Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

A good mariage (2014)

Ένα τυπικό αμερικανικό ζευγάρι, με τα παιδάκια του, την δουλίτσα του (ο άντρας φυσικά) το σπιτάκι τους, και ένας μανιακός δολοφόνος, μιλάμε άλλωστε για βιβλίο του King. Τι θα συμβεί όταν η σύζυγος καταλάβει πως ο αντρούλης της μακελεύει στα ρεπό του αθώες κορασίδες; Και μάλιστα όταν ο τελευταίος καταλάβει πως η σύζυγος κατάλαβε; 

Θα συμβεί μια από τις χειρότερες πιο βαρετές ταινίες όλων των εποχών. ΔΕΝ είναι cult, ΔΕΝ είναι camp, ΔΕΝ είναι καν trash. Είναι απλά χειρότερη και από επιπέδου ALTER που θα λέγαμε και με τον αδερφό μου. Κάκιστο σενάριο, αν είναι έτσι και το βιβλίο-ντροπή για Stephen King, αισχρές ερμηνείες...δεν, δεν έχω λόγια για να περιγράψω την αθλιότητα.

Όχι 5.1 βαθμός δεν της αξίζει στο imdb, αλλά κάτω από το μηδέν. Δύο άνθρωπες καθίσαμε στον καναπέ να την δούμε, ένας κατάφερε να την τελειώσει (ποιος άραγε;) και αυτό για να μην σηκωθεί και ξυπνήσει τον έτερο που κοιμόταν σε κωματώδη κατάσταση. 

Αν βγει ποτέ στους κινηματογράφους σας εκλιπαρώ να μην την δείτε. Θα χάσετε τα λεφτά και τον χρόνο σας. Ούτε για κατέβασμα. Το ποστ αυτό είναι μια έκκληση για να μείνετε μακριά, μια σύσταση προσοχής του Υπουργείου Υγείας. 

Εγώ σας προειδοποίησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Καλό σας βράδυ. 

Υ.Γ: Στην αρχή πιστεύαμε πως πονούσαν τα μάτια μας επειδή είχε ανέβει κατά λάθος ο κορεσμός των χρωμάτων στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Ω, τι λάθος...

30 σχόλια:

  1. Την είδα χθες με άλλα 3 άτομα και παρολίγο να κάνουμε ομαδική αυτοκτονία, η χειρότερη ταινία που είδα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε και μια άλλη γνώμη να μην νομίζουν πως είμαι υπερβολικός. Απορώ, ο King έτσι δίνει τα βιβλία να τα κάνουν ταινία; Πάντως ήταν τόσο κακή που ούτε το βιβλίο δεν θα ήθελα να διαβάσω. Φρίκη ρε μαν. Μακράν η χειρότερη φέτος.

      Υ.Γ: Παίζει πάντως όντως να είσαι μέσα στο άρρωστο μυαλό μου που σου είχα πεί και σε δικό σου πόστ χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ομαδική αυτοκτονία;
      Χμμμ, για κάτσε να την συστήσω σε έναν γνωστό μου!
      Χο χο χο χο!

      Διαγραφή
    3. @Αθηνά...
      Ειλικρινά αν μισείς κάποιον πρότεινε του την. Αξίζει χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Τόσο χάλια; Κι έλεγα να την δω...
    Ελάχιστα βιβλία του King μεταφέρθηκαν με επιτυχία σε ταινίες, χειρότερο απ'όλα το The Shining.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δεν κάνω πλάκα είναι για τον πέοντα. Δες και τον από πάνω ταλαίπωρο που την είδε. Το Shining εγώ το λατρεύω αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Ο ίδιος ο King την έχει αποκηρύξει λέγοντας πως του το κατέστρεψε ο Κιούμπρικ. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  3. άντε πάλι με τα θρίλερ!!!!!
    Γιατί παιδάκι μου δεν κοιτάς νορμάλ ταινίες;;; χαχαχαχα
    πάντως ποτέ βιβλίο που διαβαζω δε θέλω να το δω σε ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τόσες νορμάλ ταινίες βρε σας έχω πεί χαχα. Απλά αυτή ήταν τόσο κακή που έπρεπε να σας προστατέψω. Όσο για τα βιβλία κι εγώ κάποιες φορές το κάνω αυτό. ή βλέπω την ταινία, ή διαβάζω το βιβλίο αλλά ας πούμε στην Οδύσσεια 2001 και στο Φαρενάιτ πρέπει να κάνεις και τα 2. Παρεμπιπτόντως δες το Ida αν πέσει στα χέρια σου. Είναι πολύ καλή. Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Ουφ, άντε πάλι! :(
    Θυμάμαι την απογοήτευσή μου όταν είχα δει το "Needful Things" (Το βιβλίο το είχα λατρέψει και διαβάσει 2 ή 3 φορές!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλησπέρα σου. Το Needful Things δεν το ξέρω, ούτε σαν ταινία ούτε ως βιβλίο. Η συγκεκριμένη πάντως ταινία δεν βλέπεται. Το βιβλίο αν το βρείς και είναι φτηνό κάνε την δοκιμή τι να πώ. Και το It ήταν υπέροχο ως βιβλίο αλλά η ταινία δεν βλεπόταν με τίποτα. Θα έχανες αν δεν το διάβαζες λόγω της ταινίας.

      Διαγραφή
  5. Μιλ μερσί για την προειδοποίηση κουμπάρε μου!
    Εμένα, πάντως, από τις ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλίο του Κινγκ μόνο το Misery μου άρεσε. Βρήκα εξαιρετική την Κάθι Μπέιτς, που αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε πάρει γι αυτό τον ρόλο Όσκαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως έχει πάρει όσκαρ αλλά δεν παίρνω και όρκο. Και το Κάρι ήταν πολύ καλό και η Λάμψη, αν και είπαμε ο ίδιος ο Κίνγκ το αποκήρυξε. Γενικά κάποια βγήκαν καλά, κάποια άλλα όμως μέγιστες φόλες. Ε, από τις τελευταίες αυτή ήταν η χειρότερη. Καλό σου βράδυ και μακριά απο μάς χαχαχα

      Διαγραφή
  6. γιατί το είδες; ο κίνγκ δε μου αρέσει ούτε ως συγγραφέας. πρέπει να είναι εξαιρετικά παρανοϊκός άνθρωπος. τι περίμενες, να είναι καλυτερη η ταινία; δε θυμάσαι το κριστίν, το αυτοκίνητο που σκότωνε τους επιβάτες του;

    δεν πειράζει. εσύ να είσαι καλά. χτύπα μια περηφάνεια και προκατάληψη να έρθεις στα ίσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω για τον Κίνγκ. Το Κριστίν ήταν φανταστική ταινία βρεεεεε! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  7. τοσο χαλια;;; παλι καλα που το ειπες να ξερω!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ο Κινγκ δεν γραφει καλα εχει να κανει στο οτι εχουν σκατεψει και τα ουισκια οι χαμουρες!

    Γνωστος μπεκρης αλλωστε ο Κινγκ. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχαχα πω πω θάψιμοοοοο! Σε εμπιστεύομαι, σχεδόν πάντα οι ιστορίες του αγαπημένου μου King κατακρεουργούνται. Είναι η κατάρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Spirou θέλω την γνώμη σου. Έχεις διαβάσει το βιβλίο; Είναι καλό ή άθλιο;

      Διαγραφή
  10. Το διήγημα περιλαμβάνεται σε μια συλλογή 4 (νομίζω) διηγημάτων και είναι καταπληκτικό. Αν και το έγραψε πρόσφατα (που όσο να'ναι γέρασε) είναι πολύ καλό. Σκοτεινές ιστορίες, όχι με πραγματικά τέρατα, όπως στα παλιά του, αλλά με ανθρώπους/τέρατα. Τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, ήταν από τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τουλάχιστον μαθαίνω πως δεν το έχασε τόσο ο Κίνγκ όσο οι μαλάκες που έκαναν την ταινία. Πάντως μην πληρώσεις σε καμία περίπτωση χρήματα για να την δείς. Μόνο κατέβασμα και μόνο επειδή έχεις διαβάσει και δεί τα πάντα από αυτόν.

      Διαγραφή
    2. Μπα μη νομίζεις, συνήθως τα κατακρεουργούν τα βιβλία του στον κινηματογράφο κι έτσι αποφεύγω να τα βλέπω. Πολλές φορές φταίει ο ίδιος γι'αυτό, αλλά τι να κάνουμε. Πάντως έτσι κι αλλιώς πάντα ένα βιβλίο είναι καλύτερο από την ταινιά :)

      Διαγραφή
    3. Να θα συμφωνήσω. Τις περισσότερες φορές το βιβλίο υπερτερεί πολύ του βιβλίου. Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
  11. γενικά δεν μου αρέσουν οι μεταφορές των βιβλίων του king. δίκιο είχε ο άνθρωπος για τη λάμψη. το βιβλιο εξαιρετικό, η ταινία μέτρια. όπως και το κριστίν - το οποίο σού άρεσε. το βιβλίο ήταν έξοχο! όχι τόσο στο θέμα του θρίλερ κλπ, όσο της ατμόσφαιρας που ανέδιδε.. για μένα, απογοήτευση ο carpenter. δεν έχω διαβάσει τα παρακάτω βιβλία, αλλά σαν ταινίες τις βρήκα πολύ καλές: το stand by me του reiner και του darabont το πράσινο μίλι. κατέβασα τη συγκεκριμένη που αναφέρεσαι, αλλά ήμουν βέβαιη πως θα ήταν μάπα, όπως και όντως ειναι. τα χρήσιμα αντικειμενα, ως βιβλίο είναι πολύ καλό. ως ταινία, δεν τολμώ να τη δω :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριλένα μου. Δεν ήξερα πως την είχες διαβάσει την ιστορία. Πάντως την ταινία δες την μόνο από διαστροφή χαχα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails