Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Και τώρα πούτσα...

...ήταν η ατάκα του δεκάχρονου (το πολύ)  θεατή στο φινάλε της ταινίας Τζουράσικ Γουόρλντ όταν η πρωταγωνίστρια, που ναι έβγαλε όλη την ταινία να την κυνηγούν οι δεινόσαυρες πάνω στα 10 ποντά Τσίμι Τσού της, ρωτάει τον γκόμενό της "Και τώρα τι;".

Δυστυχώς η απάντηση του μικρού δεν ειπώθηκε αρκετά δυνατά ώστε να κλάσει στο γέλιο όλος ο σινεμάς, ήταν όμως αρκετή για να γελάσουμε όσοι την πιάσαμε. Ο μικρός, που παρακολούθησε την ταινία με την "γλυκιά συμμορία" του, είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις του όταν πέταξε γαμάτη ατάκα σε διαφήμιση αναψυκτικού. 

Κυριότερο όλων, ο μικρός και οι φίλοι του έφυγαν από τον κινηματογράφο χωρίς να μπουν στον κόπο να ανοίξουν κινητό να τσεκάρουν αν τα βρήκαμε με τους ξένους ή αν χρεοκοπήσαμε. Όμορφη, πανέμορφη παιδική ηλικία...

14 σχόλια:

  1. Όμορφη, πανέμορφη ...ανάρτηση!
    Όμως τελευταία μοιράζω δεξιά και αριστερά μία ατάκα ιστορική: μηδένα προ του τέλους....
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδική ηλικία; Δεν θυμάμαι. Είναι πολύ μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα χωρίς πλάκα και όρεξη για σύγκρουση. Αν είχες ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, θα είχες μετανίωσει για την επιλογή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και καθόλου δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Απο τον ακροδεξιό Σαμαρά και τους yes men δήθεν διαπραγματευτές τους χίλιες φορές ο Τσίπρας. Και αύριο να γίνουν εκλογές πάλι το ίδιο θα ψηφίσω.

      Διαγραφή
    2. Μα οι "yes-men" έφερναν πολύ καλύτερη συμφωνία. Τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση προτείνει είναι πολύ χειρότερα από όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει. Η τελική συμφωνία λοιπόν θα είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει.

      Εξήγησέ μου το αυτό...

      Διαγραφή
    3. Όταν πέφτεις θύμα ωμού εκβιασμού και είσαι μια χώρα παρίας υπάρχει πάντα αυτή η πιθανότητα. Να χάσεις. Ο,τι κι αν έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο πως δεν θα το υπέγραφαν οι ξένοι. Ακόμα και το μέηλ Χαρδούβελη το ίδιο. Τότε θα θυμούνταν κάτι ακόμα. Είναι εμφανές πλέον πως δεν τους ενδιαφέρει μια καλή συμφωνία αλλά μια ταπείνωση της κυβέρνησης επειδή την θεωρούν Αριστερή και φοβούνται ντόμινο σε Ισπανία κλπ αν μείνει αυτή στην εξουσία. Διότι διαφορετικά δεν θα εισηγούντο οι ίδιοι τέτοια μέτρα που είναι βέβαια πως θα βουλιάξουν την χώρα. Τα μέτρα δισεκατομυρίων που έστειλε η δικιά μας κυβέρνηση έγιναν επειδή τα ζητάνε 5 μήνες τώρα οι τροϊκανοί. Η άλλη εναλλακτική στην αδιαλλαξία τους θα ήταν μόνο η έξοδος από ευρώ και ευρωπαϊκή ένωση. Αλλά αφού αυτό δεν το θέλει ο λαός τότε θα πάρουμε τα μέτρα αναγκαστικά.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ύψος των μέτρων ; Αυτά θα ζητούσαν και με Σαμαρά;

      Διαγραφή
    5. Κατά 90% θα ζητούσαν τα περισσότερα από αυτά. Το μέηλ Χαρδούβελη ήταν για ενδιάμεση συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι και θεωρητικά την διαπραγματεύονταν (;) από πέρσι το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα κάποια μέτρα πιστεύω τα ζητάνε για τον λόγο που ανέφερα και πρίν. Για την ταπείνωση της κυβέρνησης. Διότι φιλελέδες άνθρωποι και να ζητάνε, να επιμένουν για αυξήσεις ΦΠΑ και μάλιστα στην μόνη πηγή εσόδων που έχουμε (τον τουρισμό) και όχι για μέτρα αύξησης της φοροεισπρακτικότητας δεν γίνεται. Ενώ από την ίδια στιγμή οι ίδιοι άνθρωποι δεν θέλουν φόρους στο τζόγο. Ε κάπου δεν κολλάνε όλα αυτά.

      Διαγραφή
    6. Έχουμε κ λέμε:

      1. Οι εταίροι ζητούσαν μέτρα 2.5 δις για να κλείσει η 5η αξιολόγηση να βγούμε από το μνημονιο και να πάμε σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή.

      2. Ο Σαμαράς έδινε 900 εκατ. μέτρα με το mail Χαρδούβελη.

      3. Η οικονομία σταμάτησε την εκρηκτική της ανάκαμψη (έστω και στα νούμερα) από το καλοκαίρι όπου και έχασε της ευρωεκλογές γιατί ο κόσμος δεν ήθελε άλλες μεταρρυθμίσεις. Η επιδείνωση ξεκίνησε λόγω της πολιτικής αστάθειας από το Νοέμβριο. (ποιος την προκάλεσε άραγε).

      4. Η οικονομία τώρα είναι τόσο χάλια που θα κλείσει συμφωνία μέτρων 8-12 δις όχι για να βγούμε από το Μνημόνιο αλλά για να μπούμε μάλλον σε τρίτο.

      Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής (υπερήφανης) διαπραγμάτευσης. Έφεραν την οικονομία σε τέτοιο χάλι που δεν μπορεί να ανακάμψει χωρίς τέτοια μέτρα.

      Συγνώμη τους πρότεινε ο Τσίπρας περικοπές δαπανών και οι θεσμοί του είπαν " όχι σε περικοπες, βάλε φόρους;;;;;"


      Αν γίνουν εκλογές και ψηφίσεις ΣυΡιζΑ και όχι τον ακροδεξιό Σαμαρά (αλλά μάλλον το μη ακροδεξιό Καμμένο) καταλαβαίνεις ότι επιλέγεις έξοδο από ΕΕ, δραχμή και εκτώς όλων των άλλων επιλέγεις μία περίοδο πλήρους απομόνωσης (όλοι είναι εναντίον μας τώρα, σκέψου και αν τους φεσώσουμε) ώστε να βάλεις και τα εδάφη μας σε κίνδυνο...

      Διαγραφή
    7. Οι εταίροι ζητούσαν τόσα δις για να κλείσει η συμφωνία τον Ιανουάριο αλλά τώρα πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Γιατί για το 2015 και το 2016 χρειαζόμαστε σαν χώρα καμιά 15 δις ή και παραπάνω δεν θυμάμαι. Που θα τα βρίσκαμε αυτά νομίζεις; Από το πρωτογενές πλεόνασμα που υπήρχε από την ληστρική φορολογία και όχι απο την ανάπτυξη της οικονομίας; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν σχεδόν.

      Ανάκαμψη στην οικονομία δεν υπήρξε ποτέ. 5 χρόνια μειώσεις μισθών και συντάξεων και όλως περιέργως ταυτόχρονα αύξηση της ανεργίας.

      Οι επιχειρήσεις ούτε μια επένδυση δεν έκαναν στην χώρα από τα κέρδη τους απλά τα έστελναν στον φορολογικό παράδεισο Λουξεμβούργο του Γιουνκερ. Σοκαριστικό.

      Αν φταίει σε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο για ατυχείς δηλώσεις παρά για πράξεις. Δεν έχει προλάβει να νομοθετήσει και τίποτα τόσο καιρό.

      Μα δεν γίνεται να υπάρξουν άλλες περικοπές δαπανών. Θα μπορούσαν ίσως απο τα εξοπλιστικά που εδώ και 40 χρόνια είναι η μεγάλη μας αιμορραγία. Αλλά αυτό θα γινόταν αν η θεωρητικά φιλική ευρωπαϊκή ένωση μπορούσε να μας εξασφαλίσει έναντι εξωτερικών εχθρών αλλά για κάτι τέτοιο δεν έδειξε ποτέ διάθεση. Είναι βλέπεις τα 70 εκατομμύρια καταναλωτών των γειτόνων πολλά για να αγνοηθούν. Και αν κάποια πράγματα έχουν παγώσει για αυτό φταίει η Ισλαμοφοβία μετά το χτύπημα στους Πύργους όχι επειδή οι Τούρκοι δεν σέβονται τα ευρωπαϊκά κεκτημένα.

      Ναι ακόμα και ξεκάθαρα να έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστε με να βγούμε από την Ευρώπη, πλέον θα τον ψήφιζα. Εκτός και αν υπήρχε κάποιος που μπορούσε να να μας έχει και μέσα και με ανθρώπινους όρους.

      Διαγραφή
  4. συγγνώμη αλλά μπερδεύτηκα (όχι με το κείμενο αλλά με τα παραπάνω σχόλια), τι σχέση έχουν οι δεινόσαυροι με την πολιτική; lol - ξεχάστηκα, υπάρχουν και πολιτικοί δεινόσαυροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails