Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Βουλαρίνος

Όταν στο νεοφιλελεύθερο γεμάτα σκατά μυαλό σου πρέπει να ψηφιστεί η Χίλαρι για να μην υποπέσουμε στον λαϊκισμό του Τράμπ, αλλά αν μια γυναίκα πάρει θέση στην Ελλάδα τότε έδινε τρύπα στο αφεντικό της. Απλά ψόφος!



12 σχόλια:

  1. Έχω μείνει σπίτσλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αυτό το πράγμα θέλει να λέγεται δημοσιογράφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι, ας πούμε αυτό τώρα είναι "σατιρίζουμε με χιούμορ την πολιτική επικαιρότητα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άι σιχτίρ (με το συμπάθιο κιόλας), αλλά συγχύστηκα με δαύτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν "πήρε θέση μια γυναίκα", Mahler : έγινε υπουργός μια κοπέλα χωρίς ουσιαστική εργασιακή προϋπηρεσία, επειδή ήταν το πουλέν του Κατρούγκαλου! Αν εσύ και εγώ πάρουμε διδακτορικό, θα μείνουμε άνεργοι γιατί θα είμαστε overqualified - δε θα πάρουμε θέση κατευθείαν σε διοικητικά συμβούλια!
    Με εξοργίζει απίστευτα αυτή η πρακτική "σας φοράω έναν υπουργό στα καλά καθούμενα"! Άνθρωπο που δεν απέδειξε την αξία του, για να έχει θέση στην πολιτική, που δεν έδειξε δείγματα ότι μπορεί να εξυπηρετήσει την καρέκλα, αντί να προσδοκά να εξυπηρετηθεί από αυτήν! Προσωπικά, πιστεύω πως, αν η δεσποινίς Αχτσίογλου είχε λίγη τσίπα, δε θα δεχόταν τη θέση. Πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορεί η κοπελίτσα να υπερασπιστεί οποιαδήποτε δική της άποψη θα έρχεται σε κόντρα με εκείνους που της έκαναν τη χάρη να την υπουργοποιήσουν; Αλλά, ok :μπήκε "νέο αίμα" στο πολιτικό σκηνικό και αυτό μας φτάνει! Και από εδώ και στο εξής θα τη συνηθίσει ο βλαχοζαβός κόσμος και θα την ψηφίζει - όπως ψηφίζει και όλους τους ανεπάγγελτους γόνους των τρισάθλιων πολιτικών μας τζακιών!
    Λίγη αξιοσύνη, μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που ξαναγύρισα στην ανάρτησή σου, συνειδητοποίησα πως δεν έγραψα την άποψή μου για το θέμα σου, το tweet του Βουλαρίνου.
    Λοιπόν, ο άνθρωπος σατιρίζει, αυτή είναι η δουλειά του - και, για μένα, με βάση όσα έχω δει και ακούσει ως τώρα, την κάνει καλά. Δε μού έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση αυτοί οι 33 χαρακτήρες του. Σεξιστικό το σχόλιο; Ναι. Αλλά έχω δει πολύ πιο ακραία σάτιρα να γίνεται αποδεκτή. Στην τελική, όμως, τι μας ενοχλεί περισσότερο; Η κριτική σε αυτό που γίνεται ή αυτό στο οποίο γίνεται κριτική; Είμαστε τόσο μη-μου-άπτου ευαίσθητοι πολίτες που το πρόβλημά μας είναι η πολιτική ορθότητα ενός σατιρικού σχολίου, αντί ο τρόπος που επιχειρείται να γίνεται η ανανέωση του πολιτικού κόσμου, από εδώ και στο εξής; Με διαδικασίες από "πάνω προς τα πιο-πάνω", στη θέση του "από κάτω προς τα πάνω" - αφήνοντας, σιγά σιγά, τον πολίτη όλο και πιο απομακρυσμένο από τα πολιτικά πράγματα και την πρόσβαση στην εξουσία; Να γκρινιάζει μόνο, που στις εκλογές δεν έχει καμία επιλογή της προκοπής να ψηφίσει; (Ξέρω πως μπορεί κάλλιστα κάποιος να με χαρακτηρίσει υπερβολική. Αλλά οι αλλαγές προς το χειρότερο έτσι ανεπαίσθητα και ύπουλα ξεκινάνε. Μας εκπαιδεύουν να αντιδρούμε όλο και πιο λίγο, να δεχόμαστε απλά.)
    Τέλος πάντων, επειδή πολλά έγραψα ήδη (και στα πολιτικά δε μου αρέσει να ανακατεύομαι ιδιαίτερα, καθώς λείπει η παιδεία που επιτρέπει τη νηφάλια επεξεργασία των διαφόρων απόψεων), κλείνω με αυτό : αν έχουμε δυσκολία ακόμη και στο να αναγνωρίζουμε ποια αξία κινδυνεύει και χρήζει υπεράσπισης, είμαστε πιο βαθιά χωμένοι στα σκατά, από όσο νομίζουμε.
    Θα με ενδιέφερε πραγματικά να διαβάσω την απάντησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ότι ήθελα να γράψω για αρχή πως το βασικό θέμα μου ήταν το τουιτ του Βουλαρίνου. Λοιπόν, να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν γνώριζα την κυρία πριν γίνει υπουργός, ούτε γνωρίζω αν έχει πτυχία και εμπειρία. Βέβαια επειδή έχουμε καεί από ανθρώπους με όλα αυτά τα προσόντα αφενός, αφετέρου την πολιτική μας την καθορίζουν άλλοι όχι εμείς, δεν ξέρω αν θα έχει κάποια σημασία το πρόσωπο που ασκει πολιτική.

      Τώρα στο βασικό μας θέμα, θεωρώ άκομψο το λιγότερο το σχόλιό του. Γνωρίζει πως όντως είναι εραστές, ή απλά πετάει εύκολη χολή; Αν ήταν άντρας 30 χρονών το ίδιο τουιτ θα ήταν εντελώς ξεκαρδιστικό ως σάτιρα. Θα το έκανε; Φυσικά όχι. Όταν μάλιστα ο ίδιος το παίζει μενουμεευρώπη, φιλελές και αντιλαϊκιστης το συγκεκριμένο τουϊτ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλα αυτά. Αυτό με λίγο λόγια για το γιατί τον κράζω :)

      Διαγραφή
  7. Αφού σχολίασα εδώ, έτυχε να μιλήσω με ένα φίλο για το ίδιο θέμα και μου είπε, επειδή παρακολουθεί τον Βουλαρίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (εγώ όχι), πως εκεί γράφει συχνά χοντράδες έως λίβελους. Προσωπικά, τον έχω συνηθίσει να είναι πιο μαζεμένος στην τηλεόραση. Το συγκεκριμένο tweet ήταν συκοφαντικό, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο Κατρούγκας πηδιέται με την Αχτσίογλου. Εγώ, όμως, το είδα από την αρχή ως σάτιρα για την εύνοια της οποίας έτυχε το πρόσωπο που υπουργοποιήθηκε - η κατηγορία πως είναι ή ήταν ερωμένη του Κατρούγκαλου πέρασε σαν νεράκι από πάνω μου, θέλω να πω πως το πώς προέκυψε η εύνοια δε με αφορά. Έτσι δεν έδωσα πολλή σημασία στο "σκίσε με" του τουιταρίσματος, περισσότερο με καίει το ότι α) άτομο χωρίς τριβή με την εργασία (την κανονική εργασία) γίνεται διοικητής οργανισμού κατευθείαν από τα βιβλία του - και ειδικά σε τέτοια εποχή! και β) οι διαδικασίες ανάδειξης στην εξουσία φαίνεται να φεύγουν όλο και περισσότερο από τα χέρια των πολιτών. Γι' αυτό και σε αυτά εστίασα, στα παραπάνω σχόλιά μου. (Τώρα, αν ο Βουλαρίνος έχει κάποια νεοφιλελεύθερη ατζέντα να εξαπολύει συκοφαντίες κατά στελεχών της κυβέρνησης, δεν το ξέρω - έτσι κι αλλιώς, για μένα, το 99% του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι για μούτζες! Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πάντως - πιθανώς, από όσα έμαθα εκ των υστέρων- ... καλή λέρα κι αυτός!)
    Καλή συνέχεια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όταν οι κωμικοί αποφασίζουν από τη σάτιρα να το ρίξουν στην "πολιτικοί" γίνονται ρόμπες. Τώρα για την υπουργό θα δούμε :)
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Οτι ο Βουλαρινος κανει "αντιπολιτευση" δηλαδη; Ας του θυμησει καποιος οτι πληρωνεται απο τον ΣΚΑΙ... εκει που εχουν ακουστει τα μυρια οσα και το βασικοτερο ειναι συναδελφος με τον Μπογδανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως επειδή ξέρει πως πήρε την εκπομπή στο ΣΚΑΙ να τα λέει αυτά χαχαχαχα

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails