Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΘΙΜΕ...

...τις προάλλες αποκάλεσες όσους st8 χρησιμοποιήσουν το σύμφωνο συμβίωσης πόρνους. Σήμερα στο ιερό κήρυγμά σου σε άκουσα να λές πως η διεύρυνση του συμφώνου ώστε να περιλαμβάνει και τους ομοφυλόφιλους είναι πράξη που εξομοιώνει τους ανθρώπους με τα ζώα.

Ντρέπομαι που έβαλα τη λέξη ΠΑΤΕΡΑ δίπλα απο το όνομά σου. Είμαι σίγουρος πως όταν (και αν) κάνω αυτή την κουβέντα με τον δικό μου πατέρα, δεν θα εγκρίνει την επιλογή μου αλλά ζώο δεν θα με αποκαλέσει ποτέ.

Όταν γύρω στα 12-13 μου κατάλαβα πως δεν θα είμαι ποτέ σαν τα άλλα αγοράκια, πως μάλλον δεν θα κάνω ποτέ οικογένεια όπως οι γονείς μου, έκλαψα πολύ.
Έκλαψα γιατί δεν ήξερα αν το μέλλον μου επιφύλασσε να γίνω κι εγώ "φτερού" ΄πως οι αδερφές που βλέπαμε στην τηλεόραση.
Έκλαψα γιατί δεν είχα κάποιον να μου πεί πως το να είμαι αδερφή δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κάνω πιάτσα στη Συγγρού.
Έκλαψα γιατί δεν μου είπε κανείς πως κι εγώ έχω δικαίωμα (αν όχι υποχρέωση) να ερωτευθώ και να αγαπήσω σαν όλους τους ανθρώπους.
Έκλαψα γιατί ήξερα πόσο πολύ θα πονέσουν και θα κλάψουν οι γονείς μου για μένα, και έχυσα προκαταβολικά τα δάκρυά τους .
Όμως αυτό κράτησε λίγο, πολύ λίγο. Γνώριζα πως για να πραγματώσω όλα όσα είναι κοινός τόπος για την πλειοψηφία των συνανθρώπων μου εγώ θα έπρεπε να παλέψω και λίγο περισσότερο διότι για κάποιους δεν είχα το δικαίωμα να έχω όσα όλοι οι άλλοι.
Και έκτοτε δεν έκλαψα ποτέ ξανά γιαυτό που η Μοίρα, η Τύχη, ο Θέος ή η Φύση επέλεξε για μένα.

Μέχρι σήμερα Πατέρα Άνθιμε, που έκλαψα ξανά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, όχι όμως για μένα αυτή τη φορά, αλλά για ΕΣΕΝΑ και το σκοτάδι που έχεις στην ψυχή σου. Ελπίζω να υπάρχει Θεός ο οποίος θα μπορέσει να σε συγχωρήσει για το μένος και την κακία που τόσο συχνά στάζεις σαν δηλητήριο στις καρδιές όσων σε ακούνε.
Εύχομαι όταν φύγεις να φύγεις γαλήνιος γιατί μάλλον δεν έζησες έτσι.
Καλό σου απόγευμα Πατέρα Άνθιμε
-Ένα Ζώο-


79 σχόλια:

  1. Μα κάλα μωρέ..έκλαψες για τον πατέρα Άνθιμο;Πας καλά;
    Προσωπικά για όλους αυτούς που εκφράζονται έτσι υποψιάζομαι ή οτι πρόκειται για κακογαμημένες αδερφές.
    Γιατί όπως και να το κάνουμε στο χώρο της εκκλησίας αν δε στήσεις κώλο μητροπολίτης δε γίνεσαι. :p:p:p

    Προφανώς του Άνθιμου κάποιος του είπε οτι είναι ομοφυλόφιλος και συμπέρανε οτι επειδή τον πηδάνε σκύλοι και άλογα, ομοφυλόφιλος σημαίνει να πηγαίνεις με ζώα άρα είσαι κι εσύ ζώο.
    Περίεργος συλλογισμός αλλά έτσι μου κάθισε τώρα.

    Σοβαρά τώρα, ούτε τα δάκρυα για την ψυχή του Αγίου Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και για όλα τα προηγούμενα που ανέφερες έπρεπε να χύσεις.
    Ούτε θα αλλάξουν τίποτα, ούτε καλύτερο θα κάνουν κανέναν.

    Live for yourself και μη σε νοιάζει τί θα έλεγαν/έκαναν/ένιωθαν οι άλλοι(πιστεύω οτι αν ήταν στη θέση σου το ίδιο θα έκαναν)

    Πρόλαβα το 1ο σχόλιο;..Ναί το πρόλαβα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Soula μου έκλαψα για την κακία και τη μαλακία του κόσμου.
    Όσο για τα προηγούμενα που λές, ναι έκλαψα γιατί ήμουν παιδί ακόμα τότε.
    Και ναι με ξεπαρθένεψες στο πόστ αυτό. Μάκια. και θα σου πώ σύντομα πληροφορίες για το cd που ψάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε καλά κι εσύ απο τον τραγόπαπα τι περίμενες τώρα...?
    Εμείς κι εσύ να είμαστε καλά και άσε τους κρετίνους να ζούνε στην παλαιολιθική τους εποχή...

    Υ.Γ. Eσύ Σουλίτσα γιατί δεν κοιμάσαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μιrela
    έχεις απόλυτο δίκιο, μάλλον κακώς ασχολούμαι...
    Αλήθεια γιατι η Soula να κοιμάται απο τις 9:30 το βράδυ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγά μην κλάψουμε για τον τραγόπαπα!
    και αυτός τη δουλειά του κάνει. εκμεταλλευτής ανθρώπινης αφέλειας και φορτοεκφορτωτής ενοχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πατέρα άνθιμε γαβ γαβ, νιάου νιάου, τσίου τσίου, γκρρ γκρρ, ουγκ ουγκ, μπεε μπεε, μμμμ μμμμ, πείτε κανένα άλλο ζώο βρε παιδιά, basnia basnia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mahler μου όλα αυτα που λες δείχνουν μια ευαίσθητη προσωπικότητα και είναι ανθρώπινα! Εγώ δε θα σου αφήσω ένα σχόλιο εγωιστικό και "ωχελαμωρίστικο"! Απλά θα σου πω να αντέχεις τα έντονα χτυπήματα και να μη στεναχωριέσαι, αυτοί οι άνθρωποι που λένε πράγματα χωρίς να σκέφτονται μια μέρα θα το πληρώσουν όλο αυτό. Η ζωή θα τους φερθεί πολύ άσχημα, να είσαι σίγουρος! Σίγουρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όμως θέλω να σου πω πώς εσυ που εκφράζεσαι και πονάς για την ασχήμια του κόσμου και κλαις βάζοντάς σε σε κακές καταστάσεις για τη διάθεσή σου, και πιο απλά, εσυ που είσαι μάγκας και λες ναι ρε, κλαίω γιατί είμαι άνθρωπος, να είσαι σίγουρος πως η ζωή θα σου δώσει το καλύτερο!!! Έτσι είναι, η είσαι άνθρωπος, πονάς και στο τέλος ανταμοίβεσαι για τους κόπους σου, η είσαι άχρηστος και στο τέλος παίρνεις το χειρότερο! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το ποστ πρέπει να αναδημοσιευτεί στον έντυπο τύπο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα απο τα ομορφότερα post που έχω διαβάσει...
    Συμφωνώ με τον Κώστα, θα έπρεπε να δημοσιευτεί στον έντυπο τύπο.
    Τέτοιες φωνές πρέπει να ακούγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με συγκίνησες. Πρέπει να του το στείλουμε ταχυδρομικά στην μητρόπολη με όνομα παραλήπτη αντί για Παναγιότατο Μητροπολίτη Άνθυμο, Κυρ΄ Δάσκαλο, Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διεύθυνση Βογατσικού 7 Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη. Γιατί από internet και από blog η εκκλησία δεν καταλαβαίνει. Φανταστείτε να του πάν ταχυδρομικά 20-50 γράμματα με εκτυπωμένο το συγκεκριμένο ποστ; Αυτή είναι η πρότασή μου φυσικά αν το εγκρίνει ο συγγραφέας του ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπω συγκινήθηκα βραδιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο θεός -όποιος είναι τελοσπάντων- και ο Χριστός ευλογούν την αγάπη χωρίς διακρίσεις.. μην σε πιάνει πανικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Άνθιμος έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Μη στεναχωριέσαι μαλεράκο. Οι συγκεκριμένες ακρότητες-υπερβολές βλάπτουν πλέον περισσότερο την εκκλησία που αρνείται πεισματικά να κάνει ένα βήμα και όχι εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @#%@#$%#$^@#$^@#$%!#%!
    @$%@!#$%@$#^@#%^!#$^%!#$^
    @#$%@!%!%!#$^!#$%!$!%1
    @$#%@#$%#^@%$^@!$%!%!#$^!#
    @!$%!@#$^@#^@%^@%&^@%^@!^

    Σόρυ, κιόλας, αλλά δεν μπορώ πρωί-πρωί και Δευτεριάτικα...

    Μετά μου λένε γιατί δεν βαφτίζω τον γιο μου...

    ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα ράσα αγαπητέ Mahler δεν κάνουν τον παπά. Κι αυτό ο κύριος Άνθιμος θα έπρεπε να το ξέρει καλύτερα απ' όλους.
    Οσο για τα "Ζώα" που λέει ο κύριος Ανθιμος θα έπρεπε επίσης να ξέρει οτι σύμφωνα με τις γραφές που εκείνοι διδάσκουν , οταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τον κόσμο, ζήτησε απο τον Νωε να σώσει τα "Ζώα" ... δεν θυμάμαι πουθενά να ζήτησε να σώσει τους παπάδες... λέω εγω τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου βγάζω το καπέλο... Και στο φοράω, αν θέλεις! Ήσουν για άλλη μία φορά ανθρώπινος...

    Ας ελαφρύνει η ατμόσφαιρα!

    Ας αφιερώσουμε όλοι μαζί στον Άνθιμο (κι ας το τραγουδήσουμε δυνατά με αναπτήρες ανά χείρας!) ένα τραγουδάκι της Λαίδης Δημητρίου...

    "Φωτιά να πέσει να σε κάψει
    για όσες νύχτες έχω κλάψει.
    Φωτιά να πέσει να σε κάψει
    που από καιρό μ' έχεις ξεγράψει.
    Κι αν φταίω εγώ που απελπισμένα,
    έχω γεμίσει απωθημένα,
    φωτιά να πέσει... πάλι σε σένα!"

    (Σ.σ. το τελευταίο τρίστιχο είναι δική μου παραλλαγή, γιατί δεν ταίριαζε! Σιγά μη λέγαμε στον Άνθιμο πως τον ερωτευτήκαμε κιόλας... Γιατί, παρακαλώ; Για να χαρεί; Βρε, ουστ!)

    Φιλί, Mahler μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγά μηνκλάψω για τον Άνθιμο!!!
    Βρε αει σιχτίρ Δευτεριάτικα με τον κάθε τυχάρπαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σου στέλνω μια πολύ μεγάλη αγκαλιά και εύχομαι από καρδιάς την επόμενη φορά που μπορεί να κυλήσει ενα δάκρυ να είναι από χαρά, από έρωτα, από τρελό γέλιο...αλλά ποτέ ξανα για τις παρωπίδες των άλλων, ποτέ ξανα για τα λόγια των άλλων που λειτουργούν μέσα σε μια φούσκα από "πρέπει" και "έτσι είναι σωστό". Οι επιλογές είναι δικές σου με ότι κερδίζεις και ότι χάνεις και κανένας μα κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις αμφισβητήσει! Σε φιλώ πολύ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χτες η Κική Μαντή (πολύ διάσημη δημοσιογράφος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης) χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους "κουσουρλήδες" και "βιτσιόζους" εναντιούμενη στην κίνηση των ιστολογίων για το σύμφωνο συμβίωσης (κάναμε σαματά δλδ παίδες και μπράβο σε όλους μας). Ηθελα πολύ να πάρω να της μιλήσω, αλλά με πρόλαβε στην πρώτη γραμμή μια κυρία. Της είπε στην αρχή ότι είναι τυχερή που έχει κορίτσια. Μετά, της αποκάλυψε ότι είναι μητέρα ομοφυλόφιλου και δη φορέα. Η μάνα αυτή δεν έκλαψε, δεν απολογήθηκε. Υπερασπίστηκε την τιμή του γιου της και στόλισε την κυρία Μαντή. Το πήρε πίσω και καλά συγκινημένη. Αλλά είναι ντροπή για έναν άνθρωπο στην ηλικία της κυρίας Μαντή και με τόση ακροαματικότητα να παίρνει πίσω λόγια. Μια μικρή μας νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @b|a|s|n\i/a
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ, λες να μαζευτούμε όλοι μαζί έχω από την Αρχιεπισκοπή Θεσσαλονίκης και να αρχίσουμε το γάβγισμα?

    @Μπέμπης
    Σε ευχαριστώ πολύ μικρέ μου φίλε για τα λόγια σου. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι κρίμα ένας τέτοιος άνθρωπος, να έχει λόγο και εξουσία σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Και τι κρίμα που τόσοι άνθρωποι-πάνω από το 90% έχει παιδιά που ζουν στην 'πορνεία' δηλαδή 1.straight αλλά χωρίς γάμο 2. straight με πολιτικό γάμο ή 3. gay- κάθονται και τον ακούνε σαν πρόβατα. Κάποιος να του γύριζε την πλάτη και να απομακρυνόταν επιδεικτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Κώστας/OneGaySoul
    Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό ως κείμενο ώστε να αξίζει να δημοσιευθεί και στον έντυπο τύπο. Είναι απλά από καρδιάς.

    @Σμέμνιος Ναΐτης
    Φίλε μου καλησπέρα. Πρίν σου απαντήσω, μπήκα στο μπλόγκ σου και εντελώς τυχαία βρέθηκα σε ένα παρόμοιου τίτλου πόστ το Πατέρα Φιλόθεε. Και εκεί κατάλαβα πως δεν έχουν όλα χαθεί στο χώρο της Επίσημης Εκκλησίας και υπάρχουν στους κόλπους της Άνθρωποι.
    όσο για το κείμενό μου όποιος θέλει να το αναδημοσιεύσει ή να το αποστείλει στον Άγιο Θεσσαλονίκης μπορεί να το πράξει. Εγώ δεν το έγραψα με αυτό το σκοπό και έτσι δεν έχω και πολύ "εμπιστοσύνη" στο αν είναι καλό ή όχι.
    Χαίρομαι που πέρασες από εδώ και θα κάνω μια βόλτα από τα λημέρια σου μόλις μπορέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Akon
    Τώρα να πώ πως το περίμενα αυτό θα πώ ψέματα. Χαίρομαι που μοιραστήκαμε κάποιες σκέψεις και που από δικές μου έγιναν και δικές σου. Σε ευχαριστώ πολύ.

    @Keen On Boys
    Τα όσα είπα και στον φίλο Αkon ισχύουν και για σένα φιλαράκο μου. Κοίτα να παίξεις μερικά ωραία κομμάτια εκεί που είσαι και για εμάς. Να είσαι καλά.

    @Aviator
    Δεν είναι πανικός, στενοχώρια και θλίψη για κάποια πράγματα. Εγώ πλέον είμαι 32 ετών και σε γενικές γραμμές ας πούμε "δεν μασάω". Το σημερινό όμως 12 χρόνο παιδί??? Για αυτό το αγόρι ή κορίτσι περισσότερο στενοχωρήθηκα, που ίσως έχει τις ίδιες φοβίες με τις δικές μου πριν 20 χρόνια.
    Καλό σου απόγευμα αεροπόρε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. συμφωνω μαζι σου...βαριεμαι να τα ξαναλεω..ουδεις αναμαρτητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @revqueer
    Ναι ότι έχει ξεφύγει είναι γεγονός. Πάντως τα πράγματα κινούνται κι αυτό είναι το θετικό. Κάποια πράγματα θα τα σπρώξουμε και θα πάνε μπροστά.

    @Negma
    Τι να πείς βρε κούκλα, το σημαντικό είναι ο γιός σου να γίνει καλός άνθρωπος κι όχι τόσο το βάπτισμα. Αυτό για εμένα είναι τυπική διαδικασία κατά τη γνώμη μου, και ας με συγχωρήσουν όσοι πιστεύουν πως μέσω της διαδικασίας αυτής "περνάει" η Χάρη του Θεού στον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Constademon
    Βασικά διαβάζοντας καλύτερα την δήλωσή του που είναι σε λίνκ στο κείμενό μου, είδα πως γράφει ότι θα γίνουμε "χειρότερα και από ζώα". Πάντως είναι αλήθεια πως τα ζώα είναι τα μόνα αναμάρτητα οπότε στην δήλωση του Αγίου Θεσσαλονίκης υπάρχει μια βασική αντίφαση.
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

    @ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το ότι του αφιερώνουμε τραγούδι της Άντζελας είναι κι αυτό μια πρώτη νίκη. Βρε μήπως να το οργανώσουμε το event έξω από τι Μητρόπολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @PAVLOS
    Χώσε χώσε αν και δεν νομίζω να ιδρώνει το αυτάκι του.
    Καλό σου απόγευμα.

    @One happy dot
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την αγκαλιά και τα καλά σου λόγια. Όπως προείπα, εγώ οκ τα θέματα τα δικά μου τα έχω λύσει. Λυπάμαι όμως για τα μικρά παιδιά που τώρα συνειδητοποιούν την σεξουαλικότητά τους και τον πόνο που μπορεί να νοιώθουν ακούγοντας τέτοια λόγια.
    Να είσαι καλά

    @MAD
    Γιατρέ μου, το να αλλάζει κάποιος γνώμη (αν η συγκεκριμένη κυρία άλλαξε όντως) μικρός ή μεγάλος σε ηλικία δεν είναι ντροπή. Καταλαβαίνω με τι τρόπο το εννοείς, ως μι"νίκη" επιχειρημάτων. Θα ήθελα να ακούσω στο μέλλον τις απόψεις της δημοσιογράφου για ανάλογο θέμα για να δώ αν τελικά άλλαξε άποψη ή όχι.
    Να είσαι καλά τρελογιατρέ μου.

    Υ.Γ: Βρε μήπως να τους στείλουμε μερικές επιστολές με οποιοδήποτε κείμενο και ο καθένας το δικό του γιατί όχι μπάς και καταλάβουν κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τσιμπα Zewasoft!Σωπα σωπα...πολυ κλαμα ρε αδερφε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @P.O.V of a G
    Πες τα ρε τρελό αγόρι!!!!χαχαχαχα έγραψες πάλι.

    @mad2luv
    Ελπίζω κα΄ποια στιγμή να μην χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Θράσος
    Ναι φίλε μου είναι κρίμα όπως τα λές. Πολύ θα ήθελα εκεί που μιλούσε να έφευγαν οι μισοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
    Καλώς όρισες και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

    @Γ(κ)αμει Bear
    Έλα βρε μην κάνεις πως δεν κατάλαβες τι ήθελα να πώ. Ωστε δε μου κρατάς κακία που σε έχωσα για τη συνέντευξη έτσι??? Love yea!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άγιος Αντώνιος: Ποιός είναι ο σκοπός για όλα αυτά;
    Διάβολος: Μα δεν υπάρχει σκοπός...

    Από τους "Πειρασμούς του Αγίου Αντωνίου" του Flaubert

    Και εμένα δεν θα με χαρακτηρίσει κανένας Άνθιμος...και νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι αυτό που είμαι, ακούω Μαρτάκη, και πηγαίνω με άντρες... μη δίνεις σημασία καρδιά μου... η αγάπη μεταξύ μας είναι αυτή που μετράει...

    Φιλιάαα

    ΥΓ/ Περιμένω το κράξιμο μου εναγωνίως , ξέρεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εγώ δεν έκλαψα αλλά βούρκωσα με όσα εγραψες εσύ! Τελίκα όσο σε διαβάζω τόσο πιο πολύ σε συμπαθώ! Είσαι πολύ γλυκούλης! σαν το γατί σου!

    δεν περίμενα πότε να ακούσω ότι καποιος θα εκλαιγε για μια τετοια επιλόγη! :)

    Όσο για τον πατέρα Άνθιμο πάντα τα ίδια λένε! Ελαχιστοι είναι αυτοί που πραγματικα πιστευουν και όσοι πιστευουν δεν θα έλεγαν ποτέ κατι τετοιο για κανεναν συνανθρωπό τους! Είναι ντροπή τους! Αλλά μην ξεχνάτε πως απλά κανουν ένα καλοπληρώμενο, δημόσιο επάγγελμα με πολλά τυχερά! Είναι υποκριτές και αν θέλουν να πούνε το παραμικρο ας έρθουν πρώτα να μου πούνε που κόλλησε ο Χριστόδουλος(Θεός σχωρέσ'τον) την ηπατίτιδα!

    Αυτά... Καλη σας νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιατί στεναχωριέσαι; Ο πατέρας Άνθιμος, ''τα καλά και συμφέροντα'' πρεσβεύει. Αυτό του έμαθαν, αυτό κάνει.
    Κι αν σε είπε ζώο, τι έγινε; Ας κρατήσει αυτός την ''ανθρωπιά'' του και συ την αγάπη του σκύλου, την αθωότητα του προβάτου, τη χάρη του αλόγου, την πραότητα του βοδιού, την εγκαρτέρηση του γαϊδαράκου, τη γλυκύτητα του αηδονιού. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ, ΠΕΣ ΤΑ.

    Είναι σαν να έγραψα εγώ αυτό το ποστ.
    Θέλω να ξέρεις ότι ανέβηκες ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μου.

    Και μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και συμφωνώ με τον Κώστα, αυτό το ποστ πρέπει να αναδημοσιευτεί στον έντυπο τύπο.

    Και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όταν είχε πει για τους στρέιτ ότι είναι πόρνοι, ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Τώρα που λέει εμάς ζώα, όλοι κάνουν τουμπεκί.

    Επειδή όμως όλα εδώ πληρώνονται, είμαι σίγουρος ότι θα έχει το ίδιο άσχημο τέλος με τον φίλο του τον Χριστόδουλο. Δεν μπορείς να μην αρρωστήσεις από τόσο μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγόρι μου λυπήθηκα και εγώ πολύ όταν διάβασα το εν λόγω κείμενο όχι μόνο για την αμορφωσιά που μπορεί να έχει ένας '''άνθρωπος'' αλλά για την υποκρισία που υποθάλπεται στους κόλπους της εκκλησίας. Στο λέω μετά σιγουριάς προερχόμενος από μια πολύ θρησκευόμενη μητέρα και έχοντας γνωρίσει πολλούς και διάφορους του κλάδου. Υπάρχουν καλοί Πατέρες αλλά υπάρχουν και κάτι αποβράσματα που θα'πρεπε να έχουν εγκλειστεί στου Σινούρη για να μην πώ για Κορυδαλλό. Ενώ ξέρουν όλοι πολύ καλά το πόσο straightκρατούμενη ή όχι είναι η εκκλησία συνεχίζουν με θρασυδειλία και απαξίωση να χρησιμοποιούν τέτοια υποκοριστικά για μια ομάδα ανθρώπων που το τελευταίο που κάνουν είναι να ασχολούνται με τέτοιες κακίες και ψυχικό βόρβορο. Το θετικό είναι ότι πιστεύω ακόμα σε ΄΄κάτι'' μην μπορώντας να του βάλω την ταμπέλα ''χριστιανισμός'' ή κάτι άλλο. Αυτό που μετά σιγουριάς ξέρω είναι οτι αυτό το κάτι άλλο πρεσβεύει αγάπη και ισότητα.
    Big Hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ σωστά τα λες... Δεν χρειάζεται όμως να σκας γι'αυτούς. Όπως λες κι εσύ στο τέλος μακάρι ο Θεός να τον συγχωρέσει για όλα αυτά που λεει...

    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. mahler μου καλό και όμορφο μήνα να έχεις.

    και έχω να πω, στον toymaker από πάνω, πως να νιώθει πολύ χαρούμενος γιατί ακούει Μαρτάκη.. γι' αυτό ακριβώς θα έπρεπε να ντρέπεται :ΡΡ

    ειναι πραγματικά πολύ καλό το ποστ σου, το διάβασα από την πρώτη στιγμή που το ανέβασες.
    δεν σου σχολίασα, γιατί το θεωρώ απρέπεια, από μία θλιβερή δήλωση ενός, να παίρνει η μπάλα όλους τους άλλους.

    σε φιλω και εύχομαι ξανά, καλο και όμορφο μήνα να 'χουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μην λαμβάνετε κανέναν υπόψην, προφανώς όταν θα διάλεγαν μεταξύ ζώου και Συγγρού, διάλεξαν το πρώτο και θέλουν να τους κάνουν όλους σαν τα μούτρα τους. Όχι αγάπη μου έχουμε ζωή και μάλιστα κανονική, δεν κρυφτήκαμε κατω απο τα ράσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Νομίζω πως το να καθόμαστε απλός και να αναρτούμε post στα ιστολόγιά μας είναι επαινετό μεν αναποτελεσματικό δε στην παρούσα περίπτωση. Το να χαρακτηρίζει ζώα κάποιος ένα μέρος των ανθρώπων (τους ομοφυλόφιλους) είναι ένδειξη ρατσισμού. Το να τους χαρακτηρίζει ζώα ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο. Ο τρόπος που λειτουργεί και οργανώνεται η εκκλησία δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με internet και blog αλλά με τηλέφωνα φαξ και κατά βάση με το κλασικό ταχυδρομείο. Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβει ο κυρ΄ δάσκαλος 2 πράγματα.1ον πως δεν του επιτρέπεται να ακολουθεί αυτήν την τακτική και 2ον πως αν συνεχίσει να ασπάζεται αυτή την τακτική θα έχει αντιδράσεις δεδομένου του ότι ως τώρα δεν είχε καμία.
    Το κείμενό σου είναι μία καλή βάση για να σταλεί ταχυδρομικά. Και αυτό προτείνω. Απευθύνεται στο συναίσθημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι αυθεντικό και όχι φτιαγμένο για ένα συγκεκριμένο σκοπό, πράγμα που θα το έκανε ίσος πιο ισχυρό στα επιχειρήματα αλλά ασθενέστατο στην πηγαίοτητα και το συναίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. hey hey hey!!! Μα που είσα εσυ? Καλό μήνα, εστω και στις 2! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Mahler ασπάσου την αρχαία θρησκεία, σε περιμένουμε :-) είμαστε πιο friendly εμείς, αρκεί να στρώσεις κώλο και να μου τελειώσεις τη γ@$&%$νη την ανατολική πτέρυγα του ναού που έχει μείνει Βαγδάτη 4 μήνες τώρα!
    δεν αξίζει ούτε τα δάκρυα σου η κοντή. πάρε τα zewasoft του γ(κ)άμει, τα σχόλια των παιδιών και ρίξε μας ένα μεγάλο χαμόγελο.

    @toymaker: κρααα, που ακούς και μαρτάκη! σόρρυ αλλά σε πρόλαβα στο κράξιμο.

    τις ευλογίες μου
    ο Άγιος Αιγύπτου
    Anubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Ζητώ συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω στα μυνήματά σας αλλά παλαιές και νέες υποχρεώσεις με κρατούν μακρια από το pc.

    @toymaker
    Για το ότι ακούς Μαρτάκη υπάρχει πρόβλημα αλλά οκ φίλος είσαι θα το ξεπεράσουμε μαζί.

    @ειρηνη
    Κούκλα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια. όσο για τον μακαρίτη τον Χριστόδουλο άστο να πάει δεν ξέρουμε και δεν μας αφορά.

    @ turigr
    Ένα φιλί και από μένα και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Να είσαι καλά.

    @g for george
    Σε ευχαριστώ ρε φίλε, να είσαι καλά. Και για αυτό που μου έγραψες στο μαιλ σου σου απάντησα και είμαι σύμφωνος φυσικά.

    @gay super hero
    Ελπίζω πρίν το τέλος του να μπορέσει να νοιώσει τι είναι η αγάπη για την οποία μιλάει και η θρησκεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @One Big DJ
    Τα είπες όλα αγόρι μου. ίσως τελικά φωνάζουν τόσο επειδή έχουν "τη φωλιά τους λερωμένη". Εμείς πρέπει να χαιρόμαστε αυτό που είμαστε χωρίς φόβο και απο εκέι και πέρα αν θέλουν ας αλλάξουν μιαλά.

    @Strahd
    Ίσως κακώς σκάω, αλλά δεν μπορώ μου βγαίνει αυθόρμητα. Να είσαι καλά κούκλε.

    @Μαριλενα
    Καλό σου μήνα μαριλένα μου. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, εννοείς απρέπεια απο μέρος μου η αναφορά στον Άνθιμο??? Πάντως εγώ δεν εξομοίωσα όλους τους Ιερείς με τον Άγιο Θεσσαλονίκης, άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι σε πολύ διαφορετικό κλίμα όπως και πολλοί άλλοι ιερείς όπως φαίνεται και στο πόστ του Σμέμνιος Ναΐτης (τσέκαρε το μπλόγκ του και θα το διαβάσεις).
    Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου πάντως, και αν παρανόησα συγνώμη.

    @Hfaistiwnas
    Γεια σου ρε τρελόπαιδο. Καλά τα λές. Εγώ πάλι ράσα ούτε στις απόκριες.

    @Σμέμνιος Ναΐτης
    Έχεις απόλυτο δίκιο και γιαυτό είπα πως όποιος θέλει να το αποστείλει με το ταχυδρομείο μπορεί να το κάνει. Ναι, μόνο οι αναρτήσεις στα μλόγκ δεν φτάνουν, αυτό το έχουμε πεί και για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

    @One happy dot
    Babe!!! Καλό μας μήνα. Αχ τρέχω και δεν φτάνω ούτε στα σχόλιά μου δεν προλαβαίνω να απαντήσω. Και έχω και ρό να περάσω από τα περισσότερα ιστολόγια...είμαι απαράδεκτος.

    @Anubis
    Εγώ να στρώσω κώλο, αλλά είναι όλοι οι Θεοί της Αιγύπτου τόσο κουκλιά όσο εσύ ή τσάμπα θα το κάνω????
    Όσο για την πτέρυγα του Ναού, τι φταίω εγώ??? Εσύ φαγώθηκες να δουλέψουν μαύρα οι εργάτες στο Ναό. Να τα τώρα να τους έχω έχω σε απεργία τόσους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μη σε νοιάζει για τα ιστολόγια και θα είναι εδω για καιρό! :) Απλά ανησύχησα λίγο μετά το τελευταίο σου post αλλά νομίζω πως πέρασε πια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ωραίο κομμάτι αλλα κι εγώ θα σου έλεγα πως δεν αξίζει τον κόπο να σε στενοχωρούν όσα λέει ο Θεσσαλονίκης.Δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχολείσαι μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @One happy dot
    ναι όλα καλά. Ε, δεν θα μας χαλάσει την διάθεση ο Παναγιότατος.

    @cobden
    Σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Κοίτα, δεν γίνεται να μήν ασχοληθώ καθόλου με την πάρτη του. Δεν με αφήνει με αυτά που λέει.

    Καλημέρα και στους 2 σας, και όλους βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. mahler μου και βέβαια παρανόησες!
    μα ειναι ποτέ δυνατον, να είσαι απρεπής;

    απρέπεια, θεωρώ οταν βάσει ενός, κρίνονται ΟΛΟΙ!

    αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα, είναι να διαβάζω εκφράσεις σεξιστικές και χυδαίες, για το συνολο των ιερωμένων.
    και επιμένω στη χυδαιότητα και στην κακία.
    το πως "έφυγε" ο Χριστόδουλος, γιατι να αποτελει μοχλό, δεν καταλαβαίνω.
    κρίμα, γιατί μιλώντας έτσι, χάνεται κάθε δίκιο..

    σε φιλω και ξερεις, πως πάντα σε εκτιμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γεια σου mahler! Είχες δεν είχες με έριξες στη μαύρη κατάφλιψη...(ενοείτε πωσ δε φταισ εσύ!)
    Σαν να διαβάζω τις σκέψεις μου. Εγώ ακόμα να το ξεπεράσω το "θεματάκι"! Ειδικά το ότι δε θα κάνω παιδιά είναι για μένα βαρύ.

    Και να φανταστείς ότι μπηκα στο μπλογκ σου για να μου ανέβει η διάθεση με τα ωραία τραγούδια που βάζεις... Goodnight , my friend!

    Υ.Γ. Μη στενοχωριέσαι με την κακία του καθενός!Αυτοί πρέπει να στενοχωριούνται για την κακία που κρύβουν μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν φταιει ο Ανθιμος, φταιμε οσοι δεν τον εχουμε κλεισει φυλακη ακομα γιατι εκμεταλλευομενος τη θεση του λεει οτι μπουρδα του κατεβει επηρεαζοντας δυστυχως ενα κομματι του κοσμου που τον ακουει.
    Συγκινηθηκα πολυ με το post σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Όλοι οι μαλάκες εδώ στη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν, wtf, ευνοεί η υγρασία την ανάπτυξή τους;


    Die Bitches, Diiiee!!! Mwahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συγκλονιστικη η αποκαλυψη του πως το ειχες αντιμετωπισει... Θελει δυναμη να αποδεχτεις αμεσως το οτι εισαι διαφορετικος απ' ο,τι περιμενουν οι γυρω σου... Ενιωθα πως διαβαζα ενα αρθρο με μια προσωπικη μαρτυρια.. Απιστευτο, μακαρι κι εκεινος να μπορουσε να το διαβασει για να δει ποσο λαθος και ρατσιστης ηταν.

    Οσο για τον καινουριο Αρχιεπισκοπο αμαρτια μου που το λεω αλλα επιβεβαιωνει ολο και πιο συχνα τον ρατσισμο του απεναντι σε κατι το "διαφορετικο" που δε συνεπαγεται και απαραιτητα το "προστυχο"..

    Λυπαμαι που ενω ειχαμε καταντησει να το σκεφτομαστε λιγοτερο το αν θα πατησουμε το ποδι μας στην εκκλησια "γιατι μας πηγαινε οπως ειμασαν, οποιοι, κι αν ειμασταν" τωρα γυρναμε στο ιδιο χαλι..

    Η γνωμη του δε θα πρεπε να σε θηξει σαν ανθρωπο καλε μου μιας κι εσυ ο ιδιος ξερεις ποιος εισαι και εισαι περιφανος για τις επιλογες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. *** να κανω μια σημειωση μια ςκαι η ωρα ειναι περασμενη και δεν ντρεπομαι να το πω, ουτε το ονομα του καινουριου αρχιεπισκοπου δεν ξερω, γραψτε λαθος στο "καινουριος" και συμπληρωστε "υποψηφιος"

    Τις καλημερες μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @Μαριλένα
    Ναι κατάλαβα τι λές. Διακριτικά το επεσήμανα κι εγώ στην απάντησή μου αν είδες. Καλό σου βράδυ και σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία που έχουμε.

    @raffaella's fan
    Sorry φίλε μου αν κατά λάθος σε στενοχώρησα. Το θεματάκι που λες εύχομαι σύντομα να το ξεπεράσεις. Να είσαι καλά. Ά και αύριο αν προλάβω θα έχω μουσικούλα.

    @Αδαμαντια
    Κοίτα για φυλακή δεν ξέρω αν είναι μην είμαστε και υπερβολικοί, αλλά για αδιαφορία σίγουρα. Σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου.

    @Cookie Basher
    Πολλές δεκαετίες πίσω, η Θεσσαλονίκη φιλοξενούσε πολλά προοδευτικά μυαλά. Τι συνέβη και έχει οπισθοδρομήσει τόσο δεν ξέρω. όσοι όμως είσαστε επάνω φροντίστε να την ξανακάνετε όπως ήταν. Α, και ψίτ babe μαθαίνω θα μας επισκεφθείτε στας Αθήνας σε λίγο καιρό. Ελπίζω να τα πούμε απο κοντά.

    @Because of you...
    Νομίζω πως οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες κάπως έτσι το αντιμετωπίζουμε αρχικά. Το θετικό είναι πως οι περισσότεροι επίσης βρίσκουμε το δρόμο μας. όσο για τους εκπροσώπους της εκκλησίας τα έχουμε ξαναπεί. Είναι δύσκολο να αλλάξουν γνώμη και ίσως δεν μας αφορά και αυτό. Αρκεί να μην υποδαυλίζουν το μίσος και το ρατσισμό. Καλό σου βράδυ.

    @breezer
    Σε ευχαριστώ κι εγώ για το σχόλιό σου. Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω από το μπλόγκ σου να τα πούμε. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τι είναι αυτά που λέτε μωρέ!Σα δεν ντρεπόμαστε όλοι λέω εγώ καλύτερα!
    Τι θα γίνει επιτέλους;Θα ζούμε με την αρρώστια εναρμονισμένοι σαν να είναι από τη φύση μας;Έλεος πια ζήστε εσείς με τα κόμπλεξ σας! Οι υπόλοιποι εμείς δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συντροφιές!Προτιμούμε τις ανθρώπινες τις ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ από το Θεό και αληθινές μάλιστα!Τα συμβόλαια τα κάνεις με εκείνους που δεν εμπιστευεσαι αν είναι δυνατον ειδήμονες των πάντων αν καταντήσουν έτσι οι σχέσεις μας! Αναρωτηθήκατε ποτέ μηπως μυαλά σαν τα δικά σας τόσο ''μοδάτα'', ''εκσυχρονισμένα'' κομπλεξικά κατά την ταπεινή μου άποψη έχουν φέρει τα πράγματα ως εδώ;Εσείς είσαστε εκείνοι που φοβάστε μέχρι και τη σκιά σας πόσο μάλλον τους ανθρώπους γενικότερα και γι αυτό ζητάτε επιβεβαίωση να μείνει κάποιος δίπλα σας με συμφωνητικά και υπογραφές!Όλα τα κοφτερά μυαλά τη βρήκατε τη λύση λοιπόν αφού ούτε εσείς οι ίδιοι ανέχεστε τους εαυτούς σας γι αυτό και επιζητάτε τέτοιες λύσεις;!Δεν μας σώζουν ξέρετε οι ιερείς ούτε οι ηθικοί ούτε οι ανήθικοι, όπου και να βρίσκονται!Δεν υποστηρίζω κάποιον ιδιαίτερα αλλά σε αυτό που είπε περί ζώων έχει απόλυτο δίκιο!Ανοίξτε και κανένα βιβλίο να μάθαιτε για τον άνθρωπο και τις φυσικές του ικανότητες και τα χαρίσματά του και μετά μιλάτε για σχέσεις ανθρωποεμπορικές ή αλλιώς όπως λέγονται διαπροσωπικές και πού στηρίζονται οι τελευταίες!Όσο για τους ομοφυλόφιλους ψαξτε λίγο παραπάνω είστε δεν είστε για το τι πρόκειται από επιστημονικής πλευράς αν θέλετε πρώτα αλλά και ύστερα αν δεν σας φαίνεται πολύ παλιομοδίτικο και σνόμπ την θεολογική του όψη!Επιτέλους πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για όλο αυτό το θέμα!Όχι επειδή θέλουν μερικοί να μας κάνουν το παραφύσιν ΚΑΤΑΦΥΣΙΝ...!!!!Έτσι για να μην μολύνετε και εκέινους που δεν γνωρίζουνγενικά και προσπαθούν να ενημερωθούν, με δικές σας και μόνο σκέψεις και θεωρίες!
    Ευχαριστώ πολύ αν τελικά ολοκληρώσατε την ανάγνωση αυτού του όπως θέλετε χαρακτηρίστε το σχολίου αλλά πραγματικά εύχομαι όλοι σας και όλοι μας να συγχωρεθούμε για όσα λέμε και κάνουμε ενάντια στο θέλημα του Θεού και πραγματικά η Παναγιά μας να μας φωτίζει!
    Σήμερα όλα προσπαθούν να τα αφανίσουν αξίες, πρόσωπα κ.α αλλά μην ξεχνάτε τί πολεμούν όλοι περισσότερο από όλα τον Θεό! και ιδιαίτερα την Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ι Α δεν σας φαίνεται λίγο παράξενο;;;
    Αφήστε εμένα την τρελή να λέω ότι μου κατέβει αλλά πριν ξαπλώσετε το βράδυ σκεφτείτε το λιγάκι αν δεν σας κάνει κόπο!
    Σας Ευχαριστώ και πάλι ολόψυχα και να με συγχωρέσετε για τον τόνο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. συγκλονιστικό το 'γράμμα' σου.

    με σιωπή εκτίμησης το ντύνω.
    τα είπες όλα όπως και όσο πρέπει.
    θαυμάζω την αξιοπρέπεια με την οποία νοιώθεις.
    βγαίνει στις λέξεις σου πολύ γλυκά.

    καλό βράδυ
    χχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. και τώρα που διάβασα τα σχόλια
    ναι, συμφωνώ με τον κώστα
    να δημοσιευτεί το κείμενο.

    :)&

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @xrysikopela
    Διάβασα αρκετές φορές το σχόλιό σου αλλά δεν κατάλαβα αν πρόκειται για αστείο ή το εννοείς. Όπως και να έχει, η γνώμη σου είναι σεβαστή και καλοδεχούμενη.
    Καλή σου μέρα

    @maya
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Όσο για το κείμενο ίσως τελικά το στείλω κάπου για δημοσίευση. κάποια πρόταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μα καλά, βρήκες άνθρωπο να ακούσεις και να κλάψεις για χάρη του...
    Δεν αξίζει να ασχολείσαι με αυτούς που το μέσα τους είναι τόσο μαύρο - απλά δεν αξίζει. Και πιστεύω ότι εσύ ξέρεις καλύτερα από τους άλλους τον εαυτό σου, οπότε ασ' τους να λένε!

    ΥΓ: Θα συμφωνήσω με τους άλλους: δημοσίευσέ το κάπου και ενημέρωσέ μας εγκαίρως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΕΔΩ XRYSIKOPELA!!! κατι λάθος έκανα και δεν μπορω να μπω με την ταυτότητα μου!
    Παιδιά σας μιλάω ειλικρινά και μέσα από την ψυχή μου! Δεν πρόκειται για αστείο όπως διάβασα από ένα σχόλιο αλλά για την πραγματικότητα! Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους πιστέψτε με έχω φίλους και τους αγαπώ όσο δεν φαντάζεστε αλλά ότι και να γίνει, όσοι αιώνες και να περάσουν πραγματικά όχι επειδή το λέω εγώ και η κάθε τρελή ή ο κάθε ιερεας αλλά επειδή έτσι έχει αποδείξει η ιστορία(μιας και ο ανθρωπος έχει τάση προς την αμαρτία κατ΄επιλογήν του φυσικά), δεν θα νιώσουν ποτέ ούτε ευτυχία, ούτε ελευθερία, ούτε γαλήνη μέσα τους γιατί με την επιλογή τους αυτή πηγαίνουν κόντρα στον Θεό και όχι στην εκάστη κοινωνικη-ηθική που θα επικρατεί! Οπουδήποτε και αν πάνε Ο Θεός δυστυχώς ή ευτυχώς είναι Πανταχού παρών και βλέπει ποιός τον βγάζει από την ζωή του και γυρίζει και Εκείνος αλλού το κεφάλι πόσο μάλλον οι ομοφυλόφιλοι που αποποιούνται το φύλο που με την Σοφία Του, τους χάρισε!
    Έχω ζήσει με άτομα όπως είπα αλλά μέχρι στιγμής, ουδέποτε κανείς βρήκε γαλήνη! Όσο για την ιεροκατηγορία και γενικότερα την κατάκριση που για να παρηγορήσουν κάποιοι, κάποιους άλλους χρησιμοποίησαν οφείλω να σας πω πως δεν τους κάνει ανώτερους, πιο έξυπνους ή ακόμη το χειρότερο δυστυχώς που πιστεύουν (δηλαδή) πιο απελευθερωμένους, πιο προοδευτικούς! Ο προοδευτισμός δεν σημαίνει την καταπάτηση των πάντων, αξιών, παραδόσεων, αρχών, πίστης, πραγματικότητος και με ότι-όποιον δεν συμφωνώ α! είναι οπισθοδρομικός και δήθεν πουριτανόςκαι φυσικά χειρότερος από εμένα δεν τον ακούω καν! Από την άλλη πάλι η Εκκλησία ποιός σας είπε οτι διοικείται από τάξη αγγέλων; Έλεος παιδιά μου καλά που σας εύχομαι πάντα η Κυρά η Παναγιά μας να σας προστατεύει,όλα πηγαίνουν να μας τα καταστρέψουν!
    Ξαφνικά όλοι κατηγορούμε τους παπάδες και όχι μόνο!αλλά και και... αλλά έτσι είναι, εμείς να κάνουμε τα λάθη και ο Θεός να μας συγχωρεί ξανά και ξανά! Αυτοί γιατί όχι; Δεν λέω παιδιά προς Θεού και αλίμονο πως συμφωνώ με τους παπάδες που προδίδουν τον Χριστό μας και κατά συνέπεια και εμάς αλλά υπάρχουν και ιερείς πνευματικοί άνθρωποι όντως και εγώ οφείλω να τους ψάξω όπως τον καλύτερο γιατρό για το σώμα έτσι θα ψάξω τον καλύτερο και για την ψυχή, εφ'όσον και ο ίδιος ο Κύριος είπε πως θα έρθουν καιροί στους οποίους θα πλανηθούν ακόμη και οι εκλεκτοί! Αλλωστε εμένα δεν με σώζει ούτε ο ηθικός ούτε ο ανήθικος ιερέας άρα μην ανησυχούμε γι αυτο αφού ο καθείς θα δώσει λόγο μόνο για τον εαυτό του όταν ο Κύριος έρθει ξανά!Ας μη γινόμαστε χειρότεροι από εκείνους είτε με τις σκέψεις μας, είτε με τα λόγια ή οποιοδήποτε άλλο μέσο! Όλα όσα έγραψα τις προάλλες και ευχαριστώ που καταδεχτήκατε να με... ακούσετε,τα έλεγξα κατόπιν γιατί δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να γυρίσει καμία βίδα και να λες και ότι να'ναι και να σας πάρω και στο λαιμό μου! Το ίδιο θα κάνω αύριο και με αυτό το μηνυματάκι και αν έκανα κάπου λάθος σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη αλλά να μου επιτρέψετε πρώτα να την ζητησω από τον Θεό!
    Θα μπάινω συχνά στη σελίδα για τυχόν διευκρινίσεις σε κάτι αν και έιμαι η τελευταία των τελευταίων για να μιλήσω για τον Θεό!
    Οι πιο καλοί σύμβουλοι σε αυτά είναι τα πατερικά κείμενα της Εκκλησίας και φυσικά οι βίοι των φίλων του Θεού, των ΑΓΙΩΝ!
    Αυτά τα πρότυπα χρυσά μου παιδιά ολοένα και περισσότερο μας βγάζουν από την ζωή μας! Τώρα ξέρουμε απο έξω και ανακατωτά όλους της showbiz και καλά είναι τα νέα παραδείγματα ζωής! Από πού και ως που; Δεν είναι η Παναγιά μας το πρότυπο της γυναίκας που με αυτό μεγάλωσαν μέχρι και οι μανάδες μας ούτε ο Χριστός του άντρα ούτε οι άγιοι! μπήκε του πλούσιου, ερωτομανη, δήθεν ευτυχισμένου ανθρώπου που λύνει όλα του τα προβλήματα με ποτό τσιγάρο(καπνιζω κιόλας)και ζωώδη sex! Ε όχι λοιπόν δεν λύνετε τίποτα έτσι! Αλλιώς δεν θα υπήρχε πουθενά και σε κανέναν πρόβλημα!
    Το e-mail μου είναι: xrysial@yahoo.gr
    Μακάρι να ήταν δικά μου όλα αυτά που σας είπα και απόψε αλλά δυστυχώς Άνθρωποι κλάσΕις ανώτεροι τα είπαν και τα δανείζομαι
    Ο Θεός να μας ευλογεί όλους!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. EDW XRYSIKOPELA
    Η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια ψυχική και σωματική μην κατηγορείτε όσους λένε την αλήθεια. Δεν πρόκειται απλά για για αντίθετες απόψεις και δεν ξέρω και γω τι άλλο αλλά δεν υφίσταται ρατσισμός και τέτοια πράσσειν άλογα!
    Μην κλείνετε τα μάτια σε τόσο σημαντικά πράγματα!
    Μαζί σας εναντίον σε εκέινους που κάνουν λόγο για φανατικοπεριθωριοποίηση των ομοφυλοφίλων γιατί αυτό είναι ακόμη χειρότερο ξέρεις είσαι άρρωστος αντι να σου πω τι θα ΄φάρμακα να πάρεις να γίνεις καλά σε παρατάω!
    Αλλά η Αλήθεια είναι αυτή μπορεί να πληγώσω καποιους με αυτά που λέω αλλά και από την άλλη να σας πω ψέματα;! Ποιο θα θα είναι το όφελος;
    Μην πάτε να γίνετε κάτι άλλο πό αυτό που σας έπλασε ο Θεός!!!
    Για το δικός σας καλό για κανενός Άνθιμου ή άλλου!
    Και αυτό που με ώθησε να κάνω την... Λουκά σε εσάς αυτές τις μέρες είναι γιατί πολύ πρόσφατα ένας από τους ομοφυλόφιλους φίλους μου με πολύ αγώνα,προσευχή,πίστη και θέληση τελικά κατάφερε να θεραπευτει και πλέον με το κεφάλι καλάν και πραγματικά απελευθερομένος με την ουσιαστική έννοια της λέξεως από κάθε παραφύσιν κατάσταση (ομοφυλοφιλία), είδε τον ήλιο και συνειδητοποίησε πως τόσα χρόνια ζούσε στο σκοτάδι και το τεχνητο φως!
    Ο Θεός να μας ευλογεί όλους αλλά να μην τον βάζετε στο περιθώριο!
    Μην πάτε να αλλάξετε αυτά που δημιούργησε!
    Ευχαριστω και παλι για την υπομονή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @χρυσή κοπέλλα

    Ο Θεός δυστυχώς ή ευτυχώς είναι Πανταχού παρών και βλέπει ποιός τον βγάζει από την ζωή του

    έλα τώρα!
    προσπαθώ να μην παίρνω θέση σε κουβέντες
    με θεό και τα τέτοια
    αλλά αυτό πραγματικά
    με βγάζει απο τα ρουχα μου!

    αυτός είναι ο ίδιος θεός
    που "γυρίζει την πλάτη του"
    σε τίμιους και καλούς ανθρώπους που δεν έχουν βλάψει ποτέ κανέναν και αφήνει να πεθάνουν απο καρκίνο ή πιο αργούς βασανιστικούς θανάτους?
    επειδή..."τους δοκιμάζει"?!!!!!

    έλα τώρα!

    μάλλον σπάει πλάκα...

    μετά απο 12 εγκεφαλικά
    ο δικός μου πατέρας
    δεν πιστεύει στον θεό
    και αυτό είναι το λιγότερο
    που μπορούσε να κάνει.


    ένας από τους ομοφυλόφιλους φίλους μου με πολύ αγώνα,προσευχή,πίστη και θέληση τελικά κατάφερε να θεραπευτει

    έλα τώρα δις.
    θεραπεύτηκε?!!!!
    θαύμα, θαύμα!
    (ειλικρινά συγνώμη για το ειρωνικό
    ύφος
    αλλά θα σκάσω!)

    για τους παπάδες, ούτε λόγος.
    αρνούμαι να μπω καν στην διαδικασία.
    τους αγνοώ όπως και το κατεστημένο της εκκλησίας.

    οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.
    ο καθένας είναι ξεχωριστός.
    καταλάβετε το.
    ο φόβος του διαφορετικού
    είναι η αδυναμία του λίγου.

    για κάποιο λόγο γεννιόμαστε με μυαλό. ο δαρβίνος το έλεγε evolution.

    καταλαβαίνω την καλή διαθεση
    με την οποία έγραψες
    αλλά ακριβώς γιατί είσαι καλός άνθρωπος,
    δεν μπορεί το 2008 να μιλάς για 'αρρώστια'!

    Ε όχι λοιπόν δεν λύνετε τίποτα έτσι! Αλλιώς δεν θα υπήρχε πουθενά και σε κανέναν πρόβλημα!

    και σου ξαναλέω,
    και οι μη-'άρρωστοι' καραχτυπιούνται απο κακοτυχία και προβλήματα.
    προτιμώ να πιστεύω οτι
    δεν υπάρχει 'κάποιος' που τα βλέπει αυτά
    αλλά επιτρέπει(!) να συμβούν.
    αυτό με ξεπερνάει σε κακία - λυπάμαι.

    mahler μου
    συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

    την καλημέρα μου σε όλους
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @Sweet and bitter
    Καλή σου μέρα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Ίσως τελικά το στείλω σε κάποια εφημερίδα...Μου είπαν πολλά παιδιά να το κάνω οπότε ίσως το αποφασίσω τελικά.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @xrysikopela
    Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα όσα λές. Λυπάμαι αλλά δεν νοιώθω ψυχικά ή σωματικά άρρωστος.
    Ούτε πιστεύω πως ο Θεός ασχολείται με το πώς εκφράζεται το κορμί και η καρδιά και η ψυχή μου.
    Υποθέτω έχει καλύτερα πράγματα να κάνει, πολέμους να σταματήσει, πόνο και αρρώστιες να εξαφανίσει κλπ.
    Ως άθρησκος δεν μπορώ όμως να μιλήσω περισσότερο για ένα Θεό που μόνο ως έννοια μπορώ να τον φανταστώ κι όχι ως "πρόσωπο" όπως τον παρουσιάζουν οι ανθρώπινες θρησκείες.
    Καλή σου μέρα και φυσικά είσαι καλοδεχούμενη να αφήσεις το σχόλιό σου εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @maya
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου. Καμία κατάχρηση χώρου δεν έκανες. Νομίζω όλοι μας νοιώθουμε να εκφραζόμαστε μέσα από τα λόγια σου.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @XRYSIKOPELA
    Επειδή και η υπομονή έχει τα όρια της...
    105. Ο Ιησούς είπε «αυτός που γνωρίζει τον Πατέρα και την Μητέρα, θα τον αποκαλέσουνε υιό πόρνης»
    Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Θωμά

    Χάρισμα σου η εκκλησία...
    Δεν θα ήθελα ποτέ να ενταχθώ σε μια ομάδα που αποτελείται από φιλοχρήματους, ψεύτες, υποκριτές, παιδεραστές...μια εκκλησία που έχτισε την ιστορία της με αίμα αθώων και πολλά αργύρια...

    Και σε ότι αφορά τον καλοκάγαθο θεό σου, που πιο πολύ σε εκδικητικό τύραννο μου κάνει...αν είναι έτσι θα αγαπάει όλα του τα δημιουργήματα και αυτά που είναι περισσότερο διαφορετικά , θα τα αγαπάει ακόμα πιο πολύ...

    Τον δικό μου θεό τον ανακαλύπτω όταν φιλάω το αγόρι μου στο στόμα...σε κάθε του άγγιγμα...
    στην καρδιά του...

    Είμαι πολύ ευτυχισμένος μ'αυτό που είμαι...και δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο...

    Και ναι ρε , πάω με άντρες υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Όσο για τον γέροντα στο μυαλό Άνθιμο, θα τον έχω ως βοηθό μου στην κόλαση όπου θα συμμετέχει στην αλλαγή λαδιών στα καζάνια... και εγώ θα επιτηρώ μιας και θα έχω ξεχωριστή θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΕΔΩ XRYSIKOPELA
    Να σας πω την αλήθεια όσους φίλους και μου αρέσει να τους αποκαλώ καρδιακούς, αδελφούς όχι στην συγκεκριμένη περιπτωση επειδή το λέει ο Χριστός μόνο αλλά επειδή το νιώθω εγώ μέσα μου στην καρδιά μου! Ο Β που λέτε μιλούσε κάποτε για τον δικό του Θεός! Όπως καλή ωρα καποιος απ΄πο εσας! Ναι δεν το λέω εγώ εκείνος το είπε και μάλιστα διευκρίνησε πως τελικά το να νομίζεις όχι μόνο όσον αφορά το αυναισθημα αλλά και άλλα πράγματα οτί βρήκες Θεό είναι τεράστια ουτοπία και μάλιστα θλιβερή! Ο αληθινός Θεός όταν τον αφήσουμε να μπει στη καρδια μας, τότε τον διακρινουμε από φαντασίες και όνειρα καλοκαιρινής νυκτός που κάνει ο καθένας μας.! Ο Β που λέτε είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ!!!!!!!!!!!!!!!! Η διαφορά του με κάποιους από εδώ ήταν αλλά και είναι οτι εκείνος παρ ότι εγώ του έκανα κήρυγμα 15 ωρες τη μέρα ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο που πήρα πιο σοβαρά την ιδιότητα μου(θεολόγος, και λέω τον τελευταίο χρόνο γιατί πιο πριν είχα χειρότερες απόψεις από εσάς και γι αυτό ας με συγχωρησει ο Θεός ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟσ), και έβλεπα πόση πίκρα του δίνω αλλά στο τέλος είπε το ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑ δεν το είπα εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ξεκίνησε ψάχνοντας από ΄τις θετικές επιστήμες και μετά από μόνος του ζήτησε αρχικά βοήθεια από εμένα όσον αφορά τους ιερείς γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει από αυτά που έχω πει μέχρι ΄τωρα τους περνάω από κόσκινο όλους δυστυχώς έμελλε να είμαι για πολλές ωρες μαζί τους και να δω όσα εσείς δεν έχετε δει αλλά τους βάζετε στο ίδιο τσουβάλι όλους επειδή λένε κάτι αντίθετο από αυτό που σας βολεύει ακι για εμένα αυτό είναι απαράδεκτο! Γενικεύετε σαν να λέτε ο τάδε γιατρός είναι κομπογιαννίτης άρα είναι όλοι! Ε η αγανάκτηση μερικών μπορεί να βγήκε στη επιφάνεια, δεν πειράζει ούτε εμένα προσώπικά αλλά ούτε και κανέναν άλλο αλλά βλέπετε πως αποδεικνύεται αυτό που δανείζομαι και λέω; Πάντα θα υπαρχει αυτή η αγανάκτηση όχι λόγω της στάσης των άλλων αλλά λόγω της επιλογής σας αυτη΄! Να πω την αλήθεια περίμενα τέτοιες αντιδράσεις αλλά δυστυχως δεν περίμενα να βρω τόσο (με συγχωρείτε ειλικρινα γι αυτό που θα πω και αν θέλετε δεν ξανα λέω και τιποτα αλλά δεν το λέω από κακία), φανατικούς διώκτες του Θεού, Χριστού,και της Εκκλησίας και να είσαστε τόσο ενάντια χωρίς να τα έχετε γνωρίσει καν! Ο Β δεν μιλούσε ποτέ έτσι ήξερε αφού τον είχα πρίξει στη κυριολεξία περί της απόψεως της Εκκλησίας για το θέμα αυτό γιατί έχει μιλήσει Ο Χριστος στα Ευαγγέλια, εκείνο ήταν που τον έκανε ξεχωριστό τότε αλλά και ΄τωρα!
    Μaya αυτά που λες περί τιμωρού Θεού δεν με συγκινούν καθόλου αλλά και όποιος έχει μια έστω στάλα μυαλό χψρίς να χρειάζεται να είναι Αιωστάιν μπορεί να διαπιστώσει αν είναι χαζομάρες ή όχι! Είναι ποτέ δυνατός να ζητάς ελευθερία και όπως ξέρουμε να έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής αλλά από την άλλη ΄να λέμε α! ο Θεός φταίει για το κακό,αρρώστιες, θάνατο κ.τ.λ και είναι μάλιστα τιμωρός και σαδιστής! Ελεος ανοιχτό μου μυαλό δεν έχει αντιληφθεί οτί ήταν ένα από τα παλαιότερα επιχειρήματα των μαγαλύτερων συκοφαντών και έχει αντικρουστει πολλάκις και τεκμήριωμένα όσο δεν πάει! Αν θέλει μπορώ να συγκεντρώσω να στα στείλω καπου! Τα καλά Θεούλη κανε τα μας τα άσχημα σταμάτα τα! Θα κάνω την ερώτηση σε σενα να την σκεφτείς αλλά θα μελετήσεις πρώτα και μετά θα τα ξαναπούμε! Ο άνθρωπος στο παράδεισο τα είχε όλα του τα έδωσε με αγάπη ο Θεός και κράτησε μόνο ένα για τον Εαυτό του! Πού ωφέλησε αυτή η τρυφή τον άνθρωπο;
    Κια παίρνοντα έναυσμα από την ερώτηση αυτή να απαντήσω και στον αγαπητό μου και σεβαστο κατά τα άλλα μικρό μου toymaker που αν ο ίδιος έχει την εντύπωση οτι κατάγεται από τους πιθήκους και το έχει αποδείξει μεγιά του με χαρά του έιναι και ο μοναδικός γιατί για την υπόλοιπη ανθρωπότητα έχει αποδειχτεί και συγκεκριμένα αυτός που έκανε την αρχή ήταν ο Mentel φυσικός! Έτσι μας είπαν για να μπορεί ο άνθρωπος να κάνει οτιδήποτε απο το να προσβάλει την προσωπικότητα του μέχρι να σκοτώνε τον άλλο και να έχει άλλοθι το χωόδες και καλά ένστικτο! Ψάξ το λίγακι γιατί δεν παρακολούθείς μάλλον τις εξελίξεις! Οι ορθολογιστικές αυτές απόψεις που εισήχθησαν στη δύση αγαπητλο μου παιδι από τον γάλλο Rene Descartes έκαναν την εμφάνισή του μόλις το 1596 ενώ πιο πρίν δεν υφίστατι ποτέ διαχωρισμός θεολογίας και επιστήμης αλλά όπως βλέπεις μία θεωρία δεν έιναι άπόλυτο να έχει βάσεις αρκούν κα΄ποιοι στενόμυαλοι οπαδοί επειδή τους βολεύει!
    Όσο για τα απόκρυφα που λές αποδεικνύεις όχι μόνο σε εμένα αλλά και άλλα μυαλά εδώ μέσα γιατί βλέπω πως υπαρχουν και χαίρομαι γι αυτό, οτι δεν σου αρέσει το φανερό από τον ήλιο, αλλά το σκοτεινό εκέινο που αμφισβητείται και μπορεί και να μην ισχύει! Το αναπόδεικτο αλήθειας! Συ είπας! ΚΟΛΑΣΗ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ! Ωραία ακόμη μια τρανή απόδειξη της τάσης που έχεις περί παραμυθιών! Αν είναι δυνατόν να πιστεύεις τέτοια πράγματα για καζάνια και ειδανικές παραλίες καλοκαίρια και χειμώνες ποτ λέει και το ασμα!
    Από τώρα ζούμε την κόλαση και τον παράδεισο γιατί δεν είναι τοποθεσίες μικρέ μου αλλά καταστάσεις! Στην κόλαση είσαι με τον Θεό ως Πανταχού παρών αλλά χωρίς δυνατότητα να Τον δεις δηλαδή στο σκότος αφού ο Θεός είανι Φως! Στον παράδεισο τον βλέπεις καθώς εστίν!
    Δεν θα πω άλλα γιατί θέλω από τα 100 που είπα να πάρετε το 1 ή και το μισό εμένα μου φτάνει η ψυχούλα του καθενός ανάλογα πόσο γόνιμη είναι και ελεύθερη θα δείξει τις ικανότητες να δημιουργει ή να αναδημιουργει!
    Τέλος Μahler να σε ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά για την κατανόηση και την υπομονή σου μαζί μου!Στέλνω τη συγγνώμη μου για πράγματα που πλήγωσαν και έθιξαν άθελα μου ειλικρινά κάποιον και ελπίζω να τη δεχτείτε!
    Για την δήθεν αθεία αν θέλει τα λέμε άλλη φορά γιατί οχι θα καταχραστώ μόνο το χώρο σου αλλά είμαι ικανή να γράωψω βιβλίο και επειδή ξαναλέω είμαι η τελεύταί απου πρέπει να το κάνει σταματώ εδώ!
    Μόνο κάτι τελευταίο γιατί με έπιασε η γλωσσοδιάρροια όπως λέει και το πουλί μου ο Β,ο Θεός είναι πρόσωπο και ενανθρωπισε δλδ έγινε και άνθρωπος και μάλιστα είναι και ο μοναδικός που αναστήθηκεας μου επιτραπέι η έκφραση αρχηγός με την έννοια φυσικά της αρχής.Η ορθοδοξία γλυκιέ μου από την άλλη δεν έιναι θρησκεία είναι αποκάλυψη! Θέλουν να μας κάνουν θρησκεία αλλά να θυμασαι από εμένα την χαζή ότι δεν γίνονται τέτοιες αλλάγες!
    Με πολλή αγάπη σας τονίζω πως δεν κάνω τον κριτή αλλά για να φτάσω σε αυτό το σημείο να μιλάω έτσι πέρασα από τα 40 κύματα! Έδωσα το μαιλ μου όποιος θέλει κάτι μακάρι να μπορεσω να τον βοηθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. EDW XRYSIKOPELA
    Για τους μη δαρβινιστές και την καλή μου την Μaya εφ όσον δέχεσαι την τιμωρία-χαστουκάκι από τον πατέρα σου στον βιολογικό, να μα΄θεις να το δέχεσαι και από τον Θεό εφόσον το επιτρέπει λόγων τωω επιλογών σου μιας και είναι εκείνος που σε έφερε στη ζωή!
    Τώρα που βιώνουμε τα πάθη του Χρστού σκέψου γιατί δεν έκανε θαύμα να απελευθερωθεί όταν οι ραββίνοι του ζήτησαν στο δικαστήριο ούτως ώστε να πιστέψουν πως είναι ο Υιός του Θεού; Ο κύριος κοριτσάκι μου είπε η πίστη σου σε έσωσε όχι το θαύμα το δικό Του! Έτσι γιατί ζητάτε θαύματα χωρίς πίστη! Ψάξε και αν βρείς πουθενά να έκανε θαύματα για να πιστεύψει κάποιος πές το και σε'μένα γλυκιά μου μήπως τα χάσαμε ομαδικώς και δεν ξέρουμε να διαβάζουμε!
    1α λοιπόν διέκρινε την πίστη και έπειτα έπραττε το θαύμα ως Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Λοιπόν έχω φτάσει στα όρια μου, αν κάτι είναι επικίνδυνο στη σημερινή εποχή είναι η ημιμάθεια την οποία επικαλούνται κάποιοι ως απόδειξη των όσων λένε...

    Έχουμε και λέμε:

    Ο Β. έπαθε πλύση εγκεφάλου.

    Απόκρυφα
    Οι χριστιανικές εκκλησίες θεωρούν ότι τα κείμενα αυτά έχουν συνταχθεί κατ' απομίμηση των κανονικών βιβλίων της Αγίας Γραφής και έχουν αποκλειστεί από τους κανόνες τους ...ίσως γιατί δεν συνάδουν με τους κατά καιρούς επιδιωκόμενους σκοπούς της εκκλησίας... και αυτή είναι η ουσία..."Από τον 19ο αιώνα ήδη, οι εργασίες εμβριθών θεολόγων έχουν τεκμηριώσει την άποψη ότι τα Ευαγγέλια δεν συνιστούν αξιόπιστες καταγραφές όσων συνέβησαν πραγματικά. Ολα γράφτηκαν πολύ αργότερα από τον θάνατο του Ιησού, και επίσης μετά τις Επιστολές του Παύλου, οι οποίες δεν αναφέρουν σχεδόν κανένα από τα δήθεν γεγονότα της ζωής του Ιησού. Κατόπιν, όλα αντιγράφηκαν και ξανααντιγράφηκαν, μέσω μιας διαδικασίας που θυμίζει το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο», από αντιγραφείς οι οποίοι όχι μόνο δεν ήταν αλάνθαστοι, αλλά είχαν και τις δικές τους θρησκευτικές προτεραιότητες."

    Δεν πιστεύω στην κόλαση , ούτε στον παράδεισο... η πρώτη χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για τον εκφοβισμό των πιστών και ο παράδεισος για να γεμίζει τα πουγκιά της εκκλησίας. Και όσο για το ότι είναι καταστάσεις κτλ...όχι άλλη αμπελο-φιλοσοφία...έλεος...

    "«Δηλαδή μου λες ότι προσπαθείς να είσαι καλός μόνο και μόνο για να κερδίσεις την έγκριση και την επιβράβευση του Θεού, ή για να αποφύγεις την αποδοκιμασία και την τιμωρία Του; Αυτό δεν είναι ηθικότητα· σημαίνει απλώς ευτελή κολακεία, ταπεινωτική συμπεριφορά, σημαίνει να κοιτάς συνεχώς τη μεγάλη κάμερα στον ουρανό, ή τον μικροσκοπικό κοριό μέσα στο κεφάλι σου, που παρακολουθούν κάθε κίνησή σου, ακόμη και κάθε ταπεινή σκέψη σου"

    Ο δικός μου Θεός είναι η αγάπη... αν σου λέει κάτι , πέρα από διαχωρισμούς, όρια και φραγμούς... δεν σου λέει κάτι...

    Άσε την επιστήμη στην ησυχία της -παρακολουθώ τις εξελίξεις μια χαρά-, πάρε την Παλαιά Διαθήκη στην οποία θα βρεις αρκετά παραδείγματα αδικαιολόγητης βίας... δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το περισσότερο αίμα -αθώων- χύθηκε στο όνομα του Χριστού...
    α! Και διάβασε το "η Περι θεού Αυταπάτη" του Richard Dawkins ή το δικό μου "Όταν ο Θεός εγκλημάτησε, καλοκάγαθος δημιουργός ή εκδικητικός τύραννος;" που θα βγει σύντομα στα βιβλιοπωλεία.

    "Ε, λοιπόν, μερικοί άνθρωποι λένε ότι βίωσαν την εμπειρία ενός ροζ ελέφαντα, αλλά αυτό πιθανότατα δεν σας εντυπωσιάζει. Ο Peter Sutcliffe, ο αντεροβγάλτης τού Γιόρκσαϊρ, άκουγε πολύ καθαρά τον Ιησού να του λέει να σκοτώσει γυναίκες - και φυλακίστηκε ισόβια. Ο Τζορτζ Μπους λέει ότι ο Θεός τού είπε να εισβάλει στο Ιράκ (τι κρίμα που δεν του αποκάλυψε και ότι δεν υπήρχαν εκεί όπλα μαζικής καταστροφής). Πολλοί τρόφιμοι ασύλων νομίζουν ότι είναι ο Ναπολέοντας ή ο Τσάρλι Τσάπλιν ή ότι όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον τους. Δεν τους κακοκαρδίζουμε, αλλά ούτε βέβαια παίρνουμε στα σοβαρά τις ένδοθεν εξ αποκαλύψεως πεποιθήσεις τους, κυρίως επειδή ελάχιστοι άλλοι τις συμμερίζονται. Οι θρησκευτικές εμπειρίες διαφέρουν μόνο κατά το ότι όσοι ισχυρίζονται πως τις έχουν βιώσει είναι πολυάριθμοι."

    «Αν ένας άντρας ξαπλώσει με έναν άντρα σα γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα. Είναι ένοχοι ποινής θανάτου»! Λευιτικό 20:13.
    Τι γλυκό και γεμάτο κατανόηση κείμενο... εεε; Δεν συμφωνείς;
    Όλο αγάπη...

    Η Ορθοδοξία αποτελεί παρακλάδι της Χριστιανικής θρησκείας που επιβλήθηκε για πολιτικούς λόγους και είχε ως συνέπεια την καταστροφή αρχαίων ναών- σπουδαίων αρχιτεκτονικών μνημείων και έργων τέχνης...Βέβαια τώρα οδεύουμε προς την ένωση ορθοδόξων - καθολικών ... Τι... δεν το ξερες; Όσοι ασχολούμαστε με τη θρησκειολογία και έχουμε σπουδάσει το θέμα , το προσδιορίζουμε χρονικά στα επόμενα 10 χρόνια. Μάλλον δεν θα ξέρεις ότι το Πατριαρχείο ανακήρυξε Άγιο τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον ΄Β... τα έχουν βρει ζόρικα λένε και πρέπει να ενώσουν τα χαλιφάτα...

    Μπορείς να εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου, αλλά αυτά τα περί αρρώστιας, φτάνει... όχι προσβάλλεις απλά αλλά δείχνει και άνθρωπο κακό... Στην αρχαία Ελλάδα αν κάποιος γύριζε και έλεγε σε ένα κουτσό ότι είναι κουτσός θα τον τιμωρούσαν και θα τον εξευτέλιζαν, ε τώρα να λες τον άλλο κουτσό ενώ δεν είναι, αυτό είναι ψυχολογικός πόλεμος... γιατί η ευγένεια είναι πάνω απ όλα... τώρα το να με λες άρρωστο-κουτσό ενώ δεν είμαι κιόλας... πάει πολύ και δεν θέλω να τρέχω στα δικαστήρια...
    --------
    1. Να απολαμβάνεις την ερωτική σου ζωή (εφόσον δεν βλάπτεις οποιονδήποτε άλλο) και να επιτρέπεις και στους άλλους να απολαμβάνουν κατ' ιδίαν τη δική τους, όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις τους, οι οποίες δεν σε αφορούν ούτε στο ελάχιστο.

    2. Μην κάνεις διακρίσεις και μην καταδυναστεύεις άλλα πλάσματα εξαιτίας του φύλου, της φυλής τους ή (όσο είναι δυνατόν) του είδους τους.

    3. Μην κατηχείς τα παιδιά σου σε δόγματα. Δίδαξέ τα πώς να σκέπτονται ανεξάρτητα, πώς να αξιολογούν δεδομένα και πώς να διαφωνούν μαζί σου.

    4. Να υπολογίζεις το μέλλον σε χρονική κλίμακα που ξεπερνά τη διάρκεια της δικής σου ζωής.
    -------

    Αν η κατάργηση του Θεού αφήνει ένα κενό, ο κάθε άνθρωπος θα το καλύψει με διαφορετικό τρόπο. Ο δικός μου τρόπος περιλαμβάνει μια γερή δόση επιστήμης, της τίμιας και συστηματικής προσπάθειας για την ανακάλυψη της αλήθειας σχετικά με τον πραγματικό κόσμο.

    Δυστυχώς για σένα έπεσες σε κάποιον που κατέχει πολύ καλά το αντικείμενο και μπορώ να τα βάλω ακόμα και με μια στρατιά θεολόγων η οποία θα έφευγε τρέχοντας και καταπονημένη με το κεφάλι κατεβασμένο...

    Και να μην το ξεχάσω...
    Put τα παραμύθια μου down τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. EDW XRYSIKOPELA
    H σιωπή μου πρός απάντησή σου! Όχι πως δεν μπορώ να σου απαντήσω αλλά δεν θα σε ωφελήσει γιατί απλά οι μετρημένες γνώσεις σου περιορίζονται αυστηρά σε κομπλεξικές , προβληματικές θεωρίες αναπόδεικτες και το χειρότερο μη εφαρμόσιμες!
    Μετά δύο Παρετού! Πάνε δες τι σημαίνει!
    Άλλος αγόρι μου έχει πάθει πλύση εγκεφάλου κοίτα στον καθρέφτη σου να δεις ποιός!!
    Και επειδή δεν συμφωνείς εσύ θα βουλώσεις το δικό μου το στόμα;
    Δεν θα γελάσω τώρα αλλά τελευταία!
    Ευχαριστώ που με εβγαλες από τον κόπο να ψάξω η ίδια ποιών ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων τις αμπελοφιλοσοφίες όπως λες διάβασες!
    Όλοι λίγο πολύ μόλις διαβάσουν το σχόλιο σου, θα καταλάβουν!
    Άσε που είσαι, χίλια συγγνώμη παντελώς άσχετος με τα αποδεκτά βιβλία από την Εκκλησία πως έγιναν οι διαδικασίες και προσαρτήθηκαν σε κανόνες και πως αποκλείστηκαν άλλα πολλά περισσότερα που δεν φτάνει το μυαλό σου μέχρι εκεί!! Είσαι ο πλέον ακατάλληλος από την άλλη για να πεις περί ορθοδοξίας γιατί είναι κάτι εντελώς άγνωστο για εσένα γι'αυτό και λές αβάσιμες ιστορικοαποψεις!
    Δεν περιμένω να ακούσει κα΄ποιος εμένα αλλά υπολογίζω στην ευφυία των παιδιών εδώ μέσα!!!!!
    Χάνοντας την υπομόνή σου έδειξες αν προσπαθείς να με πείσεις για κάτι ή όχι!
    Ο Θεος ακριβώς είναι αγάπη ΟΧΙ SEX γιατί αυτό μας λές!
    Την έννοια της μη διακρίσεως σε πληροφορώ αν είχες διαβάσει Αινστάιν μου και καμιά Θ. Λειτουργία όπως την είπε η εκκλησία δεν την΄όρισε ποτέ κανείς!
    Η ημιμάθεια που είναι χειρότερο από την αμάθεια, φαίνεται ξεκάθαρα σε ποιά πλευρά είναι δεν είπες και τίποτα καινούριο!
    Σ'ευχαριστώ και πάλι και καλά μυαλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Λυπάμαι και στεναχωριέμαι γιατί απλά δεν είπες τίποτα... επι της ουσίας...απλά επιτέθηκες για να επιτεθείς...και απόρριψες για να απορρίψεις...
    Και τα "Ιερά βιβλία της εκκλησίας" τα έχω διαβάσει δεκάδες φορές... όσες δεν τα έχουν διαβάσει ποτέ πολλοί θεολόγοι μαζί.
    Μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου αλλά όχι και να προσβάλλεις ελεύθερα.
    Δεν έχασα την υπομονή μου απλά ανέφερα στοιχεία, την υπομονή σου την έχασες εσύ με αυτό το υβριστικό μήνυμα.
    Αυτό είναι το πνεύμα της αγάπης σας...

    Δεν θα ξαναεπανέρθω.

    Καλή τύχη και καλή ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πω, πω...εδώ έχουν ανάψει για καλά τα αίματα. Sorry που δεν κάθισα να διαβάσω και τα 79 σχόλια - καλά Mahler είσαι και πολύ respect με post που ώθησε σε τόσα σχόλια - αλλά το μόνο που θα ήθελα να κάνω είναι δύο σχόλια.

    Πρώτον, Mahler πολύ ωραίο post - το έχω διαβάσει εδώ και καιρό - και ιδιαίτερα δυνατό κείμενο. Είναι λίγο μελώ, αλλά μπορώ να κατανοήσω απόλυτα την ψυχολογία κάτω από την οποία το έγραψες.

    Δεύτερον, για τη πάλη μεταξύ Toymaker και Χρυσής Κοπέλας (που να χαρώ ρε κοπελιά το λόγο του Θεού που φέρεις....για να λέμε και του στραβού το δίκιο φαρμάκι στάζεις. Που κολλάει το Χρυσή??) έχω να πω το εξής: "Ρε παιδιά όλος αυτός ο χαμός άρχισε από τον Άνθιμο"?? Έλεος!!!! Ας σοβαρευτούμε και λίγο....!!!! Μας διαβάζουν και παιδιά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @VK
    Σε ευχαριστώ φίλε μου. Τελικά το κείμενο αν γράφτηκε πάνω σε συναισθηματική φόρτιση νομίζω μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε αρκετά πράγματα.
    Όσο για την "Χρυσή κοπελιά", οκ, άνθρωπος που σε θεωρεί άρρωστο και πιστεύει πως μέσω της προσευχής μπορείς και πρέπει να αλλάξεις, είναι σεβαστός αλλά εντελώς αντίθετος με τα όσα πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails