Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Για Γκραφιτάδες και όχι μόνο

Ένα event που παίρνει διαστάσεις festival. Η συμμετοχή των 40 κορυφαίων και πρωτοπόρων καλλιτεχνών κάνει από μόνη της το γεγονός μοναδικό...
40 καλλιτέχνες, που έχουν αφήσει ιστορία στους δρόμους, 40 καλλιτέχνες που φέρουν βαρύ όνομα και υπογραφή, έχοντας ένα ευρύ κοινό, που, όχι απλά αποδέχεται την τέχνη τους, αλλά τη συμμερίζεται και τη λατρεύει τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ένα πιστό κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να θαυμάσει από κοντά τους προκατόχους και δημιουργούς της Ελληνικής σκηνής στον χώρο του graffiti να ζωγραφίζουν όλοι μαζί...

Ο Dee71 έρχεται από την Καβάλα να συναντήσει τον παλιό του φίλο Paladin καθώς και το θρυλικό crew των FSP - οι πρώτοι Έλληνες writers, βάφουν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 - και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με writers από τις αρχές της δεκαετίας του '90, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Βόλο... Οι Sake (tattoo artist), Artemios, FSP, ZAP, Jasone, Bizare, Spark, Braze (pupet), Ser, Dimer, Dennis, Met, SGB, Senor, Dask, Leki, Moka, Smart, Taze, Wore, TXC, NBW, WFC, INC, LOOTERS, FSB (Heroes), HIT, UDK, 101, 114 και άλλοι πολλοί ,μοιράζονται το ταλέντο και τις εμπειρίες τους σε μια ενιαία oldschool παραγωγή...

Οι καλλιτέχνες θα ξεκινήσουν να βομβαρδίζουν με χρώμα τους τοίχους από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και εμείς θα τους απολαμβάνουμε με μουσικές επιλογές της OldSchool εποχής δια χειρός Bad Kidz... Στην παρέα μας θα είναι το πολυφωνικό σχήμα HUMAN για ένα καλό μάθημα "ανόργανης" μουσικής, καθώς και ο Ars2 για να "γρατζουνίσει" τα βινύλια, όπως το κάναμε παλιά!

Όσοι πιστοί προσέλθετε, προβλέπονται δυνατές συγκινήσεις...


Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 · 10:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Εξωτερικός Χώρος), Νέο Φάληρο, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ "Φάληρο"

---------------------------------------------
Πολύ καλημέρα σας. Ένα φιλαράκι παίρνει μέρος στην διοργάνωση του παραπάνω φεστιβάλ Γκραφιτάδων και είπα να σας ενημερώσω. Εγώ πέρα από το να απολαμβάνω το καλό γκράφιτι στους δρόμους δεν έχω άλλη επαφή με το άθλημα. Ελπίζω όμως να μπορέσω να βγάλω μερικές καλές φωτογραφίες.

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κι εγώ! Ελπίζω να έχει κόσμο η μάζωξη τους. Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. event, graffiti, θρυλικό crew, Έλληνες writers, oldschool παραγωγή...
    Μπας και κάπου είχε δίκιο ο Fallmerayer ;
    Κατά τα άλλη, εκτιμώ, όπου πρέπει, τις τοιχογραφίες, τα τοιχογραφήματα, ακόμα και τα συνθηματολογικά, σαν αξιοπρόσεκτες δημιουργίες - μακριά όμως από την αυθαιρεσία στην επιλογή των χώρων, γιατί τότε μιλάμε απλώς για ρύπανση.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά ο Fallmerayer μας θεωρούσε Σλάβους ;)

      Κοίτα, το γκράφιτι έχει στην φύση του την "παρανομία" της αυθαίρετης επιλογής των χώρων. Εναπόκειται στον εκάστοτε καλλιτέχνη να κάνει τα κουμάντα του ως προς αυτό. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
    2. στην εποχή του Fallmerayer δεν είχε επικρατήσει ακόμα η κραυγαλέα αγγλικομανία. Έπειτα, ανέκαθεν οι Σλάβοι (Ρώσοι, Βούλγαροι, στις μέρες μας οι Σκοπιανοί) προσπαθούσαν να οικειοποιηθούν μέρη από το μεγάλο μωσαϊκό του ελληνικού πολιτισμού. Ο Έλληνας δεν είχε και δεν έχει λόγο να πάει να ψάχνει έξω τα φώτα, ούτε να παπαγαλίζει ξένες λέξεις όταν μια χαρά φτάνουν οι ελληνικές για να καλύπτουν τις έννοιες που θέλει να εκφράσει.
      Διαφωνώ με το "εναπόκειται..." στον καλλιτέχνη. Όσο καλλιτέχνης (;) και να είναι κάποιος, ΔΕΝ του επιτρέπω να ρυπαίνει τον τοίχο της περίφραξής μου, αλλά και έξω από το σπίτι μου, ΔΕΝ βλέπω για ποιο λόγο αποκτά το δικαίωμα να χρησιμοποιεί δημόσιους τοίχους για "επιφάνεια εργασίας"...
      Αρχιτέκτονας είσαι, αντιλαμβάνεσαι τί ενοώ.
      Ξενικός

      Διαγραφή
    3. Όπως κάποτε που ο λαός μας είχε την πολιτική και πολιτιστική δύναμη τα ελληνικά ήταν παγκόσμια γλώσσα, έτσι τώρα είναι τα αγγλικά. Η ιστορία απλά κάνει κύκλους και εμείς τώρα ήμαστε στην απέξω.

      Όπως είδες, την λέξη την έβαλα σε εισαγωγικά. Η τέχνη αυτή επειδή έχει ως βάση της την προσωρινή ιδιοποίηση του χώρου για την καλλιτεχνική της έκφραση. Έχει στην φύση της την "παρανομία" και δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σε αίθουσες μουσείων και γκαλερί. Από εκεί και πέρα υποθέτω ο εκάστοτε γκραφιτάς διαλέγει πιστεύω τον καμβά του με όσο το δυνατό καλύτερα κριτήρια ώστε να μην προκαλεί πρόβλημα στον πραγματικό ιδιοκτήτη του τοίχου.

      Διαγραφή
    4. διαφωνώ αλλά ο χώρος είναι για μικρά σχόλια, όχι για μακρόσυρτη συζήτηση. Μη γίνω βαρετός. Πολύ φιλικά καλημέρα!
      Ξενικός

      Διαγραφή
    5. Δεν έχω πρόβλημα να την κάνουμε την συζήτηση. Σκέψου μόνο το εξής. Όπως κάποιος επιλέγει χωρίς την άδειά σου να κάνει γκράφιτι στον τοίχο του σπιτιού σου, έτσι κι εσύ έχεις κάθε δικαίωμα ηθικό και νομικό να πάρεις το επόμενο λεπτό ένα πινέλο και να το σβήσεις. Κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσες να κάνεις με ένα άλλο έργο τέχνης που είναι σε ένα μουσείο. Υπάρχει μια ελευθεριότητα στην τέχνη αυτή τόσο από τους καλλιτέχνες όσο και τους παραλήπτες που εμένα τουλάχιστον μου κάνει πολύ ειλικρινής.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλά να περάσετε την Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε κι εσύ μερικά μπετά, μπορείς :)

ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Related Posts with Thumbnails