Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

CAVALLERIA RUSTICANA (Η όπερα της Δευτέρας Vol.1)

CAVALLERIA RUSTICANA (Αγρότικός Ιπποτισμός)
Μονόπρακτη όπερα σε μουσική Pietro Mascagni
και λιμπρέτο Giovanni Targioni-Tozzetti και Guido Menasci
Πρώτη παρουσίαση 17 Μαΐου 1890

(για λεπτομέρειες σε ότι αφορά το έργο και την εποχή του κάνε κλίκ στο όνομα της όπερας)
_____________________________________

ΟΚ, είμαι σίγουρος πως διαβάζοντας τον τίτλο το μυαλό όλων σας πήγε στις καβάλες
ντρόπ ον γιού πίπολ που θα έλεγε και ο provatos ο λεξηπλάστης.
Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν θα είχατε και πολύ άδικο αφού σε αυτή την όπερα το κέρατο πάει σύννεφο...

Anyway, το setting είναι ένα Σικελικό χωριό τον 19ο αιώνα τότε που τα αγροτικά πρωιόντα ήταν όλα βιολογικά και οι γυναίκες στην κουζίνα τους ως όφειλαν (κορίτσια μη βαράτε πλάκα κάνω), ένα Πασχαλιάτικο πρωινό.
Σε αυτό λοιπόν το μαγευτικό χωριουδάκι ο Turiddu τραγουδάει τον έρωτά του για τη Lola η οποία είναι ολίγον τι παλιοχαρακτήρας να το πούμε, διότι αν και αρραβωνιασμένη με τον Turiddu, όταν αυτός πήγε στο στρατό εκείνη παντρεύτηκε τον Alfio τον ταρίφα...ε, τον αμαξά ήθελα να πώ, άνθρωπο με εγγυημένο εισόδημα και σύνταξη από το ΤΕΒΕ.
Παραδίπλα, η Santuzza, ρωτάει την μάνα του Turiddu (Mamma Lucia) πούθε γυρνάει ο γιόκας της εκείνη όμως δεν γνωρίζει και την προσκαλεί στο σπιτικό της. Όμως η Santuzza αρνείται διότι όπως λέει είναι μια ατιμασμένη (σας έχω κεντρίσει το ενδιαφέρον???) .
Πάνω που είναι έτοιμη να τα ξεράσει όλα, μπαίνει ο Alfio ο ταρίφας στην πόλη τραγουδώντας (κι αυτός) τον έρωτα του για τη Lola κια πόσο ευτυχισμένος κλπ είναι, διότι αγάπες μου ως γνωστό ο κερατάς το μαθαίνει πάντοτε τελευταίος. Οι υπόλοιποι χωρικοί των μακαρίζουν για το πόσο καλότυχος είναι και όλοι μαζί πάνε στην εκκλησία ως καλοί Χριστιανοί και Σικελοί που είναι.
Μένοντας μόνες τους η Santuzza και η Mamma Lucia, η πρώτη βρίσκει την ευκαιρία να πεί τον πόνο της στην "πεθερά" της. Μαθαίνουμε λοιπόν, πως όσο ο Turiddu ήταν στον στρατό, η Lola που είχε βαρεθεί να γνέθει μαλλί το μνί της παντρεύτηκε τον Alfio. Τότε ο Turiddu για να ξεχαρμανιάσει εκτονώθηκε μερικές φορές στη Santuzza πουλώντας αισθήματα (κοινώς τρίχες) και τώρα αυτή είναι damaged good και ποιος θα την πάρει που δεν είναι πλέον παρθένα και κάτι τέτοια χωριάτικα. Ακόμα χειρότερα, τώρα που επέστρεψε ο Turiddu, άρχισε να νταραβερίζεται ξανά με την Lola δυσκολεύοντας όλο και περισσότερο τον Alfio να περνάει κάτω από πόρτες χωρίς να σκύβει το κεφάλι.

Tatiana Troyanos/Voi lo sapete


Κάπου εκεί εμφανίζεται και ο άστατος Turiddu βρίσκοντας την Santuzza σε μαύρο χάλι. "Ήντα κάνεις Santuzza" της λέει...Ουπς!!! δεν περιγράφω της αγάπης μαχαιριά...πάμε πάλι. "Υο, bitch, whaz up?" της λέει με αυθεντική προφορά από το Harlem. Η Santuzza που αν και διακορευμένη αγαπάει ακόμα, τον παρακαλά να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ο Turiddu όμως δεν δείχνει και πολύ πρόθυμος να ακούσει την κλάψα της, και κάπου εκεί περνάει και η Lola η οποία κορδώνεται μπροστά στη Santuzza και στο τσάκ αποσοβείται το ξεμάλλιασμα όταν η Lola αποχωρεί για να πάει στην εκκλησία ως καλή χριστιανή και Σικελή που είναι.
Η Santuzza, που δεν έχει ούτε ένα gay φίλο να της πέι "Τι ασχολείσαι με το τσόλι αγάπη μου, θα σε κυκλοφορήσω εγώ και θα σου βρω τον καλύτερο", αρχίζει να εκλιπαρεί για την αγάπη του Turiddu o οποίος όμως ως άντρας και Σικελός δεν μασάει. Της δείχνει όλη του την περιφρόνηση και σε ένα ξέσπασμα οργής της ρίχνει και μια ζμπροξιά και πάρτη στο πλακόστρωτο του χωριού την ατιμασμένη Santuzza.
"Έτσι είσαι λοιπόν???" του φωνάζει, και σαν γνήσια προδομένη καρδιά που ακόμη αγαπά, και Σικελή βεβαίως βεβαίως, τον λούζει με μια περιποιημένη κατάρα, "Την κατάρα μου να έχεις, μαύρο Πάσχα να σε βρεί".

W.Meir & J.Cura/Santuzza-Turiddu duet.

Για κακή τύχη του Turiddu, περνάει εκείνη τη στιγμή ο Alfio ο οποίος μαθαίνει τα πάντα από την Santuzza. Vendetta!!! Φωνάζει, και ορκίζεται εκδίκηση διότι αφενός ως κερατάς και Σικελός ξέρει πως μόνο με αίμα ξεπλένεται μια τέτοια ντροπή, αφετέρου δεν υπήρχε ακόμη το Jerry Springer Show να πάει να πεί τον πόνο του να κερδίσει και ένα σέτ οικοσκευές.
Ο Alfio αναζητά και βρίσκει τον Τuriddu να γλεντάει με τη γυναίκα του και το υπόλοιπο χωρίο για την ημέρα του Πάσχα. Τον προκαλεί σε μονομαχία την οποία ο Turiddu φυσικά και αποδέχεται (πως άλλωστε θα κορυφωθεί το δράμα φίλοι και φίλες).
Πρίν φύγει για τη μονομαχία, ο Turiddu αποχαιρετά τη μανούλα του με την οποία μένει ακόμα 32 χρονών γαϊδούρι επειδή δεν θέλει να έχει τα έξοδα και τισ ευθύνες ενός δικού του σπιτιού.


J. Cura/Mama quel vino e generoso


Μετά από λίγο, ακούγεται μια φωνή που λέει "έχυσαν τα άντερα του Turiddu στο δρόμο". Η μετανιωμένη Santuzza και η Mamma Lucia σωριάζονται λιπόθυμες κλείνοντας με αυτό τον τρόπο μια απο τις ομορφότερες όπερες όλων των εποχών.

Cavalleria Rusticana/Finale

________________________________

Υ.Γ: Τη χιουμοριστική παρουσίαση την εμπνεύστηκα από το βιβλίο "Opera for dummies". Τυχών σεξιστικές αναφορές εμπίπτουν στο όλο consept του αστεϊσμού και του 19ου αιώνα και των ηθών του, οπότε και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Άν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσω με μια παρουσίαση όπερας κάθε 2η Δευτέρα πάνω κάτω σε αυτό το ύφος. Καλή βδομάδα να έχουμε. Μάκια.

40 σχόλια:

  1. Eχω να πω τα εξής:

    το πρωτον: χτες που γυρίζαμε σπιτι, ο Χρόνης ειχε πάρει το Ραφακι στους ώμους και αμέσως μου ήρθε στο μυαλο η Cavalleria Rusticana, άγνωστον γιατί, μάλλον λόγω ετυμολογικού, και το φώναξα και το Ραφάκι ειπε "τι ειν' αυτό;" και γω της απάντησα κάτι με κιθάρες.
    Το χειρότερο ειναι πως το εννούσα..

    επισης έχω να πω, πως το

    "έχυσαν τα άντερα του Turiddu στο δρόμο"

    μαρτυρά πως μάλλον έχεις δεχθεί επιρροή από τον αιματοβαμμένο Toymaker :ΡΡ
    (στου οποίου το μπλογκ εξασκώ στο έπακρον την περιφερειακή μου όραση, διαβάζοντας στα πεταχτά, ενω ανατριχιάζω μεταξύ δυο οποιονδήποτε περιόδων: . . )

    καλη βδομαδα mahler μου, όμορφη και χαρούμενη να ειναι :)
    σε φιλώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι έτσι, για να θυμούνται οι μικροί και να μαθαίνουν οι μεγαλύτεροι :P, καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος μου άρεσε πολύ, είχε ένταση!!! Αλλά πιο πολύ μου άρεσε η περιγραφή σου! Είσαι άπιαστος!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η περιγραφή σου ήταν εκπληκτική και για πρώτη φορά κατανόησα όπερα..έστω και με αυτόν τον παράδοξο τρόπο. Σαν να μαθαίνεις μαθηματικά με την Αννούλα, τη Μαρία και τα μπισκότα τους. Απλά και με τρόπο που να σου μένει! Δάσκαλε, γράψατε και πάλι! :)Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Μαλερίνι, για να επιτείνεις το σπλάτερ του θέματος πρέπει να ανφερθεί οτι ο Άλφιο προκαλεί τον Τουρίντου σε μονομαχία δαγκώνοντας του το αυτί! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ! Τσέκαρε το! Επίσης όσον αφορά το θέμα της εγκυμοσύνης ή μη της Σαντούτσα, αυτό είναι θέμα σκηνοθέτου καθώς εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι οτι ειναι ατιμασμένη, το αν είναι τόσο καρπερός ο Τουρίντου, αυτό αφορά τη σκηνοθεσία κ ουχί ημάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπήκα για να γράψω αυτό με το αυτί, αλλά με πρόλαβε ο Πάρσι! Αυτό με το «του δάγκωσε το αυτί» είναι ιταλική έκφραση, πως λέμε εμείς «ήρθανε στα χέρια» χωρίς να εννοούμε πως τους κουβαλήσανε.

    Πάντως όταν έπεσε στην ΕΛΣ ο υπέρτιτλος «Του δάγκωσε το αυτί πίσω από το θάμνο», όλοι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας με το ύφος «μα καλά, στα θαμνά πηδιούνται;»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @μαριλένα
    Τα μεγάλα μυαλά συναντιόνται!!!
    Εσύ στο άσχετο ανέφερες το όνομα της όπερας και εγώ την άλλη μέρα την έκανα πόστ.
    Όσο για τις επιρροές απο τον Toymaker τι να πώ, αυτό το παιδί μας έχει βάλει σε άσχημο δρόμο.
    Καλή βδομάδα και σε σένα εύχομαι και αναμένω το δικό σου όπερα πόστ κάποια στιγμή.

    @b|a|s|n\i/a
    Έγραψες φίλε μου. Στο τέλος του έτους θα βάλω διαγώνισμα να δώ αν έχετε μελετήσει τις όπερες που θα σας παρουσιάσω. Αν είσαστε τυχεροί δεν θα προλάβω να ανεβάσω Wagner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Hfaistiwnas
    Thank yoou, thank you. Τα περι διαγωνίσματος αφορούν κι εσένα όπως και την φιλενάδα one happy dot.

    @One happy dot
    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε δεν ήμουν και πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα να πώ την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Parsifal/djimDjim
    Παίδες αυτό με το αυτί το διάβασα στη σελίδα της Wikipedia εκεί που διάβασα και για τη γκαστριά της Santuzza. Αλλά εκεί γράφει πως ο Turiddu δαγκώνει το αυτί του Alfio σε ένδειξη αποδοχής της μονομαχίας. Ενημερώστε με για το σωστό για να ξέρω.
    Πάντως αφού δεν με κράξατε για το πόστ αυτό πάλι καλά. Χαααααχαχαχα. Love you guys!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. You're in great form boy. I agree, Wagner would be a challenge but you have to do it,especially the ring cycle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mhpws ontws o Turridu dagkwnei to auti tou Alfio??? twra pou to les....Loipon, Mahlerini tha sou kanw douleia shmera, mou dwse idea o Blue Picadilly...tha deis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @blue piccadilly
    Φίλε μου η μόνη μου σκέψη είναι να πρέπει να παρουσιάσω με αυτό τον τρόπο το Wagner. Υπάρχουν και τα ιερά και τα όσια που δεν χωρούν διακωμώδησης. Θα δίξει. Next stop μάλλον θα είναι η Madama Butterfly.

    @Parsifal
    Κούκλε περιμένω πως και πως τι θα κάνεις.

    Καλημέρα και στους 2 σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άποψη για την όπερα και τα σκοτεινά (για μένα) δρομάκια της δεν έχω...

    Αλλά μία καλησπέρα μπορώ να την πω!!!

    Φιλί, Mahlerάκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μου άρεσε η περιγραφή! Κι άλλη, κι άλλη!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Priva dell’onor mio rimango..

    Καλά έκανε η Santuzza και τα ρουφιάνεψε όλα στον κερατά!
    Εμ πώς κύριε;
    Μας πηδάς καλά καλά και μετά μας πετάς σαν στυμμένη λεμονόκουπα;
    Πάρε να'χεις τώρα μαλάκα!

    ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!!!
    Τί φλας ήταν αυτό;;
    Φαντάστηκα την ακατονόμαστη Δ.Β να τραγουδάει Cavalleria!!

    ..Io son dannata!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιτέλους ένα γκέι μπλογκ ξεκινάει αφιέρωμα στην όπερα! (δεν το ξεκίνησες σήμερα, αλλά τέλος πάντων!). Πρώτον διάλεξες μια καταπληκτική όπερα και το καλύτερο είναι ότι δεν έχει τύχει να την ξανακούσω ποτέ! Δεύτερον ο σχολιασμός σου είναι ά-παιχ-τος! Τρίτον τι άντρας ο Χοσέ!

    Από δω και πέρα θα έχω ένα λόγο να ανυπομονώ για τη Δευτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να στο πω γιατί φαντάζομαι ότι το ξέρεις. Αλλά καλύτερη Ιζόλδη από την Κρίστεν Φλάγκσταντ δεν θα υπάρξει ποτέ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλειο!!!! λολολολ Ε άντε να πάμε και σε καμιά παράσταση! Όχι μόνο scape..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά, το λεξικό του Firefox που μου είπες ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!! Το έγραψα το νέο μου πόστ στο μισό χρόνο!!!

    BTW, αγνοούσα πλήρως αυτή την όπερα, πολυ ωραία είναι!

    Όσο για την βοήθεια για τα RSS, ...σε έχω ήδη κάνει add γιατί μου φαίνονται κινέζικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
    Η καλησπέρα σου πάντα δεκτή φωτεινό μου πρόσωπο. Όσο για τα "σκοτεινά" δρομάκια που λές, έ όπως διάβασες δεν είναι και τόσο dark. Δεν είναι τίποτα το φοβερό. Ελπίζω να άκουσες τα κλιπάκια και να ξέρεις στο τέλος του έτους θα εξετασθείς κι εσύ χιχιχιχι.

    @tulipa nera
    Καλώς την να. Θα ακολουθήσουν κι άλλες όπερες αφού βλέπω σας άρεσε αυτή. Και ελπίζω να ακούτε/βλέπετε κάποια από τα αποσπάσματα πού σας βάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Soula
    Είσαι μια υπέρμαχος της ηθικής και γιαυτό σε χαίρομαι.
    Όσο για την ακατονόμαστη Δ.Β. I rest my case.

    @gay super hero
    Να υποθέσω είσαι φίλος του είδους? Cavalleria είναι εκπληκτική όπερα πέρα απο την πλάκα που έκανα εγώ εδώ.
    Όσο για το σχολιασμό, σε ευχαριστώ πολύ. Καλά ο Χοσέ είναι χώσε και σώσε...άσε και τον έχω δεί και live ως Ρανταμές σε Αιντα πρίν χρόνια...κουκλος!!!
    Όσο για την Ιζόλδη, ε ναι φυσικά. Το είχα γράψει θυμάμαι και σε σχόλιο στο μπλόγκ των πρωινών του τρίτου.
    Να υποθέσω λοιπόν πως ξέρεις και απο Wagner?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Aviator
    Μας έχω στο πρόγραμμα για να πάμε ενα βραδάκι στην όπερα αν βρώ κάτι καλό. Και μετά νωρίς θα είναι πάμε και στο s-cape αν θές χααχαχα.
    Παραστάσεις καλές θα έχει και στο φεστιβάλ Αθηνών φέτος οπότε αν θες το κανονίζουμε.
    Καλό βράδυ μικρέ μου φίλε.

    @To Katinaki
    Το λεξικό είναι life saver. Όσο για τα υπόλοιπα, τα λέμε ήδη απο msn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπεεεεξαιρετίκ. μπεεεεξαιρετίκ.


    πάντα σε είχα πετράδι στο στέμμα μου αλλά από σήμερα θα είσαι ακόμα πιο ψηλά. λέω να σε βάλω στην τιάρα. αναμένουμε και την επόμενη βδομάδα. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @provate
    Με συγκινείς σταμάτα...
    Κοίτα που τελικά θα αρέσει το θέμα αυτό κάθε 2η Δευτέρα...
    Καλή σου μέρα μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τσ τσ τσ... Ρωτήστε κι εμάς μεσιέ, να σας πούμε τι παίζει με τα δαγκωμένα αυτιά, γκοτζάμ αριστερό μανουάλι ήμουν, ΝΑ μια ρολάρα.

    Λοιπόν, ο Άλφιο καλεί σε μονομαχία τον Τουρίντου, και μετά ο Τουρίντου δαγκώνει το αυτί του Άλφιο, Ok...;

    Και δε θα σου το συγχωρήσω που δεν έβαλες και το "inneggiamo, il signor non e morto" :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Dante
    καλημέρα μικρούλη. Ναι αυτό με το αυτί το τσεκάρισα κι εγώ. Όσο για το απόσπασμα που λές, απλά δεν ήθελα να το φορτώσω με πάρα πολλά βίντεα. Αχ στο Wagner να δω τι θα βάλω και τι θα κόψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. cavalerrrriiiiaaaa
    me pas piso sta prota xronia pou pigena opera
    me agnes balcha to eixa malista dei sto megaro...

    exo tis aisthisi oti to eida kai me eva marton

    esi vevea mas taksidepses diaforetika se afti tin opera...

    ah.... la amore... pou leei kai i iroida apogfoitevmeni se ena simeio!!!

    kalimeres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλά η περιγραφή της υπόθεσης όλα τα λεφτά! κοίτα να δεις που οι όπερες είναι πολύ προχώ! 592 φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. mahler μου!!!!!
    είσαι απόλαυση!
    απίθανο!

    μακάρι να το κάνεις και για άλλες όπερες!
    τι δροσερό και έξυπνα αστεία που γράφεις!

    κι άλλο! κι άλλο!

    νάσαι καλά
    και συ μ'έφτιαξες σήμερα!
    :)))))))))))))

    όμορφη νύχτα νάχουμε
    χχχχχχχχχχχχχχχχ

    υγ.έχω χαζέψει? όλο θαυμαστικά έβαλα! δεν το ξαναγράφω με πιο μεγάλες λέξεις. είναι και αργά...
    αχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. mahler76 μου, με συγκίνησες με το ευρηματικό ποστ, νιαου και πάλι νιαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @maya
    Με κάνεις και κοκκινίζω. Χαίρομαι που σου άρεσε και ναι θα ακολουθήσουν και άλλε όπερες. Είναι και μερικές που δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να διακωμωδηθούν.

    @sikia
    Καλημέρα babe!!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το consept. νιαρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα! Θα με βάλεις να κάνω και επανάληψη;;; Πρωτιμώ γραπτό του ΑΣΕΠ! χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Hfaistiwnas
    Φτού σου!!! Τσάμπα δουλεύω τελικά...χαχαχαχα
    Καλημέρα μικρούλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. tin exw dei toses fores ti sigekrimeni pou tin exw vare8ei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και μια που είναι το θέμα μας, να παρετε όλοι αύριο το οικονομικό-κοινωνικό (...) περιοδικό TiVo (ναι, αυτό που διαφημίζει στο ΑΛΤΕΡ λέω) γιατι έχει μέσα σε dvd δωρεάν μια πανάρχαια AIDA με τη Σοφία Λόρεν. Δηλαδή με τη Σοφία Λόρεν να κάνει την Αϊντα με τη φωνή της Ρενάτα Τεμπάλντι! Dont miss it!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλησπέρα Mahler 76. Εξαιρετική περιγραφή. Θα περιμένω κάθε Δευτέρα.

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @P.O.V of a G
    μωρό, τό ήξερα πως κρύβεις μια Κάλλας κάτω από την Πέγκυ Ζήνα και την Κουταλίδου.

    @Parsifal
    Ρανταμές ποιος κάνει ο Στιβ Ρήβς???? χαχαχαχα this will be the gayest thing I will ever buy!!!!

    @F
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Το αφιέρωμα θα είναι κάθε 2η Δευτέρα μάλλον. Δέχομαι και παραγγελίες χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η γιαπωνέζα που βγαίνει στο φινάλε να πεί "Hanno amazato compare Turridu" (Skotwsan ton Turridu) δεν μπορεί να πει το "ρ" -όπως όλοι οι γιαπωνέζοι αν θυμάμαι καλά- και αντί για Τουρίντου λέει Τουλίντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Mahler ονειρεύομαι την περιγραφή σου αυτή στη πρώτη σελίδα προγράμματος παραγωγής της Λυρικής!
    Καλά φαντάζομαι όταν φτάσεις στις σύχγρονες όπερες και ειδικά σε κανέναν Billy Budd τι έχεις να γράψεις.
    Τύφλα να'χει ο Βαλλιανάτος.
    Πολύ καλή η επιλογή των κλιπς ειδικά με Troyanos και Cura.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Parsifal
    Αλήθεια? πάω να το τσεκάρω...χαχαχα

    @kyzikos
    Καλώς όρισες φίλε μου. Μια τέτοια περιγραφή σε επίσημο πρόγραμμα θα ήταν κορυφαία όντως χαχαχα.
    Οι όπερες του 20ου αιώνα είναι από μόνες τους οι περισσότερες ακατάλληλες δια ανηλίκους οπότε έχω πολύ πράγμα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails