούσε λίγο ο χώρος και η απόσταση που είχαμε από την ερμηνεύτρια. Εγώ που δεν ήξερα και το κείμενο σίγουρα έχασα πολλά από την παράσταση αλλά νομίζω ήταν καλή. Όσο για τον Αμλετ, ναι θα τον συζητάμε για καιρό αυτό είναι βέβαιο. Καλή σου μέρα.

    Υ.Γ: Κουκλόσπιτο θα βγάλεις?

    @Mr. Wintour
    Αχ έχω κανονίσει σινεμαδάκι...και είναι και το REX που δεν με φτιάχνει...Εμείς όμως θα τα πούμε στα θέατρα οπωσδήποτε. Μάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Alexis
    Αυτός ήταν ο 2ος Άμλετ που είδα. Αλέξη, είσαι μικρός ακόμη και ίσως σου φαίνονται κάπως αυτά με τα θέατρα, αλλά είμαι σίγουρος σε λίγα χρόνια θα μας συνοδεύεις τους παππούδες στις παραστάσεις. Από αυτό το χειμώνα άμα θές με τους υπόλοιπους θεατρόφιλους να κανονίσουμε παραστάσεις θα χαρώ να σε δώ. Καλημέραααα

    @κρασι & νερο στα ονειρα μας
    Καλή είναι, με έργα νέων καλλιτεχνών και νομίζω αξίζει να ρίξεις μια ματιά αν είσαι εδώ. Καλή σου μέρα.

    @baby boom
    Απλά διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αν μπείς στον κόπο να το ψάξεις λίγο θα δείς δεν είναι κάτι τρομερό. Μάκια τρελό αγόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Aντώνης
    Βρε αγόρι πως να σε πάρω όταν δεν μου έχεις δώσει ένα τηλ να μπορώ να σε ειδοποιήσω??? Στείλε μου ένα μαιλ βρε για να μπορούμε να τα λέμε. Κουκλόσπιτο, Βρυκόλακες και περιμένοντας τον Γκοντό θα είναι οι αγορές που θα κάνω σήμερα. Άντε πάρε κανά εισιτήριο να σε δούμε. Α, και σήμερα πάιζει σινεμαδάκι οπότε αν θες κανονίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. mahler vrikolakes einai sold out k ithela na vgalw!kouklospito tha paw k sto godot logika!...koita imoun 2i seira plateia kentro xwris mprostino so evlepa!to geloio itan oi ipertitloi pou itan stis akres tis skinis(like irwdeio:P)
    To highlight(ektos apo to kata 70%-k liga lew- anideo delfinarizon koino) itan to proswpiko t theatro, to opoio itan ergazomenoi t festival k topothetousan se lathos theseis tn kosmo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. den kserw an 8a dw to mama mia..eilikrina einai oi abba pou sixainomai(sorry!) kai nomizw de 8a maresei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τις γέμισες τις καλοκαιρινές μέρες σου! Εύγε!
    Τώρα για το μόνο που μπορώ να πω είναι για το Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτός που μου άρεσε αρκετά. Άντε και στις επόμενες παραστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σχετικά με τον Άμλετ, νομίζω οτι χρειάζεται να υπάρχει και το ακραίο, μπας και το κοινό εκλάβει κάποια νοήματα. Η εποχή μας έχει γίνει πολύ απαιτητική..

    Για το Μάμα μία, τί να πω. Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Απο τη Βαλαωρίτου θα περάσω μιας και το ανέφερες. Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γαμωτο, ηθελα να το δω κι εγω το happy days!
    Καλα για το κοινο, ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν στον κοσμο του. Το οτι γελουσαν παντως, δεν ειναι κακο. Ο Μπεκετ εχει πολλα σκοτεινα αστεια στα εργα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βλεπω αγάπη μου ΟΛΗ μερα στο σπίτι και στον αργαλειό τη βγάζεις.Να βγαίνεις και λίγο....
    :-ΡΡΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κι εγώ είδα την ταινία, μαζί με τις κόρες μου...Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γέλασα και τραγούδησα...Εντάξει από σενάριο δεν έλεγε πολλά, αλλά γενικώς ήταν πολύ διασκεδαστική...Και τα τοπία υπέροχα...Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω πάει Νταμούχαρη..., πρέπει να το κανονίσω να την επισκεφτώ...
    Καλά να περνάς...Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Mr. Wintour
    Eγώ έβγαλα για το Κουκλόσπιτο. Αν μπορέσεις βγάλε κι εσύ. Βρυκόλακες sold out.

    @P.O.V of a G
    Ma γιατί, γιατί δεν σου αρέσουν οι ΑΒΒΑ????

    @KitsosMitsos
    Ναι η Τέχνη έχει γεμίσει πολλά κενά αυτό τον καιρό...Να υποθέσω θα σε δούμε στον Μπόρις?

    @Aviator
    Ο Αμλετ είναι ένα έργο βίαιο οπότε σε ένα βαθμό είναι θεμιτή μια τέτοια προσέγγιση. Και φυσικά οι σκηνοθεσίες ακολουθούν και το "ρεύμα" της εποχής και τις ανάγκες του κοινού. Άντε πέρασε από την έκθεση να μου πεις εντυπώσεις.

    @ billzouk
    Φυσικα και έπρεπε να γελάσουν και το κείμενο έχει ένα μαύρο χιούμορ και η ερμηνεία το έκανε εμφανές, όμως δεν ήταν για να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια νομίζω. Άντε να κανονίσουμε και καμια παράσταση μαζί που σε βλέπω μόνο στο γυμναστήριο.

    @ Aunt Donna
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, Θεία τα σπάς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Artanis
    ήταν πολύ όμορφη ταινία αν και σε κάποια σημεία πολύ μελαγχολική...
    καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν σου άρεσε ο Άμλετ τελικά ε; Την ημέρα που πήγες Happy Days εγώ ήμουν M;amma Mia και πέρασα τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. mahler kouklospito tha paw....kai godot mallon....isws paw k sto krum an dn variemai gia ton warlikovski!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @gay super hero
    όχι κα΄θε άλλο, μου άρεσε ως παράσταση πολύ, απλά είχα κάποιες "ενστάσεις" ή αν θές με έβαλε σε κάποιες σκέψεις. Ναι Mamia mia τα σπάει!!!
    Τα λέμε πλέον στον Μπορις.

    @Mr. Wintour
    Στο Krum θέλω να πάω κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν βγαίνω οικονομικά. Στα άλλα 2 σίγουρα έχω και τα εισιτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. popo eides tosa polla!!!teleia!!!ego ena sinema de pigaino pia... :(...kala na pernas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Είδα και εγώ το huppy days στην Επίδαυρο το Σάββατο και βρήκα την παράσταση πολύ καλή. Το είχα δεί και στην Αθήνα πριν 3 χρόνια περίπου στα ελληνικά οπότε ήξερα περί τίνος πρόκειτε. Η μόνη μου διαφωνία ήταν οτι εκεί που ήταν στημένες οι οθόνες των υπέρτιτλων σου αποσπούσαν την προσοχή απο την εξαιρετική ερμηνεία της Σω. Φυσικά το κοινό πραγματικά νόμιζε οτι είχε έρθει σε επιθεώρηση αλλα τα ίδια ( και χειρότερα )είχαν γίνει πέρυσι στην Ηλέκτρα του Στάιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολύ καλή ταινία!!!Οι Abba θεοί!! Είσαι του ποιοτικού εσυ!!Όπερες βλέπω..Μια χαρά!!!

    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails