Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ 2012







[δεύτερη ανάγνωση]

 [στο στάδιο της ανάγνωσης]



[τα 2 προσεχώς-γιατί έχω και πρόγραμμα όχι μαλακίες]

Στην μουσική μας σήμερα η Μαρία Κάλλας στο φινάλε της όπερας Medea του Luigi Cherubini, (Dallas 1958). Γιατί σήμερα είμαι σε πολύ "δραματική διάθεση" χαχαχα. Καλό βράδυ σε όλους σας. ΘΑ έχουμε μιαν υπέροχη βδομάδα. 


33 σχόλια:

  1. χρυσή την έκανα την Πρωτοπορία και αυτό το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σε στεναχωρήσω αλλά εγώ διαβάζω μόνο το Κεφάλαιο,τους λόγους του Λένιν,του Στάλιν και της Παπαρήγα(άντε και κανα Ζαχαριάδη στο τσακίρ κέφι) και το Ριζοσπάστη!Η μόνη μου παρέκβαση είναι ο Φιοντορ!!:Ρ

    ΥΓ:Πέρα από τη πλάκα τα βιβλία είναι γαμάτα και μακάρι να τα χα!!:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ιστορία βρε παιδί!!!
    Αντέχεις;
    Έχουν πέσει περικοπές και σε αυτό τον τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ! Δεν ήξευρα πως είχε ασχοληθεί Έλληνας συγγραφέας με την αυτοκρατορική λατρεία κατά τη διάρκεια της 4ρχιας! Ούτε και φανταζόμουν πως μπορεί να σας απασχολεί τόσο πολύ η Ιστορία του Μαυροβουνίου! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλοκαιρινά αναγνώσματα..
    Μη βιαστείς, να με κατακρίνεις, δεν διάβασα στην παραλία ούτε τη Μαφάλντα!

    Να σου πω την αλήθεια μου από όλα έχω διαβάσει την "ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ" από μαζοχισμό.. μια και η Βυζαντινή ιστορία μου φέρνει μια "αναφυλαξία" να την πω;

    Καλημέρα αγορίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ρασκόλνικωφ
    χαχαχα τρελέ. τους λόγους της Παπαρήγα τους διαβάζω σε e-book χαχα. Καλημέραααα

    @Hfaistiwnas
    ε ναι διαβάζω τρελά ιστορία αυτό είναι αλήθεια. Βασικά έβγαλα χρήματα βάζοντας αποκωδικοποιητές και τα έφαγα σε βιβλία. διαφορετικά ούτε τα εξώφυλλα δεν θα είχα πάρει. Καλημέρααα

    @ Ρειμόντ Αρμάντ Με Μαγιό
    καλά για το Μαυροβούνιο δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον-πέραν του ότι είναι ιστορία-απλά είχε 2,5 ευρώ μόνο οπότε ήταν ευκαιρία. Επίσης αγαπώ τις εκδόσεις Βάνιας. Εξαιρετικές τιμές, και αξιόλογα βιβλία. Όσο για την αυτοκρατορική λατρεία της 4αρχίας κι εγώ εξεπλάγην οπότε το τσίμπησα αμέσως.Γενικά με ενδιαφέρει απίστευτα η μεταβατική περίοδος του τέλους της "ρωμαϊκής αυτοκρατορίας" και της εμφάνισης του "Βυζαντίου" καθώς και η Θρησκευτική μάχη που οδήγησε στην πτώση των Θεών. Στο τέλος θα πρέπει να γράψω κι εγώ ένα ανάλογο βιβλίο χαχα. Καλή σου μέρα :)

    @ Γιαγιά Αντιγόνη
    Αντιγόνη μου ίσως δεν ήταν σωστός ο τίτλος. Βασικά αυτά είναι που διάβασα και θα διαβάσω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Βασικά είναι τα δικά μου καλοκαιρινά αναγνώσματα και όχι κατ'ανάγκη προτεινόμενα για χαλαρό διάβασμα παραλίας. Αν και πίστεψέ με είναι εξαιρετικά εύκολα και ενδιαφέροντα αναγνώσματα. Άσε που την πραγματική ιστορία δεν την φτάνει ούτε ο καλύτερος συγγραφέας. Η Χρονογραφία μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Κατά "τόπους" ο Ψελλός ήταν απίστευτα γλοιώδης στους επαίνους του σε αυτοκράτορες που κατέστρεψαν το κράτος της εποχής. Όπως και να έχει αξίζει να τον διαβάσει κάποιος και μόνο για την ομορφιά της γλώσσας του. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντέχονται το καλοκαίρι τόσο βαριά βιβλία ?
    ακόμα και να τα κουβαλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ aerostatik
    φίλε μου μπορεί οι τίτλοι να είναι λίγο βαρύγδουποι αλλά είναι πολύ εύκολα, ίσως επειδή εγώ λατρεύω την ιστορία βέβαια, αναγνώσματα. Ιδικά το βιβλίο "Ο θάνατος τους αρχαίου κόσμου" είναι πραγματικά εξαιρετικό για όποιον θέλει να κάνει μια εισαγωγή στην χρονική περίοδο της ύστερης αρχαιότητας. Αν βρείς χρόνο στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πότε τα πρόλαβες όλα αυτά; Εγώ ούτε δύο που έχω για ανάγνωση δεν πρόλαβα να διαβάσω.

    Υγ. Τον "θάνατο"... και την "τετραρχία"... θα τα έχω στα υπ' όψιν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίες επιλογές! Μ'αρέσει κι εμένα η εποχή της ύστερης αρχαιότητας. Πες μου είναι καλό αυτό του Λουκιανού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίες επιλογές! Αγαπώ κ εγώ την ιστορία, όπως μου αρέσει αρκετά κ η λογοτεχνία. Πιστεύω πως ότι κινητοποιεί το μυαλό και το βάζει σε σκέψη, δεν είναι 'βαρύ'. Μόλις διαβάσω όσα έχω ήδη πάρει, θέλω να αγοράσω την "Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους. 1830-1974" του Βασίλη Ραφαηλίδη. Καλές αναγνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Panos Konstantinidis
    κοίτα, εδώ και ένα μήνα δεν κάνω τίποτα όλη μέρα, μόνο διαβάζω. Αυτές ήταν οι νοητές διακοπές μου. Επίσης επειδή τα περισσότερα βιβλία αφορούσαν αφορούσαν την περίοδο της ύστερης αρχαιότητας για την οποία έχω διαβάσει άλλα τόσα βιβλία, μου ήταν ίσως εύκολο να διαβάσω και αυτά χωρίς να χρειαστεί να ανατρέχω σε άλλες πηγές ταυτόχρονα και εγκυκλοπαίδειες. Τα διάβασα εύκολα όπως θα διάβαζα ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα. Καλό σου απόγευμα και τον θάνατο του αρχαίου κόσμου να τον διαβάσεις οπωσδήποτε.

    @ Ιφιμέδεια
    ναι τελικά τα άξιζαν τα λεφτά τους. Ο Λουκιανός είναι πραγματικά πολύ καλός. Τώρα που το λές, να ξαναδιαβάσω τους Νεκρικούς και Εταιρικούς διαλόγους που έχω τόσα χρόνια να πιάσω. Καλό σου απόγευμα.

    @ roadartist
    είναι και κινητήριος της σκέψης δύναμη, και καταφύγιο, είναι πολλά η ανάγνωση βιβλίων. Το βιβλίο του Ραφαηλίδη το διάβασα πέρσι. ΥΠΕΡΟΧΟ!! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο επίκαιρο δε είναι ακόμα και σήμερα. Να το πάρεις οπωσδήποτε Μαίρη μου. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φέτος το καλοκαίρι δεν διάβασα ούτε βαριά, ούτε ελαφρά...το έριξα στις ακροάσεις...ξέρεις εσύ!!!
    Τέλεια θα είναι η εβδομάδα για όλους...το λένε και τα ζώδια!!:ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Λίλα
    Kαλησπέρα Λίλα μου. Να υποθέσω κλασσικές ακροάσεις? όπως και να έχει και αυτές καλές είναι. εγώ δεν κατάφερα να διαβάσω πολλά μέσα στο χειμώνα οπότε τα πήρα μαζεμένα τώρα. Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπω κι εσυ με ενα βιβλίο στο χέρι μου εισαι :)
    Εγω αυτο το μηνα δεν ξέρω γιατι αλλα με εχει πιασει μια βαρεμαρα για αναγνωσμα.Ισως φταιει οτι κανει ραγικη ζεστη και ιδρωνω μονο στη σκεψη να κραταω το βιβλιο :))

    σε φιλώ!

    ΥΓ.Ψεμματα διαβασα την τριλογία του φασισμου του Κάρλο Λουκαρέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Και λοιπόν;E allora?
    ναι είμαι αλλά τώρα πρέπει να τα αφήσω στην άκρη γιατί σε 10 μέρες δίνω μάθημα και δυστυχώς δεν είναι για την ύστερη αρχαιότητα χαχα. Το βιβλίο του Λουκαρέλι καλό??
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μου λες, να αρχισω από πάνω προς τα κάτω, η ανάποδα;κάτι ανάλαφρο να σε εξιτάρει εχεις;
    Οχι πες μου τώρα να βλέπεις στην παραλία ένα κούκλο μαυρισμένο ,πως θα σου καθόταν το ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ,ενώ το απόκρυφες ιστορίες!! κάτι ίσως να μου πει, μα δεν βάζω και όρκο...
    Σε έκαψα εε; μα ψέματα να πω ,ξέρεις δεν μου βγαίνουν...
    φιλιά πολλά..
    Υγ Άντε , να κάνω μια προσπάθεια γιατί σε λατρεύω,διάβασε τα εσύ και θα μου τα πεις με δικά σου λόγια να τα μάθω,ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σουί Τζίζους, όλο το Καλοκαίρι στη λεκάνη της τουαλέτας με ένα βιβλίο στο χέρι και έναν ανεμιστήρα να σε δροσίζει όπου χρειάζεται το πέρασες?? ?? ??

    Εγώ ένα Χάρι Πότερ και ένα ακόμα για Ινδιάνους παλεύω, και είμαι ακόμα στα μισά του Χάρι Πότερ που το ξέρω κι απ'όξω φαντάσου δηλαδή ποιο Καλοκαίρι θα τελειώσω τους Ινδιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. από όλα αυτά μόνο Oscar Wilde θα με έβλεπα να διαβάζω!! :-)))

    καλή βδομάδα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επίκαιρος ο Ψελλός. Με πολλά "αφεντικά" τα "έφαγε" στην εποχή του...
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ok, θα το αγοράσω άμεσα...
    τώρα διαβάζω τις " αυτόχειρες παρθένους " του Ευγενίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ ΦΟΥΛΗ
    α, το Αποφθέγματα και Αφορισμοί είναι το πλέον εύκολο από όλα. Όπως και να έχει μόλις τα τελειώσω όλα θα σου κάνω μια περίληψη γατάρα μου. Πολλά πολλά φιλιάαααα

    @ Αμερικλάνος
    στην τουαλέτα διάβαζω μόνο Lifo και την στήλη της Σώτης Τριανταφύλλου γιατί απλά αυτό της αξίζει. Πέρα από την πλάκα στη χέστρα κάνω 5 λεπτά οπότε δεν θα προλάβαινα να διαβάσω ούτε τα περιεχόμενα από αυτά τα βιβλία. Χάρυ Πότερ δεν έχω διαβάσει ποτέ μου-σοκ και δέος; Καλή σου μέρα τρελό αγόρι.

    @ Ουφ!
    να το διαβάσεις γιατί ήταν τρομερό μυαλό ο συγχωρεμένος. Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Xenoudis - Ξενούδης
    ήταν απλά Βυζαντινός Παλατιανός. Αυτό τα λέει όλα. Καλή σου μέρα.

    @ aerostatik
    σαν τίτλος γνωστό μου είναι. Είναι καλό?Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Mr. Hubert
    χαχαχα. κρίμα που δεν δίνω αυτά για εξεταστική. θα έπαιρνα πάντα 10άρια. Καλή σου μέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kaλημερούδια. Με εξέπληξες θετικά. Νόμιζα ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρελοί να τους απασχολεί "η μεταβατική περίοδος του τέλους της "ρωμαϊκής αυτοκρατορίας" και της εμφάνισης του "Βυζαντίου" καθώς και η Θρησκευτική μάχη που οδήγησε στην πτώση των Θεών".....
    Καταρχήν να σου πω ότι πέρασα τις διακοπές μου διαβάζοντας την Ιστορία των ευρωπαϊκών χρόνων 1100-σήμερα ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ (15 σελ) και μετά τό ριξα σε άλλα (Χ.Μίλλερ-Κολοσσός Μαρουσιού, δεύτερη ανάγνωση, Το Ελληνικό Καλοκαίρι, Ζ.Λακαρριέ, δεύτερη ανάγνωση, Βουδισμός, Dhammapada, δεύτερη ανάγνωση, India-Lonely Planet-φεύγω τη δευτέρα!)
    Χαίρομαι πολύ για σένα, κρατάω τους τίτλους και επανέρχομαι! Καλή συνέχεια, νά σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σα γάτος αίλουρος αποφεύγεις την ερώτηση,και ξανα ρωτώ εσύ θα αφοσιωνόσουν σε ολη αυτή την ιστορία βλέποντας το μαυρισμένο κορμί; αχ πες πατριώτη πριν το χάσουμε..."το κορμί"
    Καλημέρα μαλερακο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ happypepper
    καλημέρα καλημέρα. Άσε έχω κόλλημα με την συγκεκριμένη περίοδο. Διαβάζω ό,τι πέσει στα χέρια μου. Αλήθεια πας στις Ινδίε??? Θα σημειώσω και τα δικά σου-αν και για το Βουδισμό δεν έχω κάποιο ενδιαφέρον είναι η αλήθεια προς το παρόν. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σε εσένα κι αν όντως πας Ινδίες να περάσεις τέλεια :)

    @ ΦΟΥΛΗ
    εεε γατάρα μου εξαρτάται το κορμί. Θα πρέπει να είναι πολύ κορμί το κορμί για να αφήσω κάτω βιβλίο χαχαχα. Καλημέρααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mahler dear, είχα πάει Ινδία με τη σχολή το '94 που ήμουν 23. Είχα και μια δυναμική σχέση με μια κοπελίτσα που τσακωνόμασταν μαζί στη Σύνθεση, γνωστές ιστορίες. Πάω πάλι (φεύγω Δευτέρα) με εντελώς άλλες συνθήκες, υποδομή, παρελθόν και μέλλον. "Εφοδιασμένος" με εμπειρίες που ίσως και να μη χρειάζονται. Γυρνάω στις 7/9, οπότε θα επανέλθω. Είμαι περίεργος αν η "προθεωρητική" ματιά που είχα θα εκτοπίσει τη "μεταθεωρητική". Θα δούμε. Πάντως έχω ανοίξει τις "πόρτες της αντίληψης" διάπλατα. Πιο ανοιχτές δε γίνεται. Τελικά, αυτό το Αίθριο είναι ένας απίστευτος κοινός τόπος επικοινωνίας... Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ happypepper
    Τσακωμός στην Σύνθεση?? δεν το πιστεύω χαχαχαχα. Ελπίζω πάντως να περάσεις υπέροχα και να μας δείξεις όμορφες φωτογραφίες. Ναι το αίθριο είναι όντως απίστευτο. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τον θάνατο του αρχαίου κόσμου να τον διαβάσεις οπωσδήποτε.

    Το έχω ήδη βάλει στην ουρά των αναγνωσμάτων.

    Υγ. Κι εγώ διαβάζω αρκετά, αλλά τώρα τελευταία όποτε έχω ελεύθερο χρόνο το έχω ρίξει στα παιγνίδια, έχω κολλήσει με το Skyrim. Αν δεν το τελειώσω δε νομίζω να διαβάσω άλλο βιβλίο χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ!!! "Βαριά" βιβλία φαίνονται... Πάντως μπράβο σου! Κάποια στιγμή λέω και εγώ να ακολουθήσω τον δρόμο σου, ξεκινόντας με το "Ο Άνθρωπος και τα Σύμβολά του", λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Panos Konstantinidis
    δεν το ξέρω το παιχνίδι αυτό. καλό??
    Καλή σου μέρα :)

    @ Paul Frank
    φίλε μου μην τρομάζεις. Οι τίτλοι τους είναι βαρείς. Το περιεχόμενο είναι πολύ ευανάγνωστο και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails