Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

50 Shades of shit


Αδιαμφισβήτητο δείγμα δημοκρατικότητας η ευκολία της έκδοσης. Σίγουρα ευεργετική για τους συγκεκριμένους οίκους που σε χαλεπούς για το βιβλίο (και γενικότερα) καιρούς, μπορούν και επιβιώνουν οικονομικά πουλώντας κατά πολλές χιλιάδες κάποια βιβλία. Και αν αυτό δίνει την δυνατότητα στους εκδοτικούς να επενδύουν και σε νέους συγγραφείς προωθώντας το έργο τους, δεν παύει να είναι λιγάκι στενάχωρο το γεγονός πως εκπαιδεύεται ένα μεγάλο μέρος του κοινού να θεωρεί την ερωτική Αρλεκινογραφία ως πραγματική λογοτεχνία. 

Αν και οι γενικεύσεις εμπεριέχουν πάντοτε κινδύνους, είναι φορές που τόσο εύστοχα (δυστυχώς) μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως This is Greece.

28 σχόλια:

  1. Να γίνω κάκια; Θα γίνω, κι ας είμαι γνωστή για την ευαίσθητη πλευρά μου.
    Από πότε ολοι γίνανε ειδήμονες στην λογοτεχνία, και ειδικότερα στην ερωτική λογοτεχνία;
    για μένα ειναι λιγο διαφορετική η μορφη τους αλλο το αρλεκιν και αλλο η πραγματική erotica.
    sorry ετσι αποψη μου.
    Το σχόλιο της περι σεξ και βιωμάτων θα το προσπεράσω γιατι την λυπάμαι.
    παω στοιχημα οτι δεν ξερει τι ειναι cat on nine και ηδη φαντάζομαι τον τρομο στα ματια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, δεν αμφιβάλω πως μπορεί ένα λογοτεχνικό έργο να έχει θέμα και γραφή άκρως ερωτική σεξουαλική δεν ξέρω πως να το πώ ακριβώς. Όμως και μόνο ο τρόπος που περιγράφει η κυρούλα την διαδικασία γραψίματος "Ουφ γράψαμε άλλες 22 σελίδες πάμε να δούμε Σουλεϊμάν" δείχνει νομίζω το πόσο σοβαρά παίρνει αυτό που κάνει. Όσο για το cat on nine τρέμω και να το γκουγκλίσω χαχαχα. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    2. είναι λάθος προσέγγιση οταν προσπαθείς να αναδειχθείς νομίζω.Δεν την θεωρώ συγγραφέα. την θεωρώ νοικοκυρά οσο κακο και αν ακούγεται, και θεωρώ επίσης οτι δεν εχει ιδεα τη σημαίνει συγγραφή και δεν εχει διαβάζει ποτε βιβλια που εχουν κατι να σου μαθουν και οχι να περάσεις την ωρα σου. *βιτριολι* απαπαπαπα
      χαχαχαχα οσο για αυτο που ειπες να ξερεις χαμογελαω *wink*

      Διαγραφή
    3. Βιτριόλι όντως αλλά δεν έχεις και άδικο χαχαχα. Καλό υπόλοιπο Κυριακής :)

      Διαγραφή
  2. Και όμως γίνεται χαμός με τα βιβλία της.Φαίνεται η σημερινή Ελληνίδα εκτιμά καλύτερα
    τέτοιου είδους έργα από ποιοτική λογοτεχνία!



    Τι να πει κανείς για iq της αλληνής!!

    Φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς μάθαμε να θέλουμε το εύκολο και μάλιστα να το θεωρούμε και καλό. Κρίμα. Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή
  3. ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Ευχαριστω για την επ[ισκεψη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τόπαμε, τόπαμε... Ζούμε την εποχή της μετριότητας. Υπομονή.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα κουμπάρε μου πώς έχει το θέμα: Δεν έχω διαβάσει την εν λόγω, άρα δεν μπορώ να κρίνω. Την θάβω βέβαια, βασιζόμενη στα λόγια φίλων που είχαν την ατυχία να αγοράσουν βιβλίο της. Όλα κι όλα! Πώς αλλιώς θα έκανα η μελιστάλαχτη;
    Παρόλα αυτά η κυρία πουλάει τρελά. Και ο εκδοτικός οίκος που την εκδίδει συντηρείται με αυτό. Οπότε, εάν είναι να συντηρείται ένας εκδοτικός οίκος ούτως ώστε να μπορεί να εκδίδει και κανονική λογοτεχνία, δεν πάει στο διάολο, ας γράφει και η Δημουλίδου!

    Αχ καλέ πόσο μα πόσο μου έλειψαν οι διαδικτυακές μου ενασχολήσεις τόσο καιρό!
    Καλό μήνα κουμπάρε μου!
    Σε φιλώ στις παρειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω κι εγώ, μόνο που φοβάμαι πως με βιβλία τύπου Δημουλίδου το κοινό δεν θα μπορεί να αναγνωρίζει την κανονική λογοτεχνία...
      Καλώς επιστρέψατε αγαπητή μου ):

      Διαγραφή
    2. Μιλ μερσί κουμπάρε! Καλώς σας βρήκαμε!

      Διαγραφή
  6. Γράφει για να ζήσει η γυναίκα.. !!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!
    Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Της βγαίνει καλά ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ; Συνήθως - εξ όσων γνωρίζω - μπαίνει καλά ο ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ... O tempora o mores και ο Σουλεϊμάν ας μας λυπηθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ να ήξερες πόσο κρατήθηκα όταν έκανα το πόστ...Φιλιά μωρό :)

      Διαγραφή
  9. Ρε συ σαν πολύ ντόρος δεν γίνεται με δαύτη? Εννοώ από "κράξιμο". Ντάξ' στη τελική και άθλιου επιπέδου αρλεκίνι να γράφει, δεν γαμείς, βρήκε "demographic" και γέμισε το κενό και "έπιασε". Αν δεν το έκανε αυτή, θα το έκανε άλλη. Σιγά τα ωά μωρέ. Εδώ πουλάει βιβλία ο μελισσοκόμος με το 38αρι...στο αντίστοιχο δικό του "demographic", ενώ άλλος εκδίδει θεματολογία "εθνικισμός και μόδα" (καλά έκλαιγα απο τα γελια 2 ώρες όταν το δα). Επειδή μια υποβαλκανια γραφει για θεληματικα πηγουνια, πουτσες με κεφαλή από κομπρεσέρ, αρχίδια με ερπίστριες και μουνιά σαν ξεραμένα χωράφια απο νυχτολουλουδα που περιμένουν πότισμα και σκάψιμο, δεν τρέχει και τίποτα. Όποιος θελει αρλεκίνι ψωνίζει αρλεκίνι. Άμα γουστάρει και plan 9 from outer space αρλεκίνι μεταξύ άλλων και πάλι ψωνίζει. Κάπως έτσι το βλέπω δηλαδις, γιατί τη μουράκλα της, τη βλέπω συχνά απο δω και απο κει, μαζί με το απαραίτητο "κράξιμο", ενώ στην ουσία δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κράξιμο άρχισε να το τρώει όταν βγήκε πριν 2 χρόνια και έκραζε από τηλεοράσεως τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες επειδή βάζουν στα ράφια τους τα βιβλία της πριν ξεπουλήσουν και έτσι χάνει φράγκα.

      Όσο για το κράξιμο δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά νομίζω διάβασες τον προβληματισμό μου. Δεν καταφέρθηκα κατά του είδους συγγραφής, επεσήμανα μάλιστα και την χρησιμότητά του. Απλά έθεσα και ένα σχόλιο για το τι μαθαίνει το κοινό να θεωρεί λογοτεχνία. Κριτική με επιχειρήματα όχι απλά κράξιμο.

      Διαγραφή
  10. Το είχα δει στο φουμπου, και αναρωτήθηκα αν είναι troll, αν είναι αληθινό δεν υπάρχουν λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν κρίνω από τα όσα λέει κατά καιρούς η συγκεκριμένη δεν το αποκλείω να είναι δικές της δηλώσεις. Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή
  11. Τι νσ πεις για συγγραφεα που παρακοιλουθει Σουλειμαν και το διαφημιζει κιολας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως μάλλον βλέπει Σουλεϊμάν για να πάρει έμπνευση. Καλώς όρισες παρεμπιπτόντως.

      Διαγραφή
  12. Ααα και τωρα θυμηθηκα οτι ειχε πεσει καποτε βιβλιο της στα χερια μου. Καποτε ειχα την ατυχια να διαβασω και Βαμβουνακη..Ε, ενα και το αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει τίποτα δικό της. Οι δηλώσεις της μου φτάνουν χαχα. Αγνοώ επίσης και την Βαμβουνάκη είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails