Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

FEMALE GPS


Ναι φίλοι και φίλες, FEMALE GPS όπως διαβάζω σε κατάλογο μεγάλου "κομπιουτεράδικου" πολυκαταστήματος της Ελλάδας!!!!!

Ένα GPS με κομμωτήρια, αισθητικούς, κλπ (αλήθεια τα κλπ ποια είναι???).

Διότι το 2008, προφανώς ο μόνος λόγος για να βγει μια γυναίκα στο δημόσιο χώρο (αφού ξεσκατίσει τα παιδιά, μαγειρέψει, συγυρίσει το σπίτι της), και μάλιστα με αυτοκίνητο (ΟΥΑΟΥ!!!) είναι για να πάει για ψώνια, νύχια, μαλλιά, καμιά καφετζού ίσως?????
Προφανώς επίσης σε ένα "αντρικό" GPS δεν μπορούν να υπάρχουν τα προαναφερθέντα αφού ως γνωστό οι άντρες οι σωστοί κουρεύονται σε ξυλοκόπους όχι κομμωτήρια, και φυσικά δεν θα πήγαιναν ποτέ σε αισθητικό...

Πόσοι αγόρασαν το συγκεκριμένο μαραφέτι ως δώρο στις γυναίκες τους???? Πόσες γυναίκες το αγόρασαν οι ίδιες χωρίς καν να υποψιαστούν πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη τους????Και μήπως είμαι απλά εγώ ο περίεργος της υπόθεσης????

Και θα μου πείτε, "και τώρα πως σου ήρθε αυτό Κυριακάτικα ρε μαλάκα??? Δε πά να κάνεις μια βόλτα στο χιόνι???"

Μα είναι τα γαμημένα τα στερεότυπα που μερικές φορές δεν με αφήνουν να αγιάσω. Στερεότυπα κοινωνικά, που βρίσκουν την έκφρασή τους σε στερεότυπα του σύγχρονου marketing ή μήπως συμβαίνει και το αντίθετο και πρέπει να ανησυχούμε λίγο περισσότερο????

Και αν αναγνωρίζουμε πλέον πως η βιολογία των φύλων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές και κατηγοριοποιήσεις, πως στο διάολο επιτρέπουμε να διαμορφώνει τέτοιες η οικονομία της αγοράς???

Ροζ, "χαριτωμένα" αξεσουάρ για το κοριτσάκι future housewife, μπλε "μάτσο" αντίστοιχα, για το μελλοντικό executive αγοράκι, και καλά 25 χρόνια πριν που ήμουν παιδάκι, αλλά και σήμερα???

Ήθελα να πώ και άλλα...Θα σταματήσω όμως εδώ γιατί σας κούρασα πάλι.

Εύχομαι να περάσετε μια υπέροχη Κυριακή και μια φανταστική εβδομάδα από αύριο και βγείτε έξω να απολαύσετε το χιόνι. Μην σκιάζεστε από τους διαφόρους "Ευαγγελάτους" που προφητεύουν το Τέλος των Ημερών με ένα 3 ήμερο χιόνι.


Η παραπάνω φωτό από το athens queer playspace νομίζω τα λέει όλα. Δεν ξέρω αν είναι δικιά τους ή ανάρτηση από κάπου αλλού. Στην Ελληνική της βερσιόν (ως αυτοκόλλητο) βρίσκεται κολλημένη σε όλες τις τουαλέτες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Γιατί μόνο στις τουαλέτες???? Ισως γιατί ακόμη και το πλέον "προχώ" ίδρυμα της χώρας σε κάποια θέματα είναι ακόμη πίσω αν κρίνω από το πόσοι ομοφυλόφιλοι συμφοιτητές μου κυκλοφορούν με γκόμενα στη σχολή!!!

14 σχόλια:

  1. Kαι επειδή κάποιοι από εμάς ίσως σκεφτούν "έλα μωρέ τώρα τι μας νοιάζει εμάς αυτό?", think again την επόμενη φορά που θα δώσουμε μισό μισθό (να μήν πώ έναν ολόκληρο) για να γίνουμε θεογκόμενοι πρίν τη βραδινή μας έξοδο στο Sodade λές και όλα μας τα προβλήματα και τα θέλω ως μέλη της κοινωνίας αυτής εξαντλούνται στην κατανάλωση του gay lifestyle...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να μήν παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως πρέπει να κυκλοφορούμε με τσουβάλια αντί για ρούχα, ή να επιστρέψουμε να ζούμε στις σπηλιές. Ο καταναλωτισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας μας. Έκει που έχω το πρόβλημα είναι όταν αυτός γίνεται κινητήρια δύναμή της ζωής μας και καθοριστικός παράγοντας της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα χρυσόστομε!!!!

    Στον γιο μου δεν έχω αγοράσει ούτε ένα πολεμικό παιχνίδι, αν του φέρουν τα πετάω.

    Στην γιορτή του Πολυτεχνείου στο νηπιαγωγείο, τους έδειξαν φωτογραφίες από τα γεγονότα.

    Το παιδί γύρισε σπίτι και μου είπε πως έμαθε τι είναι η σημερινή μέρα κλπ.

    - "Μπράβο αγάπη μου, για πες μου κι εμένα τι έγινε σαν σήμερα;"

    - "Μπήκαν τα τρακτέρ στο Πολυτεχνείο"!!!!!!!!!

    Ε, αφού δεν είχε ξαναδεί το παιδάκι τανκς, για τρακτέρ τα πέρασε! ΟΚ, έκανε το Πολυτεχνείο, Κιλελέρ, αλλά χέστηκα. Έχει χρόνο να μάθει...

    Ένα απλό παράδειγμα για να πω, ότι αν θέλει να παίξει με τα κουζινικά της φίλης του δεν φρικάρω! Ούτε καμαρώνω για τον "άντρακλά μου" αν της σηκώσει τη φούστα να δει το βρακάκι της.

    Μου λένε ότι "θα τον κάνω αδελφή".

    Πρώτον: Άμα είναι να γίνει, θα γίνει, δεν θα τον κάνω εγώ.

    Δεύτερον: Κι άμα γίνει δηλαδή, τι έγινε;;;;;;;

    Τουλάχιστον θά 'χει εμένα μαμά και δεν θα τραβήξει αυτά που ακούω τόσα χρόνια να έχουν τραβήξει τόσοι ομοφυλόφιλοι λατρεμένοι μου φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχώς όλοι παρασυρόμαστε από το lifestyle-marketing. ζούμε για να αρέσουμε και να αρεσκόμαστε, όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο ζήτημα θίγεις τώρα! Και καλά κάνεις. Πλέον δεν είναι η κοινωνία που επιβάλλει τα στερεότυπά της στο marketing, αλλά, όπως λες, πολύ φοβάμαι πως εκείνο μας επιβάλλει στερεότυπα. Η άμυνά μας; Παιδεία και ανοιχτό μυαλό, με κριτική στάση απέναντι στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν τέτοια αυτοκόλλητα και στη σχολή;! Καλά εγώ πώς και δεν τα έχω προσέξει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέτοια "πράγματα" δεν αφήνονται ανεκμετάλευτα από το "marketing"...
    Αλλά τελικα εμείς είμαστε που επιλέγουμε τι θα αγοράσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχεις απόλυτο δίκιο Mahler! Πρώτοι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αντισταθούμε στα στερεότυπα που μας ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντε καλέ!
    Υπάρχουν τελικά ομοφυλόφιλοι?
    (Σταυροκοπιέμαι)
    ΙΕΡΩΝΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

    Καλή εβδομάδα τρελέ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @MAD
    Γιατρέ μου, μην κοιτάς που σε σεβάστηκα στο πάρτι επειδή συνοδευόσουν. Όταν σε ξαναπετύχω θα σου ξηγήσω αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ή όχι χαχχχαχαχαχαχαχα
    Καλή σου μέρα Doc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. negma μπορείς να με υιοθετήσεις; βγαίνω και σε γκόλντεν συλλεκτική βέρσιον.

    χμχμ mahler, όντως τι πανικός αυτοί οι Αθηναίοι με το χιόνι. και να φανταστείς εδώ δεν έχουμε δει ούτε μια νιφάδα.
    όσο για τα στερεότυπα, ας φύγουμε πρώτα οι ίδιοι από αυτά και αν καταφέρεις να εμπνεύσεις-αλλάξεις 2-3 από τους φίλους σου, τότε θα έχουμε πετύχει πολλά.
    έτσι προχώ είναι το Μετσόβιο; φαντάζομαι για τους αρχιτέκτονες θα λες..
    καλή εβδομάδα
    τις ευλογίες μου
    Anubis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Anubis
    Φυσικά για την αρχιτεκτονική μιλάω. πάνω στο "campus" Ζωγράφου δεν ξέρω τι παίζει.
    όσο για την negma είναι μικρή βρε για να είναι μαμά σου (για δικιά μου δεν το συζητώ είμαστε σχεδόν συνομήλικοι).
    Αληθινά πιστός σας
    mahler76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @negma
    Καλωσόρισες!!!
    Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ήταν σαν κι εσένα (μητέρες και μή).

    Ιδιαιτέρως αυτό με τα πολεμικά παιχνίδια αποτελεί πρόβλημα για πολλούς γονείς. Όλοι οι φίλοι μου που έχουν αγόρια απο τη μία μεριά δεν θέλουν τέτοια παιχνίδια, από την άλλη σου λένε και τι θα πάρω στο παιδί μου...και αφού έχουν όλα τα παιδάκια αν δεν έχει το δικό μου θα το κοροϊδεύουν κλπ κλπ.

    Όσο για το πώς αντιμετωπίζεις γενικά την ομοφυλοφιλία μπράβο σου.
    Ελπίζω φέτος ή μητέρα μου να το πάρει καλύτερα απο ότι 12 χρόνια πρίν όταν το ανακάλυψε χαχαχα.

    Σε ευχαριστώ που πέρασες από εδώ. Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.

    @tovene592
    Αυτό είναι αλήθεια, όλοι μας σε κάποιο βαθμό και κάποιο τομέα ακολουθούμε συμπεριφορές βάσει προτύπων...το θέμα είναι να μπορούμε να δούμε και πέρα από αυτά.



    @tulipa nera
    Συνάδελφε(?) τα αυτοκόλλητα είχαν μπεί πριν κανα χρόνο περίπου. Τώρα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Πάντως παρά τα όσα έγραψα στο ΕΜΠ αισθάνομαι να κυκλοφορώ πιο άνετα από ότι στο Γκάζι. Είμαστε τυχεροί που βιώνουμε αυτή την εμπειρία. Τώρα αν κάποιοι ακόμα και σε αυτό το περιβάλλον φοβούνται να δείξουν τον εαυτό τους κακό δικό τους.
    Καλή σου μέρα (άντε και γλίτωσα και ΔΟΜΙΚΗ 1 σήμερα και μ'αρέσειιιι).

    @akon
    Πολύ φοβάμαι όμως πως το τι επιλέγουμε κι αυτό καθορίζεται από το σύγχρονο marketing. όταν τα θέλω μας τα διαμορφώνει η τηλεόραση και τα lifestyle περιοδικά τότε για τί επιλογή μιλάμε??? Χρειάζεται Παιδεία και ανοιχτό μυαλό που έγραψε και η τουλίπα παραπάνω.

    @revqueer
    έτσι είναι φίλε μου. Ειδικά οι ομοφυλόφιλοι έχουμε νομίζω πέσει στην παγίδα αυτή περισσότερο από άλλες μερίδες του πληθυσμού στην ανάγκη μας να γίνουμε αποδεκτοί από μια κοινωνία που στην καλύτερη περίπτωση μας ανέχεται (τι λέξη και αυτή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails