Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

La Vie d' Adele (2013)

Πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη στον περισσότερο κόσμο κυρίως για τις σκηνές λεσβιακού σέξ, στην δε Ελλάδα για το "Ελληνικό" της πρωταγωνίστριας, η οποία ευτυχώς έσπευσε να διαλύσει τις ιδεοληψίες των ιθαγενών λέγοντας πως "δεν είμαι Ελληνίδα, ο παππούς μου ήταν". 

Μια δραματική ταινία για τα πρώτα κεφάλαια (1 και 2 λέει η ταινία) της ενηλικίωσης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, της μικρής Αντέλ. 

Δυο κορίτσια εντελώς διαφορετικά που ερωτεύονται παράφορα. Για την μεγαλύτερη Έμμα τίποτα ποιο συνηθισμένο και λογικό. Για την μικρή Αντέλ το γεγονός που θα αλλάξει την ζωή της, την οπτική της για τα πράγματα. Περισσότερα δεν θέλω να πώ για την υπόθεση για να μην γίνω σπόϊλερ.

Με μια πρώτη ματιά, η ταινία δεν είναι το αριστούργημα που θα βλέπουμε ξανά και ξανά για χρόνια. Μια καλή ταινία που αδικείται με τον ντόρο που έγινε για τις λεσβιακές σκηνές. Η σκηνοθετική ματιά σχεδόν ντοκιμαντερίστικη και αρκετά "σωματική", πλάνα στα σώματα που κάνουν έρωτα, στα στόματα που τρώνε, στα μάτια που κλαίνε κ.λ.π. Αυτό που κυρίως μένει είναι οι πολύ καλές ερμηνείες των δύο κοριτσιών νομίζω. 

Πάντως θα ήθελα να την ξαναδώ για να αποκτήσω πλήρη άποψη, αυτά που γράφω είναι πρώτες σκέψεις-την είδα μόλις προχτές.

Απορώ πάντως που κάποιοι την θεωρούν σοκαριστική. Ακόμα και οι σκηνές σεξ είναι απλά οπτικοποίηση μιας αγάπης και όχι ένα χυδαίο γαμήσι.

Αυτά τα κινηματογραφικά από εμένα. Σήμερα το μενού έχει το Miss Violence. Άντε και από Δευτέρα που ανοίγει το Μπουρδέλο τα κεφάλια μέσα :)

4 σχόλια:

  1. Ωστε είπε οτι δεν είναι Ελληνίδα; Μπράβο ανησυχούσα μήπως έλεγε οτι είναι...
    (mon dieu quel decadence d' etre une grecque!)
    Την ταινία δεν την έχω δεί, ίσως κάπου, κάποτε...
    Σε φιλώ, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς της τα έπρηξαν οι δικοί μας κριτικοί κινηματογράφου να την ρωτάνε από ποιο χωριό είναι και αν ξέρει μουζάκα (χαζομάρες που ρώταγαν την Τζένιφερ Άνιστον κάποτε) οπότε έδωσε μια απάντηση και καλή. Η ταινία κάπου, κάποτε θα ανέβει και στο ίντερνετ οπότε θα είναι εύκολο να την δείτε ;)

      Διαγραφή
  2. "μουζάκα" αποκλείεται να τη ρώτησαν αν έχει δοκιμάσει - μόνο "μουσακά",καθώς τυχαίνει στα γαλλικά να το λένε ίδια με εδώ.
    :-)
    Κατά τα άλλα,αυτό το στοματάκι-ροφός της Αντέλ,είναι τελείως δικό της ή το κάνει και λίγο έτσι,μέσα στα πλαίσια της ερωτικής έκστασης;
    Ούτε εγώ είδα την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως όταν στην ταινία η Adele προτείνει στον γκόμενό της να πάνε για γύρο το κοινό επιδοκίμασε την ελληνική της επιλογή χαχα.

      Αν την πετύχεις κάπου δές την. Δεν είναι καθόλου κακή. Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails