Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Philomena (2013)

Πρώτη προβολή χτες για την ταινία Philomena (που βγαίνει στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη από την feelgood). Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Philomena Lee, θύμα ενός εκ των πολλών εγκλημάτων της Καθολικής Εκκλησίας (που προσωπικά αγνοούσα) - και της άγνοιας των ανθρώπων. 

Η Τζούντι Ντένς ερμηνεύει εκπληκτικά την Philomena την γυναίκα που 50 χρόνια μετά την αναγκαστική υιοθεσία του παράνομου εκτός γάμου παιδιού της, τον αναζητά. Αρωγός της ένας σνομπ δημοσιογράφος με κατεστραμμένη καριέρα που ψάχνει το θέμα που θα του προκαλέσει ενδιαφέρον και ίσως τον αναστήσει επαγγελματικά. 

Ίσως λίγο κλισέ η σχέση μεταξύ των 2 τόσο διαφορετικών πρωταγωνιστών, σίγουρα μια ιστορία που κάποιος εύκολα θα χαρακτήριζε μελό (αν δεν ήξερε πως επρόκειτο για μια φρικτά αληθινή ιστορία). Πάνω από όλα όμως, μια γυναίκα που μέσα στην "απλότητά" της επιλέγει και καταφέρνει να μην μισήσει κανέναν. Και ένα προφανές σημάδι, μια κίνηση από τον χαμένο γιο που σου σπαράζει την καρδιά. 

Μια πολύ όμορφη ταινία τελικά. Καλή σας μέρα.

Για μια ενδιαφέρουσα κριτική για την ταινία μπορείτε να πατήσετε και εδώ.Υ.Γ: Στην μουσική μας η Mary Coughan και το Magdalen laundry τραγούδι για τα βασανισμένα κορίτσια σαν την Philomena.

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails