Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΟΣΟ ΕΓΩ ΚΛΑΙΓΟΜΟΥΝ...

...για τα "δεινά" της προσωπικής μου ζωής, κάπου στον κόσμο άνθρωποι πάλευαν για την επιβίωση τους, και ήλπιζαν για άλλη μια μέρα στη ζωή αυτή που τόσο σκληρή είναι απέναντί τους....(follow the links των τίτλων)


...να μήν ξεχάσω λοιπόν να ευχαριστήσω το Θεό, την Τύχη την Εύνοια, ή όποιους άλλους ευθύνονται για όλα τα καλά που έχω στη ζωή μου, την υγεία μου, την ασφάλεια του σπιτικού μου, ένα (μελλοντικό) επάγγελμα που αγαπώ, μα πάνω απο όλα την οικογένεια και τους φίλους μου...

...και να ελπίσω, να ευχηθώ και ίσως περισσότερο από όλα να προσπαθήσω για ένα κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο και ομορφότερο από αυτόν που θέλουν να μας επιβάλουν.
Καλή βδομάδα να έχουμε, καλό μήνα και ας χαρούμε την Άνοιξη που στον δικό μας ασφαλή δυτικό κόσμο ήρθε όπως κάθε χρόνο στην ώρα της.


Nella fantasia io vedo un mondo giusto,
Li tutti vivono in pace e in onestà.
Io sogno d'anime che sono sempre libere,
Come le nuvole che volano,
Pien' d'umanità in fondo all'anima.

Nella fantasia io vedo un mondo chiaro,
Li anche la notte è meno oscura.
Io sogno d'anime che sono sempre libere,
Come le nuvole che volano.

Nella fantasia esiste un vento caldo,
Che soffia sulle città, come amico.
Io sogno d'anime che sono sempre libere,
Come le nuvole che volano,
Pien' d'umanità in fondo all'anima.
_______________________________________________

In my fantasy I see a just world,
Where everyone lives in peace and honesty.
I dream of souls that are always free
Like the clouds that float
Full of humanity in the depths of the soul.

In my fantasy I see a bright world
Where each night there is less darkness.
I dream of spirits that are always free,
Like the clouds that float

In my fantasy exists a warm wind,
That blows into the city, like a friend.
I dream of souls that are always free,
Like the clouds that float
Full of humanity in the depths of the soul.

Nella Fantasia (Ennio Morricone/Ferrau/Sarah Brightman) Album Eden 1998


__________________________________
Υ.Γ: Και όλα τα παραπάνω με μια απλή επίσκεψη στο www.in.gr , που να έψαχνα και σε μεγάλα ειδησιογραφικά δίκτυα....
Οι στίχοι και οι μεταφράσεις των τραγουδιών από το άλμπουμ Eden, εδώ

24 σχόλια:

  1. Πραγματικά κάτι τέτοια περιστατικά σε βάζουν σε σκέψεις για το τι είναι σημαντικό στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντικό στη ζωή του Μάλερ αυτή τη στιγμή είναι να ανάψει μια μεγάλη φωτιά και βγάζοντας ακατάληπτους ήχους (ή τραγουδώντας Amy Winehouse)και ενω χορεύει ολόγυρα, να πετάξει μέσα όλα τα cd της Sarah Brightman και ειδικά όσα έχουν μέσα το Nella fantasia που μπορεί να είναι σε μουσική Έννιο Μορικόνε αλλά αν το ήξερε ο Μορικόνε θα έκαιγε την παρτιτούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "..να μήν ξεχάσω λοιπόν να ευχαριστήσω το Θεό,......"

    -Αυτή η φράση τα λέει όλα. Αντι να νευριάζουμε και να θλιβόμαστε με το παραμικρό, ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας να δούμε οτι υπάρχει πραγματική δυστυχία..
    Καλή βδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα τώρα τι μού 'κανες...

    Νόμιζα ότι είναι ακόμα το προηγούμενο ποστ, και πέρασα να σου αφήσω την πρόσκλησή σου.

    Αλλά τώρα σ' αυτό το ποστ... ντρέπομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Parsifal περίμενα το κράξιμό σου πώς και πώς ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
    δεν φταίω εγώ που νεκραναστήθηκε η Sarah στα γούστα μου.....
    Η οποία έχει πεί πως τον κηνηγούσε 4 χρόνια μέχρι να της δώσει τα δικαιώματα και κάποια στιγμή του τα έσπασε τόσο τα ούμπαλα που της τα έδωσε...

    revouli έχεις απόλυτο δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλο το 'να κι άλλο τ' άλλο.
    Το να υπάρχει δυστυχία γύρω σου δεν σημαινει πως απαραίτητα πρέπει να μειώνεται ο πόνος σου για έναν έρωτα που έφυγε..

    Ουτε και το να προσπαθείς να κανεις κάτι πχ να πηγαίνεις ρούχα για τους πρόσφυγες, θα σε ανακουφίζει στην καθαρά προσωπική σου ζωή.

    Αν ήταν έτσι Mahler μου..
    (μόνο καλυτερο άνθρωπο σε κανει το να βοηθάς καποιον που έχει ανάγκη. τπτ άλλο)

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο άυριο..
    Μαλεράκο φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανάμεσα σε όλους όσους θα ευχαριστήσεις, μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό καθώς ότι σε αφορά, στην πραγματικότητα, από εσένα τον ίδιο ξεκινά! Άγφραφο χαρτί η ψυχή μας όταν γεννιόμαστε και εμείς οι ίδιοι γράφουμε την ιστορία μας, εμείς οι ίδιοι χρωματίζουμε τις μέρες μας, εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε σε ποιούς θα επιτρέψουμε να έχουν λίγο ή περισσότερο χώρο στη σελίδα μας. Και μη νομίζεις ότι αμφισβητώ τον παράγοντα "τύχη" σε όλη αυτή την ιστορία...κάθε άλλο. Αλλά πιστεύω και στη θεωρία εκείνη που θέλει καθένα από εμάς να ορίζει το πεπρωμένο του. Τώρα με το δίκιο σου μπορεί να με ρωτήσεις πόσο οι 40 νεκροί στο Πακιστάν όρισαν το πεπρωμένο τους και ποιός τους ρώτησε για τη ζωή που θα ήθελαν να ζήσουν...εκεί δεν έχω τι να σου πω. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα απλά σιωπώ και σαν κ σένα ευχαριστώ ότι και όποιον αποφάσισε για μένα και πρίν από μένα να ζω στην καλή πλευρά αυτού του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δυστυχώς θα έπρεπε να μας αφορούν περισσότερο αυτά τα μεγάλα, αλλά τα μικροπροβλήμα πάντα μας απορροφούν. αλήθεια πάντα ο καθένας δεν θεωρεί ότι το δικό του το πρόβλημα είναι και μοναδικό και σημαντικότερο όλων;
    p.s. ma parli davvero l' italiano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω πως καλό είναι να είμαστε ευγνώμονες για οτι έχουμε και να μην αγνοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως οτι πρέπει να μας κάνει αυτό λιγότερο ευτυχισμένους η να νιώθουμε ενοχές που λυπόμαστε ίσως περισσότερο για πιο προσωπικά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαντάσου να έψαχνες και αλλού... Θυμάσαι τότε που σας περιέγραφα τις τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στο Τσαντ? Ε λοιπόν μόνο μια μικρή αναφορά στο CNN υπήρξε και αυτή στα κατω κάτω. Τι να πει κανείς? Μακάρι ο κόσμος να σταματήσει να πονά και να υποφέρει από τους πολέμους. Ανέφικτο, αλλα ας ευχηθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα αγαπημένε μου mahler!!!

    ξύπνησα απο το χάραμα γιατί έχω κάποιες δουλειες να κάνω !!!

    ειμαι αποφασισμένη να σηκώσω ΟΛΗ τΗν Αριστοτέλους στο ποδι αλλα τις χρυσες γοβες και το βιβλιο της Σαρας Καην ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ!!!!!!!!!!

    στο θέμα μας τώρα.....

    ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!!

    φυλαξέ μου την, στείλτην μου με email να την κορνιζάρω και να τη βλέπω καθε φορά που αρχίζω την κλάψα για την "τυχη μου που ενδίδει πια, τα σχέδια της ζωής μου που βγήκαν όλα πλάνες" ακούγοντας πάντα το κατάλληλο soundtrack με τον συνοπτικο τιτλο Μαυρη Κατάθλιψη !!!!!!!

    ευχαριστώ για το ταρακούνημα !!!!

    καλά ο Parsifal γιατι τοσο κράξιμο ????? και γιατι παρακαλώ η Amy ειναι καλύτερη απο τη Sarah ??? και πανω που πηγαινα να πω πως ΠΑΛΙ εχουμε τα ίδια ακουσματα με τον αγαπημενο mahler!!!! τι εχει η Sarah ?????

    ήταν η πρώτη μου προσέγγιση στην όπερα..... όχι και στη φωτιά !!!

    σνιφ

    και για να σε δω καλέ μου mahler τι θα κάνεις με το μπλογκοπαιχνιδο που απ'ότι ειδα υποσχέθηκες συμμετοχη !!! ειμαι πολύ περίεργη να δω τι μπορεί να σου αρεσει ΕΣΕΝΑ και να ειναι ρεζίλι ! μα το Τρίτο πρόγραμμα εχει μόνο προσεγμένα πράγματα ! περιμένω όλο απορία !!!!!!!

    φιλάκια πολλά

    _Κυβέλη_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου φτιάξες την διάθεση πάλι, πρωί πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Parsifal
    Το χορευτικό γύρω απο τη φωτιά να το κάνω γυμνός για να ξορκίσω και τα κακά πνεύματα?

    @akon
    δυστυχία δεν λές τίποτα. Πραγματικά αν το σκεφτούμε πρέπει κάθε μέρα να είμαστε ευγνώμονες για τα όσα έχουμε που τις περισσότερες φορές τα θεωρούμε δεδομένα...

    @Negma
    Καλημέρα negma μου. Καμία ντροπή. Παίζουμε για να ξορκίσουμε το κακό, παίζουμε γιατί μπορούμε και θα ήταν "αμαρτία" να μήν το κάνουμε. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ το συντομότερο, απλά λόγω φόρτου μπορεί να αργήσω λίγο.

    @Μαριλενα
    Καλημέρα Μαριλένα μου, απλά αυτό που σκεφτόμουν είναι πως πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως έχουμε τόσα πολλά στη ζωή μας και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά.
    Φυσικά ο πόνος της καρδιάς δεν απαλύνεται αλλά και το ότι μπορώ να αφιερώνω χρόνο για να τον νοιώθω αυτό τον πόνο πάλι προνόμιο είναι νομίζω.
    Και πάλι καλημέρα.

    @ Hfaistiwnas
    ελπίζουμε και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ για ενα κόσμο καλύτερο.

    @One happy dot
    έχεις δίκιο σε αυτά που λές για τους εαυτούς μας και τις επιλογές μας, απλά εγώ περισσότερο αναφερόμουν στα 2ο σκέλος των όσων είπες. Στο γεγονός πως από τύχη (?) βρεθήκαμε σε αυτή την πλευρά του κόσμου...
    Καλή σου μέρα.

    @tovene592
    έτσι είναι όπως το λές. Τα δικά μας προβλήματα πάντοτε φαντάζουν ως τα μεγαλύτερα και είναι λογικό. Απλά ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει άπειρη δυστυχία για τους περισσότερους ανθρώπους.
    Όσο για τα ιταλικά δεν ξέρω τόσα για να καταλάβω τι εννοείς χαχαχαχα

    @Gaymeboy
    Δεν το εννοούσα με αυτή την έννοια. Είσαι κόντά στα όσα είπε η Μαριλένα. Το ότι είμαστε σε αυτή τη γωνιά του κόσμου σημαίνει να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας παρέχονται και να ζούμε όλα αυτά που έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε. Απλά ας μην αναλωνόμαστε σε αυτά.
    Καλώς ήρθες :)

    @Κυβέλη Δραγούμη
    Η γόβα θα είναι από ατόφιο χρυσάφι ή ντεμέκ??? Αχ εσείς οι Σαλονικιές με την κοκεταρία σας...
    Το βιβλίο εγώ μάλλον θα το παραγγείλω μέσω ίντερνετ που να τρέχω τώρα...

    Κοίτα κι εμένα η Sarah με έβαλε στον κόσμο της όπερας, αλλά κακά τα ψέματα όταν έχεις ακούσει τις μεγαλύτερες φωνές της όπερας οκ καμία σχέση. Εντάξει άλο πράγμα βέβαια η Sarah. Αλλά ο Parsifal έχει δεί και γνωρίζει προσωπικά μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του χώρου οπότε δικαιούται να κράζει, άλλωστε το περίμενα χαχχαχαχα. Και επιβάλετε να επισκεφθείς το μπλόγκ στου αν σε ενδιαφέρει η όπερα. εκεί θα βρείς τα πάντα. και πάνε και σε παλαιότερες αναρτήσεις, θα βρείς ηχογραφήσεις και πολλά πολλά άλλα.

    όσο για το μπλογκοπαίχνιδο που λές τα πρώτα 24 χρόνια της ζωής μου τα 21 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα κολυμπώντας σε ωκεανούς καλλιτεχνικής κιτσαρίας λές να μήν βρώ κάτι να ακούσω από το ένοχο αυτό παρελθόν????
    Καλή σου μέρα και καλή επιτυχία στα ψώνια σου.

    @strahd
    έλα κουράγιο, θα ακολουθήσουν τρελά κιτσ αναρτήσεις που θα χτυπιέσαι κάτω.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο παράδεισος δεν έχει χώρο για άλλες ψυχές...και τα δάκρυα θα γίνουν ποτάμι που θα μας πνίξουν...

    Καλή σου μέρα καλέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σε ρωτάω αν στ' αλήθεια μιλάς ιταλικά, αλλά με απάντησες ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @toymaker
    τελικά εσένα πρέπει να σου φτιάξω επειγόντως τη διάθεση...

    @tovene592
    και τώρα που δεν ξέρω Ιταλικά με αγαπάς ακόμη, ή να πάρω το κουβαδάκι μου και σε άλλη παραλία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εντάξει αν ήξερες θα ήταν ένα επιπλέον συν. τώρα θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ο Parsifal έχει δεί και γνωρίζει προσωπικά μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του χώρου"??? Ναι, έπινα καφέ με τον Καρούζο και τον Σαλιάπιν...Και όσον αφορά τη Σάρα, εντάξει, μην την κάψουμε, απλά να της απαγορεύσουμε να τραγουδάει κλασικούς συνθέτες και Hooverphonic και ας κάνει ο,τι άλλο θέλει. (Και ναι, η Amy είναι κλάσεις ανώτερη, δεν αντέχω τα νιαουρίσματα της Μπράιτμαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @tovene592
    με λίγα ιταλικούλια δηλαδή έχω ελπίδες??? άντε να μάθω τότε.

    @Parsifal
    Έλα τώρα, μην είσαι τόσο μετριόφρον δεν κάνει. Τι θα έλεγες για ένα ντουέτο Amy-Sarah????? Και οι 2 δείχνουν να είναι στην κοσμάρα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτές τις σκέψεις τις κάνω κι εγώ και καταλήγω πάντα ότι είμαι αχάριστος.

    Εγώ δεν ευχαριστώ το Θεό αλλά την τύχη που μου έδωσε τις υποδομές για να έχω τη ζωή που ζω...

    Από κει και πέρα εξαρτάται και απ τον καθένα η περαιτέρω βελτίωση της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Κώστας
    Δεν ξέρω αν είναι θέμα αχαριστίας, ή κάτι άλλο...είμαι πάλι στην θέση που "καυτηριάζω" στο πόστ αυτό...
    προσπαθώ να βρώ το κουράγιο να πώ ένα προδιαγεγραμμένο αντίο και δεν μπορώ...
    και αυτή τη στιγμή που είμαι με δάκρυα στα μάτια, αυτό το αντίο είναι για μένα το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ωχ... κουράγιο.. ξέρω πώς είναι..

    μάλλον δεν ξέρω.. αλλά μπορώ να φανταστώ (τα πέρασα πέρσυ)

    και πάλι κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Κώστας
    είμαι ακόμη στο να δώσω παράταση ζωής...δεν ξέρω θα δείξει φίλε μου.
    Πάνε δες τα ξεφτυλοτράγουδα μπας και γελάσεις λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails