Χιλιάδες τα Βατερλώ στην ανθρώπινη ιστορία - μας διδάσκουν όσοι αγάπησαν και έγραψαν για αυτή. Ο Ηρόδοτος αλλά και ο Gibbon αναμετρήθηκαν με την ρευστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και το ευμετάβλητο της γράφοντας παγκόσμιες (ουσιαστικά) ιστορίες. Έθνη που άκμασαν και άλλα που έπαψαν κάποια στιγμή να υπάρχουν (συχνά έχοντας περάσει πρώτα από το στάδιο της κορυφαίας δόξας). Πολιτικοί σχηματισμοί και αυτοκρατορίες που ήρθαν και χάθηκαν αφήνοντας πίσω τους περισσότερα ή λιγότερα ίχνη πολιτισμού για να τις μνημονεύουμε εμείς σήμερα.
Και αν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και κυρίως μετά την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού σοσιαλισμού, κάποιοι, ίσως και όλοι πιστέψαμε πως μπορεί η ιστορία να σταματήσει και να δημιουργηθεί ένα σταθερό αιώνιο και αμετάβλητο περιβάλλον η ίδια ή Ιστορία φροντίζει ως εκδικήτρια να μας υπενθυμίζει όλα όσα θα έπρεπε να μας είχαν μάθει τα βιβλία. Πως η Θεά Τύχη θα πετά ακόμη και αν της κόψουν κάποιοι τα φτερά στις αναπαραστάσεις της. Και πως η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει με συνεχώς μεταβαλλόμενα σύνορά, νομίσματα, ένδοξες νίκες και καταστροφικά Βατερλώ, καλές και κακές αποφάσεις, με πολλά θύματα και θύτες.
Αλλά πάντα μεταβαλλόμενη.
Και αν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και κυρίως μετά την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού σοσιαλισμού, κάποιοι, ίσως και όλοι πιστέψαμε πως μπορεί η ιστορία να σταματήσει και να δημιουργηθεί ένα σταθερό αιώνιο και αμετάβλητο περιβάλλον η ίδια ή Ιστορία φροντίζει ως εκδικήτρια να μας υπενθυμίζει όλα όσα θα έπρεπε να μας είχαν μάθει τα βιβλία. Πως η Θεά Τύχη θα πετά ακόμη και αν της κόψουν κάποιοι τα φτερά στις αναπαραστάσεις της. Και πως η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει με συνεχώς μεταβαλλόμενα σύνορά, νομίσματα, ένδοξες νίκες και καταστροφικά Βατερλώ, καλές και κακές αποφάσεις, με πολλά θύματα και θύτες.
Αλλά πάντα μεταβαλλόμενη.
Δεν διδασκόμαστε. Ίσως μαθαίνουμε κάποια γεγονότα, ημερομηνίες...σαν παπαγαλάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου :)
Όντως Αριστέα μου. Καλό σου βράδυ ;)
ΔιαγραφήΈχεις κάποιο συγκεκριμένο Waterloo στο μυαλό σου ή έτσι γενικά κ αόριστα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυ, πολλά! Επίσης ακόμα περιμένω την μουσική σου επιλογή για την τελευταία εκπομπή ;)
ΔιαγραφήΣτην παρούσα φάση τρία είναι τα σημαντικότερα διδάγματα της Ιστορίας τα οποία αγνοούμε:
Διαγραφή1. Εθνικόν είναι το Αληθές. Οι Έλληνες έχουμε πάρει διαζύγιο από την Αλήθεια, την Πραγματικότητα και τον Ορθό Λόγο τα τελευταία 200 χρόνια.
2. Υπάρχουν και χειρότερα. Το βασικό επιχείρημα του μέσου ψηφοφόρου που ψήφισε ΣυΡιζΑ στις τελευταίες εκλογές ήταν το "Πόσο χειρότερα μπορούμε να παμε;". Η Ιστορία έχει να μας διδάξει πόσο λάθος είναι αυτό το επιχείρημα!
3. Ο Διχασμός είναι συνταγή καταστροφής. Όσες φορές είμαστε διχασμένοι πάντα στο τέλος οδηγούμαστε σε καταστροφή. Η τάση προς το Διχασμό είναι έμφυτο χαρακτηρισικό της νοοτροπίας. Σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό επένδυσαν πολιτικά οι ΣυΡιζΑ-Ανέλ για να γίνουν κυβέρνηση.
____
Η τελευταία εκπομπή είναι αυτό το Σάββατο; Θα έχω μετακόμιση δυστυχώς. Τι μουσικές θα παίξεις;
Λοιπόν, η τελέυταία εκπομπή θα είναι το επόμενο Σαββάτο οπότε αν έχεις τακτοποιηθεί με την μετακόμιση ελπίζω να ακούσεις και να στείλεις επιλογή σου.
ΔιαγραφήΌσο για τα υπόλοιπα έχουμε και λέμε: Είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε στο τι είναι αληθές, άρα και εθνικό. Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα από το να εργάζεσαι για να πληρώνεσαι όποτε θυμάται η εταιρία που δουλεύεις, για να πάρεις σύνταξη που δεν θα φτάνει ούτε για σουπερμάρκετ. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις αξιοπρέπεια. Λέμε ναι σε μια Ευρώπη για όλα τα στοιχεία του δυτικού πολιτισμού την κάνουν Ευρώπη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέμε άκριτα ναι στα πάντα. Άλλωστε για ποια Ευρώπη πολιτικά μιλάμε; Αυτή την οποία θα εγκαταλείψουν οι Βρετανοί του χρόνου; Αυτή του φορολογικού παραδείσου του Λουξεμβούργου; Αυτή που δεν έχει δική της εξωτερική πολιτική αλλά άγεται και φέρεται μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων; Αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι;
Όσο για το διχασμό όπως τον περιγράφεις σε αυτό δεν επένδυσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να πάρουν την εξουσία; Επίσης διχασμός είναι το να μην θέλουν οι εργαζόμενοι να χάσουν όλα τους τα δικαιώματα αλλά να αντιδρούν;
https://www.facebook.com/renata.baubach/videos/837257939689587/?fref=nf
ΔιαγραφήΝα θαυμάσω διαφωτισμό και πολιτισμό.
Ε θα έχω τακτοποιηθεί. Αλλά δώσε μία ιδέα τι μουσικές θα παίζεις να πω κάτι σχετικό. Θα είναι τουρλού εκπομπή;
Διαγραφή1, Είναι πραγματικά εύκολο να συμφωνήσουμε τι είναι αληθές αρκεί να αποφασίσουμε πως δε θέλουμε να ζούμε με μύθους. Δεν υπάρχει π.χ. αμφιβολία ότι η επιτυχία της εθνικής μας απελευθέρωσης οφείλεται αποκλειστικά στους ξένους. Πόσοι το βλέπουν αυτό; Άλλο παράδειγμα: Ζεις στη χώρα που ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει πραγματικά ότι όλοι θέλουν το κακό μας, ότι μας ζηλεύουν γιατί είμαστε οι καλύτεροι και ζούμε στην καλύτερη χώρα, ότι μας ψεκάζουν.
2. Αξιοπρέπεια δεν είναι να κυρήξεις στάση πληρωμών. Τίποτα το αξιοπρεπές δεν υπάρχει στο να φεσώσεις 16 χώρες μέλη της Ευρωζώνης αλλά και τις 188 χώρες του ΔΝΤ. Εναντίων μας στέκεται όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή. Τι το αξιοπρεπές έχει αυτό; Τι το αξιοπρεπές έχει το να κάνεις ως κράτος επιτροπή ελέγχου του χρέους και να αποφασίσεις μόνος σου πως το χρέος σου είναι παράνομο και γι αυτό δε θα πρέπει να το πληρώσεις; Τέτοιο κυβερνητικό χάλι από τη Μεταπολίτευση και μετά δε θυμάμαι. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας Κυβέρνησης (όχι σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά σε επίπεδο προσωπικοτήτων).
3. Σιγά τους Ευρωπαίους τους Βρετάνους. Αυτοί θέλανε να φύγουν από τότε που ενώθηκε η Γερμανία. Η Ελλάδα είναι αμετάκλητα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι ένα κεκτημένο αδιαμφισβήτητο με τεράστια γεωπολιτικά οφέλη. Οι τρελές οι Βρετανίδες δεν έχουν τη δική μας (ανύπαρκτη) παραγωγική βάση, ούτε το δικό μας νόμισμα, ούτε τους δικούς μας γείτονες...
4. Η συνταγή της αποτυχίας της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση (σε σχέση με Πορτογαλία ή Κύπρο) οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Διχασμό. Πράγματι πορευόμαστε διχασμένοι και γι αυτό δε διδασκόμαστε από την Ιστορία. Όμως άλλο να πλακωνόμαστε μεταξύ μας την εποχή των παχιώς αγελάδων και άλλο να καλλιεργείται η πόλωση με 25% μικρότερο ΑΕΠ, 5ετή κρίση και έναν απελπισμένο κόσμο ο οποίος ψήφισε έναν άνθρωπο που υποσχέθηκε να σκίσει τα Μνημόνια και να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις, να διαγράψει 60% του χρέους και να κάνει τις αγορες να χορεύουν. Η πόλωση υπό τέτοιες συνθήκες οδηγεί σε Εμφύλιο. Αυτό μας διδάσκει η Ιστορία.
Λοιπόν η εκπομπή θα είναι τουρλού. Δεν θα ήθελα μόνο λαϊκά τύπου Πάολα Παντελίδης. Τα υπόλοιπα, Ελληνικά ή ξένα είναι μέσα. Δεν δίνω άλλη κατεύθυνση για να είσαστε ανεπηρέαστοι στις επιλογές σας. Για αυτό και δεν δημοσιεύω τις επιλογές των υπολοίπων για να μην πάρει συγκεκριμένη κατεύθυνση η εκπομπή.
ΔιαγραφήΤα Καγκέλια να μου βάλεις..... χαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΛοιπόν επειδή σε έχω ικανό άκυρο τα Καγκέλια...θα σκεφτώ κάτι και θα στο πω in due time !!
ΔιαγραφήΌσο για τα υπόλοιπα, ναι είναι αληθές πως χωρίς τους ξένους δεν είχε υπάρχει απελευθέρωση το 1821. Θα είχε συμβεί αργότερα. Επίσης η συμβολή των ξένων ήταν αποκλειστικά διότι εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα μια διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και ήθελαν όλοι μια πίτα σε αυτή την γωνιά της Γής. Αν εξαιρέσουμε μια χούφτα γνήσια φιλέλληνες, οι υπόλοιποι το έκαναν για δικό τους όφελος και όχι από ανθρωπιστικούς λόγους.
ΔιαγραφήΑξιοπρέπεια είναι να αποφασίζεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Διότι αν για το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος φταίμε εμείς με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε ή δεν εφαρμόσαμε (κυρίως με την καταστροφική δεκαετία του 80), οι λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων 5 ετών είναι αποφάσεις των "εταίρων" που απλά αποδεχόμασταν άβουλα. Πιστεύεις πως αν οι ΗΠΑ ή κάποιο άλλο κράτος θέλει να πάρει μια απόφαση που πιστεύει είναι καλύτερη για τον λαό της θα δώσει μια δεκάρα για το τί θα γίνει στα φίλια κράτη; Η ιστορία δείχνει πως όχι.
Για το ότι δεν έχουμε παραγωγική βάση δεν φταίμε εμείς αποκλειστικά. Ευρωπαϊκές οδηγίες που κι αυτές αποδεχόμασταν χωρίς συζήτηση. Μα αρκούσε να πιστεύουμε πως θα ζούμε παρέχοντας υπηρεσίες χωρίς να κάνουμε επενδύσεις σε έρευνα ή εκσυγχρονισμό της παραγωγής μας. Μιας πρωτογενούς παραγωγής που μειώθηκε με Ευρωπαϊκές εντολές.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να μην μπεί σε τέτοιο διχασμό αν το 2009-10 ο ΓΑΠ είχε συζητήσει διακομματικά το πρόβλημα και την πιθανή του λύση. Απεναντίας μας έβαλε σε μια λύση τροικας υπό την πίεση των συμμετεχόντων σε αυτήν. Έστειλε την ΝΔ στα κάγκελα για 3 χρόνια να είναι περισσότερο αντιμνημονιακή και από τον Στρατούλη με αποτέλεσμα 5 χρόνια τώρα το μόνο μέτρο που εφαρμόζεται να είναι περικοπές μισθών και συντάξεων και κανένα μέτρο εκσυχρονισμού του κράτους. Αν οι Ευρωπαίοι όμως ήθελαν το τελευταίο δεν θα είχαν πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση; Μήπως τους βολεύει αυτή η κατάσταση τελικά; Θα δείξει το μέλλον.
Τα Καγκέλια είναι αυθεντικό άσμα. Κάτι τέτοιο δεν θα είχα θέμα. Αλλά βρες κάτι που θα ήθελες να ακούσεις πολύ και μου λες :)
Διαγραφή"Θα είχε συμβεί αργότερα. " Όχι απαραίτητα. Άλλωστε μία απλή ανάγνωση της μετέπειτα Ιστορίας καταδεικνύει πως οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα στο πλευρό μας (π.χ. πολεμος του 1897), εκτός από δύο φορές. Το 1922 και το 1974.
Διαγραφή"έκαναν για δικό τους όφελος". Ναι. Έτερον εκάτερον.
"Αξιοπρέπεια είναι να αποφασίζεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα." Για όλον τον Κόσμο αξιοπρέπεια σημαίνει να είσαι Lanister (always pay their debts). Το αν το χρέος δημιουργήθηκε παράνομα αυτό (ΙΣΩΣ) να αφορά τους εγχώριους πολιτικούς και όχι αυτούς οι οποίοι σου εμπιστεύθηκαν τα δικά τους χρήματα.
"απλά αποδεχόμασταν άβουλα". Δεν πιστεύω πως λέγαμε π.χ. στους εταίρους " θα κάνω μεταρρυθμίσεις και θα κλείσω ζημιογόνες ΔΕΚΟ και ελλειματικούς οργανισμούς" και αυτοί μας λέγανε "ΟΧΙ. Θα αυξήσεις τη φορολογία και θα κρατήσεις όλα τα προνόμια των συνδικαλιστών". Το Μνημόνιο δεν το εφαρμόσαμε γιατί το πολιτικό κόστος ήταν τεράστιο για να το αναλάβει ένα ένα μόνο κόμμα. Έχεις δίκιο για το αντιμνημονιακό παιχνίδι του Σαμαρά να ανέβει στην εξουσία. Το ίδιο έπαιξε και ο Τσίπρας. Η διαφορά είναι πως δεν είχε το δικαίωμα της μεταπολιτευτικής αμεριμνησίας. Η Κρίση έχει φάει όλο το πολιτικό σύστημα και μου ρχεται ο άλλος και υπόσχεται στους πάντες τα πάντα;
Το 2009-10 αν θυμάσαι ο ΓΑΠ έκανε το γύρω του κόσμου όπως και ο Τσίπρας. Με όλα τα λάθη του ΓΑΠ και του Σαμαρά ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε διδαχθεί. Παρ' όλα αυτά όχι μόνο επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και κάνει καινούρια πολύ χειρότερα. Εδώ θα είμαστε : ο Τσίπρας θα μπει φυλακή αν πάει τη χώρα σε στάση πληρωμών, αν και αυτό θα είναι το έλασσον.
Και μη μου κολλάς στα πολιτικά γιατί θα απαιτήσω να ακούσω Νταλάρα_ Το πουκάμισο το θαλασσί !!
Κοίτα, την Οθωμανική αυτοκρατορία θα την είχαν διαλύσει κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς. Μπορεί να απελευθερωνόμασταν μετά 50 ή 100 χρόνια αλλά θα γινόταν. Ναι το 22 και το 74 μας γύρισαν την πλάτη οι Ευρωπαίοι αλλά το ίδιο κάνουν και με την αδιαλλαξία των Σκοπίων, με την επιθετικότητα της Τουρκίας (βλέπε Ίμια, τις απειλές για τα 12 μίλια στα χωρικά ύδατα και πολλά άλλα).
ΔιαγραφήΤο να πληρώνεις τα χρέη σου ναι είναι σωστό. Όμως όταν έχεις φτάσει στο σημείο που αυτά είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορείς τότε απλά πρέπει να ζυγίσεις τις προτεραιότητές σου. Και ο Τσαουσέσκου μηδένισε το χρέος της χώρας του αλλά με τι κόστος για τον λαό του.
Αυτό που έπρεπε να ζητήσουν και να επιβάλουν οι ξένοι σε σχέση με τα μέτρα για την Ελλάδα, ήταν πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Μόνο με αυτό θα είχαν λύσει το πρόβλημα σχεδόν. Μηχανισμοί σε άλλες χώρες υπάρχουν θα έπρεπε να έχουν επιμείνει να εφαρμοστούν. Όχι να μένουν στις συντάξεις και τους μισθούς. ή στην πώληση περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα στο κράτος. Οι ΓΑΠ και Σαμαράς μπορεί να γύρισαν τον κόσμο, όμως διαπραγμάτευση δεν έκαναν.Ούτε μια φορά δεν πήραν κάτι σε αναπτυξιακά μέτρα από τους εταίρους. Μόνο μέτρα λιτότητας.
Όσο για το πουκάμισο το θαλασσί βάζω βέτο λόγω Νταλάρα. Δεν τον μπορώ τον μαλάκα χαχαχαχα
" αδιαλλαξία των Σκοπίων, 12 μίλια στα χωρικά ύδατα "
ΔιαγραφήΑν πάρεις τις πληροφορίες σου θα δεις πως και στα δύο αυτά ζητήματα η Ελλάδα δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα. Δε θα πω πως έχει δίκιο ή άδικο γιατί δεν υπάρχει η έννοια του "Εθνικού Δικαίου" για κανένα έθνος. Υπάρχει μόνο η έννοια του "Εθνικού Συμφέροντος".
"πρέπει να ζυγίσεις τις προτεραιότητές σου."
Τα πρώτα του επιχειρήματα της κυβέρνησης στους δανειστές είναι πως τώρα θέλουμε να μας πληρώσετε την πολιτική απόφαση των Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου για προσλήψεις στο Δημόσιο, επαναφορά 13ης Σύνταξης, κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείματος (δλδ πλασματικές συντάξεις) κλπ κλπ. Κάλεσε δηλαδή τους Ευρωπαίους να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
" διαπραγμάτευση δεν έκαναν." Η διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμά της. Η Συμφωνία που έρχεται (αν θα έρθει) θα είναι χειρότερη και από το πρώτο Μνημόνιο. Η χώρα εχει ένα μονο διαπραγματευτικό χαρτί. ΜΟΝΟ ΕΝΑ την οικονομική κατάσταση. Όσο καλύτερη είναι, τόσο ισχυρότηερη η θέση μας και το αντίθετο. Τους τελευταίους πέντε μήνες η κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ όλα όσα, σε περίπτωση ρήξης, θα στηρίξουν οι κατήγοροι στο ειδικό δικαστήριο για όλο αυτό το τσίρκο που κυβερνά. Δεν υπάρχει χειρότερη διαπραγματευτική τακτική που μπορούσε να ακολουθήσει ο Τσίπρας. Δε θα το αναλύσω εδώ. Δεν είναι τις παρούσης.
Επιτέλους συμφωνούμε στην κόκκινη γραμμή Νταλάρα. Αν συχαίνεσαι και Κότσιρα θα πρέπει να κάνουμε κόμμα να κατέβουμε στις εκλογές !!
Πως δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα βρε; Τα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα΄μας. Απλα οι Τούρκοι έχουν απειλήσει με κήρυξη πολέμου και κανείς στην Ευρώπη δεν κουνήθηκε. Όπως δεν κουνήθηκε και για τα Ιμια και για το γεγονός πως η Τουρκία κατέχει το ήμισυ κράτους της Ευρώπης, δηλαδή κατέχει Ευρωπαϊκό έδαφος. Για τα δέ Σκόπια θα ήταν πολύ απλό να μαζέψουν τις εθνικιστικές τάσεις αλλά βοήθεια καμία.
ΔιαγραφήΌταν λέω για προτεραιότητες μιλάω για την επιβίωση του λαού. Προσλήψεις καλώς ή κακώς χρειάζονται. Και καλύτερη οργάνωση του Δημοσίου φυσικά, αλλά σε πολλούς τομείς το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Κοίτα, όταν διαπραγματεύεσαι απο τόσο μειονεκτική θέση δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Και κυρίως όταν δεν υπάρχει συμφωνία στο βασικό. Πως ότι κι αν κάνεις απο μεταρρυθμίσεις όταν έχεις 300+ δισεκατομμύρια χρέος μόνο να χρεοκοπήσεις μπορείς.
Πάντως αφού ήμαστε μέσα στις κόκκινες γραμμές, ναι βαριέμαι και Κότσιρα θανάσιμα, κάτι μπορεί να γίνει χαχαχα
"Τα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα΄μας. ". Τσού! :) Το συγκεκριμένο ΔΔ δεν το έχει υπογράψει η Τουρκία ως έχει δικαίωμα να μην το κάνει και φυσικά δεν το αναγνωρίζει. Όμως είναι λίγο πιο πολύπλοκο από αυτό. Πιο συγκεκριμένα η χώρα που έχει νησιά, έχει δικαίωμα να εξισώσει τα εναέρια με τα χωρικά ύδατα. Εμας τα εναέρια μέχρι το 1930 ήταν 6 και από τότε (από μόνοι μας) τα πήγαμε στα 10. Κανείς δεν αναγνωρίζει σήμερα τα 10 εναέρια πέραν ημών. Με τα 10 εναέρια λοιπόν αξιώνουμε από τους Τούρκους να τους αποκλείσουμε ουσιαστικά από την πρόσβαση στο Αιγαίο μέσω διεθνών υδάτων επεκτείνοντας κατ' αρχήν τα χωρικά μας ύδατα στα 10 και εν δυνάμει στα 12 ναυτικά μίλια.
ΔιαγραφήΤα Σκόπια είναι ο ορισμός της διπλωματικής αποτυχίας, ας μην το αναλύσουμε εδώ.
"Προσλήψεις καλώς ή κακώς χρειάζονται. " Και θα πληρώσει ο ευρωπαίος φορολογούμενος τις προσλήψεις του Κατρούγκαλου με το 12% προμήθεια; 5 χρόνια είχες να φτιάξεις ένα Δημόσιο σου λένε οι Βρυξέλες και δεν το έκανες. Το ένα σοβαρό ριμαδονομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου το κάνανε σμπαράλια και βάζουνε πλώρη και για τη Διαύγεια.
"όταν διαπραγματεύεσαι απο τόσο μειονεκτική θέση δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα." Ρε θα φέρουν 4 mail Χαρδουβελη οι παπάρες και για να το περάσουν θα πάμε σε εθνική ενότητα. Άρα ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα;
Κοιτα, αν ο Τσίπρας ήταν πραγματικά αντιμνημονιακός, θα είχε κλείσει συμφωνία στις 26 του Γενάρη! Αν επιπλέον ήταν πραγματικός πατριώτης θα είχε εγγυηθεί τη συμφωνία Σαμαρά με τους δανειστές με την προϋπόθεση η τελευταία να περιείχε 3-4 κόκκινες γραμμές δικές του. Αυτό θα το πετύχαινε γιατί αυξάνει την πίστη των δανειστών ότι τα λεφτά τους (δλδ τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών τους) δε θα πάνε χαμένα. Είχε όμως ο ηλίθιος ο πρωθυπουργός μας πιστέψει το Γιάννη με ένα "ν" πως οι ξένοι θα μας κυνηγάνε να μας δώσουν λεφτά.
Τέλος, ζητώντας χαμηλότερα πλεονάσματα που κάνει ο Τσίπρας, το χρέος ξεκινά να μεγαλώνει και παλι. Χρεοκωπία σημαίνει μεταξύ άλλων, χρεοκωπία και των ασφαλιστικών σου ταμείων. Άμεση και αμετάκλητη. Άρα Απιστία έναντι του Δημοσίου διότι υπήρχε εναλλακτική χρηματοδότηση (πρόταση των δανειστών), άρα Ειδικό Δικαστήριο. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι θέλουν να πάνε σε ρήξη. Όμως η ζημιά που έχουν κάνει στην οικονομία είναι τόσο μεγάλη, που κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο.
Και μέσα σ' όλα διαβάζεις και αυτό!. Δεν υπάρχει ελπίδα!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλά πίστευες εσύ πως αυτό είναι το κορμί της 40άρας; Εδώ ντουμπλάρεται το κορμί της Καλίσι της Σερσεϊ θα ήταν αληθινό;
ΔιαγραφήΑν ο Ευρωπαίος φορολογούμενος θέλει αποτελέσματα στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, τότε ναι θα πρέπει προσωρινά να πληρώσει επιπλέον προσλήψεις συγκεκριμένων υπαλλήλων μαζί με την ύπαρξη κατάλληλων μηχανισμών όπως το προείπα. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Όσο για τον μύθο του πόσο μας πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι όλες οι αναλύσεις οικονομολόγων το λένε ξεκάθαρα. Αυτά που κερδίζουν τα ευρωπαϊκά κράτη από την κρίση της Ελλάδας είναι πολλαπλά του όσα δίνουν.
ΔιαγραφήΠάντως αφού τους κοστίζουμε τόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος δικός τους από Grexit και όλα αυτά που ακούγονται, δεν είναι να απορείς που προσπαθούν τόσο πολύ να μας σώσουν; Έγιναν ξαφνικά τόσο ανθρωπιστές;
Μη μου γαμάς τη φαντασίωση με τη Σέρσει !! Για την Καλίσι χέστηκα. Ένα υπερτιμημένο τσουλάκι είναι....
Διαγραφή(Αυτές είναι αναλύσεις!)
"θα πρέπει προσωρινά να πληρώσει επιπλέον προσλήψεις συγκεκριμένων υπαλλήλων μαζί με την ύπαρξη κατάλληλων μηχανισμών όπως το προείπα"
ΔιαγραφήΚαι γιατί να πληρώσουμε υπαλλήλους να κάνουν ελέγχους και να μην περικόψουμε δαπάνες από το δημόσιο και φορολογία ώστε να αφήσουμε την πραγματική οικονομία με αρκετή ρευστότητα ώστε να παράξει πλούτο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας;
Τι τη θέλουμε την ΕΡΤ με το αυξημένο τέλος της ΔΕΗ; Οι Κατρουγκάλιες προσλήψεις με τις καθαρίστριες (οι οποίες δεν απολύθηκαν- απλά έληξε η σύμβασή του!) και τους σχολικούς φύλακες θα βοηθήσουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό ;
Οι Ευρωπαίοι έχουν πολλά να χάσουν με ένα grexit. Έχουν πολύ περισσότερα όμως να χάσουν αν υποχωρήσουν στα αιτήματα της Ελλάδας και αυτό γιατί θα δημιουργήσουν προηγούμενο πάνω στο οποίο θα πατήσουν και άλλες χώρες όπως π.χ. η Ιταλία (της οποίας η κατάσταση, αν το πιστεύεις, είναι τρισχειρότερη από της Ελλάδας). Το χρεός της Ιταλίας όμως δεν είναι διαχειρίσιμο.
Μα αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι οι απατεώνες του ιδιωτικού τομέα καρδιά μου. Αν τους αφήσουμε και ανεξέλεγκτους σωθήκαμε. Πάντως το θέμα ΦΠΑ μπορούσε να λυθεί άμεσα σχεδόν με την διασύνδεση όλων των συναλλαγών ηλεκτρονικά. Το έχουμε ξαναπεί αυτό.
ΔιαγραφήΓια τους σχολικούς φύλακες κι εγώ έλεγα πως είναι άχρηστοι. Όταν όμως άκουσα φίλους που είναι γονείς και μένουν σε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα τελικά δεν είναι και τόσο. Δεν είναι η εποχές οι δικές μας πλέον που άντε να έκανες κοπάνα να παίξεις φλιπεράκια. Για την ΕΡΤ όπως το έχουμε συζητήσει ξανά την θεωρώ απαραίτητα γιατί είναι η μόνη που παράγει κάποιο πολιτισμό. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια είναι βόθρος ως προς το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Δεν λέω πως η ΕΡΤ είναι τέλεια. Και με λιγότερο προσωπικό θα έπρεπε να δουλεύει, και μικρότερη να είναι, και περισσότερο ανεξάρτητη πολιτικά, όπως το κρατικό BBC για παράδειγμα, αλλά και πάλι με όλα της τα στραβά είναι καλύτερη από τα ιδιωτικά. Τα οποία ιδιωτικά δουλεύουν χωρίς άδειες άρα χάνει το κράτος χρήματα άρα ο φορολογούμενος, ενώ μόλις λίγες μέρες πρίν πιάστηκε το MEGA να έχει πειράξει τον μετρητή της ΔΕΗ και να δουλεύει τσάμπα. Με ζημία δική μας. Αυτά επειδή λέμε πως κοστίζει η ΕΡΤ.
Φίλε μου κανένα χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Ολόκληρος ο κόσμος είναι χρεωμένος. Ενδεχομένως αυτό να βολεύει γιατί έτσι οι πλέον χρεωμένοι δεν κουνιούνται. Το κακό προηγούμενο που λες ναι ισχύει αν διαγραφεί το δικό μας χρέος. Όμως για αυτό είναι υπεύθυνες και πολλές από τις δομές του συστήματος. Με τους φορολογικούς παραδείσους και πολλά άλλα που τώρα θέλουμε σελίδες να αναλύσουμε.
Σε μια τελική, ο κόσμος αντιδράει όχι γιατί πληρώνουμε τα χρέη μας, αλλά γιατί αυτό γίνεται με λανθασμένη συνταγή. Με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν μπορεί να υπάρχει κατανάλωση άρα και οικονομία. Με το να πωλούνται κερδοφόρες επιχειρήσεις κρατικές για πρόσκαιρα οφέλη αλλά τεράστια μακροχρόνια ζημία πάλη δεν λύνεται το θέμα.
https://www.youtube.com/watch?v=6bUEdC2FjT4
Διαγραφήοι Abba ήταν προφητικοί για άλλη μια φορά, το μέλλον της Ευρώπης είναι ένα νέο Βατερλό (κάπου, κάποτε, κλπ) η Ιστορία πάντα κάνει κύκλους, οι Αυτοκρατορίες έχουν πάντα ημερομηνία λήξης, κυοφορείται σίγουρα το νέο... δεν ξέρω αν θα το προλάβουμε αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πολύ μακριά
ΑπάντησηΔιαγραφήα και #den#menoume#Evropi - #eimaste#Evropi (για όσους θέλουν να το ξεχνούν...)
Μέχρι στιγμής η Ευρώπη πριν προλάβει να γίνει ένα κράτος τα σκάτωσε τόσο γρήγορα που μάλλον στα χρόνια μας θα την δούμε να γίνεται κομμάτια. Με τους ακροδεξιούς άλλωστε να ανεβαίνουν σε όλες τις χώρες, από χτες και στην Δανία, δεν τα βλέπω εύκολα τα πράγματα.
ΔιαγραφήΓενικα μας διακατεχει μια αλλαζονεια και νομιζουμε πως εμεις φτιαχνουμε τους νομους της φυσης, της τυχης, της ζωης... Ποσο γελασμενοι ειμαστε!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ. Καλό σου απόγευμα Πεταλούδα μου!
Διαγραφή