Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!! (UPDATED)

[η φωτό από τον Thoma Xomeriti]

Μέσα Φεβρουαρίου όταν διάβασα στο ManifestoGR την είδηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορούσε στην απόλυση φορέα του AIDS (ή μήπως πρέπει να πώ φορέα του HIV ποτέ μου δεν ήμουν καλώς σε αυτά...), από την εργασία του μετά από αίτημα των "συναδέλφων" του.
Τότε δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία (καλά στα κανάλια καθόλου νομίζω) αλλά και στα μπλόγκ λίγοι ασχολήθηκαν. Ίσως διότι πιστεύαμε πως η δικαίωση του συνανθρώπου μας ήταν αυτονόητη.
Να όμως που όπως διαβάζω στον φίλο Thoma Xomeriti η δικαιοσύνη είχε άλλη άποψη. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να κρίνω την απόφαση από την νομική της πλευρά μιας και δεν το κατέχω το θέμα.

Όμως θα ήθελα να πώ το εξής στους κυρίους και τις κυρίες συναδέλφους του εργαζόμενου: Πόσο μαλάκες ήσαστε για να ζητήσετε την απόλυση του ανθρώπου την στιγμή που ίσως περισσότερο από ποτέ θα την χρειαζόταν από οικονομικής και ψυχολογικής άποψης? Δεν γνωρίζετε πως μεταδίδεται ο ιός? Τόσο άσχετοι και ανενημέρωτοι ποια? Τόσο απάνθρωποι? Ντροπή σας, ή μάλλον ντροπή μας, όλων μας ως κοινωνία.

UPDATE

Μετά την επισήμανση του φίλου basnia ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας (το πλήρες κείμενο εδώ).

"Ο Αρειος Πάγος δέχθηκε ότι δεν είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένου φορέα του AIDS, διότι δεν έγινε από λόγους εχθρικότητας, εμπάθειας ή εκδικητικότητας αλλά για να εξασφαλιστεί η ηρεμία των υπόλοιπων συναδέλφων του που είχαν ζητήσει την απομάκρυνσή του λόγω της σοβαρότατης μεταδοτικής νόσου. Οι πιέσεις τους ανάγκασαν την εργοδοσία να τον απολύσει για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, που είχε διαταραχθεί από τον φόβο και την ανασφάλεια που ένιωθαν για την υγεία τους."


Βρε βούρλα!!! η νόσος είναι σοβαρότατη αυτο δεν το αμφισβητεί κανείς, άλλα το κοινό κρυολόγημα είναι περισσότερο μεταδοτικό...

70 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @antidrasi+sex
    Ναι το ξέρω πως έχετε κάνει και άλλοι αναρτήσεις, απλά δεν μπορούσα να βάλω όλα τα λίνκ. Παρ'όλα αυτά το θέμα δεν έτυχε της προσοχής που νομίζω θα χρειαζόταν.

    @Drama Queen
    δυστυχώς έχω άλλα δεν αλλάζει και πολλά αυτό. Ακόμα και αν η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν υπέρ του απολυμένου θα μπορούσαν οι συνάδελφοί του να δουλέψουν μαζί του? μάλλον όχι. Διότι το πρόβλημα στο μυαλό τους δεν διορθώνεται με μια δικαστική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είπα γιατί δεν έβαλες τα λινκ, για συμπαράσταση στο έδειξα...
    όντως λίγοι ασχολήθηκαν. Εγώ θυμάμαι ότι πόσταρα πρωί πρωί, μόλις το διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το διάβασα και εγώ μόλις σήμερα.
    ίσως να αρχίσουν να απολύονται και όσοι πάσχουν από καρκίνο. ή από γρίπη. δεν έχω άλλα λόγια. παρά να συμφωνήσω με ότι γράφεις. και μένω και με την απορία. πώς το μάθανε. όχι ότι θα αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο ντροπή; Αίσχος!
    Ήταν μια χρονιά που ευαισθητοποιήθηκα αρκετά με το AIDS και όπως σου είχα πει και το Δεκέμβριο, η εμπειρία από την ενημέρωση της 1ης Δεκεμβρίου μου κατέδειξε ότι η ημιμάθεια και η προκατάληψη κυριαρχεί στην κοινωνία γύρω από το θέμα.
    Δεν έχω άλλα σχόλια. Ο οροθετικός που απολύθηκε πρέπει να αντιδράσει περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και από ότι καταλαβαίνω αναιρείται η χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά σου λένε άνθρωποι
    Άνθρωποι χωρίς ανθρωπιά

    Άντε να εξαφανιστούμε από τον πλανήτη να ησυχάσει η πλάση όλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @antidrasi+sex
    ναι βρε το κατάλαβα πως δεν το είπες με αυτό το σκοπό, δεν ήταν ανάγκη να σβήσει το πρώτο σχόλιο, απλά ήθελα να επισημάνω πως δεν ήμουν ο μόνος που το είδα, και πως ίσα ίσα κάποια παιδιά το έβαλαν, απλά όχι όσα θα έπρεπε πιθανώς για τους λόγους που ανέφερα. Το δικό σου δεν το είχα δεί το ομολογώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @b|a|s|n\i/a
    καρκίνο, γρίπη ή ίσως αργότερα και κάποια "κοινωνική ασθένεια", χρώμα δέρματος. Κάπου είχα διαβάσει πως ο ίδιος ενημέρωσε τον εργοδότη του αν δεν κάνω λάθος. Όμως το θέμα δεν είναι αν θα ήταν ασφαλής κρυβόμενος, αλλά γιατί δεν είναι ασφαλής όταν είναι ειλικρινής.
    Αν ισχύει και αυτό για την αποζημίωση τότε ακόμα χειρότερα.
    Αλήθεια ως απολυμένος μέχρι πότε θα έχει ιατρική περίθαλψη? πως θα μπορεί να έχει την θεραπεία που χρειάζεται χωρίς εργασία-χρήματα-ασφάλιση? Όλα αυτά δεν τα σκέφτηκε κανένας?

    @Antoine
    Μικρέ μου γιατρέ χρειάζεται πολύ ενημέρωση ακόμα. Ο οροθετικός πόσο να αντιδράσει και μόνος του? Πραγματικά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει από εδώ και πέρα. Ποιος θα μπορούσε να τον προσλάβει κλπ. Και τι θα γίνει με τον επόμενο που θα απολυθεί για τον ίδιο λόγο?

    @απατεωνες
    Είναι φορές που πραγματικά αισθάνομαι πως ήμαστε τα σιχάματα της δημιουργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν το ήξερα.
    δεν το περιμενα καν, να συμβαίνει κατι τετοιο.
    απαράδεκτο, για να μη πω "εγκληματικό" γιατι ξερουμε καλά ολοι, πως εκτος απο τη φαρμακευτικη αγωγή, προϋποθεση για να βελτιώνεται η θεραπεία, ειναι και η καλη ψυχολογική κατάσταση.
    τι είδους άνθρωποι ειναι αυτοί;
    δεν μπορω να καταλαβω.
    δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν το άκουσα μου κακοφάνηκε και όχι μόνο μου κακοφάνηκε αλλά νευρίασα με όλους όσους δεν ξέρουν να πληροφορούνται σωστά και να παραφέρονται και κάνουν βλακείες! Μαλακίες μάλλον! Κρίμα τα μικρά μυαλά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το ήξερα αυτό. Πιστεύουν ότι το aids είναι κάτι που δεν τους αφορά αφού δεν το έχουν οι ίδιοι και ότι δε θα τους αγγίξει ποτέ. Βέβαια σ'αυτήν την κωλοχώρα που ζούμε τι περίμενες; Όλοι οι απαίδευτοι και αμόρφωτοι το παίζουν έξυπνοι και μετά κάνουν και τους ευαίσθητους. Δεν ξέρω τι άλλο να πω γιατί ό,τι και να λέμε δε θα βοηθήσει αυτόν που απολύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά θεωρώ πως η έλλειψη παιδείας...αγγίζει τα πάντα!Ελλειψη παιδείας...επομένως και σωστής ενημέρωσης..συνεπάγεται έλλειψη ανθρωπιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μαριλένα
    Άστα βρε Μαριλένα μου κάθε πέρσι και καλύτερα τελικά. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε πίσω. Κρίμα.

    @Hfaistiwnas
    Κρίμα τα μικρά μυαλά τους άλλα ο Νόμος δεν θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα και να προνοεί?

    @γυάλινο δάκρυ
    Αυτό είναι και το φοβερό πως ό,τι κι αν πούμε εδώ δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον άνθρωπο αυτό.

    @kou-kou
    Κατακλυσμιαία έλλειψη παιδείας. Κάτι που το συναντάμε παντού γύρω μας. Και αντί να βλέπουμε βελτίωση πάμε προς τα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν πρέπει να εντρεπόμεθα αλλά να εκ-τρεπόμεθα.Μόνο έτσι,τελικά, κατισχύει μερικές φορές η ουσία επί της ανοησίας. Ευχαριστώ που σαν ξυπνητήρι μάς ξε-σήκωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @aa
    ki εμένα άλλοι με αφύπνισαν, έβαλα μόνο 2 λίνκ άλλα έχουν γράψει κι άλλοι. Προς το παρόν ενημερώνουμε αλλήλους και ίσως σταδιακά βρούμε και τον τρόπο να κάνουμε κάτι παραπάνω.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το 'ελληνοχριστιανικό πνεύμα' θριάμβευσε και πάλι.
    Είναι βαθύτατα απάνθρωπο, ανήθικο, ρατσιστικό.
    Δεν δικαιούνται καν να γνωρίζουν αν είναι φορέας.
    Ελλάς-Τανζανία συμμαχία. Ύστερα μένουμε άφωνοι που τους βλέπουμε να ακρωτηριάζουν τους αλφικούς.
    Τουλάχιστο εκείνοι έχουν το άλλοθι της αμάθειας... ή μήπως το έχουμε κι εμεις.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @THANOS
    Κοίταξε κάποια στιγμή θα το μάθαιναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όμως το θέμα είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη παιδεία όπως είπαν και άλλα παιδιά, και η ενημέρωση ώστε να γνωρίζουν πως η ασθένεια δεν είναι κολλητική στο χώρο εργασίας. Είμαι περίεργος ΄πάντως να δώ αν θα αντιδράσει κάποιος φορέας για όλο αυτό. Εκτός κι αν θα πρέπει ο άνθρωπος να ευτελισθεί πρώτα από τα κανάλια παρακαλώντας τους τηλεαστέρες της πρωινής ενημερωτικής ζώνης για να τον προσέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. που την ειδες την καταληλη παιδεια ?
    αδιαφορα υπαρχει για οτι συμβαινει γυρω μας , μονο οταν το κακο χτυπαει εμας αρχιζουμε να τρεχουμε , κωλοκοινωνια ειμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ουστ ρε ξεφτίλες πια. Αμάν άχρηστοι μικροί ανθρωπάκηδες.

    Ου να μου χαθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τελικά με κάτι τέτοια ανακαλύπτεις πόσο πίσω είμαστε ... όλοι και οι συνάδελφοι και οι δικαστές....όλη μια κοινωνία είμαστε
    μπράβο που το έθιξες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. συγνώμη για το όλη με ήτα ...με οι ήθελα να γράψω αλλά ταράχτηκα με τις μεσαιωνικές αυτές συμπεριφορές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κι εγώ όταν το είχα πρωτοδεί στο Μανιφέστο και στο Α.Π. νομίζω, θεώρησα - όπως κι εσύ - το αυτονόητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @~~~...~~~
    πουθενά δεν υπάρχει παιδεία αυτό είναι το θέμα.
    Καλημέρα φίλε μου

    @Βάσκες
    Και λίγα λές. Καλή σου μέρα.

    @Poppy
    Πίσω από το Θεό είμαστε μην το συζητάς. Όσο για το ορθογραφικό μην ανησυχείς είμαι ο πλέον ανορθόγραφος που υπάρχει.
    Πολύ καλημέρα

    @Thomas Xomeritis
    Τελικά φαίνεται πως κακώς τα θεωρούμε τα αυτονόητα. Καλή σου μέρα

    @Ο ψεύτικος Πέτρος
    τι να σου κάνει και η θρησκεία, πως να γιατρέψει την ανθρώπινη μαλακία...Καλημέρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. simfono me ton apateona mia apo ta idia ...lipame pou den exoume sinaisthimata telika malon iparxei delete gia auta kai arxisan na svinoun to ena meta to allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. simfono me ton apateona mia apo ta idia ...lipame pou den exoume sinaisthimata telika malon iparxei delete gia auta kai arxisan na svinoun to ena meta to allo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ κουλό όντως.. Αφού ο ιός δεν μεταδίδεται εξ όψεως.. Τι να πεις.. Ντροπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. to xa akousei +gw gurw sta teleiwmata ts exetastikis m kai skeftika to poso ftinoi ginomaste oi anthrwpoi polles fores...vevaia twra pou t xanaskeftomai dn xerw an eimaste ftinoi i apla anenimerwtoi?Akoma kai to 2o na isxuei einai anepitrepto na sumvainei en eti 2009...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Aπό την τηλεόραση προφανέστατα δεν ακούστηκε τίποτα, γιατί στην τηλεόραση δεν μαθαίνεις νέα.
    Οι εφημερίδες και τα ιντερνετικά μέσα ασχολήθηκαν αρκετά.
    Για τα υπόλοιπα, τι παραπάνω να συμπληρώσω;
    Σε λίγο θα μας εγκαλέσουν και όλους εμάς που σχολιάσαμε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kalimera!!!
    Megali ntropi ontws, mpes twra stin psyxologia aytou tou anthropou pws tha einai kai tha niothei. Ti skatenios, egwistis kai atomistis laos pou eimaste! Sto ekswteriko de tha tolmousan na to kanoun ayto, edw omws eimaste i xwra tou "oti nanai". Ti na pw...Tsantistika poly!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάτι τέτοιο ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Το φαινόμενο έχει παγκόσμια εμβέλεια. Η καθυστέρηση δεν αφορά μόνο την ελληνική κοινωνία.
    Η δικαίωση, όμως, όσων προέβησαν στην απόλυσή του έχει περιορισμένη εμβέλεια.
    Είναι τραγική η κατ' επίφαση δημοκρατία. Το ίδιο τραγικές είναι και οι δήθεν ανθρωπιστικές οργανώσεις που ενημερώνονται αποκλειστικά από τα τηλεοπτικά δελτία, δηλαδή από τους εκάστοτε ισχυρούς επιχειρηματίες.
    Ο φορέας υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε να κάνει απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε όλα να τα αναλάβουν εθελοντικά οργανώσεις ή μονάδες με ενδιαφέρον για την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι τόσο κριμά να αυτοχαρακτηριζόμαστε ως προοδευτικοί την ίδια στιγμή που κάτι τέτοια γεγονότα μας πάνε χρόνια πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 'Οσο και να νομίζουμε ότι έχουμε πιάσει πάτο πάντα εκπλήσσομαι από το πόσο πιο χαμηλά ακόμα μπορούμε να πέσουμε.

    Το θέμα είναι τί κάνουμε. Το να οργανώσουμε μια ακόμα εικονική διαμαρτυρία μέσω των μπλογκ ή του facebook δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Το να πούμε ότι βγαίνουμε στη γύρα για να μαζέψουμε λεφτά και να πάει αυτός ο άνθρωπος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν πρόκειται να περπατήσει γιατί ο κόσμος είναι πια δικαιολογημένα καχύποπτος με όσους του ζητάνε να βάλει το χέρι στην τσέπη για καλό σκοπό...

    Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ απολύτως τίποτα εκτός από το να ενημερώσω για το θέμα κάποια sites που γνωρίζω στο εξωτερικό. Τελικά η πραγματική παρακμή είναι να αισθάνεται κανείς τόσο ανήμπορος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Tώρα που το σκέφτομαι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να βρούμε κάποιο τρόπο για να πιέσουμε ώστε ο νόμος που απαγορεύει τις διακίσεις στην εργασία να συμπεριλάβει όσους πάσχουν από οποιαδήποτε νόσο ή αναπηρία.

    Βέβαια το 2005 που συζητιόταν αυτός ο νόμος στη Βουλή δεν άκουσα κανέναν απ'αυτούς που το παίζανε Χάρβεϊ Μιλκ στη Λυρική να θέτουν δημόσια το ζήτημα. Αλλά τί ψάχνω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τι να πω....απλα θα επρεπε να ντρεπομαστε...ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το θεμα περασε στα ψηλα απο τα ΜΜΕ και απορω γιατι...αλλα για αλλα θεματα περι γαμου και φιλιων αμεσως γινονται πρωτη ειδηση....πραγματικα θα πρεπει να ντρεπομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @truth around us.........
    Σε άλλα πράγματα ρε γαμώτο θα έπρεπε να κάνουμε delete όχι στα αισθήματα. Άλλα τι λέμε, τώρα και με το πρόσχημα την οικονομικής κρίσης χάνουν άνευ λόγου άνθρωποι τις δουλειές τους. Εδώ βρήκαν και πάτημα. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ με τι καρδιά μπόρεσαν αυτοί οι άνθρωποι να ζητήσουν την απόλυση του συναδέλφου τους.

    @jacki
    Αυτό δείχνει την τεράστια άγνοια των Ελλήνων.

    @Giorgio
    Ανενημέρωτοι και μαλάκες είμαστε.

    @apos
    Εγώ όπως είπα δεν σχολιάζω τόσο την απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία βασίστηκε (υποθέτω) στην ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων. Πάνω από όλα με εξοργίζει η απανθρωπιά των συναδέλφων του που ώθησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

    @ musicbug
    δεν ξέρω αν στο εξωτερικό δεν θα το έκαναν επειδή πραγματικά είναι καλύτεροι άνθρωποι ή διότι απλά εκεί οι Νόμοι προστατεύουν τους ανθρώπους περισσότερο οπότε μια τέτοια ενέργεια από τους συναδέλφους θα έπεφτε στο κενό. όπως και να έχει πάντως η απουσία ενημέρωσης για τον ιό και τους τρόπους μετάδοσης του είναι συγκλονιστική.

    @b|a|s|n\i/a
    thanks για το λίνκ. Θα κάνω και μια ενημέρωση στο πόστ.

    @Σ.Π.Ρ.
    Σίγουρα συμβαίνουν κι αλλού. Το θέμα όμως είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή να συμβαίνουν. Με το σκεπτικό που έγινε η απόλυση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλου είδους απολύσεις στο μέλλον. Πάμε χειρότερα παρά καλύτερα αυτό βλέπω.

    @gay super hero
    Αυτή την στιγμή κι εγώ νοιώθω ανήμπορος. Το καλύτερο από όλα είναι όπως λές να κινητοποιηθούμε στην πορεία της αλλαγής του Νόμου. Όσο για το 2ο που λές, και ο Χάρβει Μίλκ από όσο είδα στην ταινία έλεγε πως οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να είναι πρώτοι σε όλων των ειδών τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Χρειαζόμαστε καλύτερη οργάνωση και ίσως περισσότερο συστηματική παρά συναισθηματική δραστηριοποίηση από ότι σήμερα.
    Πάντως μπράβο σου και για την ανάρτηση της είδησης στα Αγγλικά ώστε να ενημερωθεί κόσμος κι εκτός Ελλάδος.

    @Johnny
    Τα θέματα που λές έχουν μεγαλύτερη πέραση στα κανάλια διότι είναι πιο πιασάρικα και μπορούν να τα συζητάνε στα πάνελ με παπάδες και θεούσες. Το θέμα της απόλυσης είναι πολύ βαρύ για την τηλεόρασή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ...ΓΑΜΟΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΔΙΚΑΙΟΣΗΥΝΗ ΑΛΑ ΚΑΡΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάντως ούτε πρόκειται να έρθει κανένας ξένος να μας σώσει, μόνοι μας πρέπει να σωθούμε.

    Εγώ προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι οι γκέι "πρέπει να είναι πρώτοι σε όλων των ειδών τις κοινωνικές διεκδικήσεις". 'Εχουμε αρκετά δικά μας θέματα να ασχοληθούμε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί που προσπαθούν να μας σύρουν δεξιά κι αριστερά και να πατήσουν πάνω στα δικά μας θέματα για να προωθήσουν ένα σωρό άσχετα πράγματα.

    Αλλά σαφώς αυτό το θέμα μας αγγίζει περισσότερο. 'Οχι μόνο εμάς, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @gregory
    τι να πώ, η δικαιοσύνη απλά εφαρμόζει τους νόμους. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν αλλά πότε και πώς. Και φυσικά και η νοοτροπία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @gay super hero
    Απλά πιστεύω πως δεν μπορούμε να κοιτάζουμε μόνο την πάρτη μας διότι τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διακρίσεων είναι ευρύτερα και δεν αφορούν μόνο τους ομοφυλόφιλους. Με αυτή την λογική το λέω. Τώρα αν κάποιοι όπως λές βρίσκουν πάτημα σε εμάς δεν ξέρω τι εννοείς αλλά δεν το αποκλείω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λοιπόν με πρόλαβες! Η επόμενη ανάρτησή μου θα ήταν για αυτό το θέμα σε συνδυασμό με τις παπαρολογίες του Πάπα! Το μόνο θετικό είναι ότι σήμερα στη δουλειά το είχαν μάθει όλοι οι συνάδελφοι και όλοι κράζαμε τον Άρειο Πάγο. Πρέπει να φροντίσουμε και εμείς να του δώσουμε τη σημασία που του χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το είχα δει πριν καιρό, όταν συνέβη... Τι να πω; Η άγνοια όσον αφορά το AIDS είναι τεράστια.
    Και δε δικαιολογώ ούτε τους συναδέλφους του ούτε τους δικαστές. Θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς μεταδίδεται η ασθένεια - εκτός αν στο συγκεκριμένο γραφείο όλοι κάνουν σεξ με όλους...

    Τα νεύρα μου...

    ΥΓ: Τι κουλό αυτό με τον Πάπα! Πασχίζουν οι διάφορες οργανώσεις -ιδίως στην ΑΦρική- να καθιερώσουν τη χρήση προφυλακτικού και πάει αυτός και τα γκρεμίζει όλα με μια ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φαντάσου πόσο περισσότερο φρίκαρα.. που το έμαθα από άτομα.. που συμφωνούσαν με τους παπάριδες???
    Ισως να ανέβασα και πίεση... από την τσατίλα....

    Δυστυχώς... τετοιοι είναι οι περισσότεροι....
    Δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το βρίσκουμε "φυσικό" για τον εφιάλτη που ονομάζεται " η εξουσία-κράτος και οι δομές τους ".

    Πότε υπήρξε μέριμνα αληθής και προτεραιότητα για τον κάθε πολίτη για να υπάρξει και τώρα?

    Ζούμε σε σκοτεινές εποχές,όπου όποιος δεν κάνει για τα γούστα των άνωθεν προκαθορισμένων κοινωνικών δομών,αμέσως καταδικάζεται στον παραγκωνισμό και στην απόρριψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @VK in Athens
    Eίδες τα μεγάλα μυαλά συναντιόνται. Περιμένωνα δώ και το πόστ με τον Πάπα.
    Καλημέρααα

    @Sweet and bitter
    Ναι πραγματικά μόνο αν γαμιούνται ΄΄ολοι σε αυτό το γραφείο θα υπήρχε πρόβλημα. Όσο για την μαλακία του Ποντίφικα είναι δεκαετίες που το λένε αυ΄το από την Αγία Έδρα. Καλή σου μέρα

    @aKanonisti
    Καλά είμαι σίγουρος πως πολλοί θα συμφωνούν με την απόφαση του δικαστηρίου. τέτοιοι είμαστε.
    Καλή σου μέρα συνάδελφε.

    @7Demons
    Μα γιαυτό κι εμένα με έχει θυμώσει περισσότερο η στάση των συναδέλφων του παρά η απόφαση του Δικαστηρίου. Πάντως βλέπω να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Iparxei an8ropia stis meres mas?de to nomizo...o ka8enas mono ton eauto tou koitaei...poli krima
    Kalimera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλημέρα...
    Να μου πει ο πάπας λοιπόν πόσους αγιασμούς και πόσες μετάνοιες πρέπει να κάνω για να θεραπευτώ...
    Όσο για το δικαστήριο φίλε μου τι θα γινότανε?Να δικαιωθεί?Αν μπορούσαν να μας πυροβολήσουν μερικοί θα το έκαναν αφού μας θεωρούν μιάσματα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο...
    Δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες..
    http://hiv.humanism.gr/board/viewtopic.php?t=1002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εμένα με έχει εξοργίσει η δικαστική απόφαση.
    Προσπαθούν να κρύψουν τους υστερικούς φόβους τους και τον συντηριτισμό τους πίσω από ένα τσαμπουκαλεμένο δάχτυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μπορεί να γαμιόντουσαν στη δουλειά εκεί μέσα και να φοβήθηκαν καλέ! :p
    ε ρε κατάντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αν αφήσω σχόλιο, κινδυνέυω να κολλήσω κάτι?
    Ενα θέλω, να έχει παιδιά ο εγροδότης και να του κάτσει η στραβή, μετά θα μάθει, θα ενημερωθεί και θα βγαίνει στο χωρίο του με τα μούτρα στα πλακάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν είχα ακούσει τίποτα για το γεγονός αυτό... Και είναι ντροπή όλων όσων είναι υπαίτιοι στο όλο αυτό τραγικό συμβάν.. Και ανησυχώ για την απόφαση, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και από άλλες επιχειρήσεις.. Εύχομαι να δικαιωθεί ο απολυμένος στο μέλλον.. Όσο για τους "συνάδελφούς" του??? Να τιμωρηθούν από την ίδια την ζωή όπως τους αξίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. OMG!!!
    Μα καλά, το εξασθενές χλώριο επηρεάζει και την ανθρωπιά;
    ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΜΤ;
    Άρε Ελλαδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. γουτσου γουτσου γατουλι μου!
    αχ εσυ δεν κυνδινευεις απο ειτζ,δεν κανεις σεξ ποτε.
    με μαλακια δεν κολλαει νινι μου!



    υ.γ @Prophet Estarian αν εισαι αυτος στην φωτο εισαι τρελλο γκομενακι,για ελα λιγο πριβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @Leviathan
    για την απανθρωπιά είμαι σίγουρος πάντως. Καλό σου απόγευμα.

    @Not me
    Η στάση της Αγίας Έδρας είναι καθαρά εγκληματική. Θα τσεκάρω και το λίνκ που μου έδωσες για ενημέρωση.
    Καλό σου βράδυ.

    @7Demons
    δεν έχεις και άδικο. Καλό απόγευμα.

    @Prophet Estarian
    Και αυτό να γινόταν ας βάζαν προφυλακτικό. Έλα μωρέ αφού είναι βλάκες τα παλικάρια. Καλο απόγευμα


    @thamnos
    Έχω καλό antivirus μην ανησυχείς. Καλό σου απόγευμα

    @Γιώργος Τ.
    Και από άλλες επιχειρήσεις και για άλλες "ασθένειες". Όσο για τους "συναδέλφους' δεν θα ευχηθώ να πάθουν τα ίδια, απλά να καταλάβουν κάποια στιγμή την μαλακία που έκαναν.

    @Artanis
    Είμαι περίεργος στην νέασ ου πατρίδα πως θα είχε αντιμετωπιστεί το γεγονός. Τι να πώ έχω μείνει κι εγώ άναυδος.

    @stella
    είσαι απίστευτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ναι... και αυτοί θα σου απαντούσαν πως το κρυολόγημα είναι περισσότερο μεταδοτικό αλλά λιγότερο επικίνδυνο!
    Κοίτα φίλε, κακά τα ψέματα! Δεν ζούμε στην εποχή του Ραούλ Φολερό, τότε που κάποιοι άνθρωποι (με όλη τη σημασία της λέξεως) ήταν έτοιμοι να διακινδυνεύσουν και τη ζωή τους για χάριν των συνανθρώπων τους.
    Σήμερα, όλοι κοιτάνε την πάρτη τους, τον εαυτούλη τους, να ζησουν, να καταναλώνουν και οι άλλοι... ας πάνε στο διάολο κι ακόμη παραπέρα.
    Και μάλιστα, έχουν ιδεολογικοποιήσει αυτή τη στάση τους! "Ας πρόσεχαν να μην κολλήσουν έιτς" ακούς και σου λένε. "Εγώ έχω οικογένεια και φοβάμαι" κλπ κλπ
    Προσωπικά δεν ρίχνω τόσο ευθύνη στην εργοδοσία αλλά στους "συναδέλφους". Μεταξύ των οποίων, φαντάζομαι, θα υπήρχαν και κάποιοι σούπερ αριστεροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eννοώ μακεδονικές, τουρκικές και άλλες εθνικές μειονότητες, ταύτιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων πολιτών αυτής της χώρας με τα δικαιώματα των μεταναστών (και μάλιστα την ίδια στιγμή που κανείς δεν ασχολείται με τους ομοφυλόφιλους μετανάστες) ή ακόμα και με ομάδες όπως οι φυλακισμένοι, οι εκδιδόμενοι και οι ναρκομανείς και πολλά άλλα.

    Επίσης την ταύτιση με συγκεκριμένους "εναλλακτικούς" πολιτικούς χώρους όπως οι αντιεξουσιαστές, οι φιλελεύθεροι, οι οικολόγοι κτλ με τη λογική του τσουβαλιάσματος ψήφων και χωρίς να εξετάζεται σοβαρά κατά πόσο αυτοί χώροι είναι πραγματικά πιο "ανοιχτόμυαλοι" σε σχέση με άλλους που μας έχουν απογοητέυσει στο παρελθόν.

    Αν π.χ. υπάρξει ένταση με γειτονικές χώρες για κάποια από τις παραπάνω μειονότητες, προσωπικά δεν θα ήθελα να στοχοποιηθούν οι ομοφυλόφιλοι στο εσωτερικό της Ελλάδας επειδή κάποιοι τρέχουν να μας ταυτίσουν με όλα τα παραπάνω (και όταν λέω κάποιοι δεν εννοώ εμένα κι εσένα αλλά όσους μιλάνε εξ ονόματός μας). Ούτε με ενδιαφέρει να ταυτίζομαι υπερβολικά με πολιτικούς χώρους που χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων από μεγάλη απειρία και ανωριμότητα. Αυτοί είναι οι φόβοι μου και σε αυτά αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ως άτομα βέβαια ο καθένας μπορεί να τρέξει όπου νομίζει ότι εκφράζεται καλύτερα. Ως κίνημα όμως (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει γκέι κίνημα) θα πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί και να αποφεύγουμε ταυτίσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε κακοτοπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που την υποκρισία την έχει αναγάγη σε επάγγελμα, δηλώνουμε ότι συμπάσχουμε στο πρόβλημα του άλλου και την ίδια στιγμή κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποδείξουμε το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @Ασκαρδαμυκτί
    μα αυτό το είπα κι εγώ για το πόσο επικίνδυνο είναι όμως για να το κολλήσεις στον χώρο εργασίας είναι εξαιρετικά απίθανο, αν δε τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες υγιεινής υποθέτω πως είναι πρακτικά αδύνατο. Όσο για την στάση που λές που προκαλείτε από άγνοια αυτή είναι που πρέπει να αλλάξουμε πιστεύω.
    Καλό σου βράδυ

    @gay super hero
    Κοίταξε, καταλαβαίνω τι λές, όμως δεν αφενός δεν εννοούσα μια χωρίς σκέψη ταύτιση με όλα τα κινήματα απλά επειδή διεκδικούν, αφετέρου δε, μιλάω για την καθημερινή μας στάση ως ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες και όχι τόσο για τα "επίσημα" όργανα που μας εκπροσωπούν.

    @G...P...
    Eίναι αλήθεια αυτό που λές φίλε μου και είναι δείγμα απουσίας παιδείας και πολιτισμού.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγόρι μου εδώ, όταν κάνεις αίτηση για βίζα, σε περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο υγείας...Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα έμπαινες στην χώρα...Κι αν γινόσουν φορέας ενώσο ήσουν μετανάστης, το μόνο σίγουρο θα ήταν οτι δεν θα ανανεωνόταν η βίζα, και δεν θα έπαιρνες υπηκοότητα, αν ήθελες να μείνεις μόνιμα...
    Τα πράγματα αλλάζουν αν είσαι ήδη πολίτης της χώρας ή Νεοζηλανδός από γεννήσεως...Τότε κάνουν ό,τι μπορούν να σε προστατέψουν, δεν τίθεται θέμα...Ούτε οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις τους ενδιαφέρουν, μπορείς να δηλώσεις επισήμως τον σύντροφό σου ως συνοδό στην αίτηση για την βίζα (όπως μια σύζυγο, έναν σύζυγο κλπ) και αντιμετωπίζεσαι ισότιμα με όλους τους άλλους πολίτες...
    Εννοείται πώς δεν θα έχανες την δουλειά σου, ή τα προνόμιά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Distixws i at all costs dikigoria den gnwrizei apo koinwnikes eyaisthisies,eidika otan xrisoplirwnetai apo etairies. Ti oksimwro omws na xrisimopoiei kaneis ti leksi "sinadelfos" se aytes tis periptwseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν έχω συναντήσει ποτέ άνθρωπο με AIDS / HIV και δεν ξέρω την διαφορά τους.

    Ο επίλογος: "το κοινό κρυολόγημα είναι περισσότερο μεταδοτικό" είναι πολύ πετυχημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @Artanis
    An δεν πάρεις την ιθαγένεια κλάφτα δηλαδή.
    Καλό σου βράδυ

    @RoZa
    Γιαυτό και η λέξη συνάδελφοι μέσα σε εισαγωγικά. Καλό σου βράδυ και καλώς ήρθες.

    @τσούτσουρος
    έτσι ακριβώς. Καλό Σαββατόβραδο και καλώς ήρθες από τα μέρη μου

    @ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk)
    τελικά η βλακεία είναι ακόμα περισσότερο μεταδοτική. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. To κοινο κρυολογημα δεν ειναι θανατηφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @x-oyranoy
    ναι αλλά είναι αδύνατο να το κολλήσεις στο γραφείο γιαυτό δεν έχει νόημα το πόσο θανατηφόρο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails