Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Και επίσημα καμένος

Όχι Πάνος Καμένος, αλλά καμένος στο μυαλό (όχι πως από αυτό δεν είναι ο Πάνος, αλλά μην το κάνουμε θέμα). Διότι πως αλλιώς να χαρακτηρίσω τον άνθρωπο που όχι μόνο πλέον δεν θυμάται τα βιβλία που έχει, αλλά ούτε και αυτά που έχει διαβάσει; Κι έτσι κοιτάζοντας σήμερα στην βιβλιοθήκη μου. βρέθηκα να έχω δύο αντίτυπα του "Βίοι φιλοσόφων" του Ευναπίου. 

Ρε μαλάκα μου, δύο φορές τον Ευνάπιο;;;; What the fuck!!! Και να το ανακαλύπτω όταν το έχω διαβάσει (και φαίνεται) και να μην μπορώ να το επιστρέψω να πάρω κάτι άλλο;;; Αν κάνω κάνα διαγωνισμό στο μπλόγκ και βάλω το ένα από τα δύο βιβλία για έπαθλο θα πάρει κάποιος μέρος;;; Πως την πάτησα έτσι;;;;

33 σχόλια:

  1. κι εγω την εχω πατησει ετσι. σε μια προσφατη μου μετακομιση ανακάλυψα ιδιο βιβλιο. το ειχα δει σε προσφορα στα public και το αγορασα. μετα απο κανα μηνα το χα ξεχάσει (αν και δεν τοχα διαβασει) και το ξαναπηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά εγώ το αγόρασα και 16 λεπτά του ευρώ πιο ακριβά το δεύτερο καθώς το πήρα από τον εκδοτικό οίκο. Πάλι καλά που ήταν μόλις 10 ευρώ φίλε Γρηγόρη. Καλωσόρισες :)

      Διαγραφή
  2. Αυτο δεν ειναι τι-πο-τα!
    Ακου τι επαθε ενας γνωστος μας πριν χρονια (τοτε που δεν υπηρχαν κινητα τηλεφωνα... )
    Ταξιδευει με αυτοκινητο μαζι με την συζυγο του για να πανε να δουν την κορη τους.
    Στο δρομο επειδη πρεπει να οδηγησουν με τις ωρες κανουν μια σταση για να ξεμουδιασουν και να πανε στην τουαλετα.
    Ο αντρας βγαινει απο την τουαλετα, ξεχναει ΕΝΤΕΛΩΣ οτι ΔΕΝ ηταν μονος του, και μπαινει στο αυτοκινητο και φευγει, αφηνοντας την συζυγο του στις τουαλετες στη μεση του πουθενα.
    Μετα απο... 3 ωρες οδηγησης συνειδητοποιησε οτι ειχε αφησει την συζυγο του στις τουαλετες!
    Το τι χαμος εγινε μετα απ αυτο δεν λεγεται, και η συζυγος του δεν του μιλουσε επι μηνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αγόρι μου κι εγω τώρα που ξετσουβαλιάστηκα από Σαλονίκη πίσω στην Αθήνα ανακάλυψα ότι έχω εις διπλούν την "Αισθηματική αγωγή" του Φλωμπέρ ( κι είναι κι ολόκληρο αγκωνάρι!) Είμαστε πολλοί τέτοιοι... Ευτυχώς το κάψιμό μας περιορίζεται μόνο σε κάτι τέτοια γιατί αλλιώς ο Καμμένος θα ήτανε κυβέρνηση! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν είμαι μόνος χαχα. Ναι το κάψιμό μας είναι σχετικά ακίνδυνο. Απλά με τα χρήματα αυτά θα μπορούσα να έχω πάρει κάτι άλλο. Τελικά πρέπει να κάνω έναν κατάλογο των βιβλίων που έχω να τον έχω στο κινητό μου να τον τσεκάρω πριν αγοράσω κάτι καινούριο. Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Έχω πάθει το ίδιο με πουκάμισο!

    Βασικά αυτό το Ευναπιος ΑΠΑΝΤΑ μου θύμισε μεσημεριανή κεφαλίδα τύπου "Ο Ευνάπιος απαντά στις δηλώσεις Αλεξανδράτου περι του "μικρού" πέους του".

    Κέρδισα?

    Και βασικά ναι μόλις θυμήθηκα ότι ακόμα σου χρωστάω τον κάρτμαν! Κάτω από το γραφείο μου κάθεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά με ρούχα το έχω κάνει αλλά επίτηδες. Όσο για τον Ευνάπιο, αν και έχει μερικά ωραία κουτσομπολιά της αρχαιότητας, δεν αφορούν την Τζούλια. Και τώρα το κράξιμο. Ναι το ξέρω πως ακόμα δεν έχεις στείλει τον Κάρτμαν. Και μετά λες τον Πεπόνι βλάκα. Χαχααχαχαχ καλή σου μέρα. Παρεμπιπτόντως αν έρθεις Ελλάδα φέτο μου τον δίνεις και live να κεράσω και σουβλάκι ;)

      Διαγραφή
  5. Εγώ λέω να δεις αν μπορείς να το επιστρέψεις!!!
    Πάντως την επόμενη φορά κάνε ένα search στη βιβλιοθήκη σου πριν πας για ψωνια!!!!!
    Επίσης πρώτη φορά τον ακούω τον κύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μου εχει συμβει και μενα με βιβλιο και το χάρισα τελικα σε μια φιλη, θεια, δεν θυμαμαι, παντως το χάρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αν χαρίσω τον Ευνάπιο θα βρεθώ με μείον ένα φίλο. Άσε και δεν έχουν μείνει και πολλοί χαχαχα. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  7. Μου έχει τύχει 2-3 φορές αυτό, απλή αφηρημάδα σε βιαστική αγορά, αλλά όχι σε βιβλίο που το είχα ήδη διαβάσει.
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις προάλλες γλίτωσα να αγοράσω ξανά άλλο ένα βιβλίο. Βέβαια είχε αλλάξει το εξώφυλλο και το μέγεθος αλλά μου φάνηκε γνωστός ο τίτλος, τον σημείωσα και τον τσεκάρισα στο σπίτι. Αλλά αυτό πραγματικά δεν θυμόμουν καθόλου που, πως και πότε βρέθηκε στην κατοχή μου. Επίσης έχασα την Θεογονία του Ησιόδου. Θυμάμαι πως την έχω δώσει σε ένα φίλο. Αυτός θυμάται πως μου την επέστρεψε, αλλά εγώ δεν την έχω σπίτι. Δεν με θέλει ο Ιούνιος τελικά.

      Διαγραφή
  8. Αν ηταν του Ευλαμπιου κατι γινοταν.

    Δεν εισαι καμενος που το εχεις δυο φορες, αλλα που διαβαζεις τετοια βιβλια!! Παρε κανα κουτσομπολιστικο περιοδικο να διαβασεις, βγηκε η Ελεναρα (Παπαβασιλειου) με μαγιο και εγινε σεισμος λεμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και άλλη Παπαβασιλείου από αυτήν που δίνει πακέτα στον Άλφα;;; Βασικά πρέπει να ασχοληθώ με κάνα κώλο νομίζω γιατί δεν πάμε καλά χαχαχα.

      Διαγραφή
  9. Αυτη ειναι η Χατζη-Βασιλειου και τι να κλασει το γατακι μπροστα στην Ελενα, μη γινεσαι ιεροσυλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ ναι αυτή είναι η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η δικιά σου είναι μια που μου είπε κάποτε ο αδερφός μου πως είναι 2 διάσημα βυζιά;

      Διαγραφή
  10. Εεε τωρα.... η Ελεναρα δεν εχει βυζια, ουτε καν βΥΖα εχει βυζαρες και ολα σε υπερθετικο βαθμο!! Ειναι μορφωμενη, εξυπνη ακομπλεξαριστη, τι να λεμε; Κοριτσι για σπιτι. Σπανιζουν τετοιες γυναικες.

    Ευτυχως αφησε τον χασαπεμπορα και μπορουμε να ελπιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε δεν είναι πολύ κιουρία για να σου αρέσει; Περίμενα κάτι περισσότερο αλανιάρικο να σου αρέσει. Βέβαια τα βυζιά είναι βυζιά οπότε πάω πάσο. Παρεμπιπτόντως, ο αδελφός μου που ακόμα περιμένει την Μενεγάκη είναι μερακλής ή απλά απελπισμένος;

      Διαγραφή
  11. Να το κάνεις κατά λάθος μπορεί να είναι και της ηλικίας ;) Όταν το ξαναγοράζεις γιατί σου αρέσει μια νέα έκδοση; Τί να πεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααα να και το σχόλιο για την ηλικία!!! Αυτό είναι γέρασα τελικά. Πάντως μια νέα έκδοση αν είναι διαφορετικά επιμελημένη, ή από άλλο μεταφραστή κλπ τότε είναι οκ (νομίζω). Καλή σου μέρα κι ας με πίκρανες για την ηλικία μου χαχα

      Διαγραφή
  12. Ειλικρινά δεν έχω πρόθεση να σε πικράνω.
    Μα να πέφτεις στη παγίδα που πέφτει και μια 60χρονη πολύ το βρίσκω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα είναι που τα πλησιάζω γοργά. Ειλικρινά δεν πήγε καν το μυαλό μου πως μπορεί να το έχω. ίσως το αφήσω κάπου τύπου bookcrossing που πρότεινε παραπάνω ένας φίλος. Πολύ καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  13. Πιο εύκολα, χωρίς logins, accounts, αυτοκόλλητα κ μαλακίες: http://www.zougla.gr/politismos/article/antalaktiki-vivlio8iki-sta-eksarxia

    Υπάρχουν κ άλλες αν γκουγκλάρεις "ανταλλακτική βιβλιοθήκη". Διάλεξε κ πάρε. Επίσης έχω αυτό διπλό αν ενδιαφέρεσαι: http://www.protoporia.gr/ntmitri-sostakovits-p-81244.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουμπάρε μου, το ότι σε αγαπάω το ξέρεις, άκου όμως τι θα σου πω!
    Η μαμά μου τελευταίως παθαίνει κάτι τέτοιου είδους διαλείψεις, αλλά βάζει κάτι αυτοκόλλητα τετραγωνάκια στο χέρι και είναι σου λέει αυτό φάρμακο για το Αλτσχάιμερ! Ίσως, λέω ίσως, ήλθε ο καιρός να τα χρησιμοποιήσεις!
    Κατά τα άλλα, ο έχων δύο Ευνάπιους χαρίζει στον πλησίον τον έναν!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βέβαια, ήταν να μην γράψει ο πρώτος για την ηλικία μου. Χτυπάτε τώρα όλοι. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται! (ελπίζω να το έγραψα σωστά μην γίνω και ρόμπα πάλι με το αρχαίο).

      Διαγραφή
  15. A, φίλε το πρώτο λίνκ είναι φοβερό. Δεν ήξερα πως υπάρχει! Αν δεν το θέλεις το βιβλίο για τον Σοστακόβιτς που έχεις διπλό, ευχαρίστως να το πάρω. Αρκεί να βρούμε τρόπο να κάνουμε την ανταλλαγή. Και λέω ανταλλαγή γιατί αν θέλεις τον Ευνάπιο μου ευχαρίστως να στον δώσω. Αλλιώς κερνάω καφεδάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα το πάρω εγώ το βιβλίο. βιβλίο να είναι και δε με πειράζει αν το διάβασαν και άλλοι. ίσα ίσα θα έχουμε να συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχα την έχω πατήσει κι εγώ, και μάλιστα με βιβλία του Κάκτου. Αλλά και με βινύλια. Από τότε που την πάτησα άρχισα πλέον να κρατάω ταξινομημένη λίστα με ό,τι έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από οτι φαίνεται, θα πρέπει να κάνω κι εγώ λίστα. Και δεν ξέρω τι έχω, και τι δανείζω, οπότε πρέπει αυτό να σταματήσει. Γιατί και βιβλία αγοράζω 2η φορά, και άλλα που δίνω τα χάνω :(

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails