Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Δύσκολοι έρωτες στους «Πρωταγωνιστές»

«Οι διαφορετικοί στον έρωτα μπορεί να εκφράσουν καλύτερα τον καθ' αυτό έρωτα», λέει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος στον Σταύρο Θεοδωράκη, που τον συναντά στη Θεσσαλονίκη.

Μία κυρία των Αθηνών εξομολογείται στον δημοσιογράφο τον παράφορο έρωτά της για έναν σταρ του κινηματογράφου, όταν αυτή ήταν 15 ετών κι εκείνος 48. Πώς εξελίχθηκε αυτός ο έρωτας; Πώς έζησε αυτή η γυναίκα την έντονη ερωτική ζωή του ηθοποιού; Οι απαντήσεις, όπως και η αποκάλυψη της ταυτότητας του ζευγαριού θα γίνει στη διάρκεια της εκπομπής.

Στην ίδια εκπομπή θα προβληθεί η ζωή της Σόνιας Κ., μιας γυναίκας 24 χρόνων, που έχει δουλέψει βοηθός σκηνοθέτη στην τηλεόραση. Η Σόνια είναι ομοφυλόφιλη, το έχει πει στους γονείς της και ξεναγεί τους τηλεθεατές στον κόσμο των λεσβιών, προβάλλοντας τις απόψεις τους για τη ζωή και τους άντρες.

Δεν ξέρω αν η εκπομπή αξίζει ή όχι. Θα προσπαθήσω να την δώ. Βέβαια για την ανδρική ομοφυλοφιλία θα μιλήσει όμορφα, ποιητικά ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ενώ για την γυναικεία ομοφυλοφιλία θα δούμε (όπως κόζαρα το τρέιλερ) και την καθημερινή ζωή των γυναικών, θα τις δούμε αγκαλιά ή πιασμένες χέρι χέρι κάτι που προφανώς θα σοκάρε τρελά την ελληνική οικογένεια αν το έβλεπε με δύο άντρες...Anyway, ας μην προτρέχω θα δώ και θα σας πώ.

8 σχόλια:

  1. Mπορώ να σου αφήσω το αγαπημενο μου ποίημα, του αγαπημένου ποιητή, που έχει υποφέρει πραγματικά για το διαφορετικό του έρωτα του και που (κατα σύμπτωσιν) αντιπαθούσε τον κύριο Χριστιανόπουλο;

    Νίκος Αλεξης Ασλάνογλου

    Εκκοκκιστήρια Β'

    Προχωρούσαμε με το Δημήτρη αμίλητοι προς το μικρό
    σταθμό. Αφήναμε τη Βέροια πίσω μας στην καταχνιά
    και κοιτάζαμε άφωνοι τους καπνούς στο μισοφώτιστο βράδυ.
    Εκεί, μες στην ερημωμένη έκταση, ακούγαμε τα εκκοκκιστήρια να
    κελαϊδούνε. Υπόκωφη στην αρχή, η βουή
    δυνάμωνε με τον καιρό, μας είχε σχεδόν παρασύρει.
    Φώτα και μηχανές μες απ' τα τζαμωτά μας άφηναν
    να ιδούμε τον αποχωρισμό. Ο καθαρός καρπός γλιστρούσε και σωριάζονταν δίπλα μας
    μέσα σ' ένα σύννεφο σκόνης. Ακόμα θυμάμαι τα μάτια του, σα να είχαν δακρύσει.
    Τότε κατάλαβα πως πέρασε πια η εποχή της συγκομιδής.
    Και πως ό,τι μπορούσαμε να δώσουμε το είχαμε
    σχεδόν σκορπίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαριλένα μου τον Αλέξη Ασλάνογλου δεν τον ξέρω καθόλου αλλά πάλι την άγνοιά μου για την ποίηση την έχω δηλώσει πολλές φορές.
    Το κείμενο είναι μαχαιριά στην καρδιά πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α αααα ξέχασα να σου πώ ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://www.e-poema.eu/poem.php?id=45

    σε φιλω και χαίρομαι πραγματικά που θα τον "ανακαλύψεις" :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο θεοδωράκης είναι και γαμώ τους δημοσιογράφους! εννοώ σαν δημοσιογράφος. είχα δει την αποστολή που είχε κάνει στο άγιο όρος και το δρομοκαϊτειο. προβάλλει το διαφορετικό που είναι και το αγαπημένο του θέμα με σεβασμό και ευαισθησία χωρίς να σε κάνει να νιώσεις αμήχανα. θα προσπαθήσω κι εγώ να το δω σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mahler μου ήρθα να δω την πρωινή μας κουβεντουλα να μου φτιάξει η διάθεση !!!!

    την έχω επισκεπτεί τη σελίδα του αγαπητου parsifal !!! ειναι καταπληκτικός και έχει δίκιο αλλά όχι να μου φέρνει ως παράδειγμα την Amy Winehouse!!!! sorry εγώ ψηφίζω sarah !! θα μου πεις αλλο είδος ! οκ ! δεκτόν !

    αλλά ας μην αμφισβητούμε την αξία της Sarah.... ένα παιδί που δεν ξέρει από όπερα πιο εύκολα θα ακούσει το "it's a beautiful day" από τη Sarah παρά το "E Lucevan Le Stelle" (μιας και επιασα τον Puccini) από τον Domingo -ή δεν ξέρω ποια εκτέλεση προτιμάει ο parsifal μας!!-

    τουλάχιστον το λέω αυτο μετά από ένα τεστ που έχω κάνει σε φίλους!!!!! καλα οι φίλοι μου δεν αντεχουν την όπερα!!!! εγώ από τότε που άρχισα με τη sarah στο γυμνάσιο να ψάχνω λιμπρέτα μεταφρασμένα στα αγγλικά και να καταλαβαινω τι λενε οι αριες που ακουγα κόλλησα!
    -εννοειται η πρώτη αγάπη μου ήταν η Νόρμα.......-



    Αλλά ας περάσω τώρα στην πρωινή μου καλοκαιρινή εξόρμηση στο κέντρο της πόλης!!! είχα τόσα να κάνω που τα μισά έκανα στο τέλος...!!!!! γόβες δεν πρόλαβα να πάρω γιατι ο μπαμπας με πηρε 2000 φορές τηλεφωνο για να μαθει αν τελειωσα επιτέλους και προτιμουσα να με παραλαβει καποιος παρά να τρέχω για ταξί στην άλλη άκρη της Αριστοτέλους!

    ΠΗΡΑ ΟΜΩΣ ΒΙΒΛΙΟ !!!!

    οχι αυτο που θελαμε αλλα βρηκα το blusted μαζί με το φαιδρας ερως
    τους είπα να μου βρουν και αλλα 3 που ήθελα (μου χουν ξεφύγει 2 βιβλία του Μπέκεττ και 1 του Καλοκύρη !!!) και το Λαχταρώ βλέπουμε.......... τους έσκασα!

    4 βιβλιοπωλεια εβαλα να παρουν στις εκδοσεις νεα σκηνη ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! μα τι στο καλο κανουν εκει περα ενα τηλ δεν σηκωνουν !

    μαλλον κι εγω απο το ιντερνετ θα το παρω.........τι να κανω....



    ΘΑ ΤΗ ΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ λατρεύω τον..θείο Ντίνο μας, όπως λέμε με τη μωβούλα μου...

    αν και θεωρώ πως το θέμα του να μην ειναι κανεις ετροφυλλοφιλος δεν πρέπει να τίθεται στα ΜΜΕ. ο κόσμος δεν καταλαβαίνει...

    δεν το αντιμετωπιζει κανεις σωστα


    ελπίζω να πηγαίνουν όλα καλα με το διαβασμα

    φιλάκι γλυκο

    _Κυβελη_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά που μου το θύμησες. Είχα δει τρέιλερ αλλά δεν θυμόμουν πότε είναι. Θα το δώ. Μαριλένα πολύ ωραίο το ποίημά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tovene592
    Αγορίνα μου αρέσει που κάνεις και τη διευκρίνηση χαχααχ. Ναι κι εγώ νομίζω είναι καλός ως δημοσιογράφος αν και δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά στην καριέρα του.

    @Κυβέλη Δραγούμη
    ο κόσμος δεν καταλαβαίνει γι αυτό το λόγο και πρέπει να γίνεται θέμα γιατι υπάρχει ανάγκη. Τα υπόλοιπα τα αναλύσαμε και απο msn.

    @Hfaistiwnas
    Πάλη καλά που σου το θύμισα γιατί εγώ τελικά δεν την είδα. Εβλεπε ο πατέρας μου μια μαλακία στο STAR και δεν έχω τηλεόραση στο δικό μου δωμάτιο....
    Ελπίζω να ήταν καλή!!!

    ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails