Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Les Amants (The Lovers) (1958)Τελικά η λύση βρίσκεται (;) σε μια τυχαία συνάντηση με ένα κούκλο αρχαιολόγο. Ο έρωτας είναι ακαριαίος και κατακλυσμικός. Οι δύο εραστές ζουν λίγες ώρες υπό το σεληνόφως και υπό τα σεντόνια του κρεβατιού της ακολασίας, οι οποίες όμως είναι αρκετές για να αλλάξουν τις ζωές τους για πάντα. Και η Jeanne, η πλουτίδου σύζυγος και μητέρα, αποφασίζει να απαρνηθεί τα πάντα για χάρη του έρωτα. Όχι επειδή είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα αλλά γιατί την στιγμή εκείνη έτσι αισθάνεται. 

Υπέροχη ταινία που υποθέτω θα δημιούργησε σκάνδαλο στην εποχή της καθώς παρουσιάζει μια γυναίκα που για χάρη της προσωπικής της απόλαυσης τολμάει και καταστρατηγεί κάθε κοινωνικό αστικό κανόνα (μέσα σε αυτούς ήταν προφανώς και ο πρώτος εραστής, αφού όπως λέει η φίλη της μετά από 8 χρόνια γάμου είναι απολύτως φυσικό). 

Συγκλονιστικές (κατά την γνώμη μου) οι σκηνές που αγκαλιάζει το παιδί της που κοιμάται για να λάμψει μια στιγμή αργότερα στο πρόσωπο της η αποφασιστικότητα μιας γυναίκας που έχει αποφασίσει να διαλύσει την οικογένειά της, καθώς και η στιγμή που ο άντρας της την βλέπει να φεύγει με τον εραστή της χωρίς να αντιδρά ίσως σκεπτόμενος "θα γυρίσεις πίσω σκρόφα μόλις τελειώσουν τα φράγκα και ο έρωτας". 

Να την δείτε οπωσδήποτε γιατί παίζει και αυτό το φανταστικό κομμάτι που ντύνει μουσικά την υπέροχη σκηνή υπό το σεληνόφως. 
Καλή σας μέρα :)

5 σχόλια:

 1. Καλημέρα!!! Αν δεν βρω εραστή δεν μπορώ να τη δω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H αλήθεια είναι πως παίζει και να σε χαλάσει το τέλος χαχα. Άντε βρες γκόμενο και δείτε την μαζί. Καλό βράδυ αγορίνα.

   Διαγραφή
 2. Ο γαλλικός κινηματογράφος, κάποτε - όπως κι ο ιταλικός, και, γιατί όχι, κι ο ελληνικός - πρόσφερε στο κοινό κάτι διαφορετικό από πιστολίδι κι εκρήξεις. Μας κοίμισαν και γινήκαμε Αμερικανάκια...
  Ξενούδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο γαλλικός κινηματογράφος, κάποτε - όπως κι ο ιταλικός και σε μικρότερη έκταση κι ο ελληνικός - πρόσφερε στο κοινό κάτι διαφορετικό από πιστολίδι κι εκρήξεις. Έκτοτε μας κοίμισαν και γινήκαμε Αμερικανάκια.
  Ξενούδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίτα, και οι Αμερικανοί κάποτε έκαναν καλές ταινίες, ενίοτε και στις μέρες μας. Απλά το κέρδος τους έχει σπρώξει ώστε να προσφέρουν περισσότερες θεαματικές παρά καλές ταινίες. Σημεία των καιρών. Καλό σου βράδυ.

   Διαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails