Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δυτικά του Κηφισού...

[Μικρό δείγμα από τα επεισόδια στην Νίκαια] 

Δικαιολογημένη η οργή για την δολοφονία του νεαρού μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος/συμπαθούντα της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, εκφραζόμενη όμως με αδικαιολόγητες καταστροφές σε δρόμους, κρατική περιουσία και ιδιωτικές επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το κράτος ή το "παρακράτος".

Ένα κράτος που εδώ και καιρό έχει πάψει να προσφέρει ασφάλεια, ελπίδα και κυρίως αίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες του. Η οικονομική κρίση απλά ήταν η θρυαλλίδα στο σωρό από "ξερά" που εδώ και χρόνια είναι η κοινωνία μας. Και τώρα ως άλλοι Νέρωνες δεν έχουμε παρά να βλέπουμε τις φωτιές να φουντώνουν και να περιμένουμε κάποιος να μαζέψει τα αποκαΐδια...Τουλάχιστον ο Νέρων είχε και ένα σχέδιο ανοικοδόμησης μετά. 

Εδώ τι;

23 σχόλια:

  1. Εδω τιποτα...
    Απλα πολλη συσσωρευμενη οργη, προς ποιον οι περισσοτεροι δεν ξερουν και ξεσπουν οπου βρουν. Δικαιοσυνη γιοκ, αλληλεγγυη γιοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε αύριο έχουμε και ανοιχτή διαδήλωση των Ναζιστών. Θα γίνουν πάλι ομορφιές :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς πρέπει τώρα να προσέχουμε και έξω από τα σπίτια μας φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Μαλεράκο και εγώ αυτά σκεφτόμουν. Και εντέλει δεν θα έπρεπε σήμερα μια τέτοια πορεία και αντίδραση να είχε στόχο τα γραφεία της Χ.Α? Εκτός αν δεν έχω σωστή ενημέρωση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα μου, η πορεία πήγαινε προς τα γραφεία της Χ.Α. καίγοντας αλλά τελικά δεν έφτασαν εκεί και ίσως καλύτερα γιατί θα γινόταν φονικό. Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν την μνήμη του νεκρού αλλά και όσους θέλουν να αντιδράσουν στο Φασισμό. Νομίζουν πως όσοι τους έκαψαν το αμάξι και το μαγαζί θα τους στηρίξουν; Κάνουν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατάλαβα.. και δεν μου έκανε λογικό. Στο κομμάτι της βίας έχεις απόλυτο δίκιο. Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση θα ήταν να μην τους ψηφίσει ξανά ο κόσμος. Ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν με όλο αυτό που έγινε, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα μου, όσο ο κόσμος είναι απαίδευτος και φοβισμένος και σιγά σιγά πεινασμένος, δύσκολα δεν θα τους ψηφίζει. Γιατί δυστυχώς οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να βρούν τρόπο να εμπνεύσουν πως μπορούν να προσφέρουν λύση στα αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι περιγραφές της μαμάς, που για να φτάσει σπίτι δεινοπάθησε μου θυμίζουν καμένη Αθήνα πριν λίγα χρόνια. Μιλάμε για το δρόμο της Τσαλδάρης που ξέρεις!!!Εδω απλά δεν υπάρχει τίποτα, ζούμε απλά στο τίποτα για το τίποτα!
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Η οικονομική κρίση απλά ήταν η θρυαλλίδα στο σωρό από "ξερά" που εδώ και χρόνια είναι η κοινωνία μας."

    Ετσι! ετσι ακριβως οπως το ειπες!
    Μακαρι να μην ειχες δικιο αλλα... δυστυχως εχεις απολυτο δικιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα αγορίνα. Αύριο θα είναι τα πραγματικά δύσκολα που θα έχει ανοιχτή συγκέντρωση η Χ.Α. στο Περιβολάκι. Τα της περιοχής σας τα είδα και από την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι φίλε μου, δυστυχώς έχω δίκιο. Να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε τώρα. Καλό σου βράδυ (ή μάλλον απόγευμα εκεί στα ξένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τα της περιοχής σας τα είδα και από την τηλεόραση."

    Πριν αρκετα χρονια εκανα την ιδια δουλεια μ' αυτον που του την "βιδωσε", αλλα σε μια ναυτικη βαση στην Καλιφορνια!
    Το πανηγυρι το καρναβαλι, δεν μπορεις να φανταστεις!!!
    Οι πιο πολλοι κυβερνητικοι υπαλληλοι δεν καταλαβαιναν τι τους γινοταν, και τις περισσοτερες δουλειες τις εκαναν απλοι πολιτες, που ειχαν ειδικη συμβαση για να δουλευουν για την κυβερνηση!
    Στη ναυτικη βαση που δουλευα εγω, μια μερα βρηκαν κόκαλο ενα 60χρονο με το π..... στο χερι! Ειχε παθει καρδιακη προσβολη την ωρα που εβλεπε φωτογραφιες πορνο στο κομπιουτερ του γραφειου του!
    Φαντασου ποσο σκληρα δουλευαν οι δημοσιοι-κυβερνητικοι υπαλληλοι!
    Εεε... μπορει κατι τετοια να ειδε και ο συμβασιουχος τυπος και να του την βιδωσε εντελως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και το "Τα της περιοχής σας τα είδα και από την τηλεόραση." πήγαινε στον Τάσο ποιο πάνω για τα όσα έγιναν Κερατσίνι, το σχόλιο σου είναι επικό. Ιδικά με τον 60χρονο που τον έπιασαν με το πουλι στο χέρι. Πάντως τελικά και στο Αμέρικα όπως και εδώ παίζει πολύ αυνανισμός στο στρατιωτικό δημόσιο λολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ βρε mahler, πολύ στεναχωριέμαι, πάρα πολύ. Και δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι αισιόδοξη ή να φοβάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν γίνεται να μην φοβάσαι καλή μου spirou με όλα όσα γίνονται γύρω μας. Φόβος και θλίψη :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο Νέρων έκαιγε με τη χαρά του πυρομανή.. δεν νομίζω να είχε το σχέδιο σε πρώτη προτεραιότητα :)
    Όσο για τις καταστροφές.. τι να πω δεν ξέρω. Μόνο ότι λυπάμαι πάρα πολύ για την στροφή προς τη βια και το φασισμό που φαίνεται να ακολουθεί κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ DaisyCrazy
    Δεν ξέρω αν το είχε από πρίν ή το έκανε μετά το σχέδιο, πάντως ακολούθησε κάποιο σχέδιο (όχι πως φυσικά αυτό δικαιολογεί τον εμπρησμό), αλλά στο Ελλαδιστάν, ούτε σχέδιο ούτε τίποτα, μόνο οι φωτιές :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μετά το χάος.. Έτσι όπως έχουμε γίνει. Γενικότερα οι "θεωρίες των άκρων" δε νομίζω ότι οδηγούν σε ασφαλές έδαφος. Όχι πως μας οδηγούν σε ασφαλέστερο οι άλλοι αλλά λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οποίος δε μιλάει για και στα Χρυσα Αυγά είναι συνένοχος. Κραξικο όπου τους βλέπετε.

    Έχουν φτάσει να τρομοκρατούν την κοινωνία. Αν αυτο δεν είναι φασισμός τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ἅ λ ς
    Η θεωρίες των άκρων βολεύουν δυστυχώς μόνο αυτούς που τις βγάζουν. Καλή σου μέρα!

    @ Manolog3
    Άντε να κάνει κάποιος κράξιμο, όταν βλέπει πως μπορεί να φάει η μούρη του χώμα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντα έτσι δε γίνεται; Και με τον Γρηγορόπουλο έτσι είχε γίνει, και πολλές φορές στο παρελθόν τα ίδια και τα ίδια (παραδόξως η μόνη φορά που δεν έγινε τίποτα ήταν όταν κάηκαν οι άνθρωποι στην Μαρφίν). Το κράτος έχει χρεωκοπήσει και καταρρεύσει πλήρως, δεν μπορεί να αντιδράσει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τις περισσότερες φορές ναί έτσι γίνεται. Και το κράτος εντελώς αδύναμο να αντιδράσει στο οτιδήποτε :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails