Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

TO BE, OR NOT TO BE...

Ναι καλά το καταλάβατε, είδα "Άμλετ" χθές από το Wooster Group στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αμέσως και δεν είχα προλάβει να βγάλω αλλά για καλή μου τύχη ελευθερώθηκε ένα εισιτήριο στην παρέα των θεατρόφιλων και βρέθηκα κι εγώ στο γνώριμο πλέον Χώρο Δ στην Πειραιώς 260.

Η παράσταση βασίστηκε στην ουσιαστική αναβίωση μιας θρυλικής σκηνοθεσίας του 1964, του Τζόν Γκίλγουντ με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρτ Μπάρτον. Ο Άμλετ εκείνος είχε κινηματογραφηθεί με μια εντελώς πρωτοποριακή τεχνική και παρουσιάστηκε ως ταινία "εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος τέχνης το θεατροσινεμά". Αν όμως το θεατροσινεμά προσπάθησε να αποδώσει κινηματογραφικά μία ζωντανή παράσταση, η Λεκόντ, κάνει το ακριβώς αντίθετο:Αποδίδει σκηνικά ένα φιλμ! Αυτή η αντιστροφή της διαδικασίας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παράστασης. Αποδομώντας το, οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν το φίλμ ως μια κατακερματισμένη (αφού έχει υποστεί μοντάζ) καταγραφή της αρχικής παράστασης, που τους οδηγεί να υποθέσουν την αρχική μορφή της παράστασης", γράφει η Ευγενία Τζιρτζιλάκη στο 8ο τεύχος της Ε-Φ της free-press εφημερίδας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Δεν θα σας κουράσω με αναλύσεις και πολλές πληροφορίες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην Ε-Φ, τόσο στην φυσική της μορφή όσο και την ηλεκτρονική που θα βρείτε εδώ, (αν και αυτή τη στιγμή είναι ανεβασμένο το τεύχος 7 της προηγούμενης βδομάδας).

Ήταν πάντως μια καθ' όλα άρτια παράσταση, που έκανε χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, σε τέτοιο βαθμό που σε λίγα χρόνια αν θεατές βρεθούν σε παράσταση χωρίς hightech προσέγγιση θα έχουμε λιποθυμίες. Οι ερμηνευτές ήταν εκπληκτικοί στο συγχρονισμό τους με τους αντίστοιχους ηθοποιούς της προβαλλόμενης παράστασης του 1964 που έπαιζε στο φόντο, αν και κατά τη γνώμη μου, έδειχναν περισσότερο να ερμηνεύουν τους ηθοποιούς της ταινίας, παρά το ίδιο το κείμενο κάτι που χρεώνω στα αρνητικά της χθεσινής παράστασης.
Το όλο στήσιμο έδειχνε πάντως απίστευτο επαγγελματισμό, χωρίς η χρήση των νέων μέσων να αποσπά υπερβολικά τον θεατή από το Σαιξπηρικό κείμενο (εγώ πάντως μπόρεσα να το παρακολουθήσω ασχέτως αν είχε ελάχιστους υπέρτιτλους).
Κατά την γνώμη μου η προπέρσινη "Φαίδρα" που είδαμε από την ίδια ομάδα, ήταν μακράν πιο εμπνευσμένη ως παράσταση σε σχέση με τον χθεσινό Άμλετ, που ουσιαστικά επαναλάμβανε μια σκηνοθετική γραμμή 40 ετών παλιά που πλέον σε αρκετά σημεία έδειχνε υπερβολική και πομπώδης σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.
Πιστεύω πάντως πως ήταν από τις παραστάσεις που άξιζε να δεί κάποιος, και ευχαριστώ τον Α. που με σκέφτηκε όταν βρέθηκε το εισιτήριο.

Υ.Γ 1: Προς τους ιθαγενείς σκηνοθέτες και ηθοποιούς, kids, don't try this at home...
____________________________________________________________________________
Το πρόγραμμά για τις επόμενες μέρες, (με τα μέχρι χθές αγορασμένα εισιτήρια), περιλαμβάνει:

1-"Λυσσασμένη Γάτα"


2-Άμλετ (ναι ξανά αλλά από γερμανικό θίασο αυτή τη φορά)


3-Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας (Γιατί μια οπερίτσα την τραβάει ο οργανισμός μου)


4-Happy days (γιατί πέρσι με τις φωτιές δεν μπορέσαμε να πάμε)


Βέβαια, μιλώντας-όσο γραφόταν το πόστ αυτό-με το κακό παιδί της όπερας μάλλον με έπεισε να πάω και 2 φορές Ηρώδειο έτσι για το καλό. Έχουμε λοιπόν και λέμε, Ρεσιτάλ με τη Renee Fleming και Riccardo Mutti. Χμ, τι λέτε να το κάνω????

Υ.Γ 2: Το να έχεις πεί στους str8 φίλους σου και επίσημα πως είσαι gay, σου δίνει την ευκαιρία να φλερτάρεις με τον ταξιθέτη, έστω και αν αυτό σημαίνει να του πείς απλά καληνύχτα (για τι με περάσατε είμαι q-ιουρία εγώ) αφού έχεις φροντίσει να είσαι ο τελευταίος που φεύγει, όμως τους δίνει και το δικαίωμα να σου πετάνε μετά μπηχτές όταν σε πάρουν χαμπάρι. Πρέπει να πώ πως αυτή η νέα σχέση με τους str8 φίλους μου, μου αρέσει πολύ.


62 σχόλια:

  1. Τελικά στον Riccardo δεν μπορώ να πάω γιατί έχω εισιτήριο για τον 2ο Αμλετ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγη θάλασσα δεν έβαλες στο πρόγραμμα όμως! Πως θα βγει καλοκαίρι χωρίς θάλασσα;; Kουράστικα και που το άκουσα! Ο υπέρτιτλος τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο η θάλασσα και άλλο η τέχνη. Εγώ δεν είπα πως μόνο αυτό θα κάνω ολόκληρο το καλοκαίρι αν και η τέχνη ε΄ναι το ασφαλές μου καταφύγιο εδώ και 7 χρόνια...
    Απλά σε ποιες παραστάσεις έχω κανονίσει να πάω μέχρι στιγμής είπα. Ο υπέρτιτλος είναι σαν τον υπότιτλο ένα πράγμα αλλά προβάλλεται ψηλά οπότε και υπέρ. Στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα, η απόδοση στην γλώσσα του κοινού, ενός κειμένου που είναι σε άλλη γλώσσα.
    Καλό σου βράδυ μικρούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θέλω όπως και δήποτε να πάω να δω φέτος τις "Ευτυχισμένες Μέρες". Καλά που μου το θύμισες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω πω!
    ένας δύο τρείς τέσσερις, μπορεί πέντε, μπορεί έξι ταξιθέτες ακόμα.
    με την ίδια παρέα θα πας;
    λολ!
    φιλιάααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτος απο πανεξυπνος -καθως σχολιαζεις πρωτος και μονος στην αναρτηση σου- ,κουλτουριαρης -ξεχασαμε τα πιωματα και την πανελληνια ξεφτίλα στα Γκαζια και στο Scape οπου γελαγε ο καθε πικραμενος ομοφυλοφιλος-
    εισαι και τολμηρος -που κανεις και καμακι στα θεατρα?-.

    Πω τι ψευτοπουστοσκυλο εισαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα! Ήθελα να (ξανα)δω τη Μήδεια του Δ. Παπαϊωάννου, αλλά τα εισιτήρια έγιναν καπνός μέσα σε λίγες ώρες... Κάτι μου λέει όμως πως θα ανέβει και το χειμώνα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'don't try this at home' fucking lol!!!! poly lypamai pou den eimai ekei na paw kai gw. NOT. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα σε ποια απ' όλες θα με πάρεις μαζί; Σοβαρά τώρα..Καλημέρες θεατρινίστικες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμλετ, ε; Εγώ τον Οράτιο τον είχα παίξει καλύτερα...! :-Ρ λολ!

    Απαπά...Πολλή τέχνη και κουλτούρα....! :-)

    Φιλιά στον κουλτουριάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή η κουλτούρα αλλά και ο ταξιθέτης καλός! Η ισορροπία είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής! Μακάρι να απολαύσεις όλες τις παραστάσεις για τις οποίες ξεπαραδιάστηκες με τον ίδιο τρόπο καλό μου παιδί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H πολυαγαπημένη Φιόνα Σω έρχεται εδώ;; Μακάρι να μπορώ να την δω από κοντά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εμένα παντως η σκηνοθεσία της LeCompte δεν μου άρεσε.περιμένω να δω και την εκσοχη του Ostermeier, Παγκόσμια πρεμιέρα παρακαλώ.θα σε δω εκει.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @VK
    Άντε μην κάθεσαι, βγάλε εισιτήριο και να μαζευτούμε πολλοί να πάμε γιατί μέχρι στιγμής είμαι μόνος μου σε αυτό.

    @Marvin the martian
    Τα τελευταία 3 χρόνια το Φεστιβάλ Αθηνών είναι μια όαση για μας τους Αθηναίους. Θα είσαι εδώ, θα παρακολουθήσεις κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @b|a|s|n\i/a
    Ντροπή σου σάτυρε!!! Από ολόκληρο πρόγραμμα βρέ αυτό βρήκες να σχολιάσεις????

    @Γ(κ)αμει くま
    Ελά τώρα, όχι και καμάκι... άλλωστε το έχουμε πεί είμαι μπάζο δεν με παίρνει χιιχιιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @tulipa nera
    Να σου πώ την μαύρη αλήθεια μου δεν τρελάθηκα με την Μήδεια κι έτσι δεν πήγα κάν για εισιτήρια. Όμως το φεστιβάλ έχει απίθανες παραστάσεις φέτος.

    @P.O.V of a G
    Ναι γιατί αν αρχίσουν να κάνουν και οι δικοί μας τέτοιες απόπειρες θα κλάσουμε στα γέλια. Όσο για το πρόγραμμα, όταν έρθει ι Rihana θα με συνοδεύσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαίρομαι που σου άρεσε ο Hamlet γιατί βγαίνοντας προχθες από την παράσταση στο διάλειμμα, νόμιζα ότι παρακολούθησα άλλη παράσταση εγώ και άλλη οι υπόλοιποι.. ήταν πολύ ενδιαφέρουσα όλη η οπτική της LeCompte οντως!
    κι εγώ πάνω κάτω τα ίδια θα δω αυτές τις μέρες οπότε περιμένω σχόλια..

    ps ρίξε και μια ματιά στην Ανδρομάχη την άλλη βδομάδα - μπορεί να σε ενδιαφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Όναρ
    Καλησπέρα κούκλα. Σε όλες αν θες. Το πρόγραμμά μου έχει ως εξής:30/06 Λυσσασμένη γάτα, 4/07 Happy days, 7/07, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, και 8/07 Άμλετ. Αν βρεις εισιτήρια σε κάποια από αυτές τις παραστάσεις, ευχαρίστως να πάμε μαζί (αυτό ισχύει και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται φυσικά). Άντε να γνωριζόμαστε και από κοντά οι θεατρόφιλοι.

    @Alexis
    Αλήθεια, πού τον έπαιξες??? Έλα και λίγο θέατρο δεν βλάπτει. Άντε να σε δούμε σε καμιά παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @One happy dot
    και μετά κλαίγομαι που δεν έχω λεφτά για την Ματζένα. Όμως κακά τα ψέματα εδώ μιλάμε για τέχνη. Όσο για τον ταξιθέτη, καλός είναι αλλά αό ατούς που είναι πολύ καλοί για μένα οπότε απλά έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε.

    @Strahd
    Μην το πολυσκέφτεσαι, τα έγραψα και στην Οναρ πρίν. Μαζευτείτε να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @WanteD
    Κοίτα, δεν ήταν ακριβώς δικιά της, διασκευή της σκηνοθεσίας του 64 θα έλεγα. Πάντως κι εγώ περιμένω με ανυπομονησία τον Άμλετ του Ostermeier. Αν είσαι την ημέρα που θα είμαι κι εγώ και θές, κανονίζουμε να βρεθούμε. Καλό απόγευμα και καλώς όρισες στο "σπιτάκι" μου. Μόλις βρώ χρόνο θα περάσω να τα πούμε και από σένα.

    @oblivion
    Κοίτα, ο Άμλετ μου άρεσε, δεν με ενθουσίασε πάντως, και τις ενστάσεις μου τις έγραψα. Η Φαίδρα πιστεύω ήταν καλύτερη δουλειά και από σκηνοθετική και ερμηνευτική άποψη αλλά ναι ήταν μια καλή παράσταση νομίζω. Ανδρομάχη θέλω πολύ να δώ και ήταν μέσα στα πλάνα μου, αλλά την ξέχασα όταν πήγα να βγάλω εισιτήρια και δεν ξέρω αν έχει ακόμα. Θα προσπαθήσω πάντως. Θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις για τις παραστάσεις που θα δούμε. Καλό σου απόγευμα και καλώς ήρθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα είμαι ο ταξιθέτης με το άσπρο άλογο, θα κρατάω και ένα κόκκινο γαρύφαλο.πρόσεξε ομως μην με μπερδέψεις, θα παρκάρω το ζωντανό στα φανάρια της Πειραιώς.εκεί θα με βρεις να πουλάω χαρντομάντιλα.χοχοχο

    θενξ φορ δι αντβάις.η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά η πολύ εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνη..
    σόου θα προσέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @WanteD
    μα για την πολύ εμπιστοσύνη μιλούσα κι εγώ...
    Πάντως τα άλογα και τα γαρούφαλα δεν τα συμπαθώ οπότε πάρε λεωφορείο lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα Mahlerako mou!!!! Πρώτα θέλω να σε ευχαριστήσω πάααααααρα πολύ για την υπομονή σου στο θέμα της ασχετοσύνης μου με τους υπολογιστές! Είσαι σούπερ!!! Τί θά' κανα χωρίς εσένα φίλε....!!!! Με στεναχωρεί που δεν μπορούμε να πάμε μαζί Riccardο...κλαψ κλαψ κλαψ μπουουουουου!!! Δεν πειράζει όμως! Θα φροντίσω να σε ενημερώσω σχετικά εγώ!!! Πολλά φιλάκια!!!!

    ΥΓ Δεν μπορώ να διαβάζω κάθε μέρα το blog σου...στη δουλειά γίνεται χαμώς......καλά μου τα 'λεγες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...Πού έπαιξα τον Οράτιο; Στο σχολείο! Και στα αγγλικά μάλιστα! :-Ρ
    Το ξέρω...Ρίχνω το επίπεδο...! λολ! Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να με δεις να παίζω σε παράσταση.... Χεχε! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αρκετά ενδιαφέρουσα ακούγεται η παράσταση...

    "να φλερτάρεις με τον ταξιθέτη"
    (Και άντε να συγκεντρωθεί ο άλλος στη δουλεία του αν τον φλερτάρουν και από πάνω...:P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία το έθεσες ως κιουρία! Και δεν κάνω πλάκα.
    Πέρα από αυτό, το καλοκαίρι στην Αθήνα πάντα είναι ωραίο όταν έχεις επιλέξει κάποιες εκδηλώσεις όπως αυτές.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οκ μπαζο..οπως εσυ ειπες...να σε πω και κατι αλλο...ο κοσμος απανταει με ενα σχολιο σε ολα τα αλλα.Μπορει να θες να απαντας ανα δυο για να μετραει νουμερα ο σχολιασμος αλλα εγω τι σου φταιω να γυριζω πισω και να βλεπω ενα γαμημενο ΜΣΝ γεματο με μαχλερ μαχλερ μαχλερ μαχλερ.Δεν γαμιεσαι να δροσιστεις αιωνιε αχρηστε βαζελε?

    *Νευρα...*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελα να σε πάω λίγο μπουζούκια να στανιάρεις βρε παιδί μου, πού πας και μπλέκεις με την κουλτούρα?

    PS: Το "καληνύχτα" θεωρείται φλερτ ή απλά ευγένεια? όχι, πες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @lenaki
    Καλημέρα κούκλα. Το έστρωσες το μηχάνημα? ΠΟλύ χαίρομαι που βοήθησα και ό,τι χρειαστείς μου λές. Όσο για το Riccardo, τι να κάνουμε πέσανε οι παραστάσεις η μία πάνω στην άλλη.

    @Alexis
    Να τα τα κολέγια και τα ιδιωτικά σχολεία που ανεβάζουν Σαίξπηρ στο σχολίο και μάλιστα στα αγγλικά. Πάντως εγώ δεν εννοούσα να σε δούμε να παίζεις αλλά γενικά να σε δούμε να παρευρίσκεσαι σε παράσταση. Αλλά μάλλον αυτός ο Οράτιος ήταν τραυματική εμπειρία χαχαχα

    @Akon
    Ναι το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Όσο για τον ταξιθέτη, βρε εσύ, μια καληνύχτα του είπα φεύγοντας όταν είχε τελειώσει η παράσταση. Έτσι όπως το γράφεις είναι σα να το χούφτωνα την ώρα της παράστασης χαχαχα.
    Καλή σου μέρα μικρούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @KitsosMitsos
    άσε φίλε μου, αν δεν ήταν και κάτι τέτοια (τα διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ) και οι θερινοί κινηματογράφοι, θα είχαμε λαλήσει οι Αθηναιοι...
    Καλή σου μέρα.

    @Γ(κ)αμει くま
    τώρα να καταίβω κάτω να σε Γ(κ)αμεί-σω να ασπρίσεις????
    Λοιπόν τα σχόλια πλέον δεν τα κάνω ένα για όλους γιατί είναι πιο βολικό να γίνεται ανα 2-3 άτομα. Τώρα για το αν μετράω τα σχόλια δεν ήξερα πως κάποιοι χωρίς καθόλου ζωή το κάνουν αυτό (και δεν εννοώ εσένα). Και για να κλείσω, τι δουλειά έχουν τα μηνύματα στο μσν??? Εμένα μου έρχονtai στο μαιλ μου ένα για κάθε πόστ με όλα μέσα άρα με 1 mahler.

    @ΜΑD
    Κοίτα, τώρα δεν μπορώ να γράψω ακριβώς όλο το σκηνικό, αλλά ας πούμε πως ήταν κάτι παραπάνω από ευγένεια.
    Και να σου πώ, όταν θα έρθεις θα πάμε Μπουρνάζι??? Να πάρω τηλ και ένα γνωστό που δουλεύει στο STAR να έρθει να μας πάρει κανα πλάνο για το δελτίο των 8?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. to flirt or not to flirt?
    to be free or not to be?
    to ignore gammy or not ignore?
    lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ela mahler!
    ti kaneis?
    de to sxoliazw to last one!:P
    telika tha paw sto britten, ekana poustia me ta tickets afou ekanan malakia sto sfalma k tha xw thesi defteri seira kentro, opote tha vlepw k tha akouw, twra gia tous ipertitlous de kserw alla poios tous beep?
    A pes mou k dates na dw an tha me petixeis...again:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλώς τόν, που τόσο καιρό διαβάζει και τα λέμε μόνο από msn lolol.
    Λοιπόν, το πρόγραμμά μου έχει ως εξής:30/06 Λυσσασμένη γάτα, 4/07 Happy days, 7/07, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, και 8/07 Άμλετ.
    Για τον 2ο Britten πότε έβγαλες να ξέρω να πάρω αν είναι την ίδια ημέρα???? Ελπίζω να τα πούμε πάντως σε κάποια παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. και ναί, μην το σχολιάζεις το last one. Εγώ το έβαλα για να πώ πόσο κούλ είναι οι str8 φίλοι μου και τελικά όλοι εκεί κόλλησαν χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. koita ti ekana!!!
    thelw megeia:P
    an k de kserw me ti na to arxisw ekana to megalo vima:P
    tha me deis(apo makria toul gt eipame tha xw k sinodo(mama:P) kai sta 2)
    Evgala gia tis 10 tou minos gia to patami me tis tourlides(alitheia ti esti tourlides?)! Re si oi xazoi tou festival eixan sto net mia epilogi katigorias keni, kai edine eisitiria 10euros stin A katigoria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ela twra to da, lisasmeni de tha me deis telika 1/7 tha paw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Mr. Wintour
    Λοιπόν καλορίζικο το μπλογκ σου μικρούλη!!!
    Να το αρχίσεις επεξηγόντας μας το πώς βγήκε το όνομα και λέγοντας μας λίγα πράγματα για σένα. Οκ εγώ τα ξέρω, άλλα λέμε τώρα.
    Η΄απλά άρχισε να γράφεις για το Φεστιβάλ. Υλικό υπάρχει.
    Τουρδίδες δεν έχω ιδέα και δεν το έψαξα να σου πώ ακόμη. Όσο για το λάθος στο νετ που λές, λές να υπάρχει ακόμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. iparxei akomi!mono p otan piga na to vgalw to vgale ws foititiko, alla de mou pe kati.twra de kserw!you can risk it i suppose!...kai gw etsi lew na to arxisw, me to festival tha nai poli poli poli apotomo!tha katsw otan exw xrono k sigkentrwsi na to grapsw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αυτή η όλο άνεση μεταπήδησή σου (χμμμ) από το βαρύ στο ανάλαφρο με τρελαίνει... είσαι πολύ flexible τύπος τελικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Mr. Wintour
    Δεν νομίζω να το ρισκάρω πάντως...δεν πείθω πλέον και για φοιτητής στα 32 μου...
    Το ξεκίνημά σου ως μπλόγκερ ήταν άψογο και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι. Είμαι περίεργος να δώ που θα το πάς.

    @BLUEPRINTS
    Μωρέ και το άλλο σοβαρό ήταν, ήθελα να πώ πόσο cool είναι οι str8 φίλοι μου και τελικά έτσι που το "έδωσα" βγήκα μάλλον τσούλα...
    Πάντως οι εναλλαγές απο το σοβαρό στο φαιδρό είναι στοιχείο της ζωής και του χαρακτήρα μου. Σε αυτό το θέμα είμαι εντελώς versatile.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. tha sxoliaza to versatile, mono sekeino to thema:P, alla meta ta kala sou logia to afinw na perasei aparatirito. kai pleon to diorthwsan!kairos itan!enw i mama mou i 18xroni pou tis kopsane foititiko?...ma piga evgala ta tickets, tipota de rwtise, exallou sto e-mail gia tin confirmation den anaferetai pouthena i leksi foititiko, an aftoi itan UFOs it's not my fault! Besides xairomai g t lathos tous, giati den eixa skopo na (min) evlepa kai na (min) akouga mia tetoia parastasi apo to B exwsti. tha mou peis tha vlepa tous ipertitlous, alla kai pali!...
    PS. giati trelo agori de mpaineis msn katholou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Mr. Wintour
    χαχαχαχα, άντε ελπίζω να έρθω κι εγώ να δώ τις Τουρλίδες ό,τι κι αν είναι αυτές....και πάω τώρα msn να σου πώ κι από εκεί μια καλησπέρα να μη μου παραπονιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κοιτα να δεις...
    Οι δυο πιο ηλιθιοι *αντικειμενικα* εδω μεσα ειναι και αυτοι που γελανε με τα αστεια τους *και μονο*.Ρε αντε παενετε να ριχτε νερο στα μουτρα σας να ξεβρωμισετε,ψωριαρικες βρουβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Γ(κ)αμει くま
    Κάτι θέλεις να πείς εσύ, άλλα είμαι πολύ ηλίθιος για να καταλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. mahler!
    evrika ti esti tourlis!
    poulaki einai(pou petaei e?:P) pou zei konta st potamia!
    for more infos:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curlew
    bonjour!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. θα ειμαι κατω 15/8 με 2/9, αλλα δεν εχω δει ημερομηνιες του φεστιβαλ ακομα. Να κανονισουμε να δουμε κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Marvin the martian
    Ναιιιι, δες παραστάσεις, και μου λές. Το μαιλ μου είναι στο προφίλ μου. Ελπίζω να κανονίσουμε με πολύ κόσμο από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Άντεξες να δεις τους Wooster Group; Πολύ αποδόμηση για το τίποτα που θά λεγε και ο Σέξπιρ. Για τη Schaubuhne περαστικά σου. Το έκανα πέρσι και δεν θα το ευχόμουνα σε άνθρωπο. Η τεχνική αρτιότητα από μόνη της δυστυχώς δεν αρκεί για να αντέξει κανείς μία παράσταση-μαρτύριο. Το Happy Days πάντως θα ήθελα να το δω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 'Αμα αντέξεις πάντως και τις δύο παραστάσεις του μανιακού γερμανού που φαγώθηκες να πας να δεις, σου αξίζει παράσημο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @gay super hero
    Nai πολύ στιλιζάρισμα είναι η αλήθεια...
    Όσο για Schaubuhne πήγα και πέρσι και ξέρω. Πέρσι είδα και τισ 2 οπότε θα πάρω διπλό παράσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. πέρσι είχε έρθει η Volksbuhne με τον Ιβάνωφ και το Νορντ, ετσι δεν είναι; γιατί ακούω ότι διαφέρει αρκετά σκηνοθετικά από τη Schaubuhne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @oblivion
    Είχε έρθει και αυτή. Στο Νορντ μας μοίρασαν ωτοασπίδες πρίν μπούμε...ήταν τόσο σουρεάλ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ξέρω mahler, εκεί ήμουν κι εγώ ;) αν και δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η παράσταση όσο άλλες, γιαυτό και είμαι λίγο επιφυλακτικός φέτος.. ίσως βέβαια με το νορντ να βοηθούσε αν είχα διαβάσει τίποτα σχετικά πρώτα, δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @oblivion
    Καλά το Νόρτν ήταν εντελώς κουκουρούκου και σαν έργω από μόνο του...Η Λυσσασμένη Γάτα και ο Άμλετ είναι άλλη υπόθεση αν κι εκεί παίζει να γίνει του κουτρούλη ο γάμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. λες ε; βασικά μόνο και μόνο η περιέργεια είναι ισχυρό κίνητρο για να πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δηλαδή είδες εκείνο του Σελίν και θες να ξαναπάς; Διακρίνω μαζοχιστικές τάσεις :-)

    [Ναι είχε ορισμένες αισθητικά άψογες σκηνές όπως εκείνη με το αερόστατο και η άλλη με τη βιντεοσκόπηση μέσα στο τροχόσπιτο. Αλλά η αισθητική δεν μπορεί να καλύψει τη χρεοκοπία σε όλους τους άλλους τομείς]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @oblivion
    Ναι ακόμη και από περιέργια αξίζει έστω κι αν σε ένα βαθμό είναι κενό περιεχομένου που λέει και ο φίλος gay super hero.

    @gay super hero
    Kαλά αυτό με τις μαζοχιστικές τάσεις το έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails