Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Λευκές νύχτες

Σάλος στον επιχειρηματικό κόσμο από την άρνηση της παραχώρησης άδειας για διοργάνωση "Λευκής Νύχτας" στην Κηφισιά την Παρασκευή. Διότι στον άκρως τουριστικό δήμο των βορείων προαστίων δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θελήσουν να αγοράσουν κομπιούτερ και κιλότες κατά τη 1 τα ξημερώματα λίγο πριν πάνε για ποτό, ή επιστρέφοντας από αυτό.

Βέβαια το να σε εξυπηρετεί αξημέρωτα ένας κακοπληρωμένος (αν πληρώνεται) υπάλληλος που θα χτυπάει διπλοβάρδια εκείνη την μέρα (ενώ και την Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα) δεν μπορεί παρά να σε κάνει τον καταναλωτή να αισθανθείς λίγο περισσότερο λευκός εσύ και οι νύχτες σου. Έστω και αν το πολυκατάστημα που θα ψωνίζεις δεν ακριβώς φυτεία βάμβακος στον Αμερικανικό Νότο. 

Αλλά όπως είχε πει και στο ραδιόφωνο γνωστό νούμερο, "κάποιοι δουλεύουμε όλη την βδομάδα και περιμένουμε μια Κυριακή να βγούμε να καταναλώσουμε να νοιώσουμε άνθρωποι!!!".

Καταναλώστε και νιώστε λοιπόν, οι γκιλοτίνες μπορούν να περιμένουν...


26 σχόλια:

  1. Με κάλυψες πλήρως!
    Καλό ξημέρωμα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαινω γιατι τοση αρνητικοτητα;

    Δηλαδη εμεις οι νοικοκυραιοι να μην παμε το βραδυ που μας εχει διωξει η γυναικα μας επειδη πηδιεται σπιτι με αλλον να παρουμε το κατι τις; Εμεις οι νοικοκυραιοι που δουλευουμε και πληρωνουμε τους φορους μας να μην παμε την Κυριακη να αγορασουμε σαν ανθρωποι τα δωρα των χριστουγεννων; Μια μερα μας μενει και εμας να ψωνισουμε, μια κυριακη θα μας την κοψετε και αυτη;

    Και δεν καταλαβα δεν πληρωνονται οι υπαλληλοι του καταστηματος; Πρεπει να δουλευουν, αυτη η τεμπελια θα μας φαει. Μου θελετε και αργιες. Γι' αυτο δε παει μπροστα το κρατος.

    Οι μονες λευκες νυχτες ειναι αυτες με σπερμα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα ψωνίσετε το Σαββάτο οι νοικοκυραίοι. Επίσης να πηδάτε και τις γυναίκες σας που και που χαχαχα.

      Επικροτώ για τις λευκές νύχτες με σπέρμα! Καλημέρααα

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ε, μα δεν μπορώ τα παράξενα. Λυσσάνε που δεν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 9-1 το βράδυ. Στο διάλο.

      Α, και καλή σου μέρα και χρόνια σου πολλά για την γιορτή σου χτές!

      Διαγραφή
  4. Λευκές απεργίες, λευκές νύχτες, επιταγές εν λευκώ, λευκή σάρκα...
    Προτροπή για κατανάλωση μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα! Μαύρο χρήμα, διαθέτεις;
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μαύρο ούτε άσπρο διαθέτω δυστυχώς. Αλλά και αν είχα δεν θα πήγαινα να ψωνίσω στα μαύρα τα μεσάνυχτα. Αυτές οι ώρες είναι για άλλα πράγματα ;)

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν και οι νυχτερινοί τύποι, αυτοί που κοιμούνται όλη μέρα και είναι ξύπνιοι όλο το βράδυ, ξέρεις πόσο δύκολο είναι όταν εσύ είσαι ξύπνιος να κοιμάται όλος ο κόσμος και όλα να είναι κλειστά; σαν να ζεις σε μία πόλη φάντασμα, σε πιάνει κατάθλιψη και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου γιατί ποτέ δεν προλαβαίνεις τα μαγαζιά ανοιχτά, εκτός από κάναν φούρνο. Τα μαγαζά πρέπει να ανοικτα όλο το 24ωρο, γιατί να κλείνουν; δεν υπάρχει λογική σε αυτό, όλες οι νύχτες άσπρες και όλες οι μέρες μαύρες, γιατί να είναι ουτοπία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βρικόλακες εννοείς; Ακόμα και αυτοί είχαν υπηρέτες να τους κάνουν τα θελήματα τα πρωινά δεν έλεγαν στους χωρικούς αφήστε ανοιχτά τα μαγαζιά σας το βράδυ ανοιχτά να ψωνίσω καθώς θα σας πίνω και το αίμα.

      Πέρα από την πλάκα όμως, αν και διαφωνώ με το να ήμαστε 24/7 καταναλωτικά όντα, θα μπορούσα να δεχτώ να υπάρχει και βραδινή βάρδια στα μαγαζιά, αλλά να πληρώνεται η γαμημένη. Όχι κάτσε άλλες 4-5 ώρες παραπάνω για Λευκή Νύχτα και ούτε υπερωρίες ούτε τίποτα. Βέβαια, από την άλλη, όταν οι εμπορουπάλληλοι δουλεύουν όλη μέρα, μήπως το βράδυ να είναι ανοιχτές και όλες οι υπόλοιπες δουλειές/ γραφεία (τράπεζες, ιατρεία, δικηγορικά, διαφημιστηκες, αρχιτεκτονικά κλπ κλπ) να μπορούν να κάνουν και αυτοί τις δουλειές τους; ή θα τσούξει πολύ αυτό;

      Διαγραφή
    2. Ας έβαζαν κάποιες προυποθέσεις τουλάχιστον για να προστατέψουν τους υπάλληλους η να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θες να είσαι ανοιχτός όλη μέρα κάθε μέρα; πάρε έναν υπάλληλο παραπάνω, πλήρωνε όπως πρέπει αυτούς που έχεις και μην τους πληρώνεις τις υπερωρίες και τις κυριακές κλπ με ρεπό η παραπάνω μέρες στην άδεια.

      Διαγραφή
    3. Eμ ας είναι τουλάχιστον οργανωμένα ώστε και να μπορούν κάποιοι να εξυπηρετηθούν αλλά και να μην υπάρχει αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας. Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  6. ναι όλα τα έχουμε οι λευκές νύχτες κι άλλες τέτοιες Αμερικανιές είναι που λείπουν... βρε δεν πα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αμερικανοί τουλάχιστον το κάνουν σωστά. Προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό να κάνει βραδινή βάρδια δεν βάζουν τους εργαζόμενους τους να κάνουν απλήρωτες υπερωρίες (σε γενικές γραμμές, δεν είναι κι εκεί παράδεισος). Καλημερούδια!

      Διαγραφή
  7. Άσε ρε να μαζέψουν λίγο κοσμο με το happening.... Εγώ να ψωνίσω κιλότες δεν πάω μετά το ποτό, προτιμώ να βγάλω και αυτή που φοράω. Αλλά εγγυημένα οι καταστηματάρχες κάνουν κρα για τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόσμο θα μαζέψουν. Λεφτά δεν θα δούνε γιατί απλά δεν υπάρχουν. Επίσης όποιος θέλει να ψωνίσει μπορεί κάλλιστα να το κάνει σαν άνθρωπος το πρωί του Σαββάτου. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν βραδινή έξοδο το να πάνε μετά τις 9 το βράδυ να ψωνίσουν. Γιατί εγώ θεωρώ πως έξοδος είναι ένα σινεμά, βόλτες με φίλους κλπ. Επίσης μην ξεχνάς πως οι μόνοι καταστηματάρχες που το θέλουν αυτό είναι οι μεγάλοι που θα μπορούν να βάλουν τους υπαλλήλους να κάνουν απλήρωτη υπερορία. Τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά θα μείνουν.

      Διαγραφή
  8. Αυτό μας έλειπε τώρα να πληρώνουν και τους υπαλλήλους που κάνουν διπλοβάρδιες, που κανονικά αυτοί θα έπρεπε να πληρώνουν τους καταστηματάρχες που τους δίνουν εργασία, διότι, ως γνωστόν, η εργασία είναι ψυχική ισορροπία! Όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εργασία είναι δικαίωμα ωρύονται οι φιλελέδες όταν κλείσει ένας δρόμος στο κέντρο από καμιά διαδήλωση ή γίνει μια απεργία. Το να πληρώνεσαι προφανώς όχι.Καλημέρα κουμπαρούλα μου!

      Διαγραφή
  9. Α, εμένα μου αρέσουν οι Λευκές Νύχτες!
    -του Χάκφορντ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽Οπως καθε χρονο δεν ξεχναω ποτε την μπλοκογειτονια ετσι και φετος περναω να σου ευχηθω ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!!¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽¸¸.•*`*•.¸.¸.•*`*•.¸¸✽✤¸¸.•*`*•.¸¸✤✽(●◡●)✽

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά αγορίνα μου. Να έχεις καλά Χριστούγεννα με υγεία και ο,τι άλλο επιθυμείς.

      Διαγραφή
  11. "Οι Αμερικανοί τουλάχιστον το κάνουν σωστά. Προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό να κάνει βραδινή βάρδια δεν βάζουν τους εργαζόμενους τους να κάνουν απλήρωτες υπερωρίες (σε γενικές γραμμές, δεν είναι κι εκεί παράδεισος)"

    Επιτελους να και ενας που τολμαει να πει κατι που ειναι αληθεια!
    Και πολυ σωστα, ουτε εδω ειναι παραδεισος, αλλα τουλαχιστον καπως λειτουργουν τα πραγματα χωρις να γινεται της κακομοιρας! Γνωριζα ενα γειτονα πριν χρονια, που γουσταρε φοβερα να δουλευει σε λευκες νυχτες και αλλα τετοια, επειδη εβρισκε την δουλεια σε πιο χαβαλε φαση την νυχτα, και δευτερον επειδη τον πληρωναν διπλασια!
    Επισης πολυ σωστα, εδω τα αφεντικα πληρωνουν, εαν δεν μπορουν να πληρωσουν κατεβαζουν τα ρολα, διοτι με τον νόμο δεν μπορεις να απασχολεις εργατες χωρις να πληρωνεις! Εαν καποιος εργοδοτης δεν πληρωσει τους υπαλληλους του μπαινει στην μεση το IRS (Internal Revenue Service = εφορια) και το SSA (Social Security Administration = Κοινωνικη ασφαλεια) πρωτα του ριχνουν ενα ωραιο και παχυ προστιμο και μετα κατεβαζουν τα ρολα στο μαγαζι του "εξυπνου" εργοδοτη που δεν πληρωνει, μεσα σε μια μερα, χωρις καθυστερησεις και χωρις να περιμενει κανεις να παει σε δικαστηρια μετα απο 5 χρονια! Αυτο το τρισαθλιο πραγμα που κανουν στην Ελλαδα να κρατανε κοσμο χωρις να τον πληρωνουν ειναι φοβερο!
    Καλες γιορτες ευχομαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το σωστό θα το πω δεν είμαι κολλημένος. Αλλά εδώ πάντα παπαγαλίζαμε ποτέ δεν βλέπαμε πως κάτι λειτουργεί στο εξωτερικό σωστά και πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί εναρμονισμένο στις δικές μας ανάγκες. Καλές γιορτές και σε εσένα αγορίνα μου!

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails