Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

***ΣΗΜΕΡΑ*** KABULI KID - Ειδική Προβολή για τον νεαρό Αφγανό Χαμιντουλάν Ναζαφί

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “KABULI KID” ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΩΡΕΣ: 18:30, 20:30, 22:30, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

Αντιγράφω από CineStef 
"Την Κυριακή 28 Μαρτίου το βράδυ, μια μητέρα περνούσε με τα παιδιά της από το σημείο που εξερράγη άλλη μια βόμβα στην Αθήνα. Αυτή τη φορά ήταν στα Πατήσια. Ο γιος της, 15 χρόνων, σκοτώθηκε, διαμελίστηκε. Η κόρη, 10 ετών τραυματίστηκε, τυφλώθηκε. Η μάνα δεν φέρει τραύματα στο σώμα της. Αυτή τη φορά, τα θύματα ήταν Αφγανοί πρόσφυγες.

Η συζήτηση στο facebook, ο θυμός κι η ντροπή μας για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κατέληξε στην απόφασή μας να ζητήσουμε μια έμπρακτη συγγνώμη, σαν Έλληνες πολίτες, από τους ανθρώπους που η ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, έγινε θάνατος, αναπηρία και απώλεια. Η σύνθεση των απόψεων και των ιδεών που διατυπώθηκαν , χάρις στα Νέα Μέσα και τη δυναμική τους, οδήγησε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που κύριο στόχο έχει να αναδείξει έμπρακτα αξίες όπως αυτές της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης."

Αντιγράφω από Μαμά ετών 38 [που με την σειρά της το αντέγραψε από το Μικρό-Αναλόγιο
"Σκοπός της προβολής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του νεαρού Αφγανού Χαμιντουλάν Ναζαφί που σκοτώθηκε απο την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια την 28 Μαρτίου 2010, και της αδερφούλας του.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ωστόσο θα υπάρχει ένα κουτί που ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ό,τι μπορεί. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην μητέρα του θύματος, κυρία Ζάχρα Ναζαφί.

Η άτυπη ομάδα πρωτοβουλίας απο το facebook:
Ρίτσα Μασούρα (αρχική ιδέα)
Γιώργος Καραχάλιος (επικοινωνιακά fb)
Αρετή Καλεσάκη (επαφή με ιδιοκτήτη Σινε ΦΙΛΙΠ)
Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη (ιδέα προβολής ταινίας)
Στράτος Σαφιολέας (ιδέα για άνοιγμα λογαριασμού )
Δημήτρης Σπύρου (προσέφερε τον κινηματογράφο)
Και πολλοί φίλοι που προστέθηκαν μετά.

Λίγα λόγια για την ταινία
KABULI KID – ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ
Πώς τα βγάζεις πέρα όταν βρίσκεσαι μόνος σ’ ένα ταξί στους δρόμους της Καμπούλ, και είσαι μόλις 6 μηνών άνθρωπος?
Σκηνοθεσία: Barmak Akram
Σενάριο: Barmak Akram & Jean Claude Carriere
Ηθοποιοί: Hadji Gul, Valery Shatz, Helena Alam
Μουσική: Barmak Akram
Διάρκεια: 97’

Υπόθεση
Καμπούλ σήμερα. Η πόλη πασχίζει να συνέλθει μετά από 25 χρόνια πολέμου. Στο ταξί του Κάλεντ μπαίνει μια γυναίκα με το μωρό της. Το πρόσωπό της είναι κρυμμένο πίσω από τη μπούργκα. Παζαρεύουν την τιμή, τα βρίσκουν, φτάνουν στον προορισμό της, πληρώνει, φεύγει. Ο επόμενος πελάτης, βρίσκει στο πίσω κάθισμα το μωρό, παρατημένο. Παρατάει ο Κάλεντ το ταξί και τρέχει να την προλάβει, με το μωρό στα χέρια. Εκείνη έχει χαθεί ανάμεσα στο πλήθος και στις μπουργκοφόρες συμπατριώτισσές της. Μένει σύξυλος μ’ ένα αρσενικό μωράκι έξι μηνών. Ρωτά φίλους και γνωστούς τι πρέπει να κάνει. Πηγαίνει πίσω στο σημείο απ’ όπου την παρέλαβε. Μάταια. Πηγαίνει στην Αστυνομία, σε Ιδρύματα, στα τηλεοπτικά κανάλια. Μάταια. Η μάνα είναι εξαφανισμένη, κι αυτός, ένας μεροκαματιάρης ταξιτζής με γυναίκα και τρεις κόρες, νιώθει υπεύθυνος για αυτό το εξάμηνο αγοράκι.
Μια χαοτική, αστεία, περιπλάνηση σε μια πόλη που προσπαθεί να επιβιώσει, να συνεχίσει να ζει. Αιχμηρή, πλούσια σε δράση και συναισθήματα, η ανατρεπτική κωμωδία του Μπάρμακ Ακράμ, είναι ένα μοναδικό στο είδος του πορτραίτο της συναισθηματικής αφύπνισης ενός άντρα σε μια πόλη η οποία επιστρέφει στους τρελούς ρυθμούς της ζωής μετά από 25 χρόνια βίαιων συγκρούσεων.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
18.30, 20.30 & 22.30
Τηλ Σινε Φιλιπ: 210-8612476
Οδός Θάσου 11, περιοχή Πλατεία Αμερικής

Η ταινία και ο κινηματογράφος προσφέρονται, αντίστοιχα, από τις εταιρείες ΠΕΓΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ- P.C.V. A.E. και ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ (Δ.Σπύρου)

_________________________________________________
Ένας τρόπος να βοηθήσουμε μιαν οικογένεια σε ανάγκη, να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας μέσω της τέχνης? Βάλτε ότι θέλετε ως τίτλο. Το μόνο που έχω να πώ είναι συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν και οργάνωσαν αυτή την πρωτοβουλία που ελπίζω να βρεί την ανταπόκριση που της αξίζει. Ναι το ξέρω κι εγώ τελευταία στιγμή το θυμήθηκα να το κάνω το πόστ, τώρα όσοι το δείτε και μπορείτε έρχεστε. 

Καλό βράδυ σε όλους σας :)

Υ.Γ: Το μπανεράκι επάνω το πήρα από του Cinestef το μπλόγκ, το έχει και ο Athensville ποιός το έφτιαξε δεν ξέρω.  
Επίσης, τα παιδιά που έκαναν τις αναρτήσεις λένε και για ένα γκρούπ στο Facebook αλλά εγώ επειδή δεν έχω δεν μπορώ να βάλω το λίνκ, anyway το βρίσκετε από τα μπλόγκ των παιδιών. 

19 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν λόγια... ούτε ένα ποσό που θα μπορούσε να μας ξελασπώσει...
    Παρόλα αυτά...μακάρι να πάει καλά αυτή πρωτοβουλία.... πιο πολύ για να αποδείξει ότι κάποιοι από εμάς ντρέπονται.....

    Μόνο για αυτό....

    Φιλιά μουρλοσυνάδελφε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @aKanonisti
    Μακάρι να πάει καλά :)
    Καλό βράδυ κούκλααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ένας λόγος που ζηλεύω εσάς που μένετε στην πρωτεύουσα,και μπορώ να πω ότι ίσως είναι ένας και από τους 2-3!!
    Θα ήθελα να ήμουν κοντά σας,γιατί αυτό το γεγονός με συγκλόνισε σαν μανα!!
    Την καλημέρα μου, μπράβο σε όσους πήραν την πρωτοβουλία,εύχομαι να έχει ανταπόκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσαι καλά -ευχαριστούμε για την αναφορά :)

    Το πόστερ της ταινίας είναι του Γιάννη Καραμπιτσου, που το προσάρμοσε για την εκδήλωση -ευτυχώς, έχουμε καλούς φίλους ;)

    Δεν έχει σημασία το fb group- σημασία έχει να μαζευτεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται απόψε...

    Καλό Σαββατοκύριακο, και να τα πούμε εκεί!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μαυρησει η καρδια μας...Αλλα ειναι για καλο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλη η πρωτοβουλια και εκανες καλα που την μοιραστηκες μαζι μας
    φιλια και καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. siga min zitiso kai signomi giati kapoioi anegkefaloi tromokrates de xeroun pou na valoun sosta sti vomva kai tin vazoun sta patisia anti sto kolonaki pou menoun oloi kai apo tin alli oloi eseis oi theoritika mi -ratsistes pou menete sta proastia elate na minete sto kentro pou einai full apo vromilous metanastes pou de sevonte kanena, isos i ikogenia na min itan etsi, kai lipamai alla to 90% einai omws
    oxi de zitao signomi kai xestika an exete nevra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tora akou tin aria su kai pies to dry martini sou xero oti tha me vrisoun oi ipoloipoi alla i pio polloi ellines pou zoun ekei sta patisia stin kipseli ktlp exoun pia aganaktisi me tin egktallipsi stous metanastes, kai ton patera ton evgalan ta kanalia entelos realiti, afou ton ntysan fysika giati den itan etsi prin ton ntisoun oi dimosiografoi na klaei gia to paidi, xerete posoi ellines exoun skotothei athoa apo tromokratikes energies? giati de klapsate giaftous re "ELLINES ME KARDIA" giati de mazepsate lefta gia tis ikogenies toys?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @alkeos2804
    καλέ μου ρατσίστα, την μόνιμη καραμέλα του εσείς που ζείτε στα Β.Π. όχι εδώ. Εγώ μένω Νίκαια you know? Όσο για τους βρομύλους μετανάστες με ενοχλούν λιγότερο από τους βρομύλους Έλληνες που δεν πλένονται από άποψη. Ου ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @alkeos2804
    τελικά το ταξικό σου μίσος για όσους έχουν περισσότερα από εσένα, να το βγάζεις εκεί που μένουν αυτοί που σε κατάντησαν όπως σε κατάντησαν (αμόρφωτο και φτωχαδάκι), κοινώς τα παράπονά σου στο ΚΟΛΩΝΑΚΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΦΟΥΛΗ
    όπως θα δείς και από τ σχόλια του χαζού λίγο παρακάτω δεν συγκλονίστηκαν όλοι. Κρίμα δυστυχώς.
    Καλό σου βράδυ

    @mariposa
    Καλησπέρααα :)

    @sCaTterBraiN
    Καλησπέραααα

    @νατασσάκι
    Δεν κάνει τίποτα. Η μαλακία είναι πως ξεχάστηκα ενώ το έχω δεί μέρες. Ελπίζω να το δούν όσοι περισσότεροι προλάβουν. Μπράβο σε όλους τους διοργανωτές.

    @efhbos
    φαντάσου πόσο μαύρισε η καρδιά της Μάνας. Καλό σου βράδυ

    @Skouliki
    το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. καλό συ βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά εκτός από πολλααά κιλά έχεις κι ευαισθησία.
    Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "...η μάνα δεν φέρει τραύματα στο σώμα..."! Στη ψυχή της...όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπραβο για το post!
    Μπραβο σε ολους οσους κανουν κατι για ενα καλυτερο αυριο για ολο το κοσμο, και ντροπη σε οσους σκεφτονται μονο τον εαυτο τους και πως θα σπρωξουν την δικη τους "ατζεντα".
    Μπραβο και παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @bear
    χαχαχαχα είσαι Θεός χαχα

    @"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ"
    αυτά της ψυχής μόνο ο χρόνος ίσως τα απαλύνει.

    @Ephemeron
    μπράβο σε όσους την οργάνωσαν την βραδιά αυτή. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και χάρηκα ιδιαίτερα με αυτό. Ελπίζω να συγκεντρώθηκε κι ένα καλό βοήθημα για την οικογένεια του παιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε Mahler και σε όλους σας που αναρτήσατε σχόλια εδώ.

    Έχω να πω τα εξής:

    Η εκδήλωση πήγε πάρα πολύ καλά! Η ανταπόκριση του κόσμου και η ευαισθησία ήταν κάτι άνευ προηγουμένου.

    Τα χρήματα παραδόθηκαν στην οικογένεια, οι οποίοι είναι αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι.

    Όλες οι απόψεις που διάβασα παραπάνω είναι σεβαστές, αλλά θα ήθελα να πω και το άλλο...

    Δεν έχει να κάνει με μετανάστες. Δεν έχει να κάνει με βρομύλους. [Παρένθεση: Έχετε μπει στο πεντακάθαρο μετρό μας πρωί να μυρίσετε τις σκορδαλιές και την ιδρωτίλα;]

    Έγινε ένα τραγικό γεγονός. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε να είχε διαμελιστεί. Κάποιοι άνθρωποι είπαν να κάνουν κάτι γι'αυτό. Εύχομαι να είναι το κίνητρο για να ξεκινήσουν κι άλλοι να κάνουν διάφορες εκδηλώσεις ή οτιδήποτε τέλος πάντων για να βοηθηθούν όλοι που έχουν ανάγκη σε αυτήν την χώρα.

    Το να καθόμαστε στην ασφάλεια του σπιτιού μας, μετά από ένα βαρβάτο γεύμα, και να γράφουμε στον υπολογιστή μας για το τι θα έπρεπε να κάνει ο ένας και το τι θα έπρεπε να κάνει ο άλλος, δεν βοηθάει σε τίποτα. Το να κριτικάρει ο ένας τον άλλο είναι χάσιμο χρόνου και δεν έχει νόημα.

    "Αγαπάτε αλλήλους" είπε εκείνος ο γνωστός Κύριος. Βοηθήστε αλλήλους επίσης. Πού είναι το δύσκολο, βρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Cinestef
    όχι απλά καλά, εξαιρετικά νομίζω πήγε και μάλιστα για κάτι που οργανώθηκε τόσο σύντομα και αθόρυβα. Μπράβο και πάλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails