Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ο γιος του κηπουρου


Δεν ήταν για αυτόν οι αστακομακαρονάδες και τα «Μύκονοοοος» στην κάμερα του ΣΤΑΡ, ούτε τα ντελικατέσεν (νυν γκουρμέ) στα στέκια των φλώρων των Βορείων Προαστείων. Αυτός ήταν ο γιός του κηπουρού. Έτσι τον φώναζαν πάντα τα αφεντικά του πατέρα του, έτσι έμαθε να ακούει και ο ίδιος στα παραγγέλματα τους.

Όχι πως τον χάλαγε τον Σταύρο όλο αυτό. Ζούσε διακριτικά, σχεδόν αόρατος, όσο γίνεται βέβαια να περάσει αόρατος ένας νεαρό άντρας ηλιοκαμένος από την εργασία και καλογυμνασμένος από τον μόχθο (και όχι τα φάρμακα με τα οποία τουμπάνιαζαν χρόνια τώρα οι συνομήλικοί του στα διάφορα κυριλέ γυμναστήρια).

Ασχολία του ο καθαρισμός πισινών κάθε είδους. Μια εργασία εύκολη και αποδοτική σε χρήματα, που του άφηνε μπόλικο χρόνο στην διάθεσή του για ονειροπόληση. Τουλάχιστον μέχρι πριν δυο χρόνια που ο πατέρας του έπιασε δουλειά στης ΜαντάμΓκανούτας

Η Μαντάμ Γκανούτα, κατά κόσμων Λουίζα Γκανούτα, ήταν κυρία (ο Θεός να την κάνει) ετών απροσδιορίστων. Η ίδια κόμπαζε με απρέπεια πως ήταν τουλάχιστον 300ων και προς επιβεβαίωσίν αυτού έδειχνε προθύμως στους ερωτώντες αυτήν, γράμματα και ενθύμια εραστών από εποχές εισέτι μακρινές. Άνδρες και ολίγες γυναίκες που φιλοξένησε άπαξ ή και καθ’ έξη στο φιλολογικό της κρεβάτι. Μποέμ ποιητές, πρέσβεις διαφόρων χωρών, και καλλιτέχνες, οι επισκέψεις των οποίων στην Αθήνα και στο κρεβάτιον της κρατήθηκαν μυστικές από την επίσημη Ιστορία. Μεταξύ αυτών το ζεύγος Γουσταύδου και Άλμας Μάλλερ, ο Μποντλέρ, ο Τελευταίος Τούρκος κυβερνήτης της πόλης Κιουταχής, ένας φοιτητής από την Πάτρα τον οποίο μύησε στα μυστικά του Έρωτα, και σε περίοπτη θέση ο συνθέτης Σούμπερτ που υπήρξε και ο σφοδρότερος έρωτάς της.

Αν και 300 ετών, η συνταξιούχος φιλόλογος και πλουσία, διατηρούσε ένα Καφέ Σαντάν για να περνάει την ώρα της και όπως ήθελαν να λέγουν οι φαρμακόγλωσσες των Αθηνών, προς εξεύρεση νέων εραστών. Οι ώρες που ξεχαρμάνιαζε εκεί η Μαντάμ Γκανούτα ήταν και οι καλύτερες για τον Σταύρο. Διότι όταν αυτή βρισκόταν στην οικία της δεν σταματούσε να τον παρενοχλεί συνεχώς δια ασήμαντες αφορμές και για εκνευριστικά θελήματα. Να βρει και να ταΐσει τον γάτο της το Ραούλ, να της δείξει πώς να βάλει ταπετσαρία νταντέλα στο ιστολόγιον που διατηρούσε (διότι ως εκεί έφτανε η εκφυλωσίνη της), να την βοηθήσει με τα κομβία της ρόμπας της για να μην κρέμονται ακάλυπτα τα βυζιά της, να της σιάξει την περούκα που σχεδόν μονίμως μπατάριζε…

Ναι ο Σταύρος την βαριόταν την Μαντάμ Γκανούτα. Τα καπρίτσια της αλλά και ο αστείρευτος, παρά τα χρόνια, ερωτισμός της τον έφερναν σε αμηχανία και κάποιες φορές σε απόγνωση.  Ακόμη και όταν πριν ενάμιση χρόνο η κυρία είχε το ατύχημα με την καραμπίνα στην Αράχοβα που διέλυσε την άνω σιαγόνα της σκορπίζοντας τους οδόντες της στο χιόνι, ακόμα και τότε είχε διάθεση για ερωτοτροπίες και φλέρτ, έστω και αν η γλώσσα της μπαινόβγαινε από τις τρύπιες παριές του κρανίου της…

Ο Σταύρος την βαριόταν την Μαντάμ Γκανούτα…και την φοβόταν. Μια γυναίκα που φτάνει αυτά τα χρόνια δεν μπορείς να την παίρνεις αψήφιστα. Ήταν άλλωστε αυτή που έδινε ψωμί στον ίδιο και τον πατέρα του δυο χρόνια τώρα…

Σε αυτές τις σκέψεις ήταν βυθισμένος ο Σταύρος κοιτάζοντας τα νερά της πισίνας που μόλις είχε καθαρίσει. Τον λογισμό του διέκοψαν ήχοι από βήματα που πλησίαζαν…

Ο ένας ήταν οξύς, το τακ τακ που κάνουν τα γυναικεία τακούνια στο πλακόστρωτο. Ο δεύτερος ήταν «πλαδαρός», σαν αυτόν που θα έκανε μια απροσδιόριστη μάζα που κινείται με δυσκολία.

Καθώς γύρισε το βλέμμα του για να εντοπίσει τις πηγές των ήχων που είχαν διακόψει τις σκέψεις του, ο Σταύρος αντίκρισε δυο μορφές να τον πλησιάζουν. Η μια, λυγερόκορμη μέσα στο μαύρο στενό της φόρεμα περπατούσε με σιγουριά πάνω στις μαύρες γόβες της που αν ο Σταύρος ήταν αδερφή θα αναγνώριζε ως κλασικές Λουμπουαίν 2000ων ευρώ (η μία). Όμως ο γιός του κηπουρού δεν ενδιαφερόταν για ποδήματα και ρούχα γυναικεία…Η γοτθικής ομορφιάς γυναίκα με το υπέροχο λευκό δέρμα και τα μεγάλα μαύρα γυαλιά τύπου Μπέτι Ντέιβις τον πλησίαζε σταθερά δημιουργώντας του ένα υπέροχο ζουζούνισμα στον καβάλο. Δίπλα της προσπαθούσε να ακολουθήσει τον βηματισμό της, κύριος ολίγον τι υπέρβαρος (για να το θέσουμε κομψά) σε πλήρη οπτική και αισθητική αντίθεση με την πλησιάζουσα γυναίκα. Το σημαδεμένο από τες ηδονές πρόσωπό του ιδροκοπούσε κάτω από τον ήλιο της Αθήνας κάτι που προφανώς έκανε και το υπόλοιπο σαρκίο του υπό τα φαρδουλα ρούχα από το Μπιγκ Μαν του Αιγάλεω. Παραδόξως η πλαδαρή αντρική μορφή που πλησίαζε με κόπο έκανε το πρήξιμο στον καβάλο του ακόμη εντονότερο, γεγονός που ο Σταύρος απέδωσε στις καύλες της ηλικίας αφού κακά τα ψέματα θα του σηκωνόταν ακόμη και να τον έτριβε σε κουφάλα δέντρου.

Οι δυο άγνωστοι τον προσπέρασαν χωρίς να του μιλήσουν κατευθυνόμενοι προς τις ξαπλώστρες του κήπου που ήταν δίπλα στην πισίνα. Ο Σταύρος όμως ήξερε πως παρά την φαινομενική τους αδιαφορία είχαν «μετρήσει» με τα μάτια τους κάθε εκατοστό του καλογυμνασμένου σώματός του. Ήταν πρακτικά αναπόφευκτο…

Φίλοι της κυρίας, σκέφτηκε καθώς τους είδε να ξαπλώνουν στις καρέκλες εντυπωσιαζόμενος περισσότερο από την αντοχή της καρέκλας στην οποία κάθισε ο χοντρός παρά από τον τρόπο με τον οποίο σταύρωσε ηδονικά τα καλλίγραμμα πόδια της η γυναίκα.

Σηκώθηκε με τρόπο από την άκρη της πισίνας φροντίζοντας οι δυο καλεσμένοι του να μπορούν να παρακολουθήσουν τις συσπάσεις των τρικεφάλων του καθώς έδινε ώθηση στο κορμί του να σταθεί. Τους πλησίασε αργά χωρίς να νοιάζεται να κρύψει την στύση του. Ήταν αδύνατο άλλωστε να την καμουφλάρει, ενώ δεν υπήρχε αρκετό ποδόσφαιρο στον κόσμο να σκεφτεί ώστε ενδεχομένως να του πέσει.

Φτάνοντας μπροστά τους, τους καλημέρισε ευγενικά. Αντί να ανταπόδοση του χαιρετισμού είδε τους δυο επισκέπτες του να μιλάνε χαμηλοφώνως ο ένας στο αυτί του άλλου με τον άντρα να μην μπορεί ή να μην θέλει να κρύψει το πέρασμα της γλώσσας του πάνω από τα χείλη του.

«Πως σε λένε νεαρέ» του απηύθυνε πρώτη φορά τον λόγο η βαμπίρα γυναίκα με την λάγνα (όπως αποδείχθηκε φωνή).
«Με λένε…είμαι ο γιός του κηπουρού» είπε μετά από στιγμιαία σκέψη ο Σταύρος βγάζοντας ταυτόχρονα το φανελάκι που φορούσε.
Το μειδίαμα των δύο επισκεπτών άφησε να φανούν οι κατάλευκες συμμετρικές οδοντοστοιχίες τους (σίγουρα προϊόν γναθοπλαστικής) αλλά και οι προθέσεις τους.

Τουλάχιστον αυτοί οι δύο έχουν δόντια σκέφτηκε ο Σταύρος καθώς άρχιζε να ξεκουμπώνει το τζιν παντελόνι που φορούσε…

62 σχόλια:

 1. α ώστε έτσι έχουν τα πράγματα με τον γιό του κηπουρού... επίσης κάπου αναφέρομαι αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To ξέρω πως αναφέρεσαι αλλά δεν ήξερα αν θέλεις λίνκ ;)

   Διαγραφή
  2. Καλά, είμαστε σοβαροί;
   Η Λεκάνα γοτθικής ομορφιάς γυναίκα;
   Έχουμε τρελαθεί τελείως;
   Δεν βλέπετε το άβατάρ της;
   Είναι αυτό που απεικονίζεται στο άβατάρ της «γοτθικής ομορφιάς γυναίκα»;

   Διαγραφή
  3. Τα άβαταρζ δεν λένε πάντα την αλήθεια. Η Λεκάνα είναι μια βαμπ θεότητα.

   Διαγραφή
  4. @Λουΐζα Γκανούτα
   Τα άβαταρζ δεν λένε πάντα την αλήθεια. Η Λεκάνα είμαι μια βαμπ θεότητα.

   Διαγραφή
  5. @Μάλερ + Λεκάνα
   Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

   Διαγραφή
  6. Μπα, και Πιραντέλο; Μη μου πείτε πως έχει περάσει και αυτός από το Καφέ Σαντάν;

   Διαγραφή
 2. Έχω μείνει άφωνη!
  Έχεις γράψει ένα εξαιρετικό κείμενο και αναφέρεις τόσες πολλές λεπτομέρειες, που διαβάζοντάς τες ανατρίχιασα!
  Πες μου την αλήθεια.
  Μίλησε ο Σταύρος;
  Μίλησε ο γιος του κηπουρού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγάπη μου, όταν τον περιλάβαμε με την Λεκάνα μόνο να μιλήσει δεν μπορούσε. Απλά να ξέρεις ο κόσμος στα κομμωτήρια των βορείων προαστίων μιλάει. Και μιλάει πολύ.

   Διαγραφή
  2. Α τη πουτάνα τη Γωγώ. Κομμώτρια να σου πετύχει...
   Μια ανταύγεια πας να κάνεις, της λες τον πόνο σου κι αυτή τα ξερνάει σ' όλη τη Φιλοθέη.
   Αίσχος.

   Διαγραφή
  3. Σας παρακαλώ, μη με μπλέκεται εμένα σε αυτά. Κάποιος σας έδωσε. Τώρα ποιός...

   Διαγραφή
  4. @Λουΐζα Γκανούτα
   Η Γωγώ είναι αθώα.
   Η Λίτσα στον λουτήρα μιλάει πολύ.

   Διαγραφή
  5. Λεκάνα, μην δίνεις τα κονέ μας. Επίσης τα έχω μπερδέψει με το facebook και στέλνω τόσην ώρα αιτήματα φιλίας από το κλειστό προφίλ μου. Πεθαίνω!

   Διαγραφή
  6. Η Λίτσα στον λουτήρα τα ξέρασε λοιπόν!
   Εντάξει, θα πηγαίνω κομμωτήριο λουσμένη στο εξής.

   Διαγραφή
  7. Μπορείτε απλά να στέλνετε την καούκα στο καθαριστήριο με τα καρπέτα. Θα σας έρθει και πιο φτηνά.

   Διαγραφή
  8. Σας παρακαλώ... Δεν θα ΄θελα... Δική μου είναι η κόμη...

   Διαγραφή
  9. @mahler
   Εγώ σε αποδέχτηκα φίλο πάντως!

   Διαγραφή
  10. Σας μερσώ! Καλά ακόμα δεν ξέρω πως δουλεύει οπότε δεν ξέρω πόσο συχνά θα κάνω κάτι εκεί. Αλλά η σελίδα της εκπομπής θα ενημερώνεται συχνά :)

   Διαγραφή
  11. Κι εγώ χαίρομαι που είμαι φίλη σου στο facebook, αν και το ξεχνάω και δεν πολυμπαίνω!

   Διαγραφή
  12. Καλά μην νομίζεται κι εγώ μονίμως κλειστό το έχω χαχαχα

   Διαγραφή
 3. Παρεμπιπτόντως, υπαινίσσεται κανείς κάτι για την οδοντοστοιχία μου ή είναι η ιδέα μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα. Ένας πρώην γκόμενος ήταν φίλος με την κουμπάρα του τραυματιοφορέα που σας μετέφερε από την Αράχοβα. Και είχε να πεί ο άνθρωπος...

   Διαγραφή
  2. Κουμπάρες, αυτή η μάστιγα.
   Αλήθεια, το σκέφτηκες για την ιδική μας κουμπαριά;

   Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι πως ρώτησα την κουμπάρα Αθηνά και έδωσε την συγκατάθεσή της τώρα που έκλεισε το μπλόγκ. Οπότε why not?

   Διαγραφή
  4. Καλώς. Θα το συζητήσουμε εκ νέου για τις λεπτομέρειες.
   Διότι για να κουμπαριάσουμε, θα πρέπει ή να σε παντρέψω, εάν είσαι ανύπαντρος ή να σου βαφτίσω το παιδί, εάν σου βρίσκεται κανένα πρόχειρο ή κάτι τέλος πάντων που θα μας κατοχυρώνει το δικαίωμα της κουμπαριάς.

   Διαγραφή
  5. Μπορείς να ευλογήσεις το σεξ μου με τον Σταύρο.

   Διαγραφή
 4. Κι αυτός ο κύριος BLUEPRINTS, όλο κάπου αναφέρεται, αλλά μας αφήνει με την αγωνία.
  Θυμήθηκε λέει από πού με ξέρει, αλλά θα μας πει μετά το Πάσχα. Λες και στην ηλικία μου, έχω τον χρόνο να περιμένω.
  Anyway, ας είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως για να αναγνωρίζει τον εαυτό του στον προαναφερθέντα κατάλογο εραστών δεν θα είναι δύσκολο να τον θυμηθείτε. Λέω τώρα.

   Διαγραφή
  2. Τι μου λες τώρα;
   Τον έχω πάρει κι αυτόν;
   Πότε τον πήρα τον κύριο BLUEPRINTS και δεν το θυμάμαι;
   Πώς δεν τον θυμάμαι, τόσο ωραίο νέο. Εντύπωση μου κάνει!
   Εκτός κι αν είχα πιει όλο τον Βόσπορο!
   Με έβαλες σε σκέψεις...

   Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω, είναι και πολλά τα χρόνια. Ο κύριος Blueprints δεν είναι και ακριβώς λυκόπουλο πλέον...

   Διαγραφή
  4. @mahler κρύβε λόγια (για την ηλικία μου λέμε)
   @Λουΐζα Γκανούτα δεν είμαι σίγουρος για τον Βόσπορο, ίσως μια Μαύρη Θάλασσα;

   Διαγραφή
  5. Κύριε Μπλού, είδα τα υπονοούμενα και τα ερωτικά καλέσματα στηας Γκανούτας. Ντροπή σας απλά.

   Διαγραφή
  6. νομίζω ότι "λεκανίζετε" τελευταία, τουτέστιν προσπαθείτε να σπείρετε την διχόνοια και να διαπομπεύσετε αθώας ψυχάς...

   Διαγραφή
  7. Ναι, εγώ τα φταίω τώρα. By the way 2 μέρες κάνω upload φωτογραφίες. Σιχάθηκα την ζωή μου...

   Διαγραφή
  8. @BLUEPRINTS
   Ίσως και τον Ειρηνικό ωκεανό. Αδυνατώ να θυμηθώ.

   Διαγραφή
  9. Είχε ανακαλυφθεί τότε ο συγκεκριμένος ωκεανός;

   Διαγραφή
  10. @BLUEPRINTS
   δεν έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε στα βλογ με τα τσιτσιολίνικα καμώματά σου.

   Διαγραφή
  11. @Μάλερ
   Μα φυσικά. Μόλις δύο ημέρες πριν γεννηθώ!

   Διαγραφή
 5. Φιλε δεν το διάβασα όλο...σε κάποιο σημείο το παράτησα. Φοβάμαι ότι έχεις πέσει στο τρυπάκι του να γράφεις fan fiction φάσης Twilight...

  Αν ναι, σε πρόλαβε η αγάμητη νοικοκυρά από τας αγγλίας, να το ξέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίδουλα για ποιον με πέρασες. Το δικό μου αν συνεχιστεί θα έχει πολύ και πρόστυχο σέξ χαχαχα

   Διαγραφή
 6. Πόσο όμορφα είχαμε συζητήσει με τον Σταύρο εκείνη την ημέρα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καυλάκι μου. Είχε τόσα να μας πεί άλλα έτσι μπουκωμένος που ήταν...

   Διαγραφή
  2. Καλά το φαντάστηκα ότι δεν ήταν μόνο η Γωγώ η κομμώτρια και η Λίτσα στον λουτήρα που μίλησαν. Είχε βάλει κι ο Σταύρος το χεράκι του (και όχι μόνο απ' ότι διαφαίνεται) σ' αυτή την ιστορία, θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου, μέρα που είναι σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, με κολάζετε.

   Διαγραφή
  3. Μπα, λίγο αργα το θυμηθήκατε το σέβας στα Θεία νομίζω.

   Διαγραφή
  4. @mahler76
   Για το ξεκάρφωμα τα θυμήθηκα, μην φανταστείς...

   Διαγραφή
  5. Καλά, είμαστε σοβαροί;
   Η Λεκάνα γοτθικής ομορφιάς γυναίκα;
   Έχουμε τρελαθεί τελείως;
   Δεν βλέπετε το άβατάρ της;
   Είναι αυτό που απεικονίζεται στο άβατάρ της «γοτθικής ομορφιάς γυναίκα»;

   Διαγραφή
  6. Κάτι υποψιάστηκα. Λοιπόν σας αφήνω για να πέσω να κοιμηθώ. Εσείς από ότι καταλαβαίνω τώρα γυρίσατε από το Καφέ Σαντάν;

   Διαγραφή
  7. Πριν λίγο! Κατάκοπη!
   Καλή μας ξεκούραση λοιπόν!

   Διαγραφή
  8. @mahler
   ΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ.τι ωραία συνομιλία με τον Σταύρο μες στον στάβλο!

   @Λουΐζα Γκανούτα
   Καλή είστε και του λόγου σας,με το συμπάθιο!

   Διαγραφή
  9. Kαλέ ξεχνιέται; Τι παιδί!!! Με λέγειν!

   Διαγραφή
  10. @Λεκάνα
   Πολύ καλή είμαι του λόγου μου και εν πάση περιπτώσει, καλό είναι ο καθείς να κοιτάζει τις δικές του τις πομπές.

   Διαγραφή
  11. @Μάλερ
   Εμένα θα μου πεις; Δεν ξέρω εγώ τον Σταύρο; Στα πόδια μου μεγάλωσε.

   Διαγραφή
  12. Ε όχι δα, αυτός μας είπε πως δουλεύει 2 χρόνια σε εσάς.

   Διαγραφή
 7. Απορώ και ξύνομαι ο δυστυχής αθώος μέρες που ναι. Τις λεπτομέρεις πότε θα τις εμάθουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ σιγά. Για τους παλαιοημερολογήτες δεν είναι καν Μεγάλη Βδομάδα οπότε ακόμα μπορούμε να καφριλιάζουμε. Σαν τι λεπτομέρειες θέλεις να μάθεις καλέ μου Τρεμένς; Ο πατέρας σου από οτι καταλαβαίνεις ξέρει πολλά. Επίσης μητέρα δεν ξέρω ποια είναι...

   Βρε λές;;;;;

   Διαγραφή
 8. wtf was that και που είναι η συνέχεια; Καό Πάκα μαχλεράκο μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Διαδώστε (λολ), Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

   Διαγραφή
 9. Έλειπα κάμποσες μέρες κι ο κόσμος σαν να άλλαξε. Νιώθω πολύ "εκτός"...
  Ξενούδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails