Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Φάουστ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών χτες - παρά την βροχή, για τον πολυαναμενόμενο Φάουστ του Μιχαήλ Μαρμαρινού. 


Εντυπωσιακό το θέαμα, υποβλητικό, όμως κακά τα ψέματα αν αγνοείς το κείμενο (όπως εγώ) μάλλον δεν θα καταλάβεις πολλά. Καλές και οι σκηνοθετιές και οι ερμηνευτές που εναλλάσσονται στους ρόλους (μόδα είναι και το γαμήσαμε τα τελευταία χρόνια), αλλά προσωπικά προτιμώ κάτι λιτό και περισσότερο υποστηρικτικό του κειμένου. Πολύ καλή πάντως η δουλειά σε όλα τα επίπεδα της παράστασης.

Καλή Κυριακή σε όλους σας :)

4 σχόλια:

  1. Παρολο που δεν ειμαι φαν του θεατρου, δηλαδη ουτε απεξω δεν περνουσα, μετα απο κατι παλιες "πλυσεις εγκεφαλου" που μου ειχαν γινει, εχω αρχισει να το ψαχνω, ακομα δεν εχω παει αλλα οκ, δεν βρισκω παρεα, και οταν ειχα την κοροιδευα.

    Τελος παντων εχω ακουσει/διαβασει πολυ ωραια σχολια για το εργο "Η ρομαντικη μου ιστορια" στο Θεατρο Νεου Κοσμου, οπως επισης και για το "Κουρδιστο Πορτοκαλι" στο θεατρο Αποθηκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτές τις παραστάσεις έχω ακούσει κι εγώ καλά λόγια αλλά δεν τις έχω δεί. Γενικά το Θέατρο του Νέου Κόσμου κάνει καλές παραστάσεις. Όσο για παρέα, οκ καλή είναι για να μπορείς να συζητήσεις μετά αυτό που είδες κλπ αλλά όχι και απαραίτητη. Κι εγώ μόνος μου πάω στο θέατρο κανείς από τους φίλους μου δεν ενδιαφέρεται παρά ελάχιστες φορές. Οπότε μην μασάς, και μόνος σου αν είναι και βρεις κάτι που σου κινεί το ενδιαφέρον πήγαινε. Επίσης βολεύει να ρίχνεις μια ματιά στο σάιτ του Αθηνοράματος που εκτός από κριτικές των παραστάσεων έχει και σχόλια θεατών. Δεν είναι πάντα όλα αξιόπιστα αλλά μια ιδέα σχηματίζεις :)

      Διαγραφή
  2. Μόνο και μόνο για τον Ακύλλα Καραζήση, θα ήθελα να το δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ καλός. Και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, παράπονο δεν έχω. Μόνο μου "πρόβλημα" που έχασα το κείμενο. Αλλά ας είχα διαβάσει κι εγώ το έργο. Από τ 18 μου το έχω αγοράσει κι ακόμα δεν το τόλμησα χαχα.

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails