Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ, ΚΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

[Πόστ με autoplay μουσική]

Για δεκαετίες ολόκληρες, οι ίδιοι, οι πατεράδες και οι παππούδες τους έκαψαν γή, αγόρασαν καμμένη γή ή καταπάτησαν γή...
και με την αρωγή Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Εργολάβων, της Πολεοδομίας, του Δασαρχείου και λοιπών Δημοσίων Υπηρεσιών...
και την ηθική αυτουργία των Κυβερνώντων που αδιακρίτως νομιμοποιούν αυθαίρετα κατά χιλιάδες πρίν από κάθε εκλογική αναμέτρηση,
μετέτρεψαν τα δάση της Αρτέμιδας, των Νυμφών και των Σατύρων στην χαρά της μπετονιέρας γεμίζοντας την Ανατολική Αττική με φρικτής αισθητικής τριώροφες "τούρτες" με πισίνα και ιδιωτικό παρεκκλήσιο.
Φυσικά χωρίς κανένα χωροταξικό σχέδιο, χωρίς καμία υποδομή (και ουσιαστική ποιότητα ζωής), μετατρέποντας παράλληλα τους θύλακες πρασίνου που είχαν απομείνει σε παράνομες χωματερές.

Και όταν κάποιοι εξίσου "έξυπνοι" και "μάγκες" με αυτούς θέλησαν να συνεχίσουν για άλλη μια χρονιά το έργο που οι ίδιοι ξεκίνησαν, τότε πανικόβλητοι θυμήθηκαν το δάσος που καίγεται και βγήκαν στα κανάλια ζητώντας προστασία και πυροσβεστικά οχήματα εκεί που θα έπρεπε από την αρχή να είχαν πάει οι μπουλντόζες. Επιπλέον δε, έχουν το θράσος να καταγγέλλουν την ανικανότητα του Κρατικού Μηχανισμού όταν η ίδια αυτή ανικανότητα τους επιτρέπει τόσα χρόνια να παρανομούν.

Όσο για τους Καταλληλότερους, για το Ιερό τοτέμ της Δημοκρατίας, και τους λοιπούς πολιτικούς που επισκέπτονται τις φλεγόμενες περιοχές απασχολώντας προσωπικό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για να μπορέσουν να κάνουν μερικές copy-paste δηλώσεις, αν πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν, γιατί δεν ενεργοποιούν το στρατό από κομματόσκυλα που έχουν (για να κολλούν αφίσες και να κάνουν τραμπουκισμούς στις συνελεύσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ), για να βοηθήσουν το έργο της πυρόσβεσης στις πληγείσες περιοχές?

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να προκηρυχθούν εκλογές για να μου έρθει το deja vu να με αποτελειώσει...

Στο πικ-απ δίπλα ακούτε το κομμάτι "Prematurely Air-Conditioned Supermarket" από την όπερα του Philip Glass, Einstein on the beach. Κι αυτό, διότι όπως και στην όπερα έτσι και στην ζωή τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δεν είναι ποτέ τυχαία.

Ελπίζω να έχουμε μια καλή βδομάδα χωρίς άλλες απώλειες, και να βάλουμε κάποια στιγμή μυαλό.

66 σχόλια:

  1. και ναι, ξέρω πως δεν είναι όλοι οι πληγέντες από αυτές τις πυρκαγιές όπως αυτοί που περιγράφω, όμως είναι δυστυχώς η πλειοψηφία. Αλήθεια, για τα παράνομα κτισμένα και προσφάτως καμένα θα πέσουν 3,000λιαρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είπα να τα ανατινάξουν ΟΛΑ!!!!
    Σιγα μην λυπηθώ τους καταπατητές...
    Αλλά...που???
    Τα καθάρματα... είναι πολλά...
    Οπως και τα λεφτα....
    ¨-((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήμα, χρήμα και πάλι χρήμα,τεράστια τα οικονομικά συμφέροντα,πέρα απο κάθε μυάλο εάν αυτό υπάρχει,η πόλη αναπτύσεται και πρέπει να επεκταθεί,τα εξοχικά πρέπει να εχούν μεγαλύτερο χώρο και ωραιότερη θέα και το δάσος, η φύση εμποδίζει.Τα μοτίβα και δη τα επαναλαμβανόμενα δεν είναι τυχαία είναι απλά σχεδιασμένα απο καμένα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε συ, ακρίβώς τα ίδια σκεφτόμουν σήμερα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι! Πρωτα κανουμε τη μαλακια και μετα φωναζουμε! Αλλα τι να πεις...παλι στα κλισε περι ανθρωπινης βλακειας θα καταληξουμε..
    Ωρα για αντιδραση και ξεβολεμα ειναι κι ελπιζω αυτη τη φορα να κρατησει περισσοτερο και να εχει περισσοτερα αποτελεσματα απο το 2007! Και να μη χαθουν ζωες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ρε μάγκα! Πες τα!
    Συμφωνώ απολύτως! (την τρέλα μου μέσα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω κουραστεί να αφήνω λυπημένες φατσούλες σε ποστ που αναφέρονται στη φωτιά... γι' αυτό θα σχολιάσω μόνο την ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ. Με έχεις αφήσει σπίτσλες. Αν μου πεις πως πήγες στη συναυλία του θα είναι το τελειωτικό χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @aKanonisti
    μόλις διάβασα το δικό σου πόστ. Καυστική όπως πρέπει!!

    @gaykarkinos7
    οι άνθρωποι καταλαμβάνουμε περισσότερο ζωτικό χώρο από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε και κάποια στιγμή θα τιμωρηθούμε γιαυτό. Ευτυχώς που στην όπερα (και τις τέχνες γενικά) τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα είναι προϊόντα μεγάλων ταλέντων. Εκτός κι αν θες να μου πείς πως είναι καμένος ο Philip Glass.

    @THANOS
    Μένουμε Ελλάδα και μπροστά το λεωφορείο με την επιγραφή, "μια πόλη με άλλον αέρα". Είσαι καλλιτέχνης αγόρι.

    @BUTTERFLY
    Τίποτα δεν θα διορθωθεί να το δείς. Το μόνο θετικό είναι πως αυτή την φορά δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα.

    @Subtitle
    Τι να πείς ρε φίλε ετσι όπως πάνε τα πράγματα πρέπει κάθε μέρα να κράζουμε. Γάμησε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @mamma
    Είχα πάει 2 χρόνια πρίν στο Ηρώδειο όταν έπαιξαν την όπερα του Ωραία Κοιμωμένη και παράλληλα πρόβαλαν την ομώνυμη ταινία του Κοκτό. Μαγική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σημειώνω και εγώ το προφανές, που αναφέρεις και εσύ, ότι δεν είναι όλοι παράνομοι και καταπατητές - και πολλοί από αυτούς που χαίρονται και καγχάζουν τώρα, το κάνουν λόγω φθόνου.

    το γεγονός ότι υπάρχει ατιμωρησία για τα καταπατημένα - όχι μόνο ατιμωρησία αλλά και νομιμοποίηση μετά από κάποια χρόνια δίνει το λάθος σήμα.

    κατά τη γνώμη μου το κράτος πρέπει να διαλέξει μεταξύ δύο εναλλακτικών:
    α. είτε να πουλάει τα οικόπεδα και μέσα στο δάσος, νόμιμα, με περιορισμούς στο πόσα δέντρα κόβονται κλπ.
    β. να πάψει επιτέλους να νομιμοποιεί και να ανέχεται την παρανομία - πλέον έχουμε δορυφόρους, σε λίγο κτηματολόγιο, κλπ. δεν είνια δυνατόν να μη μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση.

    το σημαντικό είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι και να υπάρχει έλεγχος, όχι να καταγγέλουμε στα λόγια και / ή να ανακοινώνουμε εξωντοτικές ποινές και στην πράξη τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @sCaTterBraiN
    τα δάση δεν είναι για να τα βάλουμε σε γυάλα. Και να πάμε την εκδρομή μας μπορούμε (αρκεί να μην αφήσουμε ένα κάρο σκουπίδια) και πιθανότατα μια πολύ ήπια και ελεγχόμενη οικοδόμηση κατά τα Σκανδιναβικά πρότυπα. Άλλα όλα αυτά προϋποθέτουν παιδεία από την μεριά μας, παιδεία που δεν έχουμε δυστυχώς. (ο σεβασμός των νόμων είναι θέμα παιδείας γιαυτό δεν κάνω άλλη μνεία σε αυτό που γράφεις κι εσύ για την νομοθεσία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα!!!
    Ναι δεν είναι όλοι οι πληγέντες έτσι.. αλλά ... το τι παρανομία θα είχε πέσει δεν λέγεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η μουσική σου με καθήλωσε. Σαν να μιλά η φύση. Να κλαίει. Τα ζώα που πεθαίνουν. Τους νεκροθάφτες εργολάβους. Τις νεκροφόρες κυβερνήσεις. Όχι άλλο. Φτάνει πια αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να λέει; Τίποτα δεν τους κάνουν.
    Χαμένοι ψήφοι για τα κόμματα.
    Τώρα να δεις αυθαίρετα που θα κτιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γιατί; έμεινε και κάτι για να 'χουμε "κι άλλη απώλεια";
    :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θέλω να φανω μηδενιστής, αλλα δεν ειμαι αισιόδοξος για τιποτα!
    :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...toulaxiston zoume se mia xwra pou ksereis panta oti tipota den allazei...ola menoun idia...idiaitera ta asxhma...organwsh mhden...ti na leme twra...tespa...gyrisame pali se fwties opws prin 2 xronia...symfwnw apolyta me ayta pou les peri ay8airetwn...oute to kthmatologio den einai edw h lysh...einai ka8ara eispraktiko meso...fanhke apo thn arxh ayto...meta 8a to ksexasoun.

    hugzz & kisses verrueckter Junge :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oli i katastasi einai copy paste, oxi mono oi dilwseis, san ena klasiko deja vu kathe xrono. De nomizw na allaksei kati oso epitrepoun na xtizontai se kammenes perioxes spitia klp klp. "Ellada ftanei pia, na trws esy i idia ta paidia sou" pou leei kai i Anna:-p (mi xasw:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επιτέλους μία μουσική απλά αδιανόητη! ;) είχες πάει και στην άλλη με τα τρισδιάστατα γυαλιά; ή ήσουν πολύ μικρός; κοίτα να δεις που έχω κολήσει τώρα και δεν θυμάμαι ποια είναι. μισό να βρω το εισιτήριο. μα τι κακό και αυτό να μην γράφουν ημερομηνία πάνω. τόσο δύσκολο είναι; το 1999 αν θυμάμαι καλά. δεν θυμάμαι μα το βρήκα στο γκούγκλ. το monsters of grace. βρήκα το εισιτήριο.
    τι άλλα; όλα καλά; κατά τα άλλα δεν ξέρω. είναι ένας κύκλος και στο ίδιο έργο θεατές πάλι και πάλι. δεν ξέρω. ας κάνουν ένα δημοψήφισμα. πόσοι θέλετε να χτίσετε στα δάση; πόσοι να θέλουν; και τα δέκα εκατομμύρια από ένα σπίτι; φτάνουν τα βουνά. πόσα δέντρα είναι να κοπούν; δέκα; κόψτε τα πέντε και τα άλλα πέντε να τα κάνετε κήπο. υποχρεωτικά. να μείνουν τουλάχιστον τα μισά.
    δεν ξέρω τι άλλο από το γίνουμε κυνικοί και ρεαλιστές πλέον. είναι οικτρό για πέντε, δέκα, χίλια οικόπεδα να αφανίζεται ζωή φύσης εκεί που ποτέ δεν θα μπορούσε να χτιστεί κάτι.
    κατά τα άλλα όλα καλά. λίγη πολυλογία με έπιασε σήμερα. μα οκ. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ πάντως έχω μια απορία: αφού κάθε χρόνο, εδώ και 30 χρόνια, "καίγεται η Αττική", πως διάολο βρίσκονται συνεχώς καινούργια να δάση να καούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποτε θα σταματησουμε να βλεπουμε τετοιες εικονες καταστροφης στην Ελλαδα; Εμεις που μενουμε μακρια αισθανομαστε χειροτερη απελπισια απο εσας, επειδη ξερουμε οτι τιποτα πρακτικο δε μπορουμε να κανουμε για να βοηθησουμε, εκτος βεβαια απο το να τους...μαυρισουμε και παλι, οπως σε καθε εκλογες!! Μαυρα δαση αυτοι; Μαυρο και στις εκλογες απο ΕΜΑΣ στους δυο μεγαλους υπαιτιους της ζωης-κολασης, που εξαναγκαζουν τον κοσμο να ζησει απο δω και περα και στην Αττικη και παντου, οπου εχουν καει εκτασεις....Τιμωρηστε τους ρε παιδια οσο μπορειτε και οσο τους χρειαζεται..Κανετε τους...ανέργους!

    Y.Γ.
    Τη καλησπερα μου φιλε, mahler :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάψτε τα όλα
    μη μείνει τίποτα
    πέτρα στη πέτρα
    όλα διαλύστε τα...
    α, που έχει φύγει
    δε θέλω τίποτα
    κάψτε τα όλα
    κι όλα γκρεμίστε τα...


    Προφήτες στιχουργοί (a.k.a. να κλαίμε ή να γελάμε;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αμ θα μας αποτελειώσουν παλι αυτες οι εκλογες... και περναγα τοσο ωραια στας εξοχας ακουγοντας την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ουτρέχτης σε κομματια του μεντελσον (σε θυμηθηκα).
    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μυαλό; Τί είναι αυτό...Άκουσες τις δηλώσεις Αντώναρου για τα πεύκα; Έχει μυαλό αυτός ο άνθρωπος; Κια τί να πω για εκείνους που τον ψήφισαν, ε;
    Καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. EXΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
    ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΕΔΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?
    ΟΛΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ...
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λυπάμαι που έχω χάσει την ελπίδα μου:
    1. Στους συμπολίτες που και χωρίς καν να αναφερθούμε στις φωτιές λειτουργούν ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ σα γαιδούρια που δε σέβονται τον άλλο άνθρωπο - προτείνω σε κάθε μαλακία να τους κόβουμε και από ένα δάχτυλο
    2. Στους αλήτες που θάθελαν να δηλώνουν πολιτικοί - προτείνω άμεση ανατίναξη της Βουλής
    3. Στους μηχανικούς που μετά από 5-6 χρονάκια εκπαίδευσης δηλώνουμε κουλτουριάρηδες έχοντας μαύρα μεσάνυχττα από την πραγματικότητα και μετά κοκορευόμαστε να διατυμπανίζουμε ότι "σχεδίασα ένα σπίτι στην εκάλη", κλπ. Καλά, δε βλέπουμε ότι αννέκαθεν ήμαστε υπηρέτες συμφερόντων (κλεφτοκοτάδων , κλπ);
    - Προτείνω κανείς μας να μη δεχτεί να ααπασχοληθεί σε έργα που έχουν προκύψει από μαλακίες. Πιο απλά: αρνηθείτε να κλείνετε ημιυπαίθριους και να υπογράφετε ημιπαράνομα (και αν βρείτε δουλειά, εμένα σφυρίχτε μου κλέφτικα)

    Άντε, καλημέρα!
    Ανάδερ ντέι ιν πάραντάις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σκεπτομαι να αλλαξω σταση.. καθε φορα που θα βλεπω ανθρωπο σε περιοδο εκλογων να κουναει σημαιακι, θα του το βαζω εκει που δεν λαμπει ο ηλιος... ειμαστε ολοι μας υπευθυνοι...το θεμα ειναι πως να αλλαξεις νοοτροπια σε μια χωρα που διατηρει με σταθεροτητα και θερμη την λαμογια, το βολεμα και την παντελη ελλειψη πολιτισμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα βάλουμε;

    Κάθε καλοκαίρι τα ίδια.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Eλα ρε φιλε,καλα τα λες,...παλι γαμηθηκαν ολα...ισως αυτα να μας αξιζουν παλι...


    Για κατι πιο ευθυμο,ελπιζω να δουμε κανα 2πλο Ισπανια.Λεω τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μου τη δίνει ρε γαμώτο να βλέπω άτομα σαν κι εσένα να γράφουν για τα δάση, τα ζώα και την οικολογία.
    Σα δε ντρέπεσαι να μιλάς ενώ καταβροχθίζεις ένα μικρό οικοσύστημα στην καθισιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. το τραγούδι τέλειο μεσιέ. για τα υπόλοιπά ξέρεις... τα γνωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προφανώς και συμφωνώ με όσα λες και χαίρομαι που αποσαφηνίζεις τη λεπτομέρεια ότι δεν μπορεί όλοι να είναι καταπατητές. Δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω περί τούτου.

    Απλά συντάσσομαι με τρέλα και κορδέλα με το σχόλιο της Γραίας Τανίλας. Την προσκυνώ απλά...χαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν θελω ηττοπαθειες! Θα διορθωθει ΜΟΝΟ αν παλεψουμε για αυτο! Τιποτα δεν χαριζεται σε αυτη τη ζωη!
    Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναι.. θα βάλουμε μυαλό!
    Πότε; Όταν θα έχουμε κάψει όλο το σύμπαν και θα έχουμε γίνει σαν τις κυκλάδες!
    Και τον χειμώνα, οι ίδιοι καταπατητές, θα φωνάζουν γιατί δεν είναι πουθενά πάλι το κράτος για να τους σώσει από τις πλημμύρες!

    (η αλήθεια βέβαια είναι οτι τους λυπάμαι κι αυτούς λίγο.. δεν ξέρω.. τι να πω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καθόλου άδικο δεν έχεις. Θα είναι παραλογο να αποζημιωθούν αυτοί που είχαν καταπατήσει το δάσος με την ανοχή της πολιτείας βέβαια. Βέβαια θα πρέπει να μην αποζημιωθούν και οι άλλοι καταπατητές που έχτισαν πάνω στα ρέματα και το χειμώνα θα πλημμυρίσουν επειδή δεν θα υπάρχουν δάση να συγκρατούν το νερό...κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο προφήτης Τζιμάκος τραγούδησε πριν το 2000.

    καίω τα δέντρα
    χτίζω μεζονέτες
    θα κάνω τα παιδία μου μαριονέτες.
    Θελω να γίνω σαν Αμερικάνος
    μου αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος!

    Μακάρι να μπορούμε να αναπνέουμε, του χρόνου το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. oh yes!!
    http://anonumos-myphoto.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διαβαζω σημερα σε εφημεριδα

    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=75831

    Με μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ προσπάθησαν να θωρακίσουν τη χώρα απέναντι στις πυρκαγιές οι κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία. Ξόδευαν, όμως, 96,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα, άρματα, αεροπλάνα, πλοία και κάθε είδους οπλικό σύστημα.

    Το ιδιο γινεται και εδω και σε πολλες αλλες χωρες, και αν ο κόσμος δεν ξυπνησει, ισως να καουμε ζωντανοι ενω κοιμομαστε τον αιωνιο υπνο της χαζομάρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σε μιας φίλης το blog,και
    σε μια μπλούζα ενός νέου, διαβασα!!!
    ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ
    ΚΟΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!!!
    Πολύ εύστοχο, το σχόλιο του νέου!!!!
    Η το άλλο, ότι τα ζώα φταίνε που πήρε φωτιά η ουρά τους και έτρεχαν!!!
    Τους χρειάζεται στης εκλογές, να τους βάλουμε εμείς τη φωτιά στον κώλο, (με την ψήφο μας) να τρέχουν αυτοί...
    Μαλεράκο, μόνο τα ζωάκια που χάθηκαν, καταλυπήθηκα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Hfaistiwnas
    Παρανομία σύννεφο καλέ μου φίλε.

    @Ταχυδρόμος!
    αχ ρε αγόρι όλο φτάνει λέμε και όλο στα ίδια βρισκόμαστε. Αυτή η επανάληψη του μουσικού μοτίβου είναι όντως καθηλωτική.

    @bear
    Προσεχώς μεζονέτες κατά τα κλασικά...

    @Μαριλενα
    Ε πώς, ο Βασιλικός Κήπος, το Οικολογικό Πάρκο Τρίτση, η νερατζιά στο πεζοδρόμιό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @*P@n0s*
    Αγορίνα κι εμένα πως με κόβεις να αισιοδοξώ? Μια μαυρίλα παντού (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

    @.πavλοs.
    όπως έγραψα και σε ένα άλλο μπλόγκ ήμαστε η χώρα των σταθερών αξιών, και οι φωτιές κάθε καλοκαίρι αυτό αποδεικνύουν.

    @musicbug
    έχει πέι η Απόλυτη τέτοιο στίχο? όσο για την κατάσταση, όντως ένα συνεχές copy - paste είναι.

    @b|a|s|n\i/a
    ΚΑλά ζώ ιστορικές στιγμές. Έβαλα μουσική που άκουσες μέχρι τέλος!! Όσο για το θέμα, δυστυχώς θα εξαντληθεί σε χαζές δηλώσεις, και την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την Παρασκευή.

    @Ασκαρδαμυκτί
    ε είναι και λίγο η υπερβολή των δημοσιογράφων που σε μπερδεύει. Εδώ επί 4 ημέρες έκραζαν πως καίγονται σπίτια και τελικά αυτά ούτε 150 δεν είναι. Ε κάημαν όμως και 150.000 στρέμματα δάσους αλλά γι' αυτό ποιος ενδιαφέρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Elva
    "Ποτε θα σταματησουμε να βλεπουμε τετοιες εικονες καταστροφης στην Ελλαδα; "

    Υποθέτω όταν κλείσουμε τα μάτια μας...

    @Antoine
    Γιατρέ μου επέστρεψες!!! ναι καμια φορά οι στιχουργοί είναι προφήτες.

    @dsquared
    Άσε εκλογές και μία από τα ίδια. Εγώ πάλι το έριξα από σήμερα στον Βάγκνερ.
    Η ορχήστρα Νέων που λές καλή?

    @Artanis
    Οι δηλώσεις Αντώναρου για τα πεύκα είναι ενδεικτικές της νοημοσύνης του και της ανοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @spyros1000
    όπως τα λές είναι. όταν καταπατούν οι ίδιοι οι Υπουργοί τι να πεί κανείς...

    @happypepper
    Έτσι είναι, κάποιος καίει, κάποιος αγοράζει, κάποιος κτίζει, όλοι κερδίζουν...βραχυπρόθεσμα.

    @ΠΑΤΡΙΚ
    ε ναί για κάτι τέτοια είναι τα σημαιάκια των κομματόσκυλων.

    @jacki
    δεν νομίζω, απλά ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @James D
    Όλα όπως κ΄θε χρόνο.

    Όσο για το 2πλό, να αν βάλουμε και 2ο αυτογκόλ...την αμαρτία μου γαμώ.

    @Tanila
    οικοσύστημα εννοείς τις μύγες που τριγυρίζουν τα σάπια δόντια σου?

    @κούνελος
    να που έχει κοινό ο Philip Glass!!!

    @Zero Point
    αγαπάμε την παλιόγρια διότι πόσο θα ζήσει άλλωστε χχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @BUTTERFLY
    θέλει άλλα πόσο να αντέξεις αυτή τη μαλακία...

    @manetarius
    ένα μικρό ποσοστό είναι για λύπηση. οι υπόλοιποι είναι για φάπες το λιγότερο. Και όπως λές, οι ίδιοι θα φωνάζουν το χειμώνα πως τους πήρε το νερό τα σπίτια όπως φωνάζουν κάθε χρόνο όσοι έχουν χτίσει πάνω σε μπαζωμένα ρέματα.

    @NdN
    η χώρα της παρανομίας και της αποζημίωσης.

    @thamnos
    ΜΑ 50 χρόνια αυτό δεν γίνεται? δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ προφήτης ρε γαμώτο.

    @anonumos-myphoto
    να υποθέσω συμφωνείς?

    @KS
    εμ η αγορά όπλων είναι τέτοια βιομηχανία που και για χάρη της ξεκινούν πόλεμοι από εκεί που δεν υπάρχουν. Τα καημένα (και πλέον καμμένα) τα δέντρα δεν μετρώνται σε ντόλαρς.

    @pisoglendis
    μπουρλότε εντελώς. τα είπε και η φιλενάδα η Αkanonisti που δε μασάει τα λόγια της.

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    καλώς όρισες αγόρι αν και βρήκες αποκαΐδια...

    @ΦΟΥΛΗ
    τρομερό το σύνθημα. Χάθηκαν ζώα, δέντρα, για να έχουν κάποια άλλα ζώα προσεχώς βίλα στας εξοχάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΕΣ ΤΑ καλό μας!!!
    Α,γειά στο στόμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βάζω υπογραφή στον τίτλο σου.

    Τα λέει όλα...

    Κώστας
    vloutis.blogspot.com
    vloutis.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ίου!
    Σαν να προσπάθησες στην άρρωστη φαντασία σου να με φιλήσεις με γλώσσα και να γλύψεις και τα δόντια μου!
    Σιχάθηκα!
    Και νιώθω βιασμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. H "χαρά της μπετονιέρας" ...αυτό ήταν ότι πιο εύστοχο έχω διαβάσει.. Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.. ΑΠΟΛΥΤΑ... Με κάθε λέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για να βάλει κάποιος μυαλό πρέπει να έχει.
    Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπέρα σε όλους!!!

    @7Demons
    από ότι βλέπω οι περισσότεροι τα ίδια λέμε άλλα μάλλον μάταια...θα δείξει...

    @ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ
    Καμένοι σε όλα τα επίπεδα δυστυχώς.

    @Tanila
    Ποιά δόντια σου καλή μου τα χρυσά?

    @Roadartist
    Εμ δεν είναι?

    @Γιώργος Τ.
    Οι περισσότεροι αυτά λέμε τόσες μέρες, μας ακούει κανείς?

    @Θράσος
    Βασικά θα έλεγα πρέπει να θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Με το νέο Ρυθμιστικό του Απρίλη προβλέπεται πια η δημιουργία νέων οικισμών στη Β-Α Αττική.

    Μόνο όμως με όρους δόμησης που θα εκδίδει ο ίδιος ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.!

    Καμένη γη, καμένα μυαλά, καμένη ζωή... Φαίνεται να μας αρέσει όμως! Λες να είμαστε μαζοχιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Όσο ο άνθρωπος δεν κατανοεί ότι αποτελεί μέρος αυτού του περιβάλλοντος, τόσο τον περιμένει μαζικός αφανισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 'Εχω μείνει άφωνη με το τραγούδι....
    Ονειρεμένο....

    Όσο για το "ζουμί" του κειμένου... δεν σχολιάζω.... γιατί θα γίνω αθυρόστομη πάλι!!!!

    Απλά... τιγροφιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. πολλη καλη και να φανταστεις οτι ειναι ερασυτεχνες που συναντιουνται μια φορα την εβδομαδα. Ο μαεστρος τους ειναι Ελληνας.

    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα παίδες!

    @ikor
    ε καλά στην Ελλάδα για αυτό δεν τιμωρούνται τα εγκλήματα. διότι έχουν την υπογραφή των Υπουργών.

    @suncitizen
    Έτσί ακριβώς είναι άλλα μάλλον θα το καταλάβουμε όταν είναι πολύ αργά.

    @tiger_lilious
    Θα βάζω περισσότερο Philip Glass από εδώ και πέρα. Όσο για το "ζουμί" γίνε όσο αθυρόστομη θες.

    @dsquared
    και να φανταστείς ότι οι δικές μας επαγγελματικές τις περισσότερες φορές δεν ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όπως έχω γράψει και σε άλλα μπλογκς οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι πολίτες που ψηφίζουν αυτούς που μας κυβερνάνε. Χρειάζεται να σου θυμίσω πως η ΝΔ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λίγες εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007;

    Για ποιο λόγο να αλλάξουν οι πολιτικοί μας όταν τους επιβραβεύουν οι "πολίτες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    μα φυσικά, κι εμείς ήμαστε μέρος του συστήματος. το συντηρούμε όσο δουλεύει για πάρτη μας και όταν δε μας βολεύει το καταγγέλλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. άστα Μαλεράκο,το χωριό μας καιγόταν..και η Αλεξανδράτου χτενίζεται είμαστε σε αυτή τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @TO ΓΛΑΥΚ
    η συγκεκριμένη αν και φυτό θα έπρεπε να πυρποληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μήπως, τελικά, θα έπρεπε να χωροθετηθεί μια περιοχή ειδικά για τούρτες με παρεκκλήσια;
    ..με δρόμο παρακαμπτήριο, να περνάμε απέξω μη και κάψουμε τα μυαλά μας περισσότερο;
    :) εύστοχο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @Rodia
    Δεν είναι κακή ιδέα. Πάντως ακούω θέλουν να αποζημιωθούν για τις καμένες τούρτες οι ιδιοκτήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails