Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ELLADISTAN 2008...ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ

Γιατί εξαιρούνται οι ομοφυλόφιλοι απ' το «σύμφωνο συμβίωσης»; Πολίτες β' κατηγορίας είναι; Μήπως τυγχάνουν ανήλικοι που, υποτίθεται, δεν ξέρουν τι κάνουν; Κι αν ακόμα δεν έχουν «ωριμάσει οι συνθήκες» για να ξεπεραστούν τέτοιες ανήθικες διακρίσεις εναντίον ανθρώπων από ανθρώπους, πότε θα ωριμάσουν; Δεν υπάρχει
ισονομία για όλους; γιατί εξαιρούνται απ' τους νόμους που διέπουν τις αστικές σχέσεις άνθρωποι λόγω ερωτικών επιλογών; Ροζ αστέρι στο πέτο γιατί δεν τους βάζουμε;...

ΣΤΑΘΗΣ 06/03/2008
(Ο Κύριος Στάθης, γελοιογράφος και STR8, τα γράφει αυτά διότι δεν χρειάζεται να είσαι gay για να διεκδικήσεις το αυτονόητο).

_______________________________________________________

ΑΝΩΜΑΛΕΣ, ΓΡΑΦΙΚΕΣ, ΣΤΕΡΦΕΣ

για όσους δέν ξέρουν, στέρφα αποκαλούν κάποιοι κάφροι τη γυναίκα που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει (χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται και για τις γίδες που δεν είναι "γόνιμες") , και αν ο όρος σας κάνει λίγο σε άχρηστη αυτό ακριβώς θέλει να πεί, και πολλά άλλα, απεκάλεσε γηραιός ρασοφόρος (δεν τολμώ να τον αποκαλέσω ιερωμένο) από τηλεοράσεως πρίν από λίγα λεπτά, τις 2 κοπέλες που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα τελέσουν την ερχόμενη εβδομάδα πολίτικο γάμο στο Δήμο Καισαριανής. (βλέπε εδώ το δημισίευμα της Ελευθεροτυπίας, και εδώ των Νεων). Ένα παράδειγμα που όπως είπε ο "σεβασμιότατος" μολύνει την Ελλάδα χώρα ηρώων κλπ. (κάπου εκεί δεν άντεξα το παραλήρημα και ήρθα να τα γράψω). Και θα μου πείς τώρα, τι δουλειά έχει ένας ρασοφόρος να μιλάει για τον πολιτικό γάμο???? Έλα τώρα που δεν ξέρεις!!! Έτσι για να τρελαθούν λίγο τα μηχανάκια της τηλεμέτρισης ντε!!!

Από τη στιγμή που διάβασα σήμερα το πρωί την είδηση ανέμενα τις συγκεκριμένες αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς και προσφάτως νομιμοποιημένους με τη είσοδό τους στη Βουλή, πολιτικούς χώρους. Κατά τη γνώμη μου ίσως ήταν λάθος αυτή η τόσο νωρίς δημοσιοποίηση του επικείμενου γάμου (αν και υποθέτω υπήρχε λόγος για αυτό). Ήδη ο δήμαρχος Καισαριανής άκουσα στην τηλεόραση έκανε μια δήλωσε που ανασκευάζει τα περί τελέσεως γάμου. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα του ασκηθούν τρομερές πιέσεις μέχρι να κάνει πίσω αν και ελπίζω τελικά να μην ενδώσει. Αν τελικά γίνει αυτός ο γάμος φαντάζομαι τι τσίρκο θα στήσουν οι διάφοροι "δημοσιογράφοι" των κίτρινων και μή φυλλάδων.

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (?)
(που είχε πεί κάποτε και Πρωθυπουργός της χώρας)

Σκέφτομαι τα φιλαράκια μου το Frank και τον Wim στο Βέλγιο (ναι εκεί που όταν χτίζαμε τον Παρθενώνα τρώγανε βαλανίδια) που είναι 15 χρόνια μαζί, τι θα έλεγαν αν άκουγαν τα συγκεκριμένα ξεφτυλίκια μας!!! Ο Wim δουλεύει ως δάσκαλος σε σχολείο και είναι φυσικά ανοιχτά ομοφυλόφιλος, με τον σύζυγό του άλλωστε πηγαίνει στις σχολικές γιορτές και τις σχολικές εκδρομές και κανείς δεν σκανδαλίστηκε.
Κάντε μια αναγωγή στα δικά μας και να την η ιστορία τρόμου και τα πρωτοσέλιδα στα έντυπα του κώλου (συγνώμη για τα γαλλικά μου) για τον ανώμαλο που διδάσκει στο σχολείο, και τα τηλεπαράθυρα με τον κάθε ΜΑΛΑΚΑ να προσπαθεί να τεκμηριώσει πως η νομική κατοχύρωση της αγάπης 2 ανθρώπων του ίδιου φίλου θα οδηγήσει στην παρακμή της κοινωνίας και τη διάλυση του Έθνους.

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (?) Και αν υποθέσουμε πως όντως είναι ως πότε θα την ανεχόμαστε την Ελλάδα τους αυτή???

Πριν από λίγες μέρες ο φίλος Gay Super Hero απέστειλε ένα mail σε πολλούς από εμάς ενημερώνοντας μας για μια πρωτοβουλία που έχει να κάνει με μια κοινή ανάρτηση την Δευτέρα 17 Μαρτίου ενός κειμένου στήριξης της προσπάθειας να συμπεριληφθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια στο προς ψήφιση νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει και το περίφημο "Συμβόλαιο Συμβίωσης". Αν και δεν πιστεύω πως με μερικές (ακόμα και χιλιάδες) αναρτήσεις θα πιέσουμε καταστάσεις (κάτι τέτοια γίνονται μόνο κατεβαίνοντας στο δρόμο), πιστεύω πως είναι μια κίνηση που χρίζει της στήριξης ΟΛΩΝ μας. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε κι εσείς την ανάρτηση αυτή στειλτε μου μύνημα να σας αποστείλω το κείμενο, ή απευθυνθείτε στον Gay Super Hero (το mail του είναι στο προφίλ του).

Και μια και το ανέφερα και πρίν, αν υποθέσουμε πως είμαστε ένα 10% του πληθυσμού όπως λένε τότε στην Αθήνα μόνο είμαστε 400.000-500.000 άτομα και αν βάλουμε και φίλους ακόμα περισσότεροι. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε λίγο πιο έντονη την παρουσία μας???? Μήπως το περίφημο Athens Pride που ακόμη καρκινοβατεί να γίνει φέτος μια πραγματική πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης όπως ήταν άλλωστε και όταν ξεκίνησε ο "θεσμός" αυτός??? Και όταν τα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας σε αυτή τη χώρα τότε να το κάνουμε πάρτι όπως στον περισσότερο πολιτισμένο κόσμο????
Αυτά προς το παρόν, λίγο χύμα αλλά πάνω στη σύγχυση δεν έχω και μυαλό να πολυ κοιτάξω διατυπώσεις και άλλες μαλακίες.



78 σχόλια:

  1. Sorry για τα τεράστια γράμματα. κάποια μαλακία κάνω και δεν μπορώ να τα επαναφέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tώρα το είδα! Είπα και στον Ηφαιστειωνα γιατι μου κανει τοσο εντυπωση ο γαμος μεταξυ ομοφυλοφιλων! Καταρχην για να συμβουν ολα αυτα που ονειρευεστε και τοσο θελετε θα πρεπει πρωτα να γινετε δεκτοι απο την κοινωνια! Δεν ειναι λογικο απο εκει που δεν τολματε να το πειτε στους γονεις σας η το λετε και σας κατακρινουν να προχωρησετε σε γαμους κ διαμαρτυριες! Σκεφτητε λιγο λογικα! Μπειτε στη θεση των αλλων και δειξ΄τε τους ηρεμα την δικη σας θεση! Δεν υπαρχει λογος για φασαριες! Καποια πραγματα θελουν τον χρονο τους! Αρχικα αποδεχτητε ολοι τον εαυτο σας και μην τον κρυβεται και υστερα ζητηστε και απο τους αλλους να σας αποδεχτουνε! Ισως φαινομαι λιγο ρατσιστρια αλλα δεν μου αρεσει η τοσο μεγαλη ελευθεριοτητα! Και ο τροπος που χειριζεσται το θεμα! Μην προκαλειτε τοσο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη, όταν λέω να κατεβούμε στους δρόμους δεν εννοώ να σπάσουμε βιτρίνες!!!
    Ήρεμα και πολιτισμένα πράγματα, απλά να πούμε πως είμαστε εδώ, είμαστε άνθρωποι όπως εσείς και αγαπάμε και πονάμε και κλαίμε και γελάμε όπως εσείς. Οκ με άτομα του ιδίου φίλου. Δε σου λέω να μας κάνεις παρέα, ή φίλους, είναι δικαίωμα σου να μην σου αρέσει αυτό που είμαστε, όμως αν θέλουμε να είμαστε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία δεν θα πρέπει κι εμείς να έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι???? Και σε αυτό δεν βρίσκω κάτι προκλητικό.
    Θα χαρώ να ακούσω ξανά την άποψή σου.
    Καλό σου βράδυ και καλώς όρισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε πράγμα στο καιρό του, δε μπορούμε να βιάσουμε καταστάσεις. Ο κόσμος όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο δεκτικός στην ομοφυλοφιλία.

    Οσα pride και να γίνουν όσο και να φωνάξουμε δεν θα καταφέρουμε τπτ....
    Όσο οι ίδιοι οι γονείς μου με θεωρούν "άρρωστο" και ελπίζουν οτι θα αλλάξω το να μπορώ να υπογράψω ενα χαρτί δε μου λεει απολύτως τιποτα.

    Οσο δύσκολο και αν είναι απλά πρέπει να κάνουμε υπομονή και κάθε πράγμα στο καιρό του. Τα μυαλά δεν οριμάζουν με τα pride και κάποια ποστς σε μερικά gay blogs τα οποία επισκέπτονται gay ή απενεχοποιημένοι str8...

    Τα πράγματα πριν απο 10 χρόνια ήταν πολύ χειρότερα, και σε 10 ακόμα θα είναι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω μείνει μαμάκας! Για τον αρχιεπίσκοπο μιλάμε; Και θέλει να είναι και αρχηγός της εκκλησίας. Αυτά δίδαξε ο Χριστός ρεεεεεεε! Πόσο στενόμυαλος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και μάλιστα ένας άνθρωπος του Θεού! Δεν ξέρω πως το είδε αυτός αλλά εμείς εδώ το έχουμε σαν βρισιά, απο τις χειρότερες. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες πως τα καταφέρνουν ρε γαμώτο! Λογικό βρίσκω να έχει πιέσεις ο καημένος ο δήμαρχος.. μακάρι να μπορούσε να τους γράψει όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ειρήνη, αχ ειρήνη...

    @xipasmenos, πόση υπομονή για αυτό τον κόσμο! Ποτέ δεν θα γίνει τόσο δεκτικός για να γίνουν γάμοι. Ελλάδα = συντηρητισμός! Αν όμως υπάρξουν δυο τρεις και που ναι στο γάμο, τότε είναι που σιγά σιγα θα καταλάβουν ότι είμαστε ισάξιοι. Και θα μπουν στη ζωή τους νέες έννοιες και εικόνες. Έτσι το βλέπω ...

    Μαλερ σόρυ για τα περεταίρω σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου mahler! Είμαι ο fan της Rafaella που με βοήθησες χθες.TΈΛΕΙΑ η διασκευή!

    Για το θέμα ένα έχω να πω: Ελευθερία επιλογής σε όλους!
    Αυτοί που αντιδρούν πρέπει να είναι πολύ φοβισμένοι άνθρωποι...

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @xipasmenos
    Είσαι μικρός για να το θυμάσαι, άλλα ρώτα αν θες κάποιον να σου πει τι γινόταν όταν πρωτοείπαν πως θα καθιερωθεί ο πολιτικός γάμος πριν 20 τόσα χρόνια. Χαμός!!! Παλί για καταστροφή της κοινωνίας και ανωμαλια κλπ μιλάγανε. Και πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη κλπ.
    Τα ίδια και χειρότερα έλεγαν και για το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίσουν.

    Οι κοινωνίες συχνά δεν είναι ικανές να προχωρήσουν από μόνες τους χρειάζεται και ο νομοθέτης να τους δώσει ένα χεράκι (για να μην πώ κλωτσιά).

    Το να μπορείς να υπογράψεις ένα χαρτί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκβιάζει την αγάπη ή την αποδοχή των ανθρώπων, όμως ΑΠΑΙΤΩ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, και αυτό είναι θέμα αποκλειστικά νομοθετικό.

    Και να πω και κάτι άλλο, το ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια πήγαμε μπροστά, αυτό δεν σημαίνει πως αν αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους θα συνεχίσουν έτσι.
    Μετά το 2001 είδες τι έγινε με τις ανθρώπινες ελευθερίες και την καταστρατήγηση τους στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτό τον τομέα πήγαμε πίσω ως κοινωνίες κι όχι μπροστά άρα ποιος μας λέει πως δεν θα γίνει το ίδιο και με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων???

    Φίλε μου είσαι μόλις 24 ετών, και ίσως σου περισσεύουν 10 χρόνια, εγώ όμως είμαι 32 και δεν μου περισσεύουν. Και δεν μου αρκει που μπορώ να πάω στο Γκάζι άνετος να πιο το ποτό μου ενώ πριν 10 χρόνια που πήγαινα σε gay bar κοίταγα και δεξιά αριστερά μην με πάρει κάνα μάτι. Και θέλω ΑΝ αύριο βρεθεί αυτός ο ένας και θέλω, ΝΑ ΜΠΟΡΩ να το κατοχυρώσω και νομικά άσχετα αν δεν το κάνω ποτέ.

    Αυτά τα ολίγα,και χίλια συγνώμη αν σε κούρασα. Δεν λέω πως με μιαν ανάρτηση θα αλλάξει κάτι, αλλά δεν κοστίζει και τίποτα. Αν θες το κάνεις αν πάλι όχι οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Hfaistiwnas
    Με την ορμή της νιότης, αχ αυτή η νιότη μπέρδεψες το Ιερωμένος με Ιερώνυμος!!!
    ΟΧΙ δεν μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο. Νομίζω και αυτός υπήρξε αρνητικός στην υπογραφή του συμβολαίου αλλά δεν μίλησε έτσι απαξιωτικά όπως ο άλλος για τις 2 κοπέλες. Το να διαφωνείς είναι δικαίωμα σου, το να υβρίζεις όχι. Και ο συγκεκριμένος ιερέας έβρισε με χυδαίο τρόπο και αυτό με εξόργισε πάνω από όλα.
    Όσο για τη βρισιά να υποθέσω εννοείς το στέρφα. Μα φυσικά και είναι φρικτή και αισχρή λέξη και συχαίνομαι όταν την ακούω να τη λένε και για str8 κοπέλες που έχουν την ατυχία να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν.
    Ελπίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο φίλε μου, και αν στην επαρχεία είναι απαγορευτικό να μιλήσει κάποιος ή να δραστηριοποιηθεί έ ας το κάνουμε οι Αθηναίοι και για εσάς.
    ΚΑλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα και από εμένα .

    Είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων είτε πολιτικού, είτε θρησκευτικού !!!

    Απαράδεκτο το βρίσκω που το συζητούν καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γράφω και σβύνω, μη καταφέρνοντας να "πω" ακριβώς, αυτό που θέλω.

    Σίγουρα ειναι δύσκολο να είσαι μονιμα σε θέση άμυνας και σ' έναν διαρκή αγώνα.
    Είναι δύσκολο, είναι άσχημο, είναι αδικία.

    Οτι γίνονται βήματα, γίνονται.
    Οτι σήμερα ομοφυλόφιλα άτομα, έχουν τη συμπεριφορά που τους αρμόζει στον εργασιακό τους χώρο και στην οικογένεια, την έχουν.

    Αυτό από μονο του σημαίνει κάτι. Ισως πως έχει γινει κάποια αρχή, ίσως πως όλο και περισσότερος κόσμος αποδέχεται την ιδιαιτερότητα του άλλου.

    Οπωσδήποτε σε μια δημοκρατία, δεν επιτρέπονται οι διακρίσεις. Αλλά υπάρχουν και παντα θα υπάρχουν: στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, της ηλικίας, του φύλου, του βάρους, του ...

    Το σημαντικό για μένα, ειναι, πως σήμερα, ένα ομοφυλόφιλο άτομο, μπορει να βρει μια κανονική δουλειά και να εχει μια κανονική ζωή.
    Γιατί, στα δικά μου τα χρόνια, αυτό ήταν δύσκολο.
    Ομοφυλόφιλος σήμαινε αυτόματα, λούμπεν καταστάσεις.

    Σκέφτηκα πολύ σχετικά με το ποστ της Δευτέρας.
    Αρχικά, με το που το ειδα, ουτε που μου πέρασε από το μυαλο, να μη το βάλω.

    Μετά απο μερικά μέιλ με τον super hero, δεν ήθελα πια..
    με το σκεπτικό "τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι".
    Κάτι που δεν με αφορά, σε κάτι που είμαι εντελώς απεξω.

    Επειτα, είπα, πως δεν ειναι δυνατόν να μη με αφορά, γκέι δεν ειμαι, αλλά ειμαι πολίτης του Ελληνικου κράτους και πιστεύω πως είναι δικαίωμα αναφαίρετο, να συζούν και να προστατεύουν νομικά αυτή τους τη συμβίωση, άτομα που έχουν ενηλικιωθεί.

    Πιστεύω πως αργά αλλά σταθερά, η αποδοχή της κοινότητας των ομοφυλοφίλων γινεται ολοένα και μεγαλύτερη.

    Ισως προχωράει ο κόσμος, ίσως προχωράνε κι οι ίδιοι, ίσως κανουν ένα βήμα ο καθένας.

    (και τελικά μάλλον θα το βάλω το ποστ τη Δευτέρα)

    καλό βράδυ mahler
    (πολύ χαίρομαι που σε έχω "γνωρίσει")
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προσωπικά δεν θα συμμετέχω σε κανενός είδους συνδικαλισμό για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί όταν δεν έχεις λύσει το προσωπικό σου δεν μπορείς να υποστηρίξεις πειστικά και αυτό της ομάδας σου. όποτε σε αυτό συμφωνώ με την ειρήνη, στο ότι δηλαδή ακόμη δεν έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου και δεν μπορώ να διεκδικήσω επί της ουσίας κάτι και για άλλους. παρόλα αυτά θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα για όποιον ομοφυλόφιλο θελήσει να κατοχυρωθεί νομικά, να έχει τη δυνατότητα να το κάνει, εάν το θελήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Hfaistiwnas
    ρε τη συγνώμη και μαλακίες μπές και πές ότι θές. Για να κάνουμε κουβέντα το έκανα το πόστ. Τα σχόλιά σου όπως και όλων είναι καλοδεχούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @rafaella's fan
    Αυτό ακριβώς φίλε μου ελευθερία επιλογής. και ασ μην παντρευτεί ποτέ κανείς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @One Big DJ
    Με το περίμενε δεν γίνεται ρε συ δουλειά ή αν θές γίνεται τόσο αργά που θα μας προσπεράσει η ζωή...Δεν ξέρω εγώ θέλω λίγο να τα σπρώξουμε τα πράγματα. Έστω λίγο.
    Να είσαι καλά που πέρασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Black Diamond
    Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
    Το θέμα του θρησκευτικού γάμου, είναι θέμα δογματικό και εκεί μάλλον δεν μπορεί και δεν πρέπει να επεμβαίνει το Κράτος. Αν κάποτε η Εκκλησία θέλει να αλλάξει τη στάση της σε αυτό το θέμα καλώς να το κάνει.

    Προσωπικά μου αρκεί να μπορώ να είμαι ίσος απέναντι στο νόμο. Το νταβαντούρι, βέρες χορούς και τα λοιπά μπορώ να τα κάνω κάποια στιγμή και σπίτι μου με φίλους και συγγενείς.

    Και είμαι σίγουρος πως και χωρίς την παρουσία ιερέα,ο Θεός θα είναι εκεί να ευλογήσει 2 ανθρώπους που αγαπιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mahler μου ΣΩΣΕ ΜΕ


    πες μου οτι την εγραψες στις 11 μιση, πανω στη χαρα μου ξεχάστηκα χαζεψα δεν ημουνα καλα

    εγινα κατι πολυ ευχαριστο
    και μετα απο μιαμιση ωρα ξυπνησα

    εχουν βαλει το νοτουρνο μετα τις 2 και δεν εχει επαναληψεις πια

    πες μου οτι την εγραψες

    θα βαλω τα κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Μαριλενα
    Κατάφερες και το έγραψες απλά ΥΠΕΡΟΧΑ.
    Ναι βήματα γίνονται δεν το συζητώ καν, αλλά γίνονται αργά ή αν θές όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε και θα έπρεπε.
    Και όταν βλέπεις άλλες κοινωνίες το πώς προχωράνε ε, εκεί σε πιάνει το παράπονο, γιαυτό και η παράθεση του παραδείγματος του gay ζευγαριού από το Βέλγιο.

    Το ότι το σκέφτηκες για την ανάρτηση είναι απόλυτα λογικό και χαίρομαι που δεν δίστασες να το πείς. Είναι ακριβώς όπως τα λές.
    όπότε θα χαρώ πολύ να κάνεις κι εσύ την ανάρτηση μαζί μας.

    Η χαρά είναι όλη δική μου για την γνωριμία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @tovene592
    καταλαβαίνω τι λές, αλλά δεν μιλάω ακριβώς για συνδικαλισμό, η λέξη έχει εκχυδαϊστεί τόσο στις μέρες μας άλλωστε...
    Πολλές φορές πάντως κάποια δικά σου θέματα μπορείς να τα λύσεις μέσα σε μια ομάδα ανθρώπων που είτε έχουν λύσει τα δικά τους είτε θα προσπαθούν μαζί σου για τον ίδιο λόγο.
    Όπως και να έχει η γνώμη σου είναι πάντα σεβαστή και καλοδεχούμενη. Καλή σου μέρα...(πάλι μας πήρε το ξημέρωμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Κυβέλη Δραγούμη
    ναι την έγραψα αν και έχει μια μικρή ατέλεια γιατί κάποια στιγμή άνοιξα το μπλογκ μου και έπεσε πάνω η μουσική που παίζει στο αυτόματο με την ηχογράφηση. Όταν την ανεβάσω θα σου στείλω λινκ.
    Καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι λάθος, δεν ήταν η ορμή της νιότης! Τσατισμένος ήμουν και είμαι, με αυτά που ακούω και διαβάζω και όπως καταλαβαίνεις διάβαζα και σκεφτόμουνα.. και τα έχασα! Το στέρφα εννοούσα ναι. Είναι χυδαίο και μάλιστα για παπά! :) Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ απόλυτα, mahler μου.

    Είμαι σχεδόν 35 και δεν μου περισσεύουν χρόνια για να δω τι θα γίνει (και αν) σε 10 ή 20 χρόνια από τώρα.

    Φτάνει πλέον η κοροϊδία και η απαξιωτική συμπεριφορά του πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Ή θα με αντιμετωπίζουν ως ίσο, ή στην τελική δεν είναι και ανάγκη να πληρώνω τους ίδιους φόρους με τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα σχετικά με το γάμο τα είπα και στου Ηφαιστίωνα πιο πριν.

    Το κείμενο του Super Hero(δε λέω Gay γιατί καίει τη γλώσσα)το έχω απο χθές βράδυ κι εγώ στα χέρια μου (στο inbox μου δλδ)και θα το αναρτήσω.

    Κατα τ'άλλα, με κάλυψε πλήρως ο xipasmenos...

    PS: Μιας και δεν πρόλαβα να σχολιάσω στο προηγούμενο post(γαμώτο) λέω να ανεβάσω κάτι σχετικό κι εγώ σήμερα-αύριο.(θα σου κάνω και αφιέρωση βρε :p:p:p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα συμφωνήσω με τον Xipasmeno διότι δεν είναι δυνατόν όπως λες να είναι 10% και στο Pride να πηγαίνουν 1.000-2.000 άτομα. Στο Γκάζι επίσης. Είναι σταθερά κάποια άτομα και στο σύνολο τους όλοι αυτοί μαζί με τα site(βλ.Dar) κλπ κλπ αγγίζουν τους 10.000 με τη βία. Οι άλλοι 400.000 πού είναι???

    Το πρόβλημα τελικά είναι οτι δεν μπορεί κάποιος να αποδεχτεί με ευκολία την ταυτότητά του. Και αν ακόμη καταλάβει κάτι, θα προσπαθήσει να το εξαλήψει σαν ιδέα.

    Σχετικά με τον πολιτικό γάμο, ίσως δεν είναι και τόσο νωρίς. Ας γίνει μια αρχή να δούμε τις αντιδράσεις.

    Απο εμάς τους ίδιους εξαρτάται. Όχι τόσο απο το κράτος. Αν δείξει κάποιος οτι είναι ελεύθερος νομίζω η Ελληνική κοινωνία θα πάρει θέση και θα τον υπερασπίσει.

    Το λάθος του Pride είναι οτι προβάλλονται οι ομοφυλόφιλοι ως μειοψηφία. ΔΕΝ είναι έτσι. ΔΕΝ χρειάζεται καμία διεκδίκηση. Ας νοιώσουμε πρώτα εντάξει με τον εαυτό μας, να μπορούμε να φιλήσουμε τον άλλον δημόσια και μετά να ζητήσουμε απο την κοινωνία να πάρει θέση.

    Θα πρότεινα να μην υπάρχει Gay Parade γιατί δεν είμαστε ακόμα για τέτοια. Είναι προφανές οτι αυτοί οι 400.000 δεν θα μπουν σε μια πορεία που κάποια τραβεστί χορεύει επάνω σε ένα αμάξι.. άλλα πράγματα έχουμε ανάγκη. Καλλιέργεια ανοχής και αίσθηση ελευθερίας.

    Είχα δει κάποτε 2 λεσβίες να φιλιούνται στο μετρό. Κανείς δεν τους μίλησε. Αν αυτό γινόταν κάθε μέρα, πραγματικά το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Απο εμάς εξαρτάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ με πολλά απ' όσα γράφτηκαν και φυσικά με το ποστ.

    Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου νωρίς, όσοι το λένε αυτό και το πιστεύουν, ας ψάξουν μήπως έχουν πολύ βαθιά μέσα τους κάποια ποσότητα εσωτερικευμένης ομοφοβίας ή απλά φοβούνται να διεκδικήσουν.

    Εγώ ξέρω ότι με τον πολιτικό γάμο τη δεκαετία του 80 είχε γίνει πανικός κι όμως πέρασε, και το ίδιο έγινε και στην αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    Τώρα ειδικά που μας τελείωσε ο Παρασκευαίδης και ο νέος αρχιεπίσκοπος δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση να ανακατευτεί στα του κράτους και ο υπουργός δικαιοσύνης είναι ομολογουμένως πολύ πιο συζητήσιμος από τον προηγούμενο, δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα.

    Πόσοι Ελληναράδες θα κάτσουν να ασχοληθούν με το θέμα; Πιστεύω ότι οι όποιες "αντιδράσεις" θα περιοριστούν σε σκόρπια σχόλια σε καφενεία ή σε κάποιες γραφικότητες του ελάχιστου ποσοστού (5% περίπου) καθυστερημένων που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κράτος. Οι άλλοι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν.

    Το σύμφωνο συμβίωσης που παρουσιάστηκε είναι για μένα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και δεν έχουμε την πολυτέλεια να την αφήσουμε να πάει χαμένη για το χατήρι της κακιάς ανέτοιμης κοινωνίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα και από εμένα!!!!!Εγώ ως "στέρφα" που στα 35 μου δεν καταφερα να τεκνοποιήσω αν και έκανα πολλές -για εμένα- προσπάθειες οφείλω να πω ότι ήταν απαράδεκτο έτσι όπως ειπώθηκε το συγκεκριμένο γιατί κανείς δεν μπορεί να βιάζει τη ψυχή του άλλου.....το ίδιο ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους....Αφήστε τους να ζήσουν και να αγαπήσουν όποιον θέλουν, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους ορίσει τη ζωή τους....ΕΛΕΟΣ πότε η Ελλάδα θα πάει μπροστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


    MΕ ΕΣΩΣΕΣ !!!!!!!!!!!

    ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ !!!!

    αλλα αν σου πω τι ευχαριστο ειχα θα με δικαιολογησεις για την απαραδεκτη αμελεια μου


    στειλτην μου με email


    ΑΧ ΣΕ ΛΑΤΡΕΤΩ (σου το χω ξαναπει??)



    μακια πολλα πολλα πολλα πολλα πολλα



    _Κυβέλη_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα συμφωνήσω με xipaki

    Επίσης, αν νομίζεις ότι σου τελειώνουν τα χρόνια, ακόμα μπορείς να μεταναστεύσεις σε μια από τις 25 χώρες στον κόσμο που το επιτρέπουν. Φαντάσου 25... εδώ δεν είμαστε Νο25 σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, θα ήμασταν στους γάμους ομοφυλοφίλων? No way...

    Καλημέρες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Hfaistiwnas
    Nα σου πώ την αλήθεια αυτές οι εκφράσεις είναι που με τσάντισαν και έκανα αυτή την ανάρτηση. Αντιδράσεις περίμενα αλλά όχι αυτού του επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @g for george
    Προτιμώ να έχω τα ίδια δικαιώματα και ας πληρώνω τους ίδιους φόρους όπως υποθέτω όλοι μας. Και ναι, το ξαναλέω δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Soula
    mia cara,
    σε ευχαριστώ που θα συμμετέχεις κι εσύ σε αυτή την μικρή και ανώδυνη (ίσως και ανώφελη) κίνηση.

    Πάντως σχόλιο μπορείς να αφήσεις στο προηγούμενο πόστ. Επειδή βράθηκε δεύτερο δεν σημαίνει πως δε διαβάζω τα σχόλια. Περιμένω την αφιέρωση. Κάπου πάει το μυαλό μου για να δω θα πέσω μέσα???
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Aviator
    Καλημέρα φίλε μου.
    Νομίζω πως όπως το έγραψα είναι εμφανές πως δεν πολύ συμφωνώ με το πώς γίνεται το pride αυτή τη στιγμή, γιαυτό και δεν έχω πάει ποτέ. Για φέτος θα δείξει.

    Σε μετρό (ηλεκτρικό μάλλον τότε ακόμη δεν είχαμε Μετρό...) γυρνώντας από ένα πάρτι ήμουν αγκαλιά με ένα αγόρι και φιλιόμασταν και κανείς δεν αντέδρασε αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι.

    Σε ότι αφορά το να νοιώσουμε καλά με τον εαυτό μας, αυτό δεν έχει νομίζεις σχέση με την αποδοχή ή όχι της κοινωνίας???

    Και το θέμα είναι αλλού, ξέχνα λίγο το gay, μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα ισονομία και ισοπολιτεία. Για gay, μετανάστες ΟΛΟΥΣ μειοψηφίες ή πλειοψηφίες. Απλά τα πράγματα. Και γνώμη μου είναι πως πρέπει να διεκδικούμε κάποια πράγματα και να μήν τα αφήνουμε στην τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πω....πολυλογαδες μας βγηκατε...

    Ενα θα πω μονο...

    Οταν πεσει η φωτια εξ ουρανου και ολα καουνε,τα μονα οντα που θα επιζησουν θα ειναι οι κατσαριδες και εγω....

    Θες να σωθεις???
    Ακολουθα το Γκαμοπαραδειγμα

    *Φτου...διερευσε παντου απο οτι βλεπω*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Κώστας
    Καλημέρα Κωστή.
    Το παράδειγμα με τον πολιτικό γάμο το ανέφερα κι εγώ.
    Γενικά νομίζω πως καμία κατάκτηση κοινωνική δεν έγινε χωρίς αγώνα οποιασδήποτε μορφής λιγότερο ή περισσότερο δυναμικής. Και οι αγώνες των Φεμινιστριών τόσο σε επίπεδο θεωρίας, κειμένων και αναλύσεων όσο και διεκδικήσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο νομίζω το αποδεικνύουν.

    Όσο για το φόβο που λές συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Φόβος για το διαφορετικό που είναι ο άλλος ή το διαφορετικό που είμαστε εμείς οι ίδιοι.
    Βαρέθηκα όμως τον φόβο. Μπούχτισα να ζώ τη ζωή που οι άλλοι πιστεύουν πως πρέπει να κάνω και που κατά κανόνα είναι λιγότερη από αυτή που μου αξίζει.
    Και σε αφήνω με ένα απόσπασμα από το "A Propos Αναστοχασμοί και σχόλια" του Σπύρου Τσακνιά όπως αναγνώσθηκαν στην εκπομπή "Που πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια" της 9ης Μαρτίου. "Το μοναδικό πάθος της ζωής μου ήταν ο φόβος εξομολογείται ο Τόμας Χόμπς. Ένας φιλόσοφος είναι υποτίθεται σε θέση να δαμάζει τα πάθη του, αλλά ο φόβος είναι πράγματι το μόνο ακατανίκητο πάθος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @LIAKI
    Τι να πώ, ντρέπομαι που στα 2008, μετράμε τους ανθρώπους με αυτά τα κριτήρια. Και ναι θεωρώ όπως το είπε και ο Hfaistiwnas τη λέξη αυτή εντελώς χυδαία και προσβλητική.

    Η Ελλάδα αν την αφήναμε θα είχε ακόμη τις γυναίκες κλεισμένες στα σπίτια πάνω απο το νεροχύτη. Θέλει διεκδίκηση, και ντροπή μου που το αντιλαμβάνομαι τόσο μεγάλος αλλά οκ ποτέ δεν είναι αργά.

    Καλή σου μέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Κυβέλη Δραγούμη
    Κυβέλη μου σε γουστάρω που κάτι καλό σου έχει συμβεί και είσαι στα σύννεφα. Μόλις βρώ χρόνο και την ανεβάσω θα σου στείλω λίνκ οκ? Αντε και να μου πείς στο μαιλ τα νέα να μάθω.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @MAD
    Δεν είπα πως μου τελειώσαν τα χρόνια, άλλωστε ακόμη δεν βρέθηκε αυτός που θα με αγαπήσει αρκετά ώστε να θέλει να μοιραστεί τη ζωή του μαζί μου οπότε θεωρητικά κακώς ασχολούμαι με το θέμα (?).

    Όμως ΑΝ και ΟΠΟΤΕ βρεθεί αυτός, δεν γουστάρω να πρέπει να ξενιτευτώ για να μπορώ να ζήσω όπως μου αξίζει. Εσύ είσαι με τα 2 πόδια σε 3 πατρίδες (αν θυμάμαι καλά), και ίσως σου φαίνεται εύκολο αυτό, εγώ όμως καλώς ή κακώς ρίζωσα εδώ και θέλω αυτή η χώρα και η κοινωνία να πάει μπροστά.

    Από το να "δραπετεύσω"σε μια χώρα που όλα έχουν λυθεί προτιμώ να μείνω εδώ και να παλέψω. Δεν ξέρω αν θα έχω το θάρρος να το κάνω και ως που είμαι ικανός να φτάσω, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό νοιώθω πως θέλω.

    Καλή σου μέρα τρελέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Γ(κ)αμει Bear
    Πειράζει που θέλω να προσπαθήσω να μην φτάσουμε σε αυτή την καταστροφή ώστε να μήν κληρονομήσεις τη Γη μαζί με τις κατσαρίδες?????
    Καλή σου μέρα αγορίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Μου αρεσουν οι ανθρωποι που αγαπουν αυτο που αγαπουν.Αυτοι που αγαπουν αυτο που πρεπει να αγαπουν μου ειναι αδιαφοροι."(ψιλοασχετο..δεν ξερω γιατι μου ηρθε αυτο τωρα..)
    Καταρχην να ρωτησω τι ειναι το pride..
    Δευτερον οικογενεια,εκπαιδευση οπως πολυ σωστα σημειωσε καποιος απο εσας.
    Ετσι τους εμαθαν,ετσι θα συνεχισουν.Ειναι λογικο κ παραλογο!Η διαφορετικοτητα(η ποια;;μηπως παιζουν ουρες κ κερατα;;),η περιχαραξη..ειναι κοινωνικος αποκλεισμος τελεια κ παυλα!
    Sorry για τις σκορπιες σκεψεις μου..
    Που θα βρω αυτο το ποστ να το βαλω κ εγω;
    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όταν κάτι μου φαίνεται αυτονόητο, δεν την παλεύω καθόλου με τα λόγια. Θέλω να πω πολλά και τίποτα. Δηλαδή τρελλαίνομαι και μόνο που το συζητάμε. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Κι αυτό και πόσα άλλα, που όσο μας κυβερνάει το παπαδαριό, θα τα βλέπει ο κόσμος ως ΟΥΦΟ.

    Ποιο γάμο ομοφυλόφιλων, που προ δεκαετίας, όταν μάζευα τη χαρτούρα για να παντρευτώ - με πολιτικό γάμο - κάποιος άσχετος μου είπε ότι πρέπει να πάρω από την ενορία μου χαρτί αγαμίας (έτσι το λένε!), και το τι αντιμετώπισα... Μόλις μπήκα, του τραγόπαπα γελούσαν και τα μουστάκια του. Πελάτης, σου λέει, θα φάμε καλά. Και μόλις άκουσε για τον πολιτικό γάμο... "Και τι ήρθες εδώ κοπέλα μου;;;;;;; Η εκκλησία δεν έχει καμμία δουλειά μ' αυτά τα πράγματα!!!!" Πώπω, παιδιά, ένα βλέμμα... ένα ύφος... Αν μπορούσε, θα μου έριχνε σφαλιάρα, είμαι σίγουρη!!!!!

    Το ξέρετε ότι επειδή έχω κάνει πολιτικό γάμο (πόσο μάλλον που έχω το παιδί μου αβάφτιστο), έχω ακούσει - αν ισχύει ακόμα - ότι δεν μπορώ να γίνω κουμπάρα σε άλλους, δεν θα με κηδέψουν (απλά θα με θάψουν;) και άλλα τέτοια χαριτωμένα;;;;;

    Δεν ξέρω αν και πότε θα καταφέρει αυτή η χώρα να ανοίξει τα στραβάδια της... Λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό, με πονάει βαθιά. Αλλά δεν βλέπω φως. Ειδικά όταν ακούω νέα παιδιά να μιλάνε για τους ομοφυλόφιλους όπως ο πατέρας μου που είναι εβδομηντακάτι...

    Το πιο τραγικό που έχω ακούσει, είναι "δεν φοβάσαι που περνάει ο χρόνο ο γιός σου με τους ομοφυλόφιλους φίλους σου; και το αφήνεις και μόνο του μαζί τους το παιδί;"

    Λες κι είναι απαραίτητα κακοποιοί, παιδεραστές ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο βάζει το λειψό μυαλό τους!!!!!! Ή ότι είναι κολλητικό;;;; Κι αυτό τους έχω ικανούς να πιστεύουν...

    Εγώ ξέρω κάτι "άντρακλες", που κάθονται στην τηλεόραση και βλέπουν μπάλα και ξύνουν τ' @@@@@ τους και παρατάνε το παιδάκι στη μοίρα του, να παρακαλάει να του δώσει κάποιος σημασία. Και κάτι "αδερφές" που το απασχολούν δημιουργικά και το γεμίζουν χαρά.

    Μετά από αυτό, μάλλον είναι προφανής και η θέση που θα είχα αν τεθεί και το θέμα της υιοθεσίας από ομοφυλόφυλα ζευγάρια.

    Αλλά ποιος μ' ακούει; Κουράστηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Mad μου, γεννήθηκα, ζω, μεγάλωσα, δουλεύω και πληρώνω εξίσου όπως οι υπόλοιποι για αυτό το κράτος, για αυτήν την χώρα.

    Δεν το' χω σκοπό να μετοικίσω σε άλλη χώρα μόνο και μόνο για τον γκέι γάμο.

    Η πατρίδα μου οφείλει να με σέβεται (και πρωτίστως εγώ τον εαυτό μου) και να μου π α ρ έ χ ε ι τα ίδια δικαιώματα.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Naya
    Καλή σου μέρα φίλη μου. το "Μου αρεσουν οι ανθρωποι που αγαπουν αυτο που αγαπουν.Αυτοι που αγαπουν αυτο που πρεπει να αγαπουν μου ειναι αδιαφοροι." δεν είναι καθόλου άσχετο με τα όσα λέμε.
    Όσο για το Athens Pride, είναι μια πορεία, γιορτή, δεν ξέρω όπως θές πές το, που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα κάθε Ιούνιο στα πρότυπα άλλων αντιστοίχων που γίνονται εδώ και 30 χρόνια στον κόσμο (εμείς φυσικά ξεκινήσαμε πρόπερσι αν δεν κάνω λάθος).
    Μέχρι τώρα δεν έβρισκα λόγο να πάω αλλά φέτος μάλλον θα κάνω ένα πέρασμα. Απλά γράφω πως θα το προτιμούσα να γίνει.
    όσο για το κείμενο, αν θές στείλε μου μήνυμα στο μαιλ μου το n76gman@yahoo.com na σου το προωθήσω.
    Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @negma
    καλύτερα δεν θα μπορούσες να τα πείς. Αυτό, το ότι συζητάμε για το αυτονόητο δηλαδή, είναι που με τρελαίνει, το είδες και στην φωτό του τίτλου του μπλόγκ.

    Όσο για τον πολιτικό γάμο τα έγραψα με λίγα λόγια και πριν αλλά χαίρομαι που μας δίνεις τις λεπτομέρειες. ΄Ετσι είναι δυστυχώς. Το μόνο θετικό είναι πως όπως διαβάζω, ο Αρχιεπίσκοπος αν και δεν συμφωνεί εκκλησιαστικά με τέτοιου είδους νομιμοποιήσεις σχέσεων, το αφήνει στα χέρια της πολιτείας αναγνωρίζοντας πως είναι δικό της θέμα.

    Όσο για την ανατροφή των παιδιών, δεν έχει να κάνει με το gay ή str8 ούτε κάν με το άντρας γυναίκα (έχω δει πατεράδες υπέροχους γονείς και μανάδες αδιάφορες). Το θέμα είναι να μπορείς να προσφέρεις και να αγαπήσεις για να μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί.

    Μακάρι αυτός ο γάμος, και ο έτερος των 2 αγοριών που ετοιμάζεται σε δήμο της Θεσσαλονίκης όπως διαβάζω, να γίνουν χωρίς παρατράγουδα αν και ο αγώνας μετά με τις κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες θα είναι μακρύς και δύσκολος.
    Θέλω να φωνάξω όμως ΜΠΡΑΒΟ σε αυτά τα παιδιά που τόλμησαν και αγάπησαν και διεκδίκησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @g for george
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν ήταν έτσι να πάμε όλοι Φινλανδία που έχει καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, ή Γερμανία που είναι πιο οργανωμένα, ή Ιαπωνία που είναι πιο καθαρά και πάει λέγοντας.
    Γιατί να μήν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε λίγο αυτό το μπουρδέλο????(ούπσ πάλι άρχισα τα γαλλικά).
    Ασ προσπαθήσουμε και ας φάμε τα μούτρα μας, εγώ έτσι λεω. Εσύ γιατρέ μου διαφωνείς???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο καθένας κάνει τις επιλογές που θέλει στη ζωή του. Τώρα αν είναι κάποιος gay kai θέλει να περάσει την ζωή του με ένα άνθρωπο που αγαπάει, δεν μπορώ να δω κάτι κακό σε αυτό.
    H σημερινή κοινωνία δεν κινδυνεύει από τους gay αλλα απο άλλα πράγματα.

    Τώρα για την εκκλησία τι να πω;
    Όπως είπες κι εσύ "τι δουλειά έχει ένας ρασοφόρος να μιλάει για τον πολιτικό γάμο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @AKON
    Έτσι είναι, από άλλα πράγματα κινδυνεύει ο κόσμος μας.
    Καλό σου βράδυ φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. βλέπω τώρα τον πατέρα ιωάννη και μόνο να γελάσω μπορώ. είναι ολόκληρη κουβέντα όλη αυτή που είναι αδύνατο να εξαντληθεί σε ποστ και σχόλια.
    ποτέ δεν χώνεψα τις ταμπέλες, αν είμαι αυτό, αν είμαι το άλλο, αν τον παίρνω, αν τον δίνω, όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου της γαμήλιας τελετής, όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου στην "αποστροφή" που προκαλεί ένα φιλί αντρών έναντι στην "ηδονή" του αντίστοιχου γυναικείου.
    πράγματα έχουν αλλάξει πολλά από παλαιά, περισσότερα από ότι νομίζουμε, και θα αλλάξουν και άλλο.
    υπάρχουν και φωνές λογικής και εχόντως καλών των πραγμάτων φωνές σαν του πατέρα ιωάννη θα σβήσουν νωρίτερα από τις δικές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα! Δεν ξερώ πως βρέθηκα εγώ σε αυτή τη θέση αλλά δεν είμαι έτσι όπως ακριβώς φάνηκα! Όπως είπα και στο ποστ μου δεν έχω ιδιαίτερο συγγραφικό ταλέντο και δεν μπορώ να εκφράσω πολύ καλά τα όσα σκέφτομαι(ναι ξερώ τι λένε ότι είμαι εγωίστρια!)!

    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ... ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ! Απλά προσπαθώ να σας πω να μην είστε τόσο αυστηροί με την κοινωνία!

    @mahler76 " Δε σου λέω να μας κάνεις παρέα, ή φίλους, είναι δικαίωμα σου να μην σου αρέσει αυτό που είμαστε, " πανάγια μου νόμιζα ότι μίλαγες σε άλλον! Ίσα που έχω φίλους ομοφυλοφίλους αλλά από την άλλη ποια είμαι εγώ που θα σας κρίνω? Με ποιο δικαίωμα? Και γιατί οι δικές μου επιλογές να θεωρούνται "ίσιες" ενώ οι δικές σου όχι? (με έκανες να νιώσω πολύ άσχημα για το τι εικόνα έδωσα!)

    @Equilibrium μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν καταφέρει να αποδεχτούνε αυτό που είναι! Αυτό λέω ότι όταν το καταφέρετε τότε θα μπορέσετε ουσιαστικά να αλλάξετε πράγματα!
    -Δεν έχει ανάγκη από φασαρίες αλλά από επιχειρήματα!
    -όταν είπα άλλους εννοούσα την πλειοψηφικά και όχι τους φυσιολογικούς! δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που να είναι αφύσικο!
    -δεν είπα ότι το φιλί και όσα ζητάτε που απλά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ελευθεριότητα! και είμαι τόσο δημοκρατική που έχω καταντήσει να μην μπορώ να ακουστώ!(κ μερικές φορές το έχω μετάνιωσε!)
    -δεν ξερώ πολλά περί των ομοφυλοφίλων αλλά δεν πιστεύω και ότι η κοινωνία μας είναι ονειρική!

    τι είναι βρε @Hfaistiwna και "αχ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. επειδή δεν μπορώ να απαντήσω στα όσα αρνητικά ακουστήκαν για εμένα και να δικαιολογήσω την θέση μου γιατί δεν το έχω ξανά κάνει και όταν είναι να δικαιολογήσω την θέση μου σε τέτοια θέματα συνήθως πρέπει να πω γιατί σας στηρίζω! Οπότε τα μονά που έχω να πω είναι ότι:
    -καλά κάνετε και στηρίζετε τις επιλογές σας
    -καλά κάνετε και ζητάτε και να μπορείτε να παντρευτείτε ακόμα και με θρησκευτικό γάμο
    -επίσης εννοείται πως δεν θέτω θέμα για το ποιος είναι καλύτερος γονιός! έτσι και αλλιώς πολλά βραδιά όταν ήμουνα μικρή τα πέρασα με ομοφυλοφίλους φίλους τον γονιών μου!
    -πριν ξέχασα να σχολιάσω τα λόγια του παπά γιατί τελευταία έχω ακούσει παρά πολλά και μου φαίνονται φυσικά εντέλει!
    -@mahler76 και @g for george
    δεν σας πήραν και τα χρονιά 35 είστε όχι 78!
    -α επίσης κάτι που ξέχασα δεν ξερώ γιατί, ίσως από ένα βιβλίο που διάβασα, θεωρώ τον ερωτά μεταξύ ομοφυλοφίλων πολύ πιο τρυφερό!

    Έγραψα πολλά αλλά ένιωσα λίγο άσχημα γιατί δεν είμαι αυτό που φάνηκε!(και αλλά ήθελα να πω αλλά τα ξέχασα!)

    φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @b|a|s|n\i/a συμφωνω μαζι σου και αυτο ηθελα να το πω! Και εγω δεν καταλαβαινω γιατι "προκαλει "αποστροφή" ένα φιλί αντρών έναντι στην "ηδονή" του αντίστοιχου γυναικείου."! Το συζηταγαμε πριν λιγο καιρο με κατι φιλους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βασικά, Ειρήνη συμφωνούσα με ένα από τα λεγόμενά σου, στο πρώτο σχόλιο που άφησες. Στο ότι, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποδεχτούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον εαυτό μας, τότε τίποτε ουσιαστικό δεν πρόκειται να γίνει. Γι' αυτό εξ άλλου τόσα χρόνια ΔΕΝ έχει γίνει και τίποτα.

    Όσο για τα υπόλοιπα που είπες (στο πρώτο σχόλιο), όντως ακούστηκες απίστευτα οπισθοδρομική για ένα νέο κορίτσι των 16.

    Βέβαια, χάρηκα για τις διευκρινίσεις σου!

    Και κάτι τελευταίο, είσαι 16 και έχεις όλη την ζωή μπροστά σου.. όχι πως εγώ ξόφλησα ή κάτι! Αλλά δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας πότε οι εκάστοτε κυβερνώντες και η.. κοινωνία θα αποφασίσει ότι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ και ότι δικαιούμαστε ό,τι και οι υπόλοιποι.

    Σκέψου ότι εσύ μόλις γίνεις 18 έχεις δικαίωμα ψήφου. Για σκέψου ότι η γιαγιά μου γεννήθηκε έναν χρόνο αφότου άλλαξε η νομοθεσία και μπορούσαν να ψηφίζουν πλέον και οι γυναίκες. Για σκέψου το. Θα έπρεπε να περιμένουν να αλλάξει γνώμη όλος ο ανδρικός πληθυσμός ("η κοινωνία") για το αυτονόητο; ότι και οι γυναίκες έχετε εξ ίσου τα ίδια δικαιώματα; τότε δεν θα άλλαζε ποτέ η νομοθεσία!!

    Αυτά...

    Πάντως, για να πω την αλήθεια μου, φοβάμαι ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ακόμα κι αν πάνε στο δημαρχείο, να δείτε ότι ο δήμαρχος θα αρνηθεί. Μακάρι να βγω ψεύτης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @b|a|s|n\i/a
    έχεις δίκιο σε αυτά που λές. φωνές σαν του συγκεκριμένου ρασοφόρου κάποτε θα σιγήσουν γιατί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
    Σε ευχαριστώ πολύ που ήρθες από εδώ, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ειρηνη
    Αν σε κρίναμε λάθος τότε σου ζητώ συγνώμη. Όμως, ή διατύπωσή σου ήταν κάπως ατυχής. Χαίρομαι που μόνο εκεί είναι το θέμα.
    Άντε και τώρα που έμαθες τα κατατόπια να περνάς να σε βλέπουμε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @g for george
    Φίλε μου κι εγώ αυτό πιστεύω, πως θα βρεθεί το νομικό κώλυμα και δεν θα γίνει ο γάμος τελικά. Για αυτό και το πόστ μου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Μακάρι να διαψευσθούμε και όλα να πάνε καλά πρωτίστως για τις κοπέλες που αποφάσισαν να το τολμήσουν.
    Καλό σου βράδυ και στα δικά σου βρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Παίδες ψυχραιμία. Μη δίνετε σημασία στους κούφιους τενεκέδες των καναλιών. Μην τους αφήσετε να θέσουν την ατζέντα. Εμείς θα τη θέσουμε. Έχουμε το νόμο μαζί μας και το δίκιο με το μέρος μας. Αλλά μην περιμένετε και να μας χαριστεί τίποτα. Ό,τι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε επειδή το απαιτήσαμε.

    @ ηφαιστίων

    Ο mahler δεν αναφερόταν στον νέο αρχιεπίσκοπο, αλλά σε κάποιον ιερωμένο που βγήκε στα κανάλια. Στη χθεσινή του δήλωση ο αρχιεπίσκοπος δεν απέκλεισε "την επιλογή ορισμένων ανθρώπων που έχουν ορισμένα προβλήματα να ρυθμίσουν με τον δικό τους τρόπο τη ζωή τους", δήλωση που θεωρήθηκε αρκετά ριζοσπαστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ειρηνη

    τώρα όλα είναι σαφή :) η κακοδιατύπωση ίσως έφταιξε. Να'σαι καλά, και θα περάσω κι απο το σπιτικό σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @gay super hero
    Έχεις απόλυτο δίκιο. κι αν ακόμη ματαιωθεί αυτός θα γίνει ο επόμενος. Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @mahler76 δεν τήθετε θέμα συγνώμης απλά διευκρινησα την θέση μου γιατί δεν είμαι αυτο που φάνηκε! Εννοειτε οτι θα περνάω! Γιατί όπως είπες και μόνος σου εδώ μέσα γίνεται "ΤΟΥ MAHLER ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ"!!

    τα λεμε...

    α και κατι ακομα χαρηκα πολυ που σε βρήκα εδλω μέσα είσαι πολύ αξιόλογο άτομο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ζω στο Βέλγιο και θα συμφωνήσω στο πόσο μας αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως πολίτες δεύτερης κατηγορίες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πλήρης ίση μεταχείριση πρέπει να δοθεί by default, χωρίς κανέναν διάλογο, καθώς το ζήτημα αφορά στην ίση μεταχείριση των πολιτών.

    Οι καλοπροαίρετοι όταν θα σκεφτούν το θέμα ως ζήτημα ισονομίας, θα συμφωνήσουν

    Οι κακοπροαίρετοι ας παραδεχθούν πρώτα ότι είναι αντιδημοκράτες και μετά ας διαφωνήσουν.

    Δε με ενδιαφέρει να μπω στη θέση κανενός που ανήκει στην πλειοψηφία. Όσοι ανήκουν στην πλειοψηφία και απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα απέναντι στη νομοθεσία, αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια σου mahler! Ψηφοφορία σχετική με το θέμα υπάρχει στο in.gr στη διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=882546&lngdtrid=244

    Δε θεωρείται επιστημονική , αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις απόψεις που επικρατούν!

    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. θα φανταζόμουν
    αν έφτιαχνα έναν κόσμο
    οτι εφόσον βάζω όντα με εγκέφαλο
    να τον κατοικήσουν
    το αποτέλεσμα θάταν ένα πολύχρωμο σύνολο
    γεμάτο μοναδικές προσωπικότητες.

    δυστυχώς το μυαλό είναι στενό.
    γυναίκες
    μαύροι
    ομοφυλόφιλοι
    κουτσοί
    άσχημοι
    χοντροί
    διαφορετικοί
    είναι 'απειλή' στο 'σύνολο'
    που νοιώθει ασφάλεια στην φόρμα
    σιγουριά στην επανάληψη
    τρόμο στην διαφορετικότητα.

    καθόλου έτσι δεν θα έφτιαχνα τον κόσμο
    καθόλου υπερ μας δεν είναι αυτή η απειλή που νοιώθουμε προσωπικά για τις προσωπικές επιλογές του άλλου.

    πολύχρωμη καλημέρα
    χχχχχχχχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Thomas Xomeritis
    To λατρεμένο Βέλγιο...2 μέρες ήταν αρκετές για να το αγαπήσω και να κάνω 2 πολύ καλούς φίλους. Είσαι τυχερός που ζείς εκεί αν και υποθέτω πως κι εκεί υπάρχουν προβλήματα.
    Συμφωνώ απόλυτα μέ όσα λές. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ που πέρασες. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @raffaella's fan
    ναι την έχω δεί την ψηφοφορία. Τουλάχιστο παίρνουμε ένα 30% κάτι είναι κι αυτό. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. καλημέρα mahler 76. Έχουμε καιρό να τα πούμε. Στ' αλήθεια περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από την ελληνική κοινωνία, τόσο συντηρητική και δήθεν που είναι; Ή ακόμη χειρότερα από το κράτος; ή ακόμη πιο πολύ από την εκκλησία;

    Τελικά το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να συνεχίσει να επιλέγει αυτό που επιλέγει σε πείσμα των παπάδων και των δενξερωκιεγωποιωνάλλων που ακολουθούν κατά χιλιάδες.

    καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @maya
    καλή μου, αυτός που έφτιαξε τον κόσμο έτσι σκέφτηκε.
    Τα υπόλοιπα είναι θέμα ανθρώπινης (άρα ατελούς) ερμηνείας πάνω στο τι είναι σωστό, ή όχι πρέπον ή μή.
    ΠΟλύχρωμη καλημέρα και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. mister f τι έκπληξη!!!
    Πολύ χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Μόλις πρόσφατα κοιτώντας το τελευταίο πόστ στο κοινό μπλόγκ του "Δυναμικού Τρίο" όπως σας "βάφτισε" ο φίλος Parsifal, είδα την διεύθυνση του νέου μπλόγκ αλλά δεν πρόλαβα να αφήσω μια καλημέρα. Δυστυχώς η αλλαγή ώρας δυσκόλεψε την ακρόαση και των 3 σας άλλα όποτε μπορώ σας παρακολουθώ.

    Όχι δυστυχώς η ελληνική κοινωνία αντί να πηγαίνει μπροστά, συχνά κάνει το αντίθετο. Αλλά για κάποια πράγματα αξίζει να παλέψουμε. Και δεν είναι μόνο οι ομοφυλόφιλοι σε αυτή τη χώρα που στερούνται ισονομίας. Τα έγραψε και η maya στο σχόλιό της λίγο πιο πάνω.
    Έχουμε δουλειά ακόμη ως κοινωνία αυτό είναι γεγονός.
    Και πάλι καλή σας μέρα και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Paidia.... Katarxin, simfono os ena simio kai me tis dio plevres. kalos i kakos, o oros "gamos" kalo tha itan na min xrisimopoiithei, kathos o oros simaine kai simainei "enosi dio eterofilon, enos antra kai mias ginaikas, gia ti dimiourgia paidion-gonimopoiisi". Kalos i kakos, thesmothetithike stin koinonia gia tin pataksi tis poligamias kai gia na kserei o kathe enas oti ta paidia einai dika tou/tis (e kala oi ginaikes to kseran panta). Einai mia istoria pou travaei aiones tora kai einai ligo diskolo na alaksei. Ase to allo. Paidia, kalos i kakos, kapoioi str8 einai pio anoixtomialoi kai sas katalavainoun, as poume oti to "anexontai" (den mporo na skefto allo pio katalilo oro auti ti stigmi) alla min zitate na to apodextoun kiolas mesa se mia nixta. Oi str8 fovountai, oti oso pio megali apodoxi ginete, oso pio poli ginei kathimerinotita, toso tote kai tha ginete katestimeno, "str8 story" ena prama kai auto paei enantia stous nomous tis fisis kai sto enstikto oti "enonomaste kai kanoume apgonous-anaparagomaste-sinexizei o kiklos tis zois"
    Eilikrina, prosopika den exo kanena provlima, oute san (fainomenika) str8, oute san mitera, an ta paidia mou megalosoun kai agapisoun kapoion/a thelo na einai eftixismena kai agapimena, OTI filo ki an exei to eteron imisi tous, to mono pou me noiazei einai na einai toso agapimena kai eftixismena oso tha thelo na einai. Sigoura, tha me enoxlouse-ponouse stin periptosi tis omofilofilias ligo to gegonos, oti den tha kanoun dika tous paidia, den tha do eggonia, den tha ginoun goneis, alla an auta tha itan apofasismena na zisoun etsi kai itan eftixismena me tis epiloges kai tis sinepies ton epilogon tous, gia mena einai ok.
    Prosopika eimai kata kathe eidous ratsismou, (os kathimerino thima tou) kai uper tis isotimias ton anthropon. i alitheia einai oti tha ithela na simetexo ki ego stin diamartiria kai ta post alla mallon exete dikio. Otan pote apofasiso ti eimai, pos eimai kai giati eimai etsi, otan ksekathariso mesa mou kai ta vro me ton eafto mou 100% tote mallon tha eimai etoimi gia kati tetoio. Gia tin ora mallon den...
    Sas efxomai kali epitixia ston agona sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. χαίρομαι να βρίσκω ανθρώπους με μυαλό όπως εσύ να διαφωνούμε... και δεν είναι επί της ουσίας η διαφωνία αλλά επί του πως να διαχειριστούμε, παλέψουμε ή ότι άλλο θες για αυτό που πιστεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @valitsaki
    Πρωτίστως καλησπέρα, και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την ανάρτηση και να σχολιάσεις.

    Σε ότι αφορά την ορολογία γάμος, οκ να συμφωνήσω (αν και στην ουσία διαφωνώ αφού κακώς ο γάμος έχει συνδεθεί με την τεκνοποίηση) πως στο κοινωνικό συλλογικό συνειδητό γάμος είναι αυτό που περιγράφεις. Όμως αυτό είναι και το σωστό??? Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν τα όσα είναι κοινωνικά αποδεκτά ή όχι.

    Το έχω αναφέρει πολλές φορές και όχι μόνο σε αυτή την ανάρτηση πως καταλαβαίνω για πιο λόγο υπάρχει αυτή η στάση απο την μεριά του srt8 πληθυσμού και ακόμη περισσότερου του αντρικού οπότε δεν θέλω να το επαναλάβω εδώ.

    Και για να επανέλθουμε στο θέμα γάμος, μιλάμε για την νομική κατοχύρωση 2 ανθρώπων που βιώνουν τα αισθήματα που είναι ουσιαστικά ένας γάμος. Αυτό επιθυμούμε και τίποτα περισσότερο. Τώρα αν όλο το ζήτημα νομίζεις είναι θέμα σημειολογίας μακάρι να ήταν έτσι και το πρόβλημα να ήταν απλά τα 5 γράμματα της λέξης "γάμος".
    Όπως ήδη ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο και εγώ καθώς και άλλα παιδιά, πως είναι θέμα ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, είναι θέμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ, και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, το να μπορούμε να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα σε μια κοινωνία.

    Όσο για το αν και πότε θα αποφασίσει κάποιος να αποδεχθεί αυτό που είναι, σε αυτό μπορεί να τον βοηθήσει και μια συλλογική δραστηριοποίηση ανθρώπων που σε κάποιο βαθμό αισθάνονται παρόμοια πράγματα με τον ίδιο. ίσως πάλι να μην μπορεί να τον βοηθήσει δεν ξέρω, ο κάθε ένας από εμάς αντιδρά και διαφορετικά.
    Καλό σου απόγευμα και χάρηκα για την σύντομη αυτή ανταλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @BLUEPRINTS
    Εγώ σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις και να σχολιάσεις.
    Καταλαβαίνω απόλυτα τη στάση σου και νομίζω όλοι όσοι σε ξέρουμε λίγο ή περισσότερο, κατανοήσαμε το νόημα των όσων έγραψες κι εσύ στο δικό σου μπλόγκ.
    Ναι δεν είναι επί της ουσίας το θέμα, και δεν σου κρύβω πως κι εγώ το σκέφτηκα 3 μέρες μέχρι να πάρω απόφαση τι τελικά θα κάνω, και άλλωστε γράφω και ο ίδιος πως δεν είμαι σίγουρος για την χρησιμότητα μιας τέτοιας κίνησης.
    Αποφάσισα όμως να το τολμήσω όπως ελπίζω να τολμήσω κάποια στιγμή να μοιραστώ τη υπόλοιπη ζωή μου με έναν μόνο άνθρωπο που θα μας ενώνουν πρωτίστως τα δεσμά της αγάπης και δευτερευόντως τα νομικά έντυπα του κράτους. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. To γκάλλοπ των Nέων, για τον πολιτικό γάμο και την επέκτασή του, εδώ:
    http://www.in.gr/vote/votetanea.asp
    Όσο κι αν είναι μη αντιπροσωπευτικό, είναι ενθαρρυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ΣΚ
    ναι είναι ενθαρρυντικό έστω και αυτό το 30% περίπου. Σίγουρα πάντως είναι ένα θέμα που απασχόλησε και θα απασχολήσει ακόμα και σε μια περίοδο που κυριαρχούν άλλα θέματα.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. πολυ μου αρεσει ο τιτλος στο μπλογκ σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @λολιτα
    Καλώς όρισες Λολίτα, ελπίζω εκτός από το όνομα να βρείς ενδιαφέρον και το περιεχόμενο.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Και όλα αυτά τα προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι απλά αγαπιούνται...
    Ειρωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ειρωνεία, μαλακία ξέρω γώ ρε APSOU μου. Είναι φοβερό που συζητάμε τα αυτονόητα αλλά τι να κάνουμε...
    Καλό σου βράδυ μικρούλι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails